Hakim Ziyech krijgt als ‘belangrijk symbool’ mogelijk een standbeeld

Maandag, 9 september 2019 om

De gemeente Dronten plaatst wellicht een standbeeld van Hakim Ziyech in het vernieuwde gemeentehuis, zo weet de Stentor maandag te melden. Inwoners van de plaats uit Flevoland kunnen door middel van een enquête aangeven welke symbolen belangrijk zijn voor Dronten, de geboortestad van de middenvelder van Ajax.

Naast Ziyech kunnen inwoners van Dronten, een plaats met 41.000 inwoners, onder meer pretpark Walibi en muziekfestival Lowlands naar voren schuiven als belangrijke symbolen van de stad. “Maar het zijn slechts suggesties”, benadrukt woordvoerster Margo van Staveren namens de gemeente Dronten in gesprek met de regionale krant. De uitkomsten van de enquête worden in november wereldkundig gemaakt en aan de hand daarvan wordt bepaald of er al dan niet een standbeeld van Ziyech in de publiekshal van het gemeentehuis van Dronten wordt geplaatst.

Van Staveren laat overigens in het midden of een standbeeld van Ziyech een realistische optie is. “Dat is aan de inwoners om te bepalen”, aldus de zegsvrouw van de gemeente Dronten. “De gemeenteraad heeft in juni besloten dat noch de gemeenteraad, noch het college van B&W zich mengt in de keuze voor een kunstwerk in de publiekshal.”

Ziyech werd op 19 maart 1993 geboren in Dronten en speelde aldaar voor de amateurclubs Reaal Dronten en ASV Dronten. In 2004 kwam de middenvelder in de jeugdopleiding van sc Heerenveen terecht. Ziyech debuteerde in 2012 in de hoofdmacht van de Friezen, waarna FC Twente hem twee jaar later naar Enschede haalde. De 23-voudig international van Marokko komt sinds 2016 voor Ajax uit.

Ten Hag lovend over Ziyech: 'Hij ging qua leiderschap voorop in de strijd'
Meer video's

Poll

Verdient Hakim Ziyech een standbeeld in Dronten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door hansi)

Wat een onzin. Hij is geen belangrijk persoon geweest voor Dronten omdat hij toevallig beter dan gemiddeld kon voetballen. Er zijn mensen die veel meer voor het dorp Dronten hebben betekend die daar meer recht op hebben.

9 september 2019 om 16:17

Ach zo kan je alles kapot redeneren. Is Vondel belangrijk geweest voor Amsterdam omdat hij toevallig goed kon dichten? Is Sint Martinus belangrijk geweest voor Utrecht omdat ie zo goed heilig kon zijn?dr zijn zat standbeelden van mensen die niet direct belangrijk zijn geweest voor de plek waar ze staan. Neemt niet weg dat ze voor veel mensen een inspiratie zijn geweest, of dat mensen veel plezier aan ze hebben gehad. Die inwoners mogen zelf gaan kiezen of Ziyech belangrijk genoeg is voor een standbeeld, en dat lijkt me een goeie oplossing om het in te schatten.

10 september 2019 om 12:23

Ik denk altijd gelijk aan Dronten als ik Ziyech zie!

9 september 2019 om 16:24

Kom jij uit Dronten? Niet dat ik dat wel doe, maar wie ben jij om te zeggen dat er andere symbolen zijn. Ik denk het zelf ook wel, maar voor hetzelfde geld is de jeugd uit Dronten enorm blij met zo'n symbool voor Hakim?

9 september 2019 om 16:41

Ik kom wel uit Dronten. Hakim heeft nauwelijks hier gevoetbald ook en heeft nou niet iets bijzonders gedaan voor Dronten dus ik vind het ook nergens op slaan. De enige redenen waarvoor hij naar Dronten komt zijn familie, overigens begrijpelijk.

9 september 2019 om 16:57

Dan mag je lekker stemmen toch? En als de rest van het dorp er toch anders over denkt komt er een mooi standbeeld

11 september 2019 om 10:25

Niks gedaan voor Dronten?hij heeft een soort van Cruijf Court geopend in Dronten zuid.hij is ook ambassadeur van een organisatie die helpt jongeren van de straat te houden. Hier geeft hij nog redelijk vaak lezingen in de Meerpaal en als je kijkt op de voetbalvelden van Asvdronten en Reaal Dronten dan zijn alle kinderen/jongeren enorm gecharmeerd over Hakim en zien zij zich graag in zijn schoenen. On: Standbeeld vind ik ook een beetje overdreven, maar gelukkig zouden we dan evt mogen stemmen.

9 september 2019 om 17:07

Het is sowieso belachelijk om een standbeeld te plaatsen voor iemand die nog leeft.

9 september 2019 om 17:16

Of juist mooi zodat die mensen weten hoe gewaardeerd ze zijn.bergkamp's standbeeld buiten het stadion van Arsenal is ook mooi

9 september 2019 om 17:39

Een standbeeld zou iets bijzonders moeten zijn ter nagedachtenis of ter ere van een persoon die iets belangrijks heeft gedaan in zijn leven. Niet iedereen die eens iets goed doet, of ergens een succesje behaald zou daarvoor in aanmerking moeten komen. Die beeldentuin van de Knvb vind ik ook helemaal niks. Daar komt nu ook een standbeeld bij van Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje vrouwen. Het is gewoon gênant.

9 september 2019 om 18:18

Bijna alsof niet iedereen jouw betekenis van een beeld deelt. Sterker nog, dat is nooit zo geweest ook niet. Mensen maken altijd al beelden voor mensen die nog leven.

9 september 2019 om 18:34

Ik ben het wel met Dick Winnen eens, een standbeeld maak je imo niet voor een levend persoon, er zijn honderden andere manieren om iemand bij leven te eren voor zijn prestaties. Zeer hypothetisch gesproken; als men besluit om mij, terwijl ik nog leef, te eren met een standbeeld zou ik dat als tamelijk gênant ervaren. Een persoon met narcistische trekjes zou daar waarschijnlijk anders over denken, maar dat terzijde. Als ik ziyech zou zijn, dan zou ik de gemeente Dronten verzoeken om het vooral niét te doen.

Ik heb weinig met standbeelden, maar als ze er toch een neerzetten, dan maar Ziyech. Moet dan toch gelijk denken aan het feit dat hij Leon de Kogel enorm heeft geholpen na zijn ongeluk. Dan zit je goed in elkaar. Plus dat hij altijd zichzelf blijft, wat ik erg sterk vind. Op meerdere manieren een goed voorbeeld voor velen

Is dit niet een beetje overdreven? Waarschijnlijk wordt er gewoon gestemd op de bekendste naam en zijn het voornamelijk voetbalfans. Kan mij geen reden verzinnen waarom er een standbeeld moet komen? Is een goede speler van Ajax, maar daar is toch ook alles mee gezegd? Kan je haast elke speler een standbeeld geven, als er zoveel waarde aan wordt gehecht.

9 september 2019 om 16:44

Het zijn slechts suggesties! De Drontenaren kunnen zelf in een enquete aangeven welke Drontenaar zij belangrijk vinden.

Ik denk niet dat Hakim Ziyech een persoon is die nu al een standbeeld verdiend. Vind het absoluut een leuke speler om naar te kijken vanwege de risico's die hij erin legt. Alleen de genialiteit en de juiste leeftijd ontbreekt naar mijn mening om hem nu al een standbeeld te geven.

Even voor de duidelijkheid: ik ben een Nederlanders met buitenlandse roots. En ik ben een enorme fan van ziyech maar een standbeeld??? En dan is die geeneens een Nederlander... Neem het zoals je wilt maar ik vind dit geen goed idee!

9 september 2019 om 16:20

Het gaat er ook niet om dat hij Nederlander is, maar om het feit dat hij Drontenaar is

9 september 2019 om 16:40

Ziyech is toch echt een Nederlander met ook de Marokkaanse nationaliteit.

9 september 2019 om 16:22

En wat maakt jou meer Nederlander dan Hakim?

Doe dan maar iets wat linkt aan lowlands

Sorry hoor, maar wie denkt er bij Ziyech aan Dronten dan? Helemaal niemand toch! In dit geval zou ik toch voor Lowlands kiezen.... Geweldige voetballer.... maar heeft volgens mij verder helemaal niks aan Dronten te danken. En andersom ook niet.

9 september 2019 om 16:30

Alleen dat hij daar bij twee zeer povere amateurclubs heeft gespeeld. En waarschijnlijk in Dronten op school heeft gezeten. Verder niks inderdaad.

9 september 2019 om 16:39

Daarom mogen de Drontenaren het ook zelf aangeven. Het zijn suggesties, geen opties waaruit gekozen dient te worden!

9 september 2019 om 17:10

Denk jij wanneer je de naam Herman Brood hoort aan Zwolle? Niet, toch? Toch hebben zij een bescheiden beeld van Herman daar staan. Ik vind dat nou niet echt een goed argument om geen standbeeld te plaatsen. Als die mensen in Dronten dat mooi vinden laat ze dan lekker.

Walibi en lowlands zijn niet in Dronten, maar in Biddinghuizen...

9 september 2019 om 20:00

Precies,wat is de link met dronten dan?

10 september 2019 om 14:21

De gemeente Dronten gaat het over. Daar maakt Biddinghuizen wel deel van uit..

Hij krijgt zeker een standbeeld in Dronten als heel Dronten op zijn kop staat als Ziyech in de wk finale met oranje de cup wint. Ow wacht..

Voelt meer voor Marokko, krijgt standbeeld in Nederland.

9 september 2019 om 18:43

Of hij meer voelt voor Marokko, heb ik hem nooit horen zeggen. Denk niet dat veel mensen beseffen wat buitenlanders om de oren krijgen. Vaak beginnen die dingen al heel vroeg. Dan kunnen we ons nog zo"nederlands" voelen. Maar voor vele zijn wij die " buitenlanders" en worden we anders gezien en behandeld. Groei je daarmee op, vind ik het niet zo raar dat we ons toch minder Nederlands voelen dan de landen waar onze ouders al dan niet vandaan zijn gekomen.

Toch wel leuk dat dit een optie is. Het is uiteraard aan de inwoners van Dronten op wie of wat ze stemmen.persoonlijk denk ik niet dat hijzelf hier iets voor voelt. Hij is naar mijn mening te bescheiden hiervoor en vanuit een Islamitsch oogpunt denk ik ook niet dat hij dat zou willen. Maar goed, aan de andere kant weet hij ook dat er hier en daar een foto van hem hangt.

In dat stuk drooggelegde zee is werkelijk helemaal niets om trots op te zijn. Zeldzaam kutdorp. Dronten is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom Ziyech niet voor NL speelt. Als je daar bent geboren zoals vele Marokkanen wil je helemaal niets meer met NL te maken hebben hahah. In Kampen hebben we ook geen standbeeld van Jaap Stam, doe even normaal joh met je standbeeld

Vandaag hebben diverse media berichten gepubliceerd die suggereren dat er mogelijk een standbeeld komt van ajaxcied Hakim Ziyech in het gemeentehuis van Dronten. Voetbalmedia berichtten vanavond dat er zelfs gestemd kan worden voor een standbeeld van Ziyech. Dit is niet het geval. We zijn zeer trots op Drontenaar Hakim Ziyech en we volgen zijn carrière op de voet. Maar de enquête voor inwoners gaat over de dienstverlening en vormgeving in de publiekshal van het gemeentehuis, niet over een beeld van Ziyech.de gemeente Dronten verbouwt het gemeentehuis en heeft inwoners gevraagd om mee te denken over de publiekshal. Inwoners kunnen onder meer een enquête invullen waarin gevraagd wordt naar wensen voor de dienstverlening en een gastvrije ontvangst. Ook komen er vragen aan de orde over de identiteit van Dronten en mogelijke symbolen die daarbij kunnen horen. De gemeente doet daarbij een aantal suggesties zoals Lowlands, de Meerpaaldagen en diverse monumenten. Ook Hakim Ziyech wordt genoemd als mogelijk symbool. De opbrengst van de enquête wordt, samen met de opbrengst van een aantal andere sporen in het inspraaktraject, gebruikt als input voor de vormgeving van de publiekshal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

253 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren