Vrijdag, 20 September 2019

Sadio Mané kan supercontract tekenen bij Liverpool

Manuel Neuer staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij Bayern München. In tegenstelling tot de doelman hebben Thomas Müller en Javi Martínez nog geen nieuwe aanbieding gekregen. (Kicker)
Kevin Quevedo heeft een aanbieding van Benfica op zak. De spits van Alianza Lima kan volgend jaar de overstap maken naar de Portugese grootmacht. (Libero)
/
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. De aanvaller kan de best betaalde speler van de club worden met een salaris van 250.000 euro per week. (Daily Star)
Juventus gaat volgende maand in gesprek met Juan Cuadrado over een nieuw contract. De Colombiaan kan zijn aflopende verbintenis verlengen tot de zomer van 2022. (La Gazzetta dello Sport)
Arek Milik heeft bij de clubleiding van Napoli aangeklopt voor een stevige salarisverhoging. De Poolse spits is bereid zijn contract te verlengen, maar alleen als zijn salaris van 2,5 miljoen euro wordt verhoogd naar 3,5 miljoen euro per jaar. (Corriere del Mezzogiorno)
Florentino Pérez baalt ervan dat Real Madrid Xabi Alonso naar Real Sociedad heeft laten gaan. De voorzitter ziet in de oud-middenvelder een toekomstig trainer voor de Koninklijke(Mundo Deportivo)
15 reacties (laatste reactie door speedyafc)

kaching!!!bedragen gaan echt helemaal nergens meer over, of het verdiend is laat maar in het midden.vooral als je dan kijkt naar wat Milik bijvoorbeeld verdiend om maar iets op te noemen. Ander niveautje maar toch aardig gek, ook al heb ik het niet op mijn rekening of broekzak.

Gek om te bedenken dat Arek Milik op dit moment waarschijnlijk bij Ajax meer zou verdienen, dan bij Napoli. Geeft wel aan wat een ontwikkeling Ajax heeft doorgemaakt de afgelopen jaren.

20 september 2019 om 12:57

In Italië worden bedragen mestal netto genoemd, gelijk een heel ander verhaal dus.

20 september 2019 om 13:11

Nope, eigenlijk hetzelfde verhaal, of denk jij dat Ajacieden voor hun salaris de volle 100 aan inkomstenbelasting betalen?

20 september 2019 om 14:53

Het is echt een heel ander verhaal. In Italie betaald een buitenlandse speler geen belasting over de eerste 50 procent van het salaris en 43 procent over de rest. bij Napoli levert een speler al zijn portretrechten in, bij Ajax blijft de speler baas over de portret rechten en kan dus via portret rechten extra verdienen. In Italie hoeft een speler maximaal 100.000 euro te betalen over royaltie inkomsten, sponsordeals en imagorechten terwijl die in Nederland gewoon als inkomsten belast worden tenzij er gebruik gemaakt wordt van constructies. bij Ajax betaald een speler t/m 20.384 36,65 procent , vanaf 20.384 t/m 68.507 38,10 procent en het deel meer dan 68.507 wordt met 51,75 procent belast echter een deel van de inkomsten mogen bruto afgestort worden in het spelersfonds. Dat geldt wordt na de carriere uitgesmeerd over een langere periode waardoor men een belastingvoordeel kan hebben. het netto vergelijken van salarissen is extreem lastig in het hedendaagse voetbal. Het is eigenlijk zo goed als onmogelijk. Wel is duidelijk dat Italie momenteel een paradijs is voor voetballers, met name voor grote sterren zoals Ronaldo.

20 september 2019 om 13:10

De bedragen die worden genoemd zijn vrijwel altijd netto. Dus Ajax komt zeker nog niet in de buurt van wat Napoli kan betalen.

20 september 2019 om 14:59

Met de huidige regelingen in Italie kan Nederland nimmer in de buurt komen. Eerste vijftig procent is vrijgesteld van belasting, daarna 46 procent over de rest echter in Italie hoef je maximaal 100.000 euro te betalen over de royalite/sponsor/imagorecht inkomsten. in Engeland kan je die weer omzeilen via constructies echter in een land als Spanje mag dat niet meer en werden voetballers zoals Ronaldo en Messi veroordeeld door de rechter. Al met al is Italie nu de place to be voor grote ster voetballers m.b.t. inkomsten. Dus inderdaad, Ajax kan niet concurreren met Napoli wanneer het om grote sterren met vele neveninkomsten gaat.

20 september 2019 om 13:17

Dat zou Milik dus niet, want Ajax betaalt spelers geen 5 miljoen op jaarbasis. Misschien dat ze de 2,5 - 3 miljoen bruto aantikken voor hun toppers, maar zelfs Feyenoord tikt de 2 miljoen bruto net wel/niet aan met Berghuis. Dat Ajax ontwikkeling doormaakt moge duidelijk zijn, maar dit is nou niet een ontwikkeling waarvan je zegt: goh, we zitten op het niveau Napoli qua salarissen.

20 september 2019 om 14:46

Ziyech verdient veel meer dan die 2,5/3 miljoen bruto volgens de berichtgevingen..

Leuk dat we nu onze sterspelers kunnen behouden , is lang anders geweest.

Waarom zou Mane het meeste moeten verdienen? Is hij Liverpools beste speler dan? Niet in mijn ogen. Zeker ook niet de belangrijkste...

20 september 2019 om 14:47

Aanvallers verdienen over het algemeen meer dan verdedigers. Wie zou dat dan moeten zijn volgens jou?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Barcelona heeft Antoine Griezmann aangeboden bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren