‘Sporting Portugal hakt knoop door en breekt met Marcel Keizer’

Dinsdag, 3 september 2019 om

Marcel Keizer is geen trainer meer van Sporting Portugal, zo verzekeren diverse media uit Portugal dinsdagmiddag. Onder meer A Bola meldt dat het contract van de Nederlandse trainer bij de grootmacht uit Portugal 'in goed overleg' wordt ontbonden vanwege de teleurstellende resultaten en het mindere spel. Keizer lag nog tot medio 2021 vast bij de club.

De mogelijke breuk zal niet als een verrassing komen, aangezien RTP, de landelijke publieke televisie- en radiozender van Portugal, eerder op de dinsdag verzekerde dat de club uit Lissabon de continuïteit van de trainer wikt en weegt. Het bestuur van Sporting zou zich niet alleen zorgen maken over de wisselvallige resultaten van os Leoes.

Sporting had naar verluidt verwacht dat Keizer al attractief én efficiënt voetbal in het team zou hebben geïntroduceerd. Momenteel zou daar nog geen sprake van zijn. De strijd om de Portugese Super Cup werd met liefst 5-0 verloren van stadsgenoot Benfica. De eerste vier competitiewedstrijden resulteerden in zeven punten: twee zeges, een remise en een nederlaag.

Onder leiding van Keizer eindigde Sporting afgelopen seizoen als derde. De club uit Lissabon won wél de Taça da Liga en de Taça da Portugal, beide keren na strafschoppen tegen FC Porto. Na de interlandperiode wacht Sporting een uitduel met Boavista. De club uit Lissabon speelt in de groepsfase van de Europa League tegen PSV, Rosenborg BK en LASK Linz.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zoals gewoonlijk bij dit soort clubs
Teken lekker een contract voor 3 jaar en als je tegenvalt, mag je na een half jaar weg en krijg je nog lekker doorbetaald.
Op naar de volgende trainer voor de komende 4 maanden ....

3 september 2019 om 15:54

Jammer voor Keizer, een hele symphatieke man. Nu dus voor de tweede keer op een nare manier eruitgekegeld als dit artikel waar is.. gun ik hem niet!

3 september 2019 om 16:11

De laatste drie trainers zijn minder dan een jaar, 10 dagen, en minder dan een half jaar gebleven. Dan moet een bestuur echt zijn eigen functioneren in twijfel gaan trekken.

3 september 2019 om 16:24

Dit soort clubs, waar de verwachtingen totaal niet in verhouding staan met de realiteit.
Er is altijd wel een trainer die er weer in wil stappen natuurlijk.
Maar je weet vantevoren dat bij 2 nederlagen op rij je er weer uitvliegt.

3 september 2019 om 19:51

@romero7575

wat bedoel je met dit soort clubs? bij Ajax mocht Keizer toch ook al na 5 maanden weg?

Sporting Portugal is een topclub in Portugal en bij elke topclub moet je als coach constante prestaties leveren anders is het exit

Wat een beleid he..meerdere spelers weg en nu de trainer en dan maar verwachten dat de volgende trainer de concurrentie met porto en benfica aan moet kunnen

Gewoon niet goed genoeg, was bij Ajax zo en nu ook bij Sporting. Mooi dat hij jong ajax het mooiste voetbal in jaren heeft laten spelen, maar dat kon haast ook niet anders met dat elftal.

3 september 2019 om 15:54

Leg uit. Bij Sporting werd hij 3e en won 2 bekers. Met de 3e club van het land had hij het niet veel beter kunnen doen.

3 september 2019 om 17:17

Veel basisspelers zijn vertrokken en er zijn geen waardige vervangers voor gehaald dus elke trainer met een beetje verstand zal aankloppen bij het bestuur, uiteindelijk zijn op de oplossing gekomen om de wegen te laten scheiden.

3 september 2019 om 15:54

Maar op basis van wat is hij dan überhaupt aan getrokken? Er zit toch totaal geen idee achter bij zo'n club.

3 september 2019 om 15:58

Ik denk dat je gewoon gelijk hebt papillon. Denk dat het een goede veldtrainer is maar niet een top manager.

Nu was Sporting nogal ambitieus (lees totaal geen visie) om hem aan te stellen. Keizer was ambitieus om naar zo'n trainerskerkhof te gaan. Dan nog denk ik dat dit geen toptrainer is maar wel een goede assistent trainer is.

3 september 2019 om 17:43

Bij Ajax was hij absoluut goed genoeg. Hoe hij bij het begin van zijn aanstelling om is gegaan met de zaak Nouri en zijn spelers hier doorheen heeft geloodst is gewoonweg knap. Daarnaast speelde hij mooi voetbal wat onder Ten Hag in eerste instantie alleen maar minder werd. Hij had meer krediet verdiend destijds.

Ik had het al vanaf begin gezegd. Dit Ligt niet aan Keizer maar Sporting is gewoon een trainerskerkhof. Hoge ambities maar geen materiaal ervoor. Die ene met het blond haar Jesus dacht ik een uitstekende trainer werd ook ontslagen. Iemand die de portugeese competities meer volgt welke trainers zijn door de voordeur vertrokken bij Sporting en verschilt dat veel met Porto of Benifica.

Teleurstellende resultaten? Dacht dat hij het vorig seizoen best goed deed. Nu staat hij ook maar 3 punten achter op de koploper en 2 punten op Benfica en Porto, Sporting heeft het een beetje hoog in de bol zitten als ze denken dat ze hiermee een oplossing hebben gevonden.

Niet vergeten dat zijn beste spelers ook nog eens verkocht zijn waarvan eentje op het allerlaatste moment waardoor hij geen vervanger kan halen

Als de spelers niet goed genoeg zijn, kan het bestuur daar wat aan doen.
Als de trainer niet goed genoeg is, kan het bestuur daar wat aan doen.
Als het bestuur niet goed genoeg is, gebeurt er niets.

Erg jammer voor Keizer, heeft het toch niet verkeerd gedaan in ze 1e jaar met 2 prijzen en de 3e plek, wat volgens mij ook gewoon de doelstelling was.

Wel komt dit denk ik goed uit voor Psv, heb het gevoel dat het aardig rommelt gezien alle uitgaande transfers en nu dit bericht over Keizer.

Jammer voor hem. Ik acht de kans wel groot dat we hem binnenkort in de Eredivisie gaan terug zien, mochten er wat trainers ontslagen worden.

Hij heeft ook wel aardig wat ervaring opgebouwd. Toch een paar maanden Ajax, in het Midden-Oosten en een tijdje bij Sporting Portugal.

Niet alleen in de spelersgroep is er dus een plotse renovatie.. Zuur voor Keizer. Maar hij kan er dan maar beter weg zijn ook.

Lekker dat PSV tegen een club moet waar zoveel onrust is. Natuurlijk is het nog geen garantie dat PSV zo maar even van ze wint maar je kunt natuurlijk beter tegen een team spelen met een onstabiele leiding dan tegen een geoliede machine als leiding.

Ik vind het grappig dat men opeens zeikt dat hij is ontslagen maar hij hield het langer vol bij Sporting dan bij Ajax en bij Ajax hoorde je dit soort geluiden niet en was het opeens wel normaal?

Waarom hadden ze dat dan verwacht eigenlijk? Omdat ie het zo leuk deed bij Jong-Ajax? Of door die wedstrijd tegen Feyenoord? Wisten ze in Portugal niet dat Ajax altijd win van Feyenoord?

3 september 2019 om 16:22

Bijna altijd 😜

3 september 2019 om 16:34

Ja de DVD van eerder dit jaar heb ik uiteraard in de kast staan

Hoop wel dat ie toch echt ontslagen is, ff de aad de Mos methode toepassen... Afkoop sommetje hier en afkoopsommetje daar. Ff serieus Sporting loopt eigenlijk al twee seizoenen achter de feiten aan als je ziet wat ze verkocht hebben. Dat zijn er nogal wat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren