FC Twente en RKC Waalwijk in evenwicht na krankzinnige slotfase

Zondag, 18 augustus 2019 om

FC Twente heeft de ongeslagen status zondagmiddag behouden tegen RKC Waalwijk: 3-3. De Tukkers, die gelijkspeelden tegen PSV en wonnen van FC Groningen, kwamen sterk terug in de tweede helft, met uitblinker Haris Vuckic die twee doelpunten maakte. Na een krankzinnige slotfase pakten beide ploegen uiteindelijk een punt.

RKC nam halverwege de eerste helft brutaal de leiding in de Grolsch Veste, met Anas Tahiri als doelpuntenmaker namens de bezoekers uit Waalwijk. De aanvallende middenvelder hoefde de bal na de voorzet van Saïd Bakari alleen nog maar in het lege doel te schuiven. Twente ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar goede mogelijkheden waren niet besteed aan onder meer Javier Espinosa en Peet Bijen.

In de tweede helft bleef Twente druk uitoefenen op de verdediging van RKC, met de 1-1 van Haris Vuckic als resultaat. De aanvalsleider van de thuisspelende ploeg schoot de bal vanuit een moeilijke hoek langs doelman Kees Heemskerk, tot grote vreugde van het Twentse publiek. Rafik Zekhnini leek Twente even later op voorsprong te brengen, maar het doelpunt werd op aanraden van de VAR geannuleerd door scheidsrechter Martin Perez geannuleerd. Vuckic zou de bal in buitenspelpositie hebben voorgegeven aan Zekhkini.

Er viel even later alsnog een doelpunt, alleen gebeurde dit wel aan de andere kant. De mee opgekomen Ingo van Weert schoot de bal van dichtbij in de verre hoek. Het was het begin van een bizarre slotfase, met Vuckic en Zekhini die de rollen volledig omdraaiden. Paul Quasten bezorgde RKC echter een punt ver in blessuretijd. Hans Mulder raakte even later nog de paal, maar een gelijkspel was voor beide elftallen uiteindelijk het maximaal haalbare.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door taalbers)

Eindelijk het puntje die niet uit kon blijven. Tegen VVV een super eerste helft gespeeld. Tegen AZ ook prima meegedaan, en vandaag van Twente moeten winnen, wat zuur dat je dit verspeeld. Twee schitterende goals, waarvan de eerste echt werelds was! Trots op deze mannen, we laten zien dat we niet zomaar een ploegje zijn! Twente heeft een paar aardige spelers, maar daar moet nog veel gedaan worden! Gaat bij veel spelers heel veel fout, maar je ziet wel dat deze spelers in potentie schitterende voetballers zijn! Qua veldspel vond ik RKC vandaag echter beter, wat vorig seizoen ook het geval was! Quasten speelde vandaag op het randje. Maakt in het begin een domme overtreding, en heeft daarna nog een aantal overtredingen gemaakt. Is een uitstekende back, maar moet zijn koppie erbij blijven houden.

18 augustus 2019 om 16:33

Gelijkspel dik verdient, maar man wat heb ik me zitten ergeren aan onze verdedigers zeg...centrale duo Bijen en Schenk foei wat waten jullie slecht vanmiddag. Ga jullie schamen! Heerlijke wedstrijd verder en goed om te zien dat de nieuwelingen zeker wat toevoegen. Matos zal wel gemist worden, wat een pech dat hij weg valt, maar Verdonk prima vervanger.

18 augustus 2019 om 16:33

Deels mee eens. Vond RKC verrassend goed spelen, maar de winst verdient gaat me veel te ver. Ik heb RKC tussen het voetballen door ook zoveel blinde peren naar voren zien geven dat het niet meer te tellen was. Ik vond Twente in de 2e helft voetballend beter, al gaat er ook nog een hoop mis. Toch zie ik een heel duidelijke speelstijl bij Twente waar ik alleen maar enthousiast over kan worden. Verdedigend valt echter nog een hoop winst te behalen. Gefeliciteerd met het punt iig. Als RKC zo doorgaat moet handhaving gewoon te doen zijn.

18 augustus 2019 om 16:41

Rkc inderdaad verrassend goed, lopen een paar leuke spelers rond. Met vooral de snelheid had Twente het vanmiddag heel moeilijk. Vind gelijkspel zeer terecht. Twente had zeker de 2de helft het betere vh spel, alleen verdedigend gaven ze veel ste veel weg, je had zo nog kunnen verliezen vandaag, maar dat was zeker niet terecht geweest.

18 augustus 2019 om 16:37

Vond RKC wat efficiënter, maar niet veel beter. Alles wat op goal kwam ging er ook in. Vond de 3/3 wel heel naïef verdedigd van volgens mij Bijen, man wat lief. Uiteindelijk met die bal op de paal komen wij goed weg. Twijfel zeer aan het var moment. Bij ons voorin paar prima voetballers, achterin gewoon gatenkaas. Pleguezelo speelde naar die hoofdwond dramatisch.

18 augustus 2019 om 16:42

Ben ik het niet mee eens. Naast 3 goals raakt rkc vanaf 5 meter de paal en kan Maatsen vanaf 11 meter helemaal vrij inkoppen. Dan Kun je niet zeggen dat alles er invloog vandaag. Het VAR moment was toch correct? Hij stond achter de keeper, dus er hadden nog 2 spelers achter hem moeten staan als het geen buitenspel zou zijn.

18 augustus 2019 om 16:48

Nee joh je dwong kans naar kans af. Het was aardig in evenwicht. Twente moest het spel maken en RKC voornamelijk reactievoetbal. Vuckic had ook zo’n grote kans. Maar 1 van de 2 was niet veel beter dan de ander. Ben het niet met je eens dat RKC hoorde te winnen.

18 augustus 2019 om 17:02

Waarschijnlijk wel buitenspel, maar bal was richting doel gekopt en komt via RKC speler bij vukic...

20 augustus 2019 om 11:37

De goal is onterecht afgekeurd. Heb nu een paar dagen de beelden teruggekeken. Klassiek geval van een "nieuwe situatie" Vuckic geeft een voorzet vanaf de achterlijn en heeft daarmee zijn voorbereidende werk er op zitten (daarmee is zijn actie voltooid). Op het moment dat Aitor de bal binnenkopt staat Vuckic nog op de achterlijn (dus, in buitenspel positie) Maar het is de RKC verdediger die de bal (knap) van de lijn glijdt (dus een bewuste actie om de bal te raken, geen schampen) waardoor de bal bij Vuckic terecht komt. Een nieuwe situatie.
Fout van de Var, mazzeltje Rkc. De punten hadden alle 3 in Enschede moeten blijven. Ere wie ere toekomt, een prachtige 0-1 maar bij de andere 2 goals kreeg RKC de bal zeer gelukkig in de kluts mee.

18 augustus 2019 om 16:37

RKC liet met vlagen aardig combinatie voetbal zien. Een keer raken, goed door bewegen. Voor de neutrale kijker een leuke wedstrijd om te zien!

18 augustus 2019 om 18:11

Ik vond RKC voetballend niet beter vandaag, wel meer dreiging laten zien. Uiteindelijk baal ik van de 3-3 maar denk dat we een geweldige wedstrijd hebben mogen zien. Vooral met de passie in de tweede helft ben ik niet bang voor de rest van het seizoen.

18 augustus 2019 om 22:52

Rkc en veldspel beter, wauw. Ik ben natuurlijk allesbehalve objectoef maar jij kennelijk ook niet. Was van beide kanten kut. Overschat jezelf niet, dat hebben wij ook jaren gedaan.

Voorin was het (voor de wissels) troosteloos en verdedigend was het bloedje bloedje slecht. Volgende week moet er een spits staan. Verdedigend komen we nu heel veel kwaliteit te kort.

Complimenten naar Rkc. Speelden verdedigend lange tijd goed en het voetbal was bij vlagen schitterend.

18 augustus 2019 om 16:36

Ben in de 78e minuut ingeschakeld maar wat een slot... geweldig!!!

18 augustus 2019 om 16:51

Ik denk dat ze dachten, Psv bedwongen, van Groningen gewonnen.
RKC heeft nog maar nul punten, die rollen we zo even op...…
Resultaten uit het verleden....
Over het algemeen heeft Twente zeer goede zaken gedaan tot nu!

18 augustus 2019 om 16:54

Als je thuis 3-2 voorstaat in de 93e minuut mag je het, al was het tegen Real, nooit meer weggeven ongeacht de voorgaande 92 minuten. Bijen nekt je vandaag gewoon, mag gezegd worden.

18 augustus 2019 om 17:01

Natuurlijk is dat ook zo.
Alleen mag Twente niet klagen over het saldo van drie wedstrijden.
Vanmiddag kon het uiteraard veel beter.
Ik denk een beetje onderschatting.
Als je met nog twee minuten te gaan voorstaat, moet je voor gek en onwijs de voorsprong verdedigen.
Ik denk dat je dat bedoelt, en daar ben ik het volledig mee eens.

18 augustus 2019 om 17:04

Klopt, lijkt Nederlandse ziekte, kijk maar naar Ajax. Tegen Tottenham, maar ook afgelopen dinsdag nog doelpuntje teg in laatste minuut door geklungel.

18 augustus 2019 om 17:16

Nederlandse ziekte? Dit gebeurd in elke competitie zo'n beetje elk weekend wel.

Lekker hoor Bijen, wat een dramatische pot, jammer dat tijdrekken RKC niet afgestraft werd, bijna wel maar ja, Bijen glijdt zijn man weer eens voorbij, echt wat slecht zeg.

Wat een wedstrijd. De eerste helft was gezapig en RKC was de betere. De tweede helft was echt fantastisch! Leuk om twee aanvallende ploegen te zien die vol voor de overwinning gaan. Bedankt RKC voor deze toffe wedstrijd! Op naar volgende week.

18 augustus 2019 om 16:44

Was een geweldige pot, beide hadden hem kunnen winnen. Ben blij dat ik chagrijnig kan zijn over een gelijkspel tegen Twente uit! Succes nog jullie!

18 augustus 2019 om 18:14

RKC heeft ook gewoon een tof ploegje en beide teams probeerden te voetballen. Enige minpuntje vond ik dat het uitvak slecht gevuld was. Vond ik vorig jaar in de KKD bij de meeste wedstrijden ook zo jammer. Maar respect voor de boys die er wel waren.

Zo, ik heb alleen het laatste kwartier gezien maar wat heb ik daarvan genoten! RKC heeft wel een handje van krankzinnige slotfases, deed me denken aan de wedstrijd in de play-offs met go ahead. En die bal nog op de paal in de 95e minuut. Dit zijn wel de leukste wedstrijden om te zien als neutrale kijker. Doe mij maar meer van deze!

18 augustus 2019 om 16:36

Ik hoop dat je nog wel kan slapen straks.

On:
Ik zie het maar zo; weer een puntje verder van degradatie. Gemiddeld nog zo'n 28 punten te gaan om boven de promotie/degradatie-streep te staan.

18 augustus 2019 om 17:18

Als we nu gewoon 9 wedstrijden achter elkaar winnen dan zijn we klaar dit seizoen.

Hopelijk volgende week Aburjania voor Roemeratoe en we hebben echt een extra CV nodig, echt jammer dat Gonzalez niet meer terugkomt. Bijen kan het niveau gewoon niet aan.

18 augustus 2019 om 16:36

Roemeratoe ook eraf inderdaad, heeft teveel tijd nodig aan de bal. Bijen..... mijn hemel..... directe aanleiding voor 2 vd 3 tegengoals.

18 augustus 2019 om 16:46

Hij viel me tegen PSV ook al zwaar tegen (als 1 van de weinigen). Tegen Groningen heb ik ‘m eigenlijk niet in de gaten gehouden.

18 augustus 2019 om 16:39

Om dat na 2 wedstrijden te zeggen lijkt me overhaast. Ja hij was dramatisch vandaag, maar was vorig jaar gewoon een van de betere. Bovendien kun he RKC ook omschrijven als ‘KK niveau’. Ik zou het nog even aankijken met Bijen.

18 augustus 2019 om 17:25

Zeker waar, hij staat vaak ook op de goede plekken, maar hij moet wat meer een killer worden die alle ballen gewoon wegtrapt (zeker nu Gonzalez er niet meer is) en verdedigend meer z'n mannetje staan 1 op 1. Hij is nog jong en zal zeker leren van vandaag, ik schreef hem inderdaad te makkelijk af.

18 augustus 2019 om 18:15

Probleem voor de CV is dat een Bijen en Schenk juist beter spelen met een stuk beton naast zich. De combinatie van die twee is gewoon te soft. Bijen moet ook meer een killer worden.

Wat een leuke pot voor de neutrale toeschouwer. Veel strijd, leuk voetbal en prachtige doelpunten. Echt reclame voor het voetbal. Denk ook dat de uitslag wel een redelijke afspiegeling van de verhouding is.

Wat een slotfase! Dit is toch wel waar je voetbal voor kijkt hoor. Uiteindelijk denk ik dat een gelijkspel een terechte afspiegeling is van de krachtsverhouding.

Was een mooie maar vooral spannende wedstrijd met een uitslag die een goede weergave is van de wedstrijd. Rkc heeft gewoon een mooi team. Harde werkers achterin en op het middenveld en pijlsnelle spelers voorin. Eerste helft was voor RKC en de tweede helft voor Twente. Een paar heerlijke goals gezien. In de eerste helft ging er teveel mis bij Twente, veel passfouten en ook een te trage opbouw, waardoor we niks konnen beginnen tegen een goed georganiseerd rkc. Tweede helft ging het al wat beter, maar vooral na de wissels ging het echt lopen. Zekhnini is een geweldenaar en zie ik veel liever spelen dan Nakamura. Berggreen liet in een paar minuten al zien ook een hele goede speler te zijn. Roemeratoe voor de 2de wedstrijd op rij de slechtste man van het veld. Ook Bijen speelde ronduit slap.

18 augustus 2019 om 16:38

Wat een wedstrijd kreeg effe een dejavu naar Eagles uit🤣 al met al jammer dat Hansje die bal niet maakt maargoed vtv teken je voor 1 punt in Enschede! Bedankt voor de vermakelijke pot jullie succes volgende week!

18 augustus 2019 om 16:49

Ja jullie hebben een patent op vermakelijke slotstukken van de wedstrijden lijkt het wel haha. Heb genoten van vandaag. Jammer dat een goede comeback teniet werd gedaan, maar een driepunter voor ons was vandaag ook niet echt terecht geweest in mijn ogen. Jullie natuurlijk ook succes volgende wedstrijd

De gemiddelde Twentefan had voor dat dit seizoen begon misschien het volgende scenario in gedachten.
1e wedstrijd tegen Psv, mogelijk verliezen.
2e uit tegen Groningen, misschien een punt.
3e thuis RKC winst.
Geen ondenkelijk idee.
Achteraf 5 punten en een positief doelsaldo, in de eerste drie wedstrijden.
Als je terugkijkt waar Twente vandaan kwam, van ver , Compliment met deze cijfers!

18 augustus 2019 om 17:44

Klopt helemaal mee eens en vooraf denk je nu al mooi 4 punten RKC thuis moet je winnen is een concurrent en heb je 7 punten maar gezien het spelbeeld kan ik echt leven met 1 punt terechte uitslag in mijn ogen

Leuke wedstrijd! Uiteindelijk ook een terechte uitslag, al had het echt alle kanten op kunnen gaan. Hopen dat Berggreen fit blijft, lijkt mij een zeer goede spits. Verder moet er een killer bij in het centrum van de verdediging. En schenk en bijen is geen goed idee.

Wat een wedstrijd heb genoten RKC heeft goed gevoetbald vooral de 0-1 Wat heerlijk combinatie voetbal mijn complimenten! Maar wat een slot kom je ook nog 3-2 voor en mag je het helaas niet meer weg geven maarja kan leven met 1 punt we hadden op het laatst ook nog 3-4 kunnen verliezen. Succes nog in de eredivisie hoop dat jullie er in blijven net zoals ons.

Heb net de samenvatting gezien. Knotsgekke eindfase. Slechte verdediging van beide ploegen, maar door dat Twente en RKC voor de winst gingen kregen we een mooi drama.

Mag toch hopen dat Roemeratoe mag banken volgende wedstrijd.
Vuckic doet het goed, maar kan naar mijn idee nog beter achter de spits spelen. Roemeratoe er af en een spits er in. Want na 4 of 5 jaar, mag het toch wel duidelijk zijn dat Twente meer drang naar voren moet hebben. Eerste helft tegen RKC thuis, bijna non stop 7 man achter de bal. Elke wedstrijd weer moet je aanzien hoe een speler naar de achterlijn rent, om vervolgens een voorzet te willen geven in de 16 waar niemand meestal staat of maar 1 persoon...

Moet echt meer diepgang komen bij Twente. Meer mensen in de 16 en ze hoeven ook niet bang te zijn een keer buiten de 16 te schieten -.-

Heb de afgelopen dagen meerdere keren het VAR moment teruggekeken. Een vrij "lastige" situatie, maar volgens mij is het verkeerd beoordeeld. De goal had moeten tellen. Hier is sprake van een "nieuwe situatie" De RKC verdediger voorkomt met een sliding een doelpunt. Maar zorgt er door deze bewuste actie wel voor dat de bal bij Vuckic komt. Dat is dan een "nieuwe situatie" Overigens heeft Bas Nijhuis hier ook uitspraken over gedaan. Hij zegt dat wanneer de bal "geschampt" wordt, het nog gewoon buitenspel blijft. Echter, in dit geval is er geen sprake van schampen, maar gaat het om een bewuste actie van de RKC verdediger.
Foute beslissing van de Var, RKC mazzelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. MenigAanvaller61
J. de LangeKeeper00
J. DrommelKeeper60
D. DumićVerdediger40
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren