Slechts tien rapportcijfers voor Oranje in Tallinn, waarvan één onvoldoende

Dinsdag, 10 september 2019 om

Het Nederlands elftal heeft een nieuwe stap gezet richting deelname aan het EK 2020. Zonder al te veel moeite werd Estland maandagavond met 0-4 opzijgezet, dankzij een dubbelslag van Ryan Babel en treffers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Oranje die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Estland
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen -
Joël Veltman 6
Matthijs de Ligt 7
Virgil van Dijk 7,5
Daley Blind 6,5
Davy Pröpper 5
Georginio Wijnaldum 6,5
Frenkie de Jong 8
Donyell Malen 5,5
Memphis Depay 6,5
Ryan Babel 8

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: -
Zou Cillessen na de wedstrijd een douche nemen? Nergens voor nodig, lijkt ons. De doelman had net zo goed gewisseld kunnen worden voor een extra aanvaller, want hij hoefde eigenlijk nooit in actie te komen. Slechts één keer, in de slotfase, moest hij een schot wegboksen. Maar als we wisselspelers niet beoordelen vanwege een gebrek aan speeltijd, dan kunnen we Cillessen moeilijk een cijfer geven.

Joël Veltman: 6
De rechtsback, die de voorkeur kreeg boven Denzel Dumfries, kwam net als de PSV'er veel naar voren. Maar eenmaal daar aangekomen koos Veltman vaak voor de veilige optie: een pass terug. In verdedigend opzicht liet Veltman zich zelden aftroeven en was hij fel, al had hij ook wat overtredingen nodig die het spel vertraagden. Een gele kaart voor een onstuimige overtreding was het gevolg.

Matthijs de Ligt: 7
Een lust voor het oog: dat waren de vele crosspasses die De Ligt verstuurde in Tallinn. In de eerste helft met name richting Blind en Babel op de linkerflank; in de tweede helft een assist op Depay. De verdediger van Juventus zag waar de ruimtes lagen en verlegde het spel wanneer dat nodig was. Slechts één keer beging hij een verdedigende fout, toen hij een situatie op het middenrif na een halfuur verkeerd inschatte.

Virgil van Dijk: 7,5
Niet te stuiten in de lucht, op de spaarzame momenten waarop hij verdedigend in actie moest komen. Hij kende weinig moeite met Sergei Zenjov, werkte de bal weg bij potentieel bedreigende situaties en testte zijn geluk met een vroege kanonskogel, die maar net naast vloog. Van Dijk dacht vooruit en dat was belangrijk in de zoektocht naar een vroeg doelpunt.

Daley Blind: 6,5
Blind hield het veld erg breed, waardoor Estland meer meters moest maken. Hij had een wezenlijke bijdrage aan het aanvalsspel van Oranje; met een scherpe, zij het licht getoucheerde voorzet bereidde Blind de 0-1 van Babel voor. Na een kwartier spelen liet Blind zich te makkelijk uitkappen door Zenjov in het strafschopgebied, maar verder kwam hij niet in de problemen.

Davy Pröpper: 5
Na vier wedstrijden op de bank mocht Pröpper zich weer eens laten zien in de basis. Als basisklant speelde hij echter minder goed dan in zijn rol als invaller tegen Duitsland. Pröpper begon met wat onzekere of laconieke ballen, had relatief veel overtredingen nodig en bracht niet de gewenste creativiteit in aanvallend opzicht. Pas in de blessuretijd liet hij zich gelden met een fraaie pass op Depay, die helaas geen doelpunt opleverde.

Georginio Wijnaldum: 6,5
Wijnaldum, een van de uitblinkers tegen Duitsland, probeerde zich in de eerste helft te laten gelden in Estland. Met een harde kopbal en een schot dwong hij de doelman voor rust tot een ingreep. Het was pas in de slotfase dat Wijnaldum daadwerkelijk zijn stempel kon drukken met een rake kopbal. Hij speelde verder absoluut niet opvallend, maar deed weinig verkeerd.

Frenkie de Jong: 8
De Jong blaakte vanaf minuut één van het zelfvertrouwen. Hij was balvast en hield veel spelers bezig op het middenveld, waardoor ruimte ontstond voor zijn ploeggenoten. De Jong zocht steeds de voetballende oplossing en stond met een uitstekende pass op Blind aan de basis van de 0-1.

Donyell Malen: 5,5
De aanvaller werd door Ronald Koeman opgesteld om diepgang te brengen en achter de verdediging te komen. Oranje had weinig ruimte, maar die probeerde Malen wel te creëren. Zelf kwam hij echter nauwelijks aan de bal en als dat wel zo was, kende hij weinig succes; zijn voorzetten kwamen meestal niet aan. Een onvergetelijk basisdebuut werd het zeker niet voor de PSV'er.

Memphis Depay: 6,5
Drie hoogtepunten voor Depay in zijn vijftigste interland: zijn twee assists en zijn heerlijke doelpunt. Zijn messcherpe voorzet op Babel resulteerde kort na de rust in de 0-2; een kwartier voor tijd schoot hij keurig raak in de hoek. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kopte Wijnaldum raak uit zijn vrije trap. Opvallend genoeg speelde Depay verder niet groots: hij ging veel individuele acties aan, meestal zonder goed gevolg. Depay bracht zichzelf in de kleine ruimte vaak in moeilijkheden.

Ryan Babel: 8
De maker van de 0-1 en de 0-2 kan terugkijken op een sterk optreden. Bij het eerste doelpunt reageerde hij uitstekend op een voorzet van Blind; de tweede treffer volgde uit een prima kopbal. Babel verdedigde mee wanneer het moest, zowel achterin als voorin: met zijn felle spel aan de linkerflank dreef hij de Estse verdedigers meermaals in het nauw.


Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door psvnec)

Ik snap dat er altijd wel wat te zeuren valt op de cijfers, maar slechts een 6,5 voor Memphis?

9 september 2019 om 22:41

Hij grossierde wel in balverlies en egoïstisch spel.....

9 september 2019 om 22:45

Maar heeft wel weer een goal en twee assists. Die jongen heeft nu 4 goals en 7 assists in 4 kwalificatiewedstrijden. En toch blijft men commentaar hebben op zijn vele balverlies en soms aparte acties. Het is net als bij Ziyech: gigantisch veel risico in het spel, maar kan geweldige statistieken overleggen. Wat mij betreft krijgt Memphis na wedstrijden als deze een 8 of 9, want hij zorgt constant voor de doelpunten.

9 september 2019 om 22:45

2 assists en een goal... Juist een van de spelers die de actie moet maken

10 september 2019 om 00:22

Martijnr12, de statistieken van de vorige wedstrijden zijn hier natuurlijk niet van belang. Ja, hij geeft 2 assists en 1 goal, maar zoals SneekPsV aangeeft leed hij veel balverlies door ronduit slechte aannames en was hij wel heel erg opzichtig opzoek naar eigen succes. Dan kan je hem moeilijk een 9 geven voor zijn spel. Een 9 zou betekenen dat hij bijna niet beter zou kunnen.Had hij zonder die assists en goal en bij jou een voldoende gekregen? Bij mij misschien net een 5,5. Dan zou hij bij mij met die assists en goal ongeveer tussen de 6,5 en 7,5 uitkomen maar zeker geen 8 of 9.

10 september 2019 om 07:23

Net zoals Ziyech is dat nou het gene waardoor hij niet in de wereldtop speelt, De Bruyne,Silva ect veel risico in spel leggen geeft jouw nog niet het recht om 34x balverlies te leiden in een wedstrijd,zo kan ik het, bij wijze van, ook. Mensen hiet moeten dat echt eens gaan in zien. Ga een naar de top 10 clubs vd wereld kijken, en kijk hoeveel balverlies daar wordt geleden

9 september 2019 om 22:43

Ach, als je als een van de grootste voetbalsites de eindstand al niet goed weet te noteren zou ik ook niet zoveel waarde hechten aan d rapportcijfers..

9 september 2019 om 22:44

Zo goed speelde Memphis ook weer niet. Vind eigenlijk Malen een beetje een te laag cijfer hebben. 6,5 ofzo.

9 september 2019 om 22:44

Vond hem eerlijk gezegd niet goed spelen. Desondanks weer 3x beslissend, tja dan heb je ook wel klasse.

9 september 2019 om 22:45

Cijfers zijn subjectief, maar als je Memphis na deze wedstrijd slechts 0,5 hoger geeft dan Veltman heb ik daar wel twijfels over hoor. Memphis was deze interlandweek de beste man van Oranje. 14 goals en 14 assists in de afgelopen 25 interlands. Applaus!

10 september 2019 om 11:16

Veltman was wel drama, dan kun je beter Dumfries daar hebben staan.

10 september 2019 om 15:43

Veltman is een slechte versie van Sergio Ramos. Hij komt met zoveel weg. Gister had hij gewoon rood moeten hebben. In de Eredivisie verdient hij iedere wedstrijd minimaal 1 gele kaart en gemiddeld om de wedstrijd een tweede. Toch krijgt hij ze bijna nooit en dat is ook een kwaliteit. Dus hij doet iets goed.

Ik vind een 6,5 wel matig voor iemand met 2 assists en een goal. Het klopt dat veel individuele acties mislukken, maar dat hoort bij het snelle spel van Memphis. Geen daverende wedstrijd, toch zakelijk overwonnen.

9 september 2019 om 22:44

Veel teveel onnodig balverlies via Depay. ipv afleggen wilt hij de individuele actie maken wat zo'n beetje 80% van de tijd mislukt. Uiteraard is hij vaak betrokker bij doelpunten, maar als je stats zoals balverlies en mislukte acties ernaast gaat leggen dan valt het allemaal best wel tegen.... En dan zeggen dat het nou eenmaal bij zijn spel hoort gaat dan natuurlijk niet helemaal op...

9 september 2019 om 22:49

En toch is hij weer betrokken bij de meeste goals. Zoiets heet risico in je spel nemen, en voorlopig gaat het tegen veel landen meer dan prima.

9 september 2019 om 22:51

Hoezo gaat dat dan niet op? Zulke acties zorgen er ook voor dat hij zulke bizar goede statistieken kan overleggen. Hij scoort er vier en legt er zeven af in vier wedstrijden. En dat vind jij dan niet heel indrukwekkend omdat hij ook veel balverlies heeft? Als hij geen risico in zijn spel legt, denk je dat hij dan nog steeds bij zoveel doelpunten betrokken is?

9 september 2019 om 22:55

Omdat als je de wedstrijden gaat terugkijken, hij die goals/assists geeft als hij minder risico in zijn spel legt. Als hij die kansloze acties waarmee hij zich stuk loopt keer op keer eruit haalt zal hij nog zoveel meer renderen

9 september 2019 om 22:57

Ik vind het helemaal niet erg en kan het bij hem goed accepteren, evenals bij Ziyech. Dit zijn namelijk de spelers die ook daadwerkelijk dat risico in hun spel moeten leggen, omdat zij degene moeten zijn die de openingen dienen te creã«ren. Het is altijd zo makkelijk om de creatieve voetballers te beoordelen op het vele balverlies dat zij hebben. Dit is veel beter dan het eeuwige breien of bijvoorbeeld dat andere spelers dan voor die actie of pass gaan. Memphis is ook gewoon degene die het in zich heeft. Ik weet zeker dat als sommige andere spelers de speelstijl van Depay zouden hebben zij inderdaad ook zoveel balverlies zouden hebben, maar het grote verschil is dan dat zij ook hooguit 1 goal of 1 assist hebben en geen 2 assists en 1 goal zoals Depay. 4 goals en 7 assists in 4 kwalificatiewedstrijden is gewoon uitstekend. Laten we hem alsjeblieft koesteren en zijn risico en daarbij ook zijn balverlies voor lief nemen.

10 september 2019 om 00:09

Je vergeet dat hij het eindstation is. Dus medespelers proberen de bal rond te tikken en de bal uiteindelijk bij Memphis in de spits af te leveren en hij moet zorgen goals komen. Dat moet je risico nemen en wat proberen te forceren en dat heeft soms balverlies tot gevolg maar ook uiteindelijk 1 goal en 2 assists en daar draaid het om.

10 september 2019 om 02:17

Diegenen die steeds maar weer beginnen over balverlies en risico bij spelers als Zyech en Depay zijn als De coaches die bij de puppies en pupillen hun spelers verbieden te pingelen en acties te maken . Met het oeverloze breedgetik dat oranje enkele jaren heeft gekenmerkt als gevolg. Een van de speerpunten enkele jaren geleden was on spelers weer wel risico in hun acties te laten leggen . Met succes want het spel van oranje is veel sneller en onvoorspelbaarder . Dus graag niet meer die opmerkingen over mislukte acties . Meer acties ! Meer risico ! En ja dus ook vaak mislukte acties . Maar gewoon na 2 mislukte acties het de derde keer weer doen! Dat is de kracht van spelers als Depay

9 september 2019 om 22:49

Precies Nick, dat zit in zijn spel, maar wel weer super belangrijk voor het Nederlands Elftal. Wat mij betreft gewoon samen Motm met Babel.

Vind het belachelijk dat jullie Cillessen geen cijfer geven, wat een onzin reden ook. Inderdaad niet veel te doen gehad maar 2 schoten toch mooi gestopt. Haalt daarmee toch gewoon een voldoende, dus een 6. Verder prima pot Nederand. Vond met name Blind weer eens een echt goede interland spelen. Blijft toch de best die we beschikbaar hebben voor de linksback

9 september 2019 om 22:45

Maar zie het zo: Als hij een zes krijgt, dan is het net een voldoende voor iemand die mogelijk een 9 had kunnen halen als die gasten een paar keer op doel schoten. Dan is geen cijfer geven wat mij betreft juist beter. Een zesje krijgen terwijl je je niet kon laten zien vind ik namelijk lullig.

10 september 2019 om 00:29

Blind speelde redelijk, maar kwam naar mijn mening veel te vaak voor zijn rechterbeen uit waardoor bal weer terug moest. Daardoor toch veel minder gebracht dan je van hem zou hopen. Ook omdat het breien door het midden toch wel heel vaak balverlies opleverde, zouden meer goede voorzetten (zoals bij de 0-1) toch wel wenselijk zijn.

10 september 2019 om 13:33

@metaalverf, dat viel mij ook op. Hij stond eigenlijk altijd al verkeerd gedraaid bij bal ontvangst. Zeker toen L. de Jong in het veld stond had ik vanaf links toch paar voorzetten verwacht, maar Blind kreeg alles op z'n verkeerde been. Weet niet of het aan hem lag, maar was opvallend.

11 september 2019 om 01:20

Had naar mijn mening te maken met he feit dat je zo hoog staat. Veltman kon ook eigenlijk alleen maar balletjes terug tikken. Naar mijn mening stond Nederland te hoog en was de enige manier van aanvallen het gebrei door het midden. 2 meter lager staan en je kan ook weer mensen diepte in sturen zoals bijvoorbeeld Babel en Malen.

Vond Malen toch echt wel aardig spelen voor zn debuut, veel diepgang en werd ook veel aangespeeld

9 september 2019 om 23:43

Vond malen niet sterk spelen, niet opvallend slecht ook, daar niet van. Beetje het zelfde als promes tegen duitsland alleen was dit tegen estland. Voor nu komt malen nog even wat te kort voor een basis plek denk, hij mag vooral een wat meer naar de gym gaan want voornamelijk word hij te makkelijk van de bal gezet.

Nou ja, over die cijfers kan je altijd steggelen, maar ik had Veltman toch een onvoldoende gegeven. Had er ook nog met rood af gekund. En dat in zo'n potje met zo'n voorsprong. Oliedom die jongen.

9 september 2019 om 22:50

Zo beroerd was Veltman nou ook weer niet, is verdedigend geen moment in de problemen gekomen, twee goede kansen op een goal en diverse mooie voorzetten. Ik zie ook liever Karsdorp zoals waarschijnlijk iedereen, maar om nou met onvoldoendes te gaan lopen strooien...

9 september 2019 om 22:54

Precies dit. Met een 4-0 uitslag kan je moeilijk een onvoldoende uitdelen. 6 man minder dan een 7 vind ik ook belachelijk.

9 september 2019 om 22:55

Meteen zijn eerste actie kwam hij al in de problemen. Verder viel het verdedigend ook wel mee natuurlijk, tegen Estland...

9 september 2019 om 22:57

Veltman grossierde in balletjes breed en overtredingen. Slechtste man aan Oranje kant. Pröpper ook zwak inderdaad. Die 5 is m.i. zeer terecht, maar dat had Veltman ook zeker moeten hebben.

9 september 2019 om 23:17

Veltman was verdedigend toch gewoon prima? Balletjes breed als aanspeelpunt tegen een blok is ook niet raar. Krijgt ook maar een 6.5 dus snap je commentaar niet. Depay grossierde in balverlies maar vind men hier bijna motm omdat hij bij goals betrokken is als spits. Beetje scheef.

10 september 2019 om 06:00

Een back in deze wedstrijd moet je niet beoordelen met verdedigende acties tegen spelers die moeite hebben om de bal aan de voet tehouden. Hij haalde de vaart uit het spel bij iedere bal. Hoe vaak gisteren spelers als Malen, Berghuis en Wijnaldum diep gingen en hij doodleuk de bal terug speelde op Van Dijk of De Ligt was tenenkrommend. De aanvallen kwamen door het midden of van links. De rechterflank was verlamd en dat lag aan hem. Voerde zijn taken in deze wedstrijd niet uit en dus een onvoldoende.

10 september 2019 om 12:38

Veltman speelde naar zijn mogelijkheden. Het is geen back die mee op komt en voorzetten geeft. In een wedstrijd als deze wordt er andere dingen gevraagd dan dat hij laat zien. Hier kan hij niets aan doen.

10 september 2019 om 14:28

@janssenzelfde geld voor Dumfries maar die werd wel afgerekend op zijn matige spel in voetballend opzicht

11 september 2019 om 01:25

Wel grappig dat een verdediger niet normaal beoordeeld mag worden omdat het Estse aanvallers zijn, maar spitsen wel normaal beoordeeld worden tegen Estse verdedigers. Zo kan je bijvoorbeeld van Depay toch ook wel zeggen dat zijn 2 assists en goals wel wat weinig is tegen zon team en zijn balverlies is gewoon schaamteloos tegen dit kaliber Estland.

9 september 2019 om 22:51

Kom op zeg. Natuurlijk Veltman is geen Messi en zal hij nooit worden. Maar hij speelde gewoon degelijk. 6 kan ik prima mee leven en is fijn om een keer een degelijke back te hebben dan met Dumfries. Probleem is echter dat er niets klaar staat. In het live-topic wordt Karsdorp genoemd, maar die mag eerst eens fit worden en dan mag hij het eerst eens laten zien.waarom reken je Veltman elke fout aan en anderen niet? Depay en Malen grossierde in fouten, maar daar hoor ik jou dan niet over. Vind het cijfer van Depay te laag trouwens, want ondanks zijn vele fouten, scoort hij wel gewoon.

9 september 2019 om 22:56

Nou, ik moet zeggen dat ik het ook wel weer typisch Veltman vond qua overtredingen.. Hij pakt oliedom een gele kaart die nergens voor nodig is en daarna heeft hij heel veel geluk dat de scheids niet ziet dat hij te laat was en daardoor vol op de voet van een tegenstander stond. Dat was de 2e geel en dus rood. In een pot als deze vind ik dat dan heel erg af doen aan zijn voor de rest prima spel.

9 september 2019 om 22:57

Ik zie Karsdorp liever voorlopig rustig spelen bij Feyenoord voordat hij naar Oranje kan. Nu niet forceren. Maar ik verwacht wel dat hij er weer komt, veel completer dan Veltman.

9 september 2019 om 23:09

Dat sluit ik op termijn ook niet uit. Maar nu zou te opportunistisch zijn, Karsdorp moet het nu eerst weer eens bij Feyenoord laten zien.

9 september 2019 om 23:32

Karsdorp? Dat is toch die speler die na 70 minuten met kramp op de grond ligt? Haha, karsdorp heeft 2 jaar lekker italiaanse fonteinen van dichtbij bekeken en vooral weinig op niveau gespeeld.

10 september 2019 om 08:22

Ik zie toch liever Dumfries dan Veltman, die Veltman blijft toch ook een onbeholden houthakker die elke wedstrijd wel onnodige overtredingen maakt en kaarten pakt. Daarnaast heeft hij deze wedstrijd zo'n beetje iedere bal breed of terug gespeeld. Dumfries mag wellicht wat houterig zijn aan de bal en soms aanvallend wat balverlies lijden, maar dat levert echter nooit echt gevaar op voor de tegenstander en daarnaast zijn er ook iedere wedstrijd wel aanvallende acties van hem die wel goed eindigen, soms wat meer, soms wat minder zoals tegen Duitsland. Puur verdedigend zijn ze in mijn opzicht even sterk.

10 september 2019 om 11:15

Hahah Karsdorp kan nog niet eens 60 minuten spelen. Hou toch op man met je Feyenoord ophemelen. gaat nergens over. Karsdorp kan helemaal niets. Dik geflopt in het buitenland en als je dan zo terug komt. schande!

10 september 2019 om 11:17

Nee Dumfries is een lekkere sierlijke voetballer zeker hahahah het is wel duidelijk dat de meeste mensen gewoon reageren met wie ze graag van hun eigen club in de basis willen. Best zielig eigenlijk. Dumfries of Veltman maakt niks uit. Beide net zo slecht

10 september 2019 om 14:31

@4ever4ajax wat was de kritiek op Dumfries tegen Duitsland? dat hij in aanvallend opzicht helemaal niks bracht. nou hetzelfde geld voor Veltman die dat ook niet kan maar dan moet je niet opeens gaan meten met 2 maten. ook Veltman bracht aanvallend helemaal niks net als Dumfries en dan hebben we het over een wedstrijd tegen Estland

9 september 2019 om 22:53

Vooral dat ie maar 0.5 lager krijgt dan Memphis. Zon domme gele kaart verdient een onvoldoende. Hij kan zelfs met pech nog zn tweede krijgen. Gewoon een 5.5 performance.

9 september 2019 om 22:57

Is het niet logischer om de 6 voor Veltman te houden en Depay een hoger cijfer? Ja, hij maakte veel fouten (veltman maar 1), maar scoorde wel en had 2 assists. Dat doet er bij mij meer toe dan zijn fouten.

9 september 2019 om 23:11

Ook prima.

9 september 2019 om 23:19

Dus Depay doet wat een aanvaller moet doen en verliest enorm vaak de bal mag een hoog cijfer krijgen en een Veltman die verdedigend doet wat ie moet doen maar om zijn gele kaart een laag cijfer geven. Hmm logisch.

10 september 2019 om 00:23

Ja echt logisch. Als Veltman net zoveel fouten had gemaakt als Depay hadden ze niet gewonnen. Misschien als Depay eerder over zou spelen worden er 8 goals gemaakt ipv 4. Maar als is achter af en ben blij met het hele team mooi resultaat. Lekker door gaan zo.

Redelijke cijfers, vond het spel erg traag vandaag. Pas toen malen eruit ging en Luuk de jong erbij kwam kregen de lopende spelers wat meer dreiging doordat je met een vast aanspeelpunt ging spelen. Depay wel 2 assists en een doelpunt maar verder echt heel matig. Babel denk ik toch wel man van de wedstrijd. Van dijk ook erg goed.

Waarom de ligt een 7 en van Dijk een 7,5 beide speelde erg goed dus beide een ruime voldoende lijkt mij

9 september 2019 om 23:29

Dit zijn toch ruime voldoendes? Beide niet enorm spectaculair, niet nodig ook tegen Estland. Vind alleen dat Memphis ook wel een punt hoger had moeten hebben, de rest wel mee eens dit keer.

10 september 2019 om 08:09

De ligt heeft altijd wel een klein foutje, dat heeft van dijk zelden.

Veltman was toch echt belachelijk matig. Ongelofelijk dat hij erin stond, voegt niets aan het voetbal toe in in zo n wedstrijd had je toch gewoon de voordeel van de twijfel kunnen geven.wijnaldum, frenkie en VVD waren weer geweldig

9 september 2019 om 22:53

Kom op gast, Veltman is geen moment in de problemen gekomen achterin. Hij heeft het veel beter gedaan dan Dumfries de laatste wedstrijden in Oranje. Dat het 't niet het niveau is dat we nastreven, daar kan ik in komen. Maar er is gewoon weinig beters op dit moment.

9 september 2019 om 23:11

@4ever4ajax, is toch geen vergelijkings materiaal? De speler waar Veltman tegenover stond kon bij Go Ahead Eagels geen eens een basisplek krijgen. Dumfries stond tegenover Reus, Sane, Mbappe en Sancho.

9 september 2019 om 23:33

En dumfries is nu dan ook nog steeds op zoek naar reus. Wat was ie slecht zeg vrijdag. Terecht dat je vervangen wordt!

10 september 2019 om 02:23

Dat viel nogal mee. Deed Reus mee dan ?

10 september 2019 om 11:19

Heb je wel gekeken dan?dumfries was dra-ma-tich!

10 september 2019 om 13:39

@4everajax; Als ie niet in de problemen is gekomen, waarom kreeg hij dan geel omdat hij die gozer vast moest houden nadat hij Veltman te slim af was?en zoals al gezegd hier, had ook makkelijk 2e geel kunnen krijgen.

10 september 2019 om 17:58

Ja en toch is Veltman niet beter, kan je na gaan hoe slecht dat dan is

Vond Frenkie erg hard werken. Depay verdient zeker een hoger cijfer. Evenals Malen precies bracht wat Koeman hoopte.. beweging zonder bal.. werd daar echt een aantal keer gevonden achter de verdediging. Met 0-4 tegen zo een verdedigende ploeg kan je hogere cijfers uitdelen. Deze potjes brachten we het ook wel eens slechter vanaf.

Ik zal heel eerlijk zijn: ik heb niet elke minuut gekeken, dat kan ik niet opbrengen bij zo’n redelijk saaie wedstrijd. Wat ik er zeker wel over kan zeggen, is dat ik propper een paar simpelweg fijne passes naar voren heb zien geven, niet tikjes breed over 5 meter, maar passes over 20 meter perfect strak ingespeeld. Blijkbaar heeft hij dan ergens ook wat steken laten vallen, maar ik heb genoten van hem. Maar goed voetbalzone moet ook wat discussie creëren he..

Veltman wat een zwaktebod is dat zeg. Dumfries veel en veel beter tegen een topland. En hij heeft al de bibbers in zijn benen als de links buiten van estland aan de bal is. Een 6, gegeven door voetbalzone? Ja dan begrijp ik het

9 september 2019 om 23:35

Veel en veel beter? Dumfries was ronduit dramatisch vrijdag. Tuurlijk een veel betere tegenstander dus niet te vergelijken maar jouw uitspraak slaat nergens op. Veltman vandaag niet veel speciaals, een domme kaart ook op z'n Veltmans, verder een voldoende pot. 6 is op zijn plaats. Had Pröpper ook mogen hebben, waren ze samen de minsten geweest. Onvoldoende was het niet, zou niet weten waarom iemand een onvoldoende moet hebben vandaag eigenlijk.

9 september 2019 om 23:45

Je hebt niks aan dumfries als er geen ruimte op het veld is. Dumfries had vandaag ook geen goede bijdrage gehad als de tegenstander zich zo ingraaft. Promes had ik dan nog logischer gevonden want die komt nog eens een speler voorbij op techniek. Dumfries alleen op snelheid. Veltman is ook geen wonderkind maar heeft wel een prima traptechniek dus ik snap de keuze van Koeman wel

10 september 2019 om 18:00

Onzin, Dumfries had juist veel kunnen brengen met zn power en drive. Waar Veltman geen drive heeft, dondert Dumfries elke keer over zn tegenstander heen, komt veel meer dreiging vanuit wat je juist nodig hebt tegen een Estland.

11 september 2019 om 15:39

Hele punt wat ik maak zeg je letterlijk. Dumfries dondert over een tegenstander heen. Dat kan alleen als er ruimte ligt achter een verdediging. Als je tegenstander tegen de achterlijn speelt kan hij er niet overheen. Voetballend is Veltman gewoon beter

Ik vond vooral Luuk de jong en berghuis erg goed. Hadden zeker een 8 verdiend voor hun invalbeurt. 😂 On: vind de beoordelingen niet helemaal juist. Davy proper speelde gewoon een prima pot naar mijn inziens. Daarnaast vond ik dat Memphis een hoger cijfer verdiende net zoals de ligt.

Deze cijfers zeggen vooral veel over de beoordelaar van VZ. Veltman een voldoende, Depay slechts een 6,5, De Jong het hoogste cijfer (hij speelde meer dan prima maar was echt niet de beste): beste redacteur, leg je eigen voorkeur er alsjeblieft niet zo dik bovenop. VZ probeert hier simpelweg zijn publiek te bedienen.

Malen 6 i.p.v. 5.5( Moeilijk tegen zo’n blok maar deed z’n best met en zonder de bal. Depay 7 i.p.v. 6.5 (Speelde niet groots, had veel balverlies, maar als je je stempel op de wedstrijd drukt met 1 goal en 2 assists dan verdien je wel minimaal een 7) Veltman 5.5 i.p.v. 6 ( lomp en onthouden gaat hij keer op keer de duels in. Zo onbesuisd en je vraagt je af waarom en dat heeft geresulteerd in onnodig geel. Aanvallend gezien helemaal niks bijgedragen. Kijk eens een keer naar de Bruine die vanaf de plek waar Veltman stond constant ballen de 16 in pompt. Snap dat Veltman niet eens 10% van zijn talent heeft maar je kan toch wel 1 of 2 keer in 90 min die bal voorgeven als je daar steeds aan de bal komt? Blind heeft ook niet het talent en de snelheid van een Alba of Marcelo, maar hij probeerde tenminste nog regelmatig vanaf links ballen te geven en dat had Veltman ook moeten doen, maar die gaf alleen laffe ballen breed of terug.

Die 6 voor Veltman is echt absurd. Hij heeft inderdaad geen fouten gemaakt waar een gevaarlijke situatie uit ontstond, maar wat verwacht tegen Estland. Als je tegen een team als dit bij tweederde van je verdedigende acties een overtreding maakt en ook totaal niets toevoegt in aanvallend opzicht, kun je m.i. echt geen voldoende krijgen.

10 september 2019 om 01:20

Natuurlijk kan dat wel. Zijn de Esten gevaarlijk geweest? Hebben ze kansen gecreëerd? Volgens mij niet en heeft Veltman zijn bijdrage geleverd. Hij maakt net zo goed onderdeel uit van de verdediging. Dat hij aanvallend niet veel toevoegt is niet zo relevant voor zijn beoordeling als verdediger. Hij is tenslotte altijd nog een verdediger. Een voldoende voor Veltman is in mijn ogen dan ook meer dan terecht. De nul houden en zijn directe tegenstander uitgeschakeld.

10 september 2019 om 14:34

@funkygen waarom werd Dumfries dan wel afgerekend op het feit dat hij aanvallend niks bracht tegen Duitsland? Dumfries is toch ook een verdediger?

10 september 2019 om 16:50

Je kunt je afvragen of dat dan terecht is. Dumfries is ook geen rechtsbuiten. Fout van de trainer om hem dan op te stellen. Verdedigers afrekenen omdat ze aanvallend te weinig brengen. Tja daarom zijn ze ook verdediger. Voor doelpunten en assist heb je andere spelers.

sinds wanneer is een 5 een onvoldoende?

10 september 2019 om 02:26

Altijd al geweest

Propper was heel goed in de 2e helft toen hij iets centraler kwam te spelen. Onzinnig.

Babel echt in vorm ook in de vorige wedstrijd tegen duitsland. Hij speelt ook goed in de turkse leauge

Waarom wordt Veltman nog opgeroepen. Jeee wat is die slecht zeg. En dat tegen zon matig land die mag echt voortaan thuisblijven.

10 september 2019 om 06:32

Ik vond Veltman uitstekend vergeleken met de man die hij verving.ik ga er dan ook van uit dat de man met de harde voeten niet meer opgeroepen word.

10 september 2019 om 08:05

Ik zou voor Dumfries kiezen en Veltman thuis laten. Bij Dumfries gaat het inderdaad vaak mis bij de voorzetten maar hij heeft tenminste die drang naar voren en doet aanvallend mee. Veltman koos ongelooflijk vaak voor een bal terug en heeft aanvallend nauwelijks meegedaan. Daarbij vond ik hem verdedigend te druistig en moest hij dat te vaak bekopen met een overtreding tegen. Beiden zijn simpelweg geen toppers en/of hebben de vorm op dit moment niet dus elke keuze is arbitrair en valt af te vallen.

Je moet geen cijfers geven t.o.v. hun eigen gemiddelde niveau maar gerelateerd aan het niveau van de groep als geheel of aan het niveau waarop gespeeld wordt.Memphis haalde zeker zijn eigen gemiddelde niveau maar zijn niveau ligt echt hoger dan het gemiddelde niveau van de groep.Hij bengt iets extra's, is ook een goed aanspeelpunt .Hij zorgde met eentweetjes voor chaos bij de tegenstander en scoorde een fantastisch doelpunt. Is belangrijk voor het team cijfer 8,5Frenkie de Jong minimaal een 8.Met wat geslaagde dribbels erbij of een mooi doelpunt zou hij bij mij zelfs een 9 krijgen.Proper en ook Malen waren zeker nog voldoende dus minimaal 6,5

Dave Proper stelde inderdaad teleur, blijkbaar dacht hij dat hij bij Estland speelde.nagenoeg alles speelde hij in de voeten van de tegenpartij..

10 september 2019 om 12:39

Aanvallend was het niet best bij hem, maar ik vond dat hij verdedigend wel zijn mannetje stond. Zat er vaak goed tussen waardoor counters verijdeld werden... Maar schijnbaar word hier geen rekening mee gehouden als het om een middenvelder gaat.

Propper terecht depay was alleen bezig om te scoren 1 goede voor zet dus 6, 5 veel tehoog

Als je 1 goal en 2 assists hebt gegeven in een interland, dan heb je het gewoon klasse gedaan.ja er gingen ook een paar individuele acties verkeerd, maar dat hoort bij het spel.oordeel hem dan ook dat hij constant liep te jagen en echt enorm veel meters heeft gemaakt.depay verdiend gewoon een 8.

Veltman kan het niveau van Ajax al niet aan, laat staan van Nederlands team!

Cijfers geven, is alleen zinvol als je voor alle spelers dezelfde criteria hanteert en erbij vermeld wat die criteria zijn. De meeste cijfers komen rechtstreeks uit de onderbuik zijn dus subjectief. Ik vond Depay ook vaak irritant zelfzuchtig spelen, maar hij was wel bij 3 van de 4 doelpunten betrokken. En dan is het maar net welke waarde je daar aan hecht, dat zal per persoon verschillen. Veel waarde kan je dan ook beter niet aan de cijfers hechten. Dat Cillesen geen cijfer heeft gekregen, vind ik persoonlijk ronduit absurd. Hij heeft de bal nauwelijks aangeraakt, waardoor het heel moeilijk is om je concentratie te bewaren, terwijl hij toen hij moest ingrijpen, dat gewoon deed en goed. Hij heeft niets verkeerds gedaan en dat moet je gewoon belonen met een voldoende, dat hij niet zoveel te doen heeft gekregen, kan hij niets aan doen.

0-4 winnen en dan die cijfers dat kan toch niet. Vergelijken met duitsland is onmogelijl, totaal ander voetbal. Vind dit wel heel negatief geschreven

aparte cijfers... vooral die voor pröpper, depay en malen vind ik echt te laag! Vond eerder Veltman de minste van het Nederlands elfta, die komt zichtbaar te kort, gaat vervelend doen, overtredingen maken en mocht weer eens blij zijn dat het bij gele bleef.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
H. HateboerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayern München heeft vijftien miljoen euro over voor Tariq Lamptey, die als rechtsback furore maakt bij Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren