Koeman krijgt open sollicitatie: ‘Ik ben verbaasd dat ik niet word opgeroepen’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Erik Pieters sluit de deur voor een rentree bij Oranje niet. De linksback van Burnley kwam tussen 2010 en 2014 tot achttien interlands, maar werd daarna niet meer opgeroepen. Pieters vindt dat hij goede seizoenen achter de rug heeft bij Stoke City en vindt het verrassend dat hij daar niet voor is beloond door de bondscoaches die Oranje de afgelopen jaren had.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Erik Pieters een nieuwe kans bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door arnout108)

haha wat een vent. ik ben verbaasd dat hij ooit is opgeroepen.

13 augustus 2019 om 19:06

We hebben precies 0 echte linksbacks in de selectie. Pieters speelt al jaren goed in Engeland, een kans is toch niet teveel gevraagd lijkt me.

13 augustus 2019 om 19:30

Als hij al jaren goed speelt zoals jij beweerd, waarom is hij dan verhuurd en zelfs verkocht door Stoke en heeft geen middenmoot hem opgepikt in de PL? Zo goed is hij dus niet..

13 augustus 2019 om 20:04

Dat is niet zo lastig. Stoke degradeerde en het gebeurt met regelmaat dat clubs dure krachten met PL contracten dan verhuren of verkopen. Fulham verhuurd Seri nu ook niet omdat hij niet kan voetballen. Daarnaast is hij dus toch gewoon opgepikt door een PL club?

13 augustus 2019 om 19:07

Noem wat Nederlandse linksbacks op die beter zijn dan hij?

13 augustus 2019 om 19:07

Noem wat Nederlandse linksbacks op die beter zijn dan hij?

13 augustus 2019 om 20:26

Haps

13 augustus 2019 om 22:33

Sorry.. ik ben Feyenoorder maar ook zeer objectief. Haps heeft nog steeds potentie om een goeie back te worden. Maar goed is Haps op dit allerminst laat staan beter dan Pieters "op dit moment".

13 augustus 2019 om 19:07

Internationaal drie in dozijn, maar het feit dat ik geen goede alternatieven kan opnoemen... geen idee wie er laatste interlands stond, zegt genoeg over mij. Maar ook over hen

13 augustus 2019 om 19:30

@afcfokke
Blind staat al een aantal jaar op linksback in Oranje, aangezien we niets beters hebben lopen. Van Aanholt werd de laatste aantal keren geselecteerd, maar ik kan heel goed begrijpen waarom Koeman hem de kans niet geeft. Hij is defensief gewoon veel te zwak. Linksbacks zijn hoe dan ook heel schaars. Ga maar eens na hoeveel echte toppers er op linksback spelen. Dat zijn er echt niet veel.

13 augustus 2019 om 19:30

@AFCfokke dat zegt zeker genoeg over jou want Daley Blind stond hier de laatste interlands vaak en dat is toch best al een tijdje een international. Ik zou overigens Blind, van Aanholt, Aké, Kongolo en Haps (als hij is fit blijft) toch allemaal wel eerder oproepen dan Erik Pieters. Dit komt ook omdat het centrum al staat.

13 augustus 2019 om 23:46

Van Aanholt, Ake, Kongolo en Haps hebben niks voor op Pieters en Blind vind ik elders beter. Pure armoe, dus snap Pieters wel

Overigens is Pieters begrijpen nog heel iets anders dan hem gelijk geven.

13 augustus 2019 om 19:08

Dat was gewoon terecht. Pieters is geen topper maar wel gewoon een degelijke speler. Er hebben de laatste jaren genoeg spelers bij het Nederlands elftal gezeten die niet beter zijn dan hem.

Als je tete, veltman en dit soort fc middelmaat oproept, dan moet je pieters zeker oproepen. Daar heefr hij gwn een punt. Maar als Pieters zo speelt als in zn 1e duels, dan kan hij er ook niet meer om heen.

13 augustus 2019 om 19:33

Tete en Veltman zijn alleen geen linksback. Hoe dan ook, linksbacks zijn gewoon heel schaars. Niet alleen bij Oranje. Er zijn meerdere landen die geen goede linksback hebben lopen.

13 augustus 2019 om 19:34

Tsja, wellicht omdat zij rechtsback staan en pieters linksback en al jaren geen pepernoot raakt al denkt hij daar zelf anders over.

Zou me niks verbazen als hij ooit terugkeert in het Nederlands elftal. De linksback positie is toch wel 1 van de zwakste punten van het elftal nu. Blind kan er staan maar het is niet zijn sterkste positie, Ake idem en voor de rest heb je niet echt spelers die duidelijk beter zijn dan Pieters. Op het moment zou ik eerder voor Van Aanholt kiezen maar met een paar blessures en nog een paar goede voorzetten kan hij zo maar weer in beeld komen.

13 augustus 2019 om 19:35

Van Aanholt is defensief wel heel erg zwak. Als je wilt spelen zoals Koeman dat wilt, dan wordt je echt gigantisch overlopen aan die kant. Voor nu ben ik blij met Blind op linksback met Aké als reserve. We hebben gewoon niets beters lopen.

13 augustus 2019 om 19:38

Pieters heeft na 3 jaar niets gepresteerd te hebben twee assist gegeven. Hij heeft werkelijk niets in oranje te zoeken. Is een fysiek redelijk sterke speler, maar maakt veel onnodige en domme overtredingen, is te langzaam voor topniveau en kan dat niet door inzicht en techniek compenseren. Blind, v Aanholt en wat mij betreft ook Kongolo, haps en ake maken eerder kans op die positie.

13 augustus 2019 om 21:33

Ik heb hem ook liever niet. Maar als Blind of Ake geblesseerd raken moet je toch iemand oproepen. Nederland heeft momenteel niet echt een talent dat je dan de kans kan geven dus ik zou in dat geval voor Van Aanholt of Pieters gaan. Of je moet dan een talent als Ouwejan de kans geven.

Huis, tuin en keukenvoetballer. We willen juist de donkere jaren achter ons laten en vooruit met Oranje, niet weer achteruit.

Ben het met hem eens. Blind wordt er vaak neergezet terwijl hij eigenlijk voor een back positie te traag is. Hij is een man die de duels voorkomt door zijn positionering. Als linksback word je juist opgezocht in de 1op1

Psv schijnt er bijna patent op te hebben om backs te hebben die, om het maar subtiel te zeggen, niet echt in aanmerking komen voor een wetenschappelijke Nobelprijs. Manolev, Dumfries, Willems en ook Pieters ze komen niet echt heel intelligent over. Ook Pieters moet weten dat je op het veld je oranje verkiezing kan waarmaken en niet in de media.

13 augustus 2019 om 19:15

Haha wat een reactie.. alle 4 waren in hun PSV tijd gewoon international.. betekend dat er op dat moment mi der backs bij andere clubs rondliepen. Dat waren pas kansloze clubs dan of niet?!

13 augustus 2019 om 19:20

Manolev en dumfries waren dan ook rechtsback...

13 augustus 2019 om 21:13

Goed punt ijsmuts ik heb linksbacks even aangepast in backs. Goede correctie

Een aantal jaar geleden was ik wel van mening dat het kon. Was een degelijke back waarvan je op aan kon. Echter heeft hij vorig jaar bij Amiens niet top gespeeld en speelt hij nu Championship. Dus nee, het is over.

13 augustus 2019 om 19:26

Hij speelt nu bij Burnley en had afgelopen weekend in zijn eerste officiële duel een assist

13 augustus 2019 om 19:32

2 assists zelfs.

13 augustus 2019 om 19:55

Speelt gewoon in de Premier League.

Opstelling als van Basten nog bondscoach was geweest: Vermeer StJuste Botteghin(nat) de Ligt Pieters De Jong Bazoer Vlap Kerk Kramer Depay

Waarom moet het spelen in een grote competitie een reden zijn dat je bij Oranje hoort? Pieters heeft het geluk dat een PL-club het met hem aandurft, maar speelde gewoon Championship en werd zelfs nog uitgeleend aan Amiens. Moeten we Willems, El Ghazi en Hoedt dan ook maar meteen weer oproepen? Deze jongen heeft bewezen geen geschikte back te zijn voor Oranje.

13 augustus 2019 om 19:22

Willems, el ghazi en hoedt houden zich niet al langere tijd uitstekend staande bij een middenmoter in de premier league, maar volgend mij bleek dat argument vrij duidelijk uit zn betoog hoor

13 augustus 2019 om 19:46

Hoezo is het geluk dat een PL club het met hem aan durft? Dat lijkt me toch een direct resultaat van het feit dat hij in het verleden heeft aangetoond prima op dat niveau mee te kunnen.

34-voudig international Martins Indi zit lekker op de bank/tribune in de Championship en heeft blijkbaar niet voldoende weten te imponeren dat een PL club het met hem aan durft.

Pieters heeft het afgedwongen en is met 2 assists prima begonnen bij Burnley.

Het is jammer dat we zo minderwaardig doen over spelers van dergelijke clubs. Wij hebben nu meerdere eindtoernooien gemist terwijl landen met een selectie vol met Championship spelers en een enkele PL speler er wel bij waren. Niet iedere speler hoeft wat bijzonders toe te voegen. Er is niets mis mee als je op enkele spelers simpele waterdragers hebt lopen die hun primaire taak gewoon op een stabiel niveau uit weten te voeren. Pieters is daar een prima voorbeeld van.

Triest... hoe vaak Pieters dit herhaalt. Vorm van zelfoverschatting.

Als jij jezelf in de meest treurige tijd van Oranje (2014 tot 2018) op je ideale leeftijd als voetballer niet weet te onderscheiden, wat loop je dan te huilen?

Sorry, maar als diverse trainers (en niet 1 in het bijzonder) niet voor jou kiezen maar voor Nelom, Kongolo, Willems, van Aanholt, Ake, Vilhena, Schaars, Blind, Bruno Martins Indi, Riedewald (laatste 5 zijn niet eens linksbacks)

Dit zijn er 10!!! En misschien vergeet ik er dan nog wat....

Wake up Erik!

Normaal als spelers dit roepen heb ik echt zoiets van hou je kind dicht en laat je voeten spreken dan kom je zelf in beeld. In het geval van Pieters vind ik het niet zo vreemd dat hij dit roept. Hij is al door meer dan 3 trainers volledig genegeerd terwijl hij bij zijn clubs altijd goed presteert. Ook in Oranje heeft Pieters het gewoon altijd goed gedaan en daarom zou ik het niet meer dan terecht vinden als hij gewoon weer eens een eerlijke kans krijgt om zich te bewijzen in Oranje.

Het begint een beetje zielig te worden bij Pietertje.... Elke keer maar weer om aandacht vragen. Wie geeft die jongen een keer een aai over z'n bol ?

We hebben genoeg linksbacks die in pikorde voor deze logge back staan; Blind - Van Aanholt - Willems - En dan kan Akã© desnoods ook linksback spelen en anders hebben we Haps nog. Zelfs Malacia is getalenteerder dan Pietertje.

Vorig seizoen is Pietertje gedegradeerd en heeft nu alweer 1 leuke wedstrijd gespeeld. Dan kunnen we Dijks ook net zo goed selecteren, die houdt zich ook staande in de Serie A. Of Van Drongelen zelfs in de 2. Liga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

21 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren