Van Hanegem hekelt Feyenoorder: ‘Je mist dan iets op het mentale vlak’

Maandag, 12 augustus 2019 om

Feyenoord boekte afgelopen donderdag in de Europa League weliswaar een 4-0 zege op Dinamo Tblisi, maar in Eredivisie-verband is het team van Jaap Stam stroef begonnen. Na de remise in extremis tegen Sparta Rotterdam (2-2) volgde zondagmiddag een 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen. Willem van Hanegem zet vooral vraagtekens bij het tactische plan.

“Op de verdedigers werd druk gezet, waardoor ze de lange bal moesten spelen. Dat is een probleem, want Feyenoord heeft voorin geen koppers lopen”, vertelt Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Wat je dan moet doen is uit de kopduels blijven en de ballen die hun verdedigers wegkoppen, zelf proberen met de aansluitende middenvelders op te vangen.”

“Maar nee, de spelers van Feyenoord gingen steeds wel diep op het veld het duel aan, verloren dat natuurlijk, waardoor ze het eerste half uur nauwelijks de bal hadden.” Van Hanegem zag Renato Tapia ‘weer rare dingen doen’. “Ik zie hem een prachtige bal geven langs de lijn, maar ook drie of vier keer een bal over zes meter verkeerd passen”, verzucht de oud-speler en -trainer van de Rotterdamse club.

Van Hanegem vond Steven Berghuis ‘weer de beste van allemaal’. “Hij werkte zich ook nog eens drie slagen in de rondte. Je zag dat hij zich ergerde aan Sam Larsson op links. Die deed zó weinig. Ja, hij werd de hele wedstrijd uitgefloten, maar laat dan wat zien en werk hard! Deed-ie niet. En dan mis je dus gewoon iets op het mentale vlak.”

Volgens Kees Kist, rapporteur van De Telegraaf voor het Voetballer van het Jaar-klassement, moet Larsson een voorbeeld nemen aan Berghuis. "Hij loopt er ook ongeïnteresseerd bij, alsof hij er geen zin in heeft", stelt de oud-aanvaller. "Ik heb hem nooit meer zo zien schitteren als in zijn tijd bij SC Heerenveen. Dat is echt heel zonde. Waar is zijn snelheid aan de bal gebleven en waarom toont hij nooit blijdschap? Larsson moet veel meer gaan betekenen voor deze club.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door ruudos)

Ik weet het niet bij Larsson. Hij kan werkelijk alles met een bal. Hij maakt heel erg veel vuile meters, maar het is zo ongelofelijk slap. Ik heb sterk het vermoeden dat hij niet bijster slim is. Zeker omdat hij als Scandinaviër nog steeds het Nederlands niet echt onder de knie heeft.

Want ja, hij maakt inderdaad die meters omdat je dat van hem verlangt. Probleem is dat hij dan half leeg is op het moment dat hij de bal. Hij weet gewoon niet wanneer hij wel en geen druk moet zetten. Wanneer gewoon slimmer doseert blijven backs bij hem en hoeft hij niet constant terug hobbelen. Kan natuurlijk ook aan de trainers liggen, maar het valt mij op.

12 augustus 2019 om 07:31

Hahah, ja want de meeste voetballers zijn geniaal. On: bij Larsson ontbreekt de inzet/werklust om hem echt te laten slagen bij Feyenoord. Op de vuile meters of meeverdedigen kan ik hem nauwelijks betrappen. Vraag me af of hij de knop nog kan omzetten.

12 augustus 2019 om 09:06

Vuile meters is wel het woord van het seizoen 2019/2020.

12 augustus 2019 om 14:11

Nee, dat is rEsTwaArDe.

Larsson werd door het Heerenveen publiek uitgefloten volgens mij.

Volgende wedstrijd moet hansson of azarkan de kans krijgen. Dat je niet in vorm bent is 1, maar als je dan ook geen inzet toont kun je beter even gaan banken.

@tacitus, volgens mij staat Emil Hansson helaas op het punt een contract te tekenen bij het Duitse Hannover '96. Die naam kunnen we dus gevoeglijk doorhalen.

Larsson vind zichzelf te goed voor Feyenoord en wil daar niet meer zijn. Dat zie je aan zijn hele houding en zijn stroeve media-optredens. Daarbij weigert hij steevast Nederlands te spreken want na al die jaren moet dat zelfs voor hem niet moeilijk zijn. Hij heeft het te hoog in zijn bol. Voor beide partijen beter als hij vertrekt. Jammer, want het is een goede speler. Feyenoord verdient beter dan wat Larsson geeft. Zonde.

13 augustus 2019 om 13:07

Hij heeft alleen nog geen één keer laten zien waarom hij te goed zou zijn voor Feyenoord.

Zie sommige mensen hier neerzetten dat het een goede speler is, hoe kan je na al dat falen tot die conclusie komen? Een incidentele oprisping van z'n creativiteit is het meeste wat hij gebracht heeft. Buiten techniek is er niets wat hem op dit niveau houdt, geen inzicht, geen schotkracht, geen fysieke kracht of conditie, geen mentaliteit. Het is dat rekenen op de vervanging door een stel jonkies teveel risico met zich mee brengt dat je 'm misschien nog bij de selectie moet laten maar anders zou ik 'm zo weg laten gaan.

12 augustus 2019 om 08:57

Risico is er niet hoor want ik snap echt niet dat Narsingh er nu nog niet in staat, samen met Sinisterra en Berghuis heb je dan een veel betere voorhoede dan met Larsson. Sinisterra brengt diepgang en dat brengt Narsingh ook daar tussen kan Berguis zich dan bewegen in de vrije ruimten.

12 augustus 2019 om 14:48

Narsingh is nog niet helemaal fit. Hij heeft zelf ook al aangegeven dat hij nu nog echt op adem moet komen na een sprint. Binnen een paar weken verwacht ik wel dat Larsson gaat banken als hij zo blijft spelen. Dan kan Narsingh inderdaad op rechts en Sinisterra op links.

Wat zeurt van Hanegem nou over tapia, die man geeft soms n panna op 60 meter van de goal, nou dan ben je er toch. Dan maakt het toch niet uit dat hij af en toe wat ballen inlevert. Kom op, Willem, n panna!

Mooi hoe snel het kan gaan in het voetbal he. Na de 4-0 overwinning van donderdag plaatste ik al kanttekeningen bij de opstelling met Berghuis in de spits. Een overwinning verbloemt vaak heel veel blijkt maar weer. Dit Feyenoord gaat er echt wel komen, maar hangt nu nog uit noodoplossingen aan elkaar. Karsdorp, Fer, Narsingh en Tapia zijn pas laat aangesloten/nog niet fit, Jorgensen en Toornstra geblesseerd. Botteghin, vd Heijden, Burger en Vente komen zwaar tekort maar moeten noodgedwongen nog steeds opdraven. Hierdoor is je start gewoon niet vlekkeloos. Berghuis in de spits is een begrijpelijke tussenoplossing, maar een team zal in 4-3-3 nooit functioneren zonder echte spits en beperkte buitenspelers. Berghuis staat dan namelijk overal behalve in de spits. Althans niet tegen tegenstanders met behoorlijke tegenstand. Voor nu is het wachten tot de versterkingen volledig inzetbaar zijn en dan kan het wel degelijk de strijd aangaan om plek 2.

Ik hoop dat ze tot die tijd in de volgende opstelling zullen spelen:

Vermeer
Karsdorp
Botteghin
vd Heijden
Haps
Tapia
Berghuis
Fer
Narsingh
Bannis
Kokcu

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

45 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 3 2 0 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord komt niet langs FC Utrecht en dankt Haps voor punt

Feyenoord wacht na de derde speelronde nog altijd nog op de eerste overwinning van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na remises tegen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen moest de ploeg van trainer Jaap...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren