Update: Anwar El Ghazi niet bestraft voor ruzie met ploeggenoot

Dinsdag, 17 september 2019 om

Een opvallend moment in de eerste helft van het Premier League-duel tussen Aston Villa en West Ham United (0-0): Anwar El Ghazi en Tyrone Mings gingen met de hoofden tegen elkaar staan. Laatstgenoemde vond dat het verdedigende werk van El Ghazi te wensen overliet, waarna de aanvaller de verdediger opzocht en zijn gezicht in het gelaat van Mings duwde. “Het was een heat-of-the-moment thing”, benadrukte manager Dean Smith.

Teamgenoten kunnen voor vechten van het veld gestuurd worden. Het meest fameuze voorbeeld was de strijd tussen het Newcastle-tweetal Kieron Dyer en Lee Bowyer in 2005, die beiden tegen Aston Villa een rode kaart kregen. Dat bleef El Ghazi maandagavond bespaard. “Ik hoefde in de rust niet in te grijpen. De spelers hadden het onderling al opgelost”, verzekerde de manager na afloop.

“Zo’n spelersgroep is het. De saamhorigheid in de kleedkamer is heel groot, met een geweldige teamgeest. De spelers hebben het snel opgelost en daar ben ik blij mee”, benadrukte Smith. “Dit is een teamsport. Het gebeurt in de heetst van de strijd, het kan gebeuren. Ik verwacht van de spelers dat zij verantwoordelijkheden nemen. Er is een grens die je niet mag overschrijden."

Smith was geen moment ongerust over een eventuele rode kaart voor El Ghazi. “Ik ben gestopt met denken over wat voor beslissingen scheidsrechters wel of niet zullen nemen. El Ghazi heeft af en toe een waas voor zijn ogen, zoals de meeste voetballers dat in zich hebben. Het hoort erbij. Wisselen kwam niet in mij op.”

Ty zei tegen Anwar dat hij zijn man beter in de gaten moest houden, zoiets zeg je in het heetst van de strijd”, vertelde ploeggenoot Jack Grealish op zijn beurt. “Ze hebben elkaar uiteindelijk een hand gegeven en na rust gingen ze er weer voor.”

Update 17 september 13.58 uur - Anwar El Ghazi niet bestraft voor ruzie met ploeggenoot
Anwar El Ghazi hoeft niet te rekenen op een straf van de Engelse voetbalbond en/of Aston Villa, zo meldt Sky Sports dinsdagmiddag. De vleugelaanvaller kreeg maandagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen West Ham United flinke ruzie met Tyrone Mings en beide spelers stonden zelfs met de hoofden tegen elkaar. El Ghazi en Mings hebben het na het duel bijgelegd en daarmee is de kous af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door vernon)

Er was toch ook echt heel weinig aan de hand.. Ze liepen beiden een beetje te schelden recht in elkaars gezicht uit frustratie, maar ik zag verder geen kopstoot. Heel overdreven dit allemaal. Opgeblazen voor de clickbait.

17 september 2019 om 14:12

Mee eens, het is ook allemaal overdreven. Kopstoot is het niet maar wat dan wel? kopduw??

17 september 2019 om 14:40

Zoals je iemand wegduwt wanneer hij te dicht bij komt maar nu met je hoofd ipv je handen. Gewoon afstand houden is de boodschap.

Het zijn nog altijd mannen die op het veld staan, hier was echt niks aan hand. Beetje mannelijkheid in het voetbal zien maakt het alleen maar mooier dan al die spelers die als een stervende zwaan neergaan. je zou denken dat bijvoorbeeld neymar niet met windkracht 3 buiten mag staan dan valt die steeds om.

17 september 2019 om 14:32

Precies dit dus. Komt bij dat El Ghazi zichzelf niet voor schut laten zetten in het openbaar met dik 42 duizend (!) ogen op hem gericht. Nogal logisch dat hij van zich afbijt en weigert om over zich heen te laten lopen/publiek te worden vernederd.

Er was ook geen klote aan de hand dus lijkt me logisch.

Terecht. Vind sowieso dat zijn teamgenoot een stuk agressiever naar hem toekomt en hij reageert daarop. Als iemand zo op me afstormt kan diegene van mij ook een soortgelijke reactie verwachten.

Nou ja, die kopduw is wel vrij onverstandig, straks krijg je nog een kaart, als de scheidsrechter in een slechte bui is. Voor de rest is het alleen maar goed dat die gasten elkaar af en toe eens even goed de waarheid zeggen. En ook goed dat ze het samen daarna direct opgelost hebben. Kortom: 2-1 voor Anwar en zijn ploeggenoot. Een mooie overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Actuele wedstrijden

130 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren