België plaatst zich na monsterzege op eigen veld voor EK

Donderdag, 10 oktober 2019 om 22:44Demen Bulbul

België heeft zich als eerste land geplaatst voor het EK van volgend jaar. De Rode Duivels zetten donderdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel een monsterscore neer tegen San Marino (9-0) en zijn zodoende na zeven speelrondes in Groep I al verzekerd van een plekje bij de eerste twee.

De Belgen wonnen de eerste ontmoeting met San Marino vorige maand met 0-4, maar toen overheerste na afloop vooral de frustratie over een zwakke eerste helft. Het elftal van bondscoach Roberto Martínez leidde bij rust 'slechts' met 0-1, waardoor men vanavond gebrand was op een sterke start. San Marino verdedigde gegroepeerd en hield een poosje stand, maar vanaf de 28ste minuut was er geen houden meer aan voor het elftal van bondscoach Franco Varrella.

Romelu Lukaku opende na een klein halfuur spelen de score met zijn vijftigste interlanddoelpunt voor België en in het restant van de eerste helft volgden nog vijf Belgische treffers. Nacer Chadli, opnieuw Lukaku en Youri Tielemans belandden op het scorebord, net als Cristian Brolli en Andrea Grandoni van San Marino: zij werkten de bal in eigen doel. Daardoor leidde België bij rust riant met 6-0.

België won in 2001 met 10-1 van San Marino en niets leek een dergelijke uitslag vanavond in de weg te staan. San Marino wist de schade in het eerste kwartier na rust echter te beperken en had daarna het geluk dat de Belgen slordiger werden. Martínez haalde na ruim een uur Eden Hazard en Dries Mertens naar de kant en het spel van België werd er daarna veel niet beter op. Tóch wist België zijn supporters ook in de tweede helft te verblijden, want in de laatste elf minuten scoorden Christian Benteke, Yari Verschaeren en Timothy Castagne nog.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door blieke)

belgië zet zich te kakken met 9-0.On topic: Duidelijke cijfers, maar dit mocht je verwachten.jammer dat we die 10e niet kunnen maken. was een mooie afsluiter geweest. Fijn dat we gekwalificeerd nu de poule nog winnen.

10 oktober 2019 om 23:38

Die pass van Vanaken op het laatste, die Benteke 1 tegen 1 zet, als hij het in 1 keer neemt, is het goal en 10-0

fijne uitslag, maar jammer dat dit soort wedstrijden gewoon van geen enkele betekenis zijn.bij dit soort extreem verschil qua niveau en kwaliteit moet een uitslag zoals dit gewoon een formele consequentie zijn.wel goed dat lukaku de 50 goals passeert

Op het vlak van voetbal is het als Belg ondertussen toch al wel even leuk vertoeven. 11 miljoen inwoners en toch al een tijdje met de grote der aarden meedoen. Heerlijk toch. Natuurlijk komt er een terugslag dat we moeten gaan blij zijn dat we ons kunnen plaatsen voor een EK of WK. Maar voor een land van 11 miljoen inwoners en een land waar voetbal niet altijd op 1 heeft gestaan is dit niet meer dan normaal. Geniet ervan zolang het duurt mede Belgen. Dat doe ik ook.

11 oktober 2019 om 00:04

Als ik even mee mag delen in chauvinistisch borstklopperij: Belgie en Nederland met hun +- 30 miljoen inwoners spelen een zeer mooie rol in de mondiale sportwereld! Zet een fiets onder de kont of een bal aan de voet: het lijkt ergens op Ot: gefeliciteerd met de kwali-reeks.

11 oktober 2019 om 00:48

Ik snap je punt wel .. maar je theorie klopt niet ! En mocht je theorie wel kloppen denk ik eerder dat China en Inda om de 4 jaar een WK Finale zouden spelen

11 oktober 2019 om 08:22

Idd genieten nu want binnen 5-6 jaar is het voor ons Belgen weer harken om er überhaupt bij te zijn ( zoals in the good old days😀) en zijn we al blij als we de poules overleven op een eindtoernooi.

11 oktober 2019 om 13:40

Harken? Zo negatief zal het wel niet zijn. Er komt namelijk genoeg opvolging door. Wellicht niet meer zo top als de huidige Rode Duivels, maar wel genoeg om te kwalificeren en wat rondes door te komen. Bovendien niet vergeten dat voor 2002 plaatsing voor eindrondes vrij gangbaar was en dat de toernooien tegenwoordig toegankelijker gemaakt zijn. De Belgen kunnen de komende jaren overigens teren op prestaties uit het verleden in de komende lotingen. Dat is ooit anders geweest, en imo een van de redenen waarom de nationale ploeg in een vicieuze cirkel geraakt is na 2002.

Ik vind het prima hoor. Mooin voor de Belgen, alleen jammer voor hun dat het teegen slechte tegenstanders is daar groei je minder van. Wel een topelftal daaro, om je vingers bij af te likken

Gefeliciteerd ons zuiderburen. Ook deze wedstrijden moeten gespeeld worden. Jammer dat het er geen 10 werden

Geen vreemde uitslag tegen deze voetbaldwerg. Leuk voor de Belgen dat ze geplaatst zijn, maar dat was ook te verwachten in deze zeer zwakke poule. Op deze wijze blijft Belgie natuurlijk lekker hoog op de fifa ranking, maar ik wil het nog zien als ze een serie wedstrijden tegen alleen maar toplanden spelen. Het is een meer dan prima elftal, maar ze spelen te vaak en te veel tegen mindere tegenstanders. Ik schat een hoop landen hoger in dan Belgie en zie ze als een van de outsiders voor het EK net als een Zwisterland. Zie Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal als favoriet. Daar kort achter komen Nederland en Italie en vervolgens een rijtje outsiders waaronder dus België.

11 oktober 2019 om 07:54

Op basis van wat schat jij Nederland en Italië hoger in als België op dit moment? Vind ik toch wel een vreemde bemerking.. België was na Frankrijk het beste land op het afgelopen WK. Dus ongeacht dat ze nog geen groot toernooi gewonnen hebben mogen ze zeker bij de favorieten gezet worden.

11 oktober 2019 om 08:34

Ik snap Redondo perfect. Als Belg zijnde heb ik het eerlijk gezegd ook wat gehad met al die overdreven hoera stemming rond de Rode Duivels. Onze Gouden Generatie heeft op zes jaar tijd, welgeteld 1(!) keygame kunnen winnen ( tegen Brazilië). Daarnaast kansloos verloren van Frankrijk, Argentinië en , godbetert, Wales. Let op, ik schat de prestaties wel naar waarde want, in tegenstelling tot veel Belgen, ben ik steeds realistisch gebleven en beseft dat België nooit een eindtoernooi zou winnen en dat het behalen van kwartfinales al een prestatie op zich is. Dus ja, ik schat Nederland vandaag ook hoger in dan de Rode Duivels.

11 oktober 2019 om 09:41

Kansloos verloren van Frankrijk..... Oh ja, we zijn gewoon tureluurs gespeeld, want 1-0 verloren.... En behalen van kwartfinale een prestatie op zich? Dan was het op het WK dus een bovenaardse prestatie om 3de te worden? Typisch voor ons, Vlamingen, om prestatie's te minimaliseren. Noem het dan van mij maar chauvinisme, maar ik schat de 3de plaats vorig jaar wel naar waarde en ben er fier op.

11 oktober 2019 om 09:45

Het WK is alweer even terug en de derde plek is natuurlijk een geweldig prestatie, maar Belgie heeft niet heel veel indruk gemaakt op het toernooi. Natuurlijk was de wedstrijd tegen Brazilie goed, maar het kon ook makkelijk de andere kant op vallen. In de Nations League zaten ze in een poule met Zwitserland en Ijsland. Dat ze hier niet als winnaar uit zijn gekomen zegt ook al wat. Ik zeg niet dat Belgie geen goed team is, want dat zijn ze echt wel. Dat geef ik ook aan in mijn eerste bericht. Tegen grote landen zijn goede resultaten echter incidenteel. De overwinningen worden behaald tegen landen waar Belgie van hoort te winnen, dus dat zie ik niet als een geweldige prestatie.

11 oktober 2019 om 09:53

2/3 niet akkoord met je denken. puur op basis wat er nu staat van kwaliteit op het veld kan je België bij de top 3 scharen voor EK winst. Van Frankrijk werd onverdiend verloren, België lag niet onder en had mogelijkheden voor de Fransen te pakken. Het probleem is dat met de huidige trainer Martinez de tegenstander te veel wordt opgehemeld zelfs een San Marino. Gewoon uit gaan van eigen sterkte en niet aanpassen. Zelfs al speel je tegen een gelijkwaardige tegenstander als Duitsland of Spanje. We hebben nog altijd dat gevoel van kleine land en minderwaardigheid. Voor niets nodig dat zag je ook in delen van de match tegen Brazilië soms te veel respect waardoor we onze wil niet genoeg kunnen opleggen en dominant spelen. België op volle sterkte hoeft echt niet bang te zijn van een Brazilië of Frankrijk. Door de houding van Martinez gebeurt dit spijitig genoeg wel en verlies je deze match. Had zo graag een coach a la klopp of Guardiola gezien. Dan hadden we die beker gepakt zonder twijfel

11 oktober 2019 om 10:24

Toen je zei dat we kansloos waren tegen de Fransen direct gestopt met lezen.op een corner een tegen goal gekregen was een gesloten match waar heb jij gezien dat Frankrijk ons domineerde dat we kansloos waren. Deze nederlaag deed enorm veel pijn omdat we zeker kans maakte tegen hen. het was een loterij en jammer genoeg lag de bal in de verkeerde kant thats it. Verder wat de grootste fout was. Toen we van Brazilië wonnen dachten we WK is voor ons en tegen Frankrijk ging het dat makkelijker zijn dat tegen Neymar en zijn vrienden.

11 oktober 2019 om 12:02

@redondo no5, Mijn reactie was ook niet tegen u gericht, maar tegen THenry. En Zwitserland, dat had eerder met mentaliteit te maken dan met kwaliteit. Onmiddellijk 0-2 voorstaan en dan, onvergeeflijk, te stoppen met voetballen. Maar ok, we zullen zien op het EK tegen sterkere tegenstanders.

11 oktober 2019 om 12:31

@redondono5 "maar Belgie heeft niet heel veel indruk gemaakt op het toernooi."ja idd belgie heeft maar het meeste aanvallen gecreã«erd, de meeste geslaagde dribbels, de meeste goals gemaakt, het meest aantal spelers gebruikt, het meest aantal verschillende spelers gescoord, een podiumplaats en superfavoriet Braziliã« uitgeschakeld.viel idd dik lelijk tegen als je dat achteraf bekijkt.gevestigde grootheden als Spanje Duitsland Argentiniã«, die hebben pas indruk gemaakt!...

11 oktober 2019 om 12:42

Eydie, als je geen kansen creeert verlies je kansloos ja... en in de 100 jaar dat onze nationa ploeg bestaat hebben we 2x een halve finale WK gehaald dus ja voor België is dat een uniek resultaat. Om dan nog maar te zwijgen van het feit dat de halve finale van 86 met meer geluk dan kunde gehaald werd.

11 oktober 2019 om 12:43

Beckham, als je op 90 minuten geen enkele deftige kans creëert, dan verlies je kansloos. Dat is letterlijk wat kansloos wil zeggen... tactisch in die match werden we overbluft, zoals zo vaak in officiële matchen die er toe doen.

11 oktober 2019 om 13:11

@barmitswa, ik zeg niet dat het tegenviel. Ze hebben gewoon geen geweldige indruk gemaakt. Ze hebben een prima resultaat behaald op het WK, maar vergeet niet dat ze in een groep zaten met Panama, Tunesie en Engeland. In de achtste finale treffen ze Japan. Prima ploeg, maar geen hoogvlieger. Ze gingen met redelijk wat geluk door toen. Een goede wedstrijd tegen Brazilie, die ze ook makkelijk konden verliezen, maakt dat niet goed. Ik blijf erbij dat Belgie een goede ploeg heeft die op een goede dag van iedereen kan winnen, maar zoals ik eerder zei zal dit eerder incidenteel zijn dan structureel. Ze zijn niet meer dan een outsider.

11 oktober 2019 om 10:19

Ik schat nu België toch hoger dan NL ze. Wat je wel moet toegeven dat Sinds Koeman aan de roer is dat NL gewoon een sterk ploeg is geworden. Maar beter als België nu nee. Want wij hebben De bruyne Hazard Lukaku, Mertens, enz en als die gasten echt in topvorm zijn kunnen we andere toplanden pijn doen. Als ik naar NL kijk dan vind ik alleen Depay mega gevaarlijk als hij in vorm is en De Jong kwalitatieve spelers sluiten hem op als het nodig is en de verdediging als De ligt al klungelt tegen Noord Ierland wat gaat dat zijn tegen de absolute top?

11 oktober 2019 om 12:22

Nederland heeft de laatste 2 eindrondes gewoon gemist!?! Vooral het EK 2016 waar ze precies iedereen toelieten en toch wist Nederland zich niet te plaatsen. En nu zijn ze beter dan België omdat ze een paar wedstrijden om de Nations league wonnen van Frankrijk en Duitsland en Oranje is plots dé favoriet voor de eindzege volgend jaar. Wat een arrogantie toch bij sommigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

San Marino

FIFA ranking: 210
5 fans
Actuele wedstrijden

766 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren