Ronald Koeman niet tevreden: ‘Dan moeten we dus honderd procent zijn’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Oranje bereidt zich momenteel voor op het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland, dat donderdagavond in De Kuip wordt afgewerkt. Bondscoach Ronald Koeman toont op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd niet tevreden met de trainingen van Oranje. “Ik zag dat het niet goed was, waar dat dan ook aan ligt. Misschien is het gemakzucht”, zo tekent De Telegraaf op uit de mond van Koeman.

"Wat is wijsheid? Als ik het zie word ik er niet onrustig van, maar ik geef het wel aan. Beter ervoor dan pas na de wedstrijd”, stelt de keuzeheer, die direct benadrukt dat er geen sprake mag zijn van gemakzucht in aanloop naar de ontmoeting met Noord-Ierland. “We moeten ons immers nog plaatsen. We spelen tegen Noord-Ierland om een ticket voor het EK. Dan moeten we honderd procent zijn dus.”

“Je moet de motivatie ook uit jezelf halen. We hebben de spelers de info gegeven wat we verwachten van de wedstrijd. Zij zullen agressief de duels spelen en druk gaan zetten. Dan moet je wakker zijn”, zo gaat Koeman verder. Het zorgt niet per se voor twijfels over de opstelling. “Je hebt altijd twijfels. Het zit dicht op elkaar op sommige posities. Ik ben een gevoelsmens in wat ik zie. En soms kan ik overtuigd worden op basis van een training.”

Spelers van Ajax lieten eerder dit seizoen al doorschemeren dat ze zich beter konden opladen voor de grote wedstrijden en Koeman krijgt de vraag of dit misschien hetzelfde is bij Oranje. “Je moet het clubvoetbal niet vergelijken met interlandvoetbal. Ajax speelt internationaal ook anders dan in de competitie. Je wil vertrouwen uitstralen, dat is nodig om tot het maximale te kunnen komen. Maar het moet niet leiden tot gemakzucht. Als dat bij meerderen het geval is... Dat vond ik nu meer dan de vorige keer aanwezig. De vorige keer was het op dinsdag ook wat gemakzuchtig, maar toen zag ik op woensdagochtend verbetering. Dat miste ik nu een beetje.”


Poll

Nederland - Noord-Ierland eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door holland8)

Achja, elke week trainen op 100% dat kan geen sporter. Het is bezig houden en fris blijven. Uiteindelijk reageren sporters de spanningen af op trainingen, dat kan ook gemakzucht zijn. Zolang ze er maar in de wedstrijden staan, als ze daar gemakzucht vertonen moet je zorgen maken. begrijp wel dat koeman bedoelt , elke trainer verwacht 100% op de trainingen, maar het is moeilijk omdat te blijven geven.

Een nieuwe dimensie binnen dit Oranje team is nu dat veel spelers op hun tenen lopen bij hun (buitenlandse) club en daar te maken hebben met veel spanning en kritiek. Dat was voorheen een stuk minder. Memphis staat zwaar onder druk en komt vermoeid aan, Mathijs is niet meer die onbesproken jongen die overal mee weg komt en nu onder een vergrootglas voetbalt en leeft, Luuk de Jong idem dito en Frenky krijgt nu ook met andere spanning te maken. En dat is continu. Dat kan zomaar effect hebben op hun frisheid. En laat frisheid nou juist zo belangrijk zijn tegen de Noord-ieren. Maar fris of niet fris het zou beschamend zijn als dit mis gaat.

9 oktober 2019 om 15:27

Je kunt het ook omdraaien, tegen Duitsland oogde Oranje juist sterk en gretig. De Ligt was solide achterin (die handsball was gewoon domme pech), de Jong heerste op het middenveld en Memphis speelde die hele achterhoede van de Duitsers zoek. Alle drie hadden dan wel subtiel of minder subtiel aangegeven blij zijn terug te zijn bij Oranje. Dat is toch een vertrouwde omgeving, in je eigen land (in ieder geval totdat je afreist voor een uitwedstrijd), met jongens die je moedertaal spreken en in veel gevallen goed kent en/of bevriend mee bent (depay is goed bevriend met Wijnaldum en Promes, De Jong en De Ligt kennen elkaar natuurlijk goed etc). Denk dat de spelers wat dat betreft dus eerder opladen bij Oranje. Neemt niet weg dat veel internationals inderdaad in transitie zitten en nog niet volledig gesetteld zijn bij hun clubs, of juist uitkijken naar iets nieuws.

9 oktober 2019 om 16:19

"beschamend" is zwaar overdreven. Nu komt de Nederlandse arrogantie weer bovendrijven bij het publiek.N-Ierland is niet de favoriet, maar dat waren wij vooraf ook niet tegen Duitsland of Frankrijk. Zij zijn gevaarlijk omdat ze hun kwaliteiten hebben en als je het nu al "beschamend" wil noemen, laat dat zien dat je ze zwaar onderschat.

9 oktober 2019 om 17:03

@almogaver Ben het met je eens. Heb ik iets te zwaar aangezet. Ik bedoel dat je daar in principe gewoon van moet winnen met het materiaal dat Oranje tot zn beschikking heeft. Dat is Oranje gewoon aan zn stand verplicht. Fris of niet fris.

9 oktober 2019 om 22:51

De "oude dimensie" was dat dit soort spelers nog piepjong was en in de Eredivisie speelden, terwijl onze gevestigde namen B-garnituur waren bij subtoppers in Europa. Toen plaatsten we ons niet. Beschamend is dus wel wat hard van stapel lopend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren