Mathias Pogba neemt geen blad voor de mond over vertrekwens van broertje

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Na het sluiten van de Engelse transferwindow wordt er vanuit gegaan dat Paul Pogba deze maand niet meer zal vertrekken bij Manchester United. Real Madrid is echter nog altijd in de markt voor de 26-jarige middenvelder, die vorige week nog hintte naar een transfer. Diens broer Mathias laat er bij het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito betrekkelijk minder onduidelijkheid over bestaan.

“Paul wil vertrekken, hij kan niet alles doen bij Manchester United. De speler die Zinédine Zidane nu mist, is Paul. Het is voor Florentino Pérez niet onmogelijk om hem vast te leggen”, zegt Mathias Pogba, die in het verleden voor Sparta Rotterdam uitkwam en tegenwoordig voor het Franse Tours FC speelt. “Ik kan niet garanderen dat Paul bij Manchester United blijft. Tot 2 september kan er van alles gebeuren. Real Madrid heeft het voetbal en het plezier van Paul nodig.”

Het is niet aannemelijk dat Manchester United Pogba nog laat gaan, doordat er door het sluiten van de Engelse transferwindow geen vervanger meer kan worden gehaald. Het contract van de middenvelder loopt nog tot medio 2021 en hij speelde in de eerste competitiewedstrijd tegen Chelsea (4-0 zege) negentig minuten mee, waarin hij goed was voor twee assists. Manchester United en Real Madrid zaten eerder deze zomer rond de tafel om over Pogba te praten, maar de Engelse topclub verlangde naar verluidt 150 miljoen euro en dat vond de Koninklijke te gortig.

Na afloop van de wedstrijd tegen Chelsea hintte Pogba zelf naar een transfer. “Ik voel me altijd goed als ik voetbal. Dit is waar ik van houd, het is mijn werk. Ik zal altijd mijn uiterste best doen als ik op het veld sta”, zei Pogba in gesprek met RMC Sports. “We weten dat er allerlei dingen zijn gezegd. De tijd zal uitwijzen hoe het precies zit. Alles is nu nog een groot vraagteken. Ik ben nu bij Manchester United en maak plezier met mijn ploeggenoten. Ik wil iedere wedstrijd winnen en zal alles geven om dat op het veld voor elkaar te krijgen.”


Poll

Zie jij Paul Pogba naar Real Madrid vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door raulista)

De familie Pogba kan roepen wat ze willen, maar United zal Paul niet laten gaan nu ze geen vervanger meer kunnen halen. Zo simpel is het.

16 augustus 2019 om 10:34

Denk niet dat jij (of wij) er ook maar iets over te zeggen hebben. Zo simpel is dat dan ook weer.

16 augustus 2019 om 10:38

United heeft toen, voor het sluiten van de Engelse transfermarkt, zelf heeft aangeven dat hij niet zal vertrekken, nadat die gesloten is. Dus zo simpel is het wel

16 augustus 2019 om 10:55

Een onwillige splijtzwam in je selectie wil je ook niet hebben. Die kan de hele hiërarchische teamverhoudingen ondermijnen. Het is dan voor de clubleiding kiezen of delen ondanks eerdere uitspraken. Zo simpel is het dan ook weer.

16 augustus 2019 om 11:03

Onwillig? Die gast krijgt een mega salaris en daarvoor mag hij zich over z’n vertrekwens heenzetten en niks minder geven dan z’n alles. En z’n familie zeggen dat ze hun mond moeten houden. Real Madrid had moeten betalen wat ManU wilde toen ze nog openstonden voor een transfer. Dus nu ManU slachtofferen door je als een “onwillige splijtzwam” op te stellen zou niks minder dan oneindig sneu zijn.

16 augustus 2019 om 12:11

Onwillige splijtzwam in de algemeenheid. Als een bepalende profvoetballer in je selectie zijn zinnen heeft gezet op een vertrekt, dan kun je ‘m beter kwijt dan rijk zijn. Het gaat ook om de harmonie binnen Eem team. Een eenling kan de boel flink verstoren en verzieken. Dan liever een mindere voetballer die wel bereidwillig is.

Verder heb ik geen voorkeur voor de houding van Pogba noch Manchester United, ik probeer gewoon een mechanisme te verklaren. Daarnaast zie de relevantie van zijn salaris niet zo in de context.

16 augustus 2019 om 11:01

Hij heeft zelf dat hele grote contract getekend. Dus hij kan willen wat ie wil maar als ManU niet mee wilt werken heeft ie zich er maar bij neer te leggen. Werkt 2 kanten op zo’n contract. Doe gewoon je best en laat Real Madrid in de winter maar over de brug komen.

Ik denk dat ze bij United wel huiverig zijn voor een eventueel vertrek van Pogba na afgelopen weekend.. De enige middenvelder met een beetje klasse die ze hebben, die twee ballen op fantastische wijze panklaar legt voor zijn aanvallers in een wedstrijd waarin hij alleen maar wat ongeinteresseerd rondloopt, kunnen ze dan niet vervangen! Ik zie het echt niet gebeuren dat Pogba deze periode nog naar Real vertrekt, het zou echt heel slecht zijn van de beleidmakers van United als ze Solksjaer zo zouden laten vallen..

16 augustus 2019 om 10:19

Hij vertrekt echt niet he. United zit al met tekort aan middenvelders.

16 augustus 2019 om 10:23

YoerieCFC

UTD laat Pogba nu niet meer gaan, onmogelijk, ze mogen wat mij betreft de transfer periodes wel eens flink herzien, alle competities dezelfde transfer periodes, namelijk de hele maand Juli en Augustus, en in de winter niks, afschaffen die winter transfers, iedereen gelijk voor de wet in alle competities.

16 augustus 2019 om 10:30

Helemaal mee eens. Die winterse transferperiode maakt het alleen maar moeilijker voor verrassend sterk spelende teams. Die worden dan op de helft van het seizoen bestolen van hun beste spelers.

16 augustus 2019 om 10:35

Migi Inderdaad, ik ben van mening dat je aan een seizoen begint met een selectie en met die selectie ongestoord moet kunnen werken tot het seizoen over is, ik ben dan misschien fan van Juve die daar als grote club van profiteert ( van de winter transfers ) maar ook van Genk, en die club ondervind vaak wel hinder van die belachelijke winterstransfers. Slaat nergens op.

16 augustus 2019 om 10:36

A) Engeland koos zelf voor deze periode en B)je kan niet zomaar transferperiodes eruit halen. Voetballers hebben ook rechten om ergens anders aan het werk te komen. Die ontneem je door maar een periode per jaar een transferwindow te hebben.

16 augustus 2019 om 10:43

Jennifer

A. Het doet er niet toe dat Engeland dit zelf zo wilt, daar gaat mijn punt niet om.

B. Je maakt de fout te veronderstellen dat voetballers gewone werknemers zijn, bovendien vertrek ik als simpele arbeider ook niet zomaar op mijn huidige werk, dan moet ik mijn ontslag indienen en op basis van mijn jaren dienst nog een half jaar komen werken.

Nogmaals, winter transfers zijn belachelijk en schadelijk. Ze drukken ploegen met ambities jaar na jaar de kop in, want ietwat goed presterende kleinere clubs worden in de winter al uiteen gerukt.

16 augustus 2019 om 10:59

Ik vind die transferperiode in januari ook niet echt nodig hoor, maar dat over die leukspelende clubjes die leeggeroofd worden valt toch wel mee? Ik kan me ze niet zo snel een club herinneren waar dat gebeurd is? De eerste ploegen die ik kan bedenken die hier slachtoffer van zouden kunnen worden zijn bijvoorbeeld PSV toen ze de groep in de CL overleefde, Ajax afgelopen seizoen, Atletico Madrid in 2014 toen ze kampioen zouden worden en vooral Leicester City in 2015-16! Geen van die clubs hebben daar echt last van gehad toch? Dit zijn maar wat voorbeelden hoor trouwens. Dat zeg ik, ik kan zo snel geen voorbeelden bedenken bij wat je bedoelt?!

16 augustus 2019 om 12:35

B. Wat zijn het dan? Slaven? Voor de wet zijn het werknemers en die mogen van werkgever ruilen. De wintertransfer periode is in het leven geroepen om hieraan te voldoen. Bovendien als ik jouw werknemer een paar ton geef om jou nu over te nemen laat je je echt wel gaan hoor. Plus het staat in je contract hoe lang je nog moet werken na ontslag. Dat zal anders geregeld zijn in contracten van voetballers

16 augustus 2019 om 12:36

Ontslag nemen bedoel ik uiteraard

" Ik ben nu bij Manchester United en maak plezier met mijn ploeggenoten."

Het is toch fijn dat als een 'professional' je als club zo'n 500k per week kost, hij in ieder geval plezier heeft.

16 augustus 2019 om 10:24

Tja als voetballer kan je ook gewoon niks meer zeggen zonder gezeik over hun salaris te horen he.

16 augustus 2019 om 10:31

Het heeft met verantwoordelijkheid te maken. Alle proportie is weg in het hedendaagse voetbal, met dergelijke uitwassen als gevolg.
Verwende post-pubers vermomd als professionals.
De goeden natuurlijk uitgezonderd.

16 augustus 2019 om 10:40

Je overdrijft, voetballers pakken nu eenmaal veel geld, net als NBA sterren, Golfers, tennissers, F1 coureurs, Wielrenners etc etc, en alles valt of staat met hoe geliefd een sport is, en voetbal is en zal wellicht altijd de nr.1 sport blijven. Zolang jij kijkt, en ik kijk, stopt dit niet. Verder vind ik niet dat Pogba puberaal is, mensen overdrijven altijd inzake Paul omdat ze niet tegen flamboyantie kunnen, dat pikt de gewone man niet omdat ze zich er zelf niet kunnen in inleven, Pogba wilt gewoon een andere omgeving en wilt nog eens bij Real spelen, niks mis mee en hij stelt zich ondanks alles ook nu gewoon professioneel op ipv stennis te schoppen, want hij heeft in deze situatie alle macht om dat te gaan doen, maar dat doet hij niet, hij zet UTD niet met de rug tegen de muur, maar hij gaat ook niet door zijn tanden liegen en UTD daarmee achteraf compleet verassen.

16 augustus 2019 om 10:50

@NJfromVOL

Hij zegt daarnaast toch ook gewoon:

"Ik voel me altijd goed als ik voetbal. Dit is waar ik van houd, het is mijn werk. Ik zal altijd mijn uiterste best doen als ik op het veld sta"
“Ik wil iedere wedstrijd winnen en zal alles geven om dat op het veld voor elkaar te krijgen."

Daarmee geeft hij aan nog steeds een professionele houding ten opzichte van zijn broodheer te hebben? Daarnaast is het juist een goed teken, dat hij daarbij nog plezier maakt met zijn ploeggenoten. Plezier hebben in je werk, daar begint het mee als men goed wil presteren.

Ik vind het overdreven om plezier hebben met je ploeggenoten een uitwas als uitwas te bombarderen. In de juiste proporties, in de verhouding plezier/serieus je werk doen, is het niet meer dan positief naar mijn idee.

16 augustus 2019 om 10:51

@alexdelpiero10
Misschien wel...

Ik heb het idee dat het bij voetballers eerder voor komt dan bij de andere sporten die jij noemt (nba volg ik niet, dus weet ik niet). Als individuele sporters niet professioneel zijn, presteren ze niet en vallen ze vanzelf weg uit de top. Auto selectie.
Bij voetbalers zie ik dat mechanisme een stuk minder en de uitwassen waar ik op doel zijn de types Ozil, Sanchez, Bale etc. Pogba valt daar misschien bij uit de toon. Maar voor dat geld verwact je wel wat loyaliteit.

verder je stelling
"mensen overdrijven altijd inzake Paul omdat ze niet tegen flamboyantie kunnen, dat pikt de gewone man niet omdat ze zich er zelf niet kunnen in inleven,"
tja ... aannames en generaliseren

16 augustus 2019 om 10:53

@buitenspelval

Ik heb dat ook gelezen en ik vraag me altijd af of die teksten van een communicatie bureau komen of van de voetballer zelf. Dit zijn natuurlijk de teksten die verwacht worden van je.

Mss ben ik iets te cynisch

16 augustus 2019 om 10:56

Pogba is loyaal, door eerlijk te zijn, verder doet hij gewoon waarvoor hij betaald word. En ik draai hier al lang genoeg mee om een goed beeld te hebben van de gemiddelde reacties wanneer het over Pogba gaat.

16 augustus 2019 om 11:01

Scheer mij daarmee niet over een kam.

16 augustus 2019 om 11:06

@NJfromVOL

Tuurlijk moet je teksten van voetballers, zeker die op de springplank staan, doorgaans met dr nodige scepsis lezen. Zeker met zaaknemer Mino Raiola op de achtergrond over de schouder meekijkend en soufflerend, zal een onwillige speler politiek correcte en sociaal wenselijke antwoorden geven.

Echter denk ik, dat dat stukje tekst over plezier wel gemeend is, ook al komt het wat geforceerd over. Al weet je het natuurlijk nooit helemaal.

Ik geloof best dat Pogba een liefhebber is, een voetbaldier, dat eenmaal op het veld geniet van het spelletje en er alles aan doet om te winnen. Ten minste, zo komt hij mij doorgaans over. Ik denk dat hij plezier maken met zijn ploeggenoten niet veinst.

16 augustus 2019 om 11:14

Ik denk dat elke voetbaler ooit als liefhebber is begonnen, maar ik las die zinsnede over plezier en dat triggerde mij tot mijn initiele reactie.

Als voetballers goed blijken en richting de top gaan komen er veel andere, zakelijke belangen bij kijken. Het "frenkie de Jong" gehalte gaat er dan vaak rap af.

16 augustus 2019 om 11:20

Nj Doe ik niet ik ga gewoon in op weer een standaard Pogba reactie, is niks persoonlijk.

Pogba is niet wat Real nodig heeft. Die moeten naar de verdediging kijken. En een nieuwe spits. Dat middenveld staat wel

Pogba is niet wat Real nodig heeft. Die moeten naar de verdediging kijken. En een nieuwe spits. Dat middenveld staat wel

Pogba is niet wat Real nodig heeft. Die moeten naar de verdediging kijken. En een nieuwe spits. Dat middenveld staat wel

16 augustus 2019 om 10:37

Real gaat ook een slecht jaar tegemoet. Zidane die nooit terug moest komen. Maar kan enkel falen tov zijn 1e periode. Spelers die voorbij hun top zijn. En met overbetaalde vedettes. Die kan noch europees of landelijksniets van betekenis spelen.

16 augustus 2019 om 11:12

Nu ga je wel veel beter zien uit welk hout Zidane gesneden is als trainer. Hij werd in z'n eerste periode schromelijk overschat en er waren er maar weinig die z'n tactische keuzes in twijfel trokken.

Nu heeft hij geen geoliede machine tot z'n beschikking en dan merk je toch dat hij niet weet hoe hij het aan de gang moet krijgen. Nu wil ik overigens niet zeggen dat Real Madrid geen rol van betekenis gaat spelen, want die club moet je er altijd bij zetten.

Ik dacht dat Man U met 4-0 gewonnen had ipv 2-0?

16 augustus 2019 om 12:13

Yep, domme fout.

Als ik Paul Pogba was sloeg ik Matthias een keer flink voor zijn kop.
En vervolgens zou ik zeggen:"houd je mond over mij in de pers. Ik kan heel goed voor mezelf praten als ik dat nodig vind".
Dit domme praatje van zijn broer voegt niets goeds toe aan de verhouding tussen Paul Pogba en United.

Deze jongen moet zich er buiten houden en heeft er in dat opzicht nauwelijks iets mee te maken. Dit soort woorden komen ook bij de achterban terecht en gezien het prijskaartje is het goed mogelijk dat Pogba zal moeten blijven. Dan wil je niet iedereen tegen je in het harnas jagen.

Deze Mathias Pogba moet zich gewoon focussen op z'n eigen prestaties en carriere. Hij gooit nu alleen maar olie op het vuur en helpt de situatie totaal niet beter worden. Zo zie je maar hoe dom sommige jongens zijn...

De Gea wou ook elk jaar weg, nu is hij niet weg te krijgen. Pogba kan de Cantona van de nieuwe generatie jongeren bij United worden. Real heeft pech, geen Eriksen, geen Pogba en hopelijk geen vd Beek. Ben benieuwd welk alternatief er gaat komen.

Real wil Pogba helemaal niet, anders hadden ze wel een marktconform bod neergelegd voor hem.

Als Pogba naar Real komt zie ik hem op de 6 wel excelleren, in balbezet mee naar voren omdat Casemiro de taak heeft achter te blijven. Beetje zoals Alonso en Gerrard samen speelden bij Liverpool. In balbezit maakte Gerrard rushes naar voren en hield Alonso de boel dicht terwijl ze op papier samen als twee 6en waren opgesteld. Indien Pogba niet komt wordt het Modric/kroos op die plek, denk oprecht dat dit wel de sterkste opstelling is die Real dit jaar kan opstellen.

Volgend jaar volle bak voor een vervanger voor Gareth Bale (mbappe of Sancho) en een voetballende cdm, bijvoorbeeld Verratti.

Courtois
Militao
Varane
Ramos
Mendy
Modric
Casemiro
Bale
James
Hazard
Luka Jovic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

455 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 4 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Florentino Pérez uit frustraties na mislukte onderhandelingen over Pogba

Paul Pogba werd tijdens de afgelopen transferwindow meer dan geregeld in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid. Het lukte de Koninklijke uiteindelijk niet om de Franse middenvelder over te...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren