‘Ondertussen heeft Garcia de la Vega al wel 60000 euro gedeclareerd’

Woensdag, 2 oktober 2019 om

Roda JC wil zo snel mogelijk af van de beoogde Mexicaanse clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega. De problemen in Kerkrade stapelen zich op en mededirecteur Hessel Meijer hoopt dat op korte termijn een oplossing gevonden wordt. In een interview met De Telegraaf laat Meijer weten dat de club pas weer verder kan als Garcia de la Vega uit beeld is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door larryfox2017)

“Er is 0 procent dat hij daar de KNVB goedgekeurd wordt als eigenaar “ . Dat wist je natuurlijk van te voren , gezien zijn verleden bij Murcia. Maar wel verwachten dat hij even een paar miljoen aftikt ? Wat een poppenkast .

2 oktober 2019 om 09:16

Inderdaad. Verbaas me toch echt hoeveel er toch altijd gebeurt bij zo'n "kleine" club als Roda. Kerkrade lijkt wat dat betreft toch wel de voetbalhoofdstad van Nederland, en dat dus op een negatieve manier. Ongelooflijk.

2 oktober 2019 om 10:05

Het verbaast mij dat het jou verbaast omdat inmiddels toch wel duidelijk is dat Roda vecht voor haar voortbestaan en daarvoor kennelijk afhankelijk is van externe geldschieters. En daardoor een dankbare prooi is voor louche figuren als eerst die Rus en nu die Mexicaan. Roda moet de schuld daarvoor volledig bij zichzelf zoeken omdat de club in Nol Hendriks een zeer gulle en royale suikeroom had, die men op een gegeven moment hautain aan de kant heeft gezet omdat men zo arrogant was om te veronderstellen dat men het ook wel zonder hem kon.. Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat Nol Hendriks niet alleen een groot Rodahart had, maar ook een uitstekend zakenman was en inzag dat er geen economisch bestaansrecht was voor het grote aantal Limburgse clubs. Die conclusie is al jaren geleden getrokken toen daar al uitgebreid onderzoek naar is gedaan, waar het advies uit is gekommen om Roda, Mvv, VVV en Fortuna te laten fuseren en op te laten gaan in de FC Limburg. Uit de onderzoeken bleek dat een degelijke fusieclub de potentie had om tot een stabiele eredivisie subtopper uit te groeien. Nol Hendriks was een groot pleitbezorger van de FC Limburg en bereid daar het nodige geld in te investeren. Die fusie is er om louter emotionele redenen echter nooit gekomen met als gevolg dat 4 clubs waar het over gaat nu zonder uitzondering in de marge van het betaalde voetbal spelen en moeten vechten om te kunnen overleven. Het is een feitelijk een wonder dat sommige van hen nog steeds niet zijn omgevallen. Ik ben zelf in een vorig leven, in een tijd dat de politie nog op een varken reed en het betaalde voetbal uit vier ipv twee divisies bestond, een tijdlang supporter geweest van de HFC Haarlem. Bij Haarlem speelde hetzelfde probleem als bij de Limburgse clubs en daarom werd ook daar gesproken over een fusie tussen de drie clubs uit het betaalde voetbal, Haarlem, Edo en Rch. Ook die fusie is om exact dezelfde redenen geen doorgang gevonden met als gevolg dat alle drie betaalde clubs ter ziele zijn gegaan en alsnog zijn veroordeeld tot amateurvoetbal. Het ooit trotse Haarlem, ooit kampioen van NL geweest en Europees voetbal gespeeld, is op 26 april 2010 alsnog gefuseerd met een andere Haarlemse club Kennemerland. De val van het spreekwoordelijke kwartje kwam tientallen jaren e laat. Haarlem speelt nu in de Zaterdag 4e klasse c West 1 van de Knvb, Edo en RCH spelen op een vergelijkbaar niveau. Dus weten de Limburgse clubs wat ook hen op termijn te wachten staat. Voor een fusie is het inmiddels waarschijnlijk veel te laat, terwijl de emoties die een fusie toen in de weg stonden, dat waarschijnlijk nog steeds doen.

2 oktober 2019 om 11:28

@scepticus Dat ze geld nodig hebben is duidelijk . Dst ze daarvoor een externe geldschieter nodig hebben evenzeer . Die Rus kon ik nog begrijpen en hadden ook pech dat hij genaaid schijnt te zijn in Quatar. Maar deze man? Met zij. Geschiedenis ?? Das toch werkelijk onvoorstelbaar . Een fusie ...tsja dat zou het beste zijn wellicht. Hoewel er in Brabant wel 7 clubs zijn en die staan er toch geen van 7en zo belabberd voor. Lijkt toch wel meer dan alleen een te kleine afzetmarkt , vooral wanbeleid . En als willen II supporter ...stel hypothetisch dat die zouden fuseren met NAC en RKC en in Breda zouden gaan voetballen ...zou ik ook niet happy van worden .

2 oktober 2019 om 13:05

Jammer dat je een groen randje krijgt met deze reactie. Als je al schrijft dat een onderzoekscommissie heeft voorgesteld om Roda, Mvv, Fortuna EN VVV te laten fuseren, dan hou maar op. VVV speelt in Noord-Limburg, ligt 80km van Maastricht en Kerkrade af, en is nooit bij die plannen betrokken geweest. Wil je de rest van je betoog wellicht ook nog even op onwaarheden controleren?

2 oktober 2019 om 14:49

Wat infinity91 zegt: Fc Limburg zou ontstaan uit de drie Zuid-Limburgse profvoetbalteams. Oorspronkelijk was het idee zelfs om Fortuna Sittard en Roda JC te fuseren en werd MVV er nog niet bij betrokken. VVV heeft nooit bij deze plannen gezeten (bron: https://www.parool.nl/nieuws/roda-en-fortuna-samen... ). Degene die hier een stokje voor heeft gestoken is de provincie Limburg. Deze wilde geen geld steken in het project, omdat Fortuna Sittard teveel in de schuld stond. Hierdoor het nooit van de grond is gekomen (bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2009/04/10/fusie-sportin... Ik ben met je eens dat dit de oplossing had kunnen zijn en ik denk dat het nog steeds zou kunnen. Vooral als je kijkt naar de gevulde stadions elke wedstrijd. Dat is gewoon treurig om te zien.

2 oktober 2019 om 15:39

@scepticus38 - Je zit alleen met 1 probleem. Supporters voelen werkelijk niets voor andere clubs en het zal ze dus ook niets uitmaken als de andere clubs failliet gaan. Supporters zijn er toch veelal voor een club uit emotioneel gevoel vanwege de ziel van een club, de identiteit, de naam. Als die eenmaal verloren gaat, zul je nieuwe supporters moeten vinden. Ik denk dus dat een fusie voor profclubs bijna altijd hetzelfde uit zal pakken. Supporters accepteren het bijna altijd niet. Verder heeft een fusie in het geval van Fortuna, Willem II, Roda en MVV geen nut. Fortuna en Willem II hebben geen tot weinig problemen, MVV is te klein en Roda ligt min of meer op de beademing. Het is dus bij voorbaat een kansloze missie om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

2 oktober 2019 om 15:45

Scepticus, en ik blijf me verbazen. Er zijn kleinere clubs die het veel beter doen. Roda heeft veel gedoe met geld. En dat is de eigen schuld, niet de schuld van anderen. En als je niet in staat bent je eigen broek op te houden, dan moet dat genoeg zeggen.

Ik heb net even 10 sec research op Google gedaan. Zowel bij Murcia als bij zijn eigen bedrijf betaalt hij niet en komt hij zijn afspraken niet na. Als ik dit vanaf mijn werkplek kan uitzoeken, welke idioot geeft deze man dan de verantwoordelijkheid van Roda?

2 oktober 2019 om 09:02

Dat is zogenaamde redder in nood Frits Schrouff die uit clubliefde zijn aandelen voor 1 euro aan die Mexicaan heeft gegeven. Dit terwijl iedereen al wist dat het een oplichter was. O ja, nu roept de heer Schrouff dat ze het allemaal zelf mogen oplossen.

2 oktober 2019 om 10:48

Zonder Frits Schrouff had Roda nu niet eens meer bestaan en alleen daarom al zijn wij fans hem voor eeuwig dankbaar. Het is wel zo dat hij sommige dingen handiger had kunnen aanpakken, en dan druk ik me nog zachtjes uit.

2 oktober 2019 om 11:12

Dat weet ik niet, er waren toen meerdere gegadigden, net als nu trouwens. Ze hadden niet extra voor die Mexicaan hoeven te gaan.

2 oktober 2019 om 14:27

En nu is Frits Schrouff dus zelf de nagel in de doodskist van Roda. Toch wel ironisch.

Ik vind het ook eigenaardig dat deze De la Vega überhaupt de ruimte kreeg om zich als geldschieter voor te doen. Waar waren deze 'mensen die Roda willen helpen als De la Vega weg is' (zie 2e alinea) eerder? De club staat al een tijdje in brand. Begrijp me niet verkeerd, ik geef hun de schuld niet maar waarom niet hulp geboden bij de eerste signalen? De zuidelijke clubs kunnen beter samenvoegen tot Sporting Limburg : MVV, Fortuna en Roda. Al die sentimenten van 'mijn cluppie dit dat' houdt dit soort gezeik in stand en daarbij kost het constant overeind helpen de belasting betaler alleen maar geld. Wat een gepruts, iedere stagiair konden via Google zien dat deze De la Vega een clown is die nooit betaald. Hij is gewoon niet gescreend!

2 oktober 2019 om 09:10

Er komt geen Sporting Limburg, waarom zou dat wel opeens moeten werken?

2 oktober 2019 om 09:24

Kingthemaniak: omdat er geen draagkracht was (is?) voor drie betaald voetbalclubs in Zuid-Limburg. Moet zeggen dat ik over Fortuna en MVV de laatste tijd weinig negatiefs lees qua financien, dus die lijken het toch op orde te hebben. Maar Roda is al jarenlang dramatisch natuurlijk. En nog niet zo heel lang geleden stond Fortuna op het randje van faillissement en MVV heeft ook al een aantal keer deze eeuw op het randje gestaan (kan me goed herinneren dat de spelers niet wilden trainen omdat ze niet betaald kregen). Maar toegegeven, je hoort er niet veel meer over. Maar er is wel vaak iets aan de hand op financieel gebied met minstens 1 van de drie meest zuidelijke voetbalclubs en dat hoop je tegen te gaan met een Sporting Limburg (totaal niet reeel wegens de sentimenten, dat weet ik)

2 oktober 2019 om 11:09

Grappig dat je dat zegt, fortuna is financieel gezien in betere staat door een buitenlandse (turkse) geldschieter

2 oktober 2019 om 11:14

Die is niet gescreend. Dus een geluk bij een ongeluk voor Fortuna maar is ze gegund.

2 oktober 2019 om 09:14

Betrek ons ff niet in dit verhaal. Sportief is t dramatisch bij ons. Financieel zijn we gezond. Fuseren gaat sws nooit gebeuren.

2 oktober 2019 om 09:16

Probeer maar eens een Sporting Randstad te verwezenlijken met Ajax, Feyenoord en Utrecht. Gaat 'm ook never nooit nie worden. Kerkrade, Sittard en Maastricht gunnen elkaar het licht in de ogen niet., die gaan liever alledrie failliet dan dat ze fuseren.

2 oktober 2019 om 09:24

Laten we hopen dat ze failliet gaan, misschien is dat wel de enige oplossing om tot 1 FC Limburg te komen.

2 oktober 2019 om 09:44

Deze vergelijking slaat natuurlijk van een tang op een varken, want je gebruikt 3 clubs uit verschillende provincies voor je 'vergelijking'... Kerkrade, Sittard en Maastricht zijn regionaal gezien buurtclubs, zoals dat, als je dan zo nodig wil vergelijken in Rotterdam of Eindhoven zo is (met Helmond Sport erbij).

2 oktober 2019 om 09:46

Waarom zou er een FC Limburg moeten komen? Er is toch ook geen FC Brabant, FC Drenthe of FC Zeeland... Zie niet in dat deze clubs nu perse zouden moeten fuseren om door te kunnen gaan.

2 oktober 2019 om 10:26

Fc Zeeland zou mooi zijn, is er tenminste weer een profclub in Zeeland. Fc Drenthe zou wel een beetje lastig worden met maar 1 betaald voetbalclub? FC Brabant is niet nodig, aangezien die provincie gewoon goed draait met de voetbalclubs. Helmond sport en Eindhoven speler al jaren op het 2e niveau. Alleen NAC bungelt een beetje. In Limburg is het momenteel gewoon een ramp met een Roda JC en NEC wat niks meer voorstelFortittard die het lastig hebben in de Fc Zeeland zou mooi zijn, is er tenminste weer een profclub in Zeeland. Fc Drenthe zou wel een beetje lastig worden met maar 1 betaald voetbalclub? FC Brabant is niet nodig, aangezien die provincie gewoon goed draait met de voetbalclubs. Helmond sport en Eindhoven speler al jaren op het 2e niveau. Alleen NAC bungelt een beetje. In Limburg is het momenteel gewoon een ramp met een Roda JC en NEC wat niks meer voorstelt en met een Fortuna Sittard die het lastig heeft in de eredivisie. Alleen een VVV voldoet nu een beetje en dat is onderin in de eredivisie. Klinkt niet echt als een goede score lijkt mij? Dus hierbij een antwoord op je vraag. Zal er overigens zelf ook geen voorstander van zijn, aangezien ik mij goed kan inbeelden in de fans van de clubs, maar gaan er 1 of 2 clubs de fles op, dan moet er ook niet gehuild worden.

2 oktober 2019 om 10:43

NEC is Gelderland...

2 oktober 2019 om 13:29

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Stel dat bijvoorbeeld MVV en Roda failliet gaan, dan blijft Fortuna de enige Limburgse club en die gast zichzelf dan echt niet omdopen in FC Limburg.

2 oktober 2019 om 15:12

Er zijn wel degelijk meer verschillen tussen Kerkrade, Maastricht en Sittard dan alleen de afstand tussen de steden doet vermoeden. Er moet niet vergeten worden dat Limburg een grensgebied is omsloten door Duitsland en België. Kerkrade, een oud-mijnwerkersstad direct aan de Duitse grens is qua cultuur totaal anders dan bijvoorbeeld het Bourgondische Maastricht. Sittard op zijn beurt is ook weer anders.ik bedoel hiermee niet dat een FC Limburg geen oplossing zou zijn, maar dat de hele zaak wel wat gecompliceerder is dan 3 clubjes uit dezelfde regio maar laten fuseren.

Hie sta ik niet van te kijken, het is namelijk niet Garcia die hier fout zit, maar de organisatie die het mogelijk heeft gemaakt om Garcia dit te laten doen. Na het vertrek van Hendriks, die de boel door het succes onder controle hield is Roda een grotere slangenkuil geworden dan menig topclub. Is ook logisch als je de geschiedenis bekijkt van fusies. Ook de regio (kerkrade en Heerlen) is een aaneenschakeling van dorpjes die uiteindelijk een stad zijn geworden. Waar dit politiek met name tot begin 2000 problemen opleverde zie je bij Roda wel nog steeds diezelfde mentaliteit. Met de regio parkstad heb je wel een regio van 250.000 mensen te pakken. Hiermee niet meteen een topclub waardig, maar met die potentie (en regio aken in het achterland ruim 300.000 inwoners) moet je toch wel een stabiele ED club kunnen worden die onder in het linker rijthe speelt of boven in het rechterrijtje met soms eens Europees voetbal.

2 oktober 2019 om 09:53

Dat van je aaneenschakeling van dorpen, gaat op voor het gros van de steden in Nederland.eindhoven bestaat bv voor praktisch 2/3 uit Woensel

Als er mensen zijn die willen betalen als Vega weg is. Waar waren die mensen een jaar geleden dan???

Gaan er ook nog koppen rollen bij de kluns die hem uberhaupt heeft binnen gehaald? Als iedereen Google kan gebruiken, waarom haal je dit dan binnen? Dan moet je achteraf ook niet zo lopen te mauwen

Toch knap dat er nog steeds mensen zijn die geld in deze bodemloze put willen steken. Roda blijft van crisis naar crisis lopen.

Dit is een keiharde zakenman , die er alles aan doet om geld te verdienen. En Roda was op dat moment blijkbaar verblind door geld, daar heeft hij gebruik van gemaakt. Vaak ligt de schuld aan twee kanten en proberen ze hun straatje nu schoon te vegen. Deze man had al een niet zo goed verleden , maar desondaks heeft hij zich kunnen inkopen in deze club. Je kan je ook afvragen of de gene die zijn aandelen heeft verkocht aan deze man dit deed in het belang van de club , of uit eigen belang/ geld.....

2 oktober 2019 om 11:09

Deze man is geen zakenman, maar een keiharde oplichter.schrouff heeft zijn aandelen voor een symbolische 1 euro weggedaan, dus zelfs jij had je daarvoor kunnen inkopen.

2 oktober 2019 om 13:57

Dan is het wel vreemd dat hij nog vrij rond loopt , als hij een oplichter is. Dan is er toch echt ites verkeerd gegaan bij de procedure om die aandelen te bemachtigen.

Kan iemand mij uitleggen waarom een man die 0 procent van de aandelen bezit niet zomaar buiten gezet kan worden. Dit is een oprechte vraag, ik snap het echt niet

2 oktober 2019 om 11:12

Goede vraag inderdaad, en ook waarom hij (nog) niet eigenaar kan zijn en daarom geen geld wil investeren, maar dan wel op naam van Roda een lening van 150k kan afsluiten?

Trieste gang van zaken. Waarom grijpt de Knvb niet in?

Als er al mensen over FC Limburg blijven onaneren, maak daar dan ff FC ZUID-Limburg van. Want het gaat hier om een regio binnen de provincie. En laat VVV er buiten. VVV ligt dichter bij Helmond, Psv, NEC en zelfs Vitesse dan bij MVV en Roda JC. Wellicht een Bosatlas er eens bijpakken.

Te gek voor woorden dat zón man nog rond kan lopen in de voetbalwereld dan moet het water in Kerkrade tot aan de lippen staan. Ik zou het jammer vinden voor de supporters dat een club als Roda JC straks gesaneerd zou worden. Leiding, trainers en spelers zijn passanten, maar supporter ben je voor het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger91
S. MarzoVerdediger92
R. AlbergMiddenvelder96
R. KlaasenMiddenvelder90
P. PflückeMiddenvelder92
N. VossebeltMiddenvelder91
J. CrouxAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren