Zondag, 21 Juli 2019

Hakim Ziyech vormt alternatief voor James Rodríguez

Een bod van Vitesse op Simon Strand van naar verluidt 400 duizend euro is geweigerd door IF Elfsborg. FC Kopenhagen heeft eveneens te horen gekregen dat de verdediger niet te koop is. (Fotbolldirekt)
De gesprekken tussen Manchester United en Dean Henderson over een nieuw contract hebben vertraging opgelopen, waardoor een nieuwe verhuurperiode bij Sheffield United twijfelachtig is geworden. De promovendus overweegt andere opties in de zoektocht naar een nieuwe doelman. (Daily Star)
/
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Napoli ziet in de buitenspeler van Ajax een alternatief als de komst van James Rodríguez stukloopt. (Calciomercato)
Laurent Koscielny vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk bij Stade Rennes. De verdediger, die wil vertrekken bij Arsenal, heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Franse club. (RMC Sport)
Benfica trekt de stekker uit de transfer van Mattia Perin. De doelman van Juventus vertrekt nu mogelijk naar AS Monaco, dat interesse in de Italiaanse goalie heeft getoond. (La Gazzetta dello Sport)
Eljif Elmas ondergaat volgende week een medische keuring bij Napoli. De Italiaanse topclub heeft een akkoord bereikt met Fenerbahçe over de transfer van de Noord-Macedonische middenvelder, waarmee achttien miljoen euro is gemoeid. (Diverse Italiaanse media)Poll

Zou Napoli een goede club zijn voor Hakim Ziyech?


38 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Napoli ziet in bijna iedereen een alternatief voor James, maar de genoemde spelers verschillen heel erg qua spel. Alleen tussen Lozano en Ziyech zit al een absurd groot verschil qua speelstijl...

21 juli 2019 om 21:07

Dat niet Ziyech ook niet willen imo. Napoli is een mooie club maar ze spelen nergens voor. Kampioen in de Serie A staat al bij voorbaat vast (Juventus) en de CL gaan ze niet winnen. Daarnaast past de Seria A imo niet bij Ziyech. Hoop nog steeds dat hij een jaar bij Ajax blijft.

21 juli 2019 om 21:49

Waarom past de Serie A niet bij Ziyech? Er zijn toch een hoop technische aanvallende middenvelders die het daar behoorlijk goed doen. Napoli bleek in de groepsfase van de afgelopen CL zeker niet slechter te zijn dan Liverpool dus als die het toernooi kunnen winnen, waarom Napoli dan niet? Er wint er maar eentje de CL, die garantie heb je nergens.

21 juli 2019 om 22:03

Je hebt het erover dat Napoli nergens voor speelt, maar komen die topclubs in topcompetities er dan voor Ziyech? Ik neem aan dat je het dan hebt over Bayern, Juventus, Psg, Real, Barca, Liverpool en City. Dat zijn de clubs die de meeste kans hebben op prijzen. Mochten zulke clubs niet voor hem komen, dan komt een Napoli in beeld. Mocht hij zich daar te groot voor voelen kan hij gewoon bij Ajax blijven.

21 juli 2019 om 22:13

Ajax moet nu zn poot stijf houden: wil je hakim? Dan is 45 milj de prijs in een keer te voldoen en niet zoals een andere groot doende/ blijkbaar niet vermogende club in 5 jaar .. als je hem wil aftikken!

21 juli 2019 om 22:16

Volgensmij heeft hij een clausule van 30 miljoen, of een afspraak met Overmars. In iedergeval is z'n prijskaartje maar 30 miljoen.

21 juli 2019 om 22:55

Volgens jou of volgens Valentijn Driesen? Niet persoonlijk, maar ik neem Van der Sar die zegt dat niemand clausules in contracten heeft staan wel iets serieuzer dan Driesen of een random VZ forumbezoeker. Driesen zei namelijk ook rond die periode van dat opgeblazen clausule verhaal dat Neres per se we wilde. En nu? Neres blijft 😉

21 juli 2019 om 22:57

Volgens meerdere artikelen hier op vz, telegraaf, BBC en andere sites en kranten

21 juli 2019 om 23:12

VZ had 't van Driesen, dus van De Telegraaf en van der Sar ontkent het. Ik geloof dat er bij Ajax alleen maar spelers die basis zijn en/of sterkhouders voor de absolute hoofdprijs vertrekken.

22 juli 2019 om 10:22

@myvision Volgens mij ging dat over Tagliafico en die gaf het zelf ook aan in interviews. Hij wilde deze zomer weg want hij was klaar voor de volgende sportieve stap. Geld zou hem niks boeien. Maar hij vond zichzelf goed genoeg om niet langer bij Ajax te spelen... dus Ajax bood hem een veel beter contract en bestonden die sportieve woorden niet meer.

21 juli 2019 om 21:16

Lozano wordt dan ook niet perse als alternatief gezien voor James, echter is het financieel niet mogelijk omberden aan te trekken.

Ik schaar Napoli toch een beetje in dezelfde categorie als Sevilla, wat hij niet als een significante vooruitgang ziet. Wat dat betreft verwacht ik dat Ziyech ook niet echt op Napoli zit te wachten. Hoewel ik persoonlijk denk dat Napoli of Sevilla wel degelijk mooie clubs voor hem zijn, zit hij meer te wachten op clubs als Bayern, Mancity en Real etc. Die clubs gaan hem echter niet aantrekken.

Ik vraag me af of hij dat wat laat inziet. Zou zomaar kunnen dat hij op het allerlaatste moment toch ingaat op een club als Sevilla of Napoli. Zie hem graag nog een jaar in de ED, maar dit is wel de leeftijd om een mooie stap nog te maken.

21 juli 2019 om 21:12

Napoli schat ik wel wat hoger in dan Sevilla eerlijk gezegd. De enige club die de laatste jaren Juventus nog een beetje uitdaagt en hebben ook een veel beter team dan Sevilla daarnaast is het ook gewoon een grotere club met een fantastische coach. Het is Ziyech zijn goed recht om zulke clubs te weigeren maar de absolute top komt niet voor hem en ik betwijfel of hij afgelopen jaar kan overtreffen. Had echt verwacht dat hij allang een transfer had gemaakt maarja..

21 juli 2019 om 22:15

Pffff dat stadion daar alleen al.. daar gruwel je van als moderne speler... die club kan een leuk team hebben maar de rest is horor...

22 juli 2019 om 18:11

Er zijn wel wat meer pluspunten dan een leuk team. Het stadion was wel echt heel slecht en deels ook afgesloten. Gelukkig heeft de gemeente 20 miljoen euro geã¯nvesteerd in het stadion voor de Universiade Napoli 2019. Er is heel wat gerenoveerd, waaronder de tribunes. De tribunes en renbaan zijn nu beide blauw gemaakt in de clubkleuren van Napoli, wat een veel mooier beeld geeft. Verder is de capaciteit van 60.000 naar 55.000 gegaan en kan het stadion weer volledig gevuld worden.

21 juli 2019 om 21:20

Ziyech heeft zelfs aangegeven dat Roma gewoon een optie is dus lijkt me sterk dat Ziyech zelf niet daar Napoli wil.

21 juli 2019 om 22:23

Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat Ziyech op zijn plek zit in Amsterdam. Ja, het begin was (erg) moeizaam maar het publiek is hem zo langzamerhand gaan verafgoden en zijn salaris natuurlijk voor Amsterdamse begrippen vorstelijk. Waarom zou hij weggaan als Ajax hem biedt wat hij wilt en de absolute top niet voor hem komt?

22 juli 2019 om 09:08

Omdat hij de eredivisie heeft uitgespeeld? In Heerenveen al erg goede cijfers, bij Twente al laten zien dat hij eigenlijk te goed is voor de eredivisie en nu bij Ajax ook.
Daarnaast zou hij bij de Europese subtop ook meer gaan verdienen.
2 goede redenen lijkt mij.

Als je b of c keus bent voor een club dan zou ik lekker bij Ajax blijven. Bij Ajax ben je er niet voor de breedte, maar voor de basis en kun je nog een jaar schitteren in de Champions league. Volgend jaar ben je dan geen alternatief meer voor spelers die niet haalbaar blijken, maar ben je gewoon 1e keus bij een topclub.

21 juli 2019 om 21:07

Juist!

21 juli 2019 om 21:50

Of je scheurt je kruisbanden en speelt je carriere ergens in Turkije uit.

21 juli 2019 om 22:59

@Hangover: ten eerste als hij z'n kruisbanden scheurt bij Napoli zou dat dezelfde consequentie kunnen betekenen. Wat is er beter aan? Ten tweede : Als Ziyech vorig jaar naar As Roma was gegaan had hij nooit de halve finale CL gehaald, geen kampioen geworden etc. Het gras is bij de Italianen niet altijd groener hoor😉

21 juli 2019 om 22:10

Dat dachten we voor dit seizoen ook, maar blijkbaar is Ziyech mnoeilijk verkoopbaar.
Mij overigens een raadsel.

21 juli 2019 om 22:20

Of, als ze door de voorrondes komen, ze worden zuur geloot en knallen er in de groepsfase al uit. Of hij heeft een slecht seizoen en verdwijnt compleet van elk radar. Daarnaast speel je toch veel liever in de Liga of Serie A? Juve of Emmen, Barcelona of Feyenoord, ik zou 't wel weten.

21 juli 2019 om 23:00

Ik vond Bayern, Real Madrid, Juventus ook niet een heule fijne loting. En Juve en Emmen??

22 juli 2019 om 00:53

Als de topploegen hem dit jaar al niet willen na zo een seizoen,waarom volgend jaar wel dan...

Het zou fijn zijn moest Napoli volledig voor James gaan ipv een alternatief te zoeken. Zeker als je weet dat je Ziyech en James niet kan vergelijken. Ik begrijp Napoli wel, op meerdere paarden wedden is niet slecht. Al zou je als Ziyech zijnde toch ook niet willen dat je als ‘alternatief’ wordt aanschouwd.

Ik ben in elk geval wel benieuwd naar komend seizoen, dat het nog spannender mag zijn dan de vorige! Ze gaan in elk geval de concurrentie aan met Juve!

22 juli 2019 om 11:07

Ik hoop zo op james! En stiekem ook op neres als vervanger van Callejon. Maar dat word em niet. En toen ik laatst las dat Balotelli in napels was hoopte ik ook daarop hahah. Insigne en balotelli in de spits met james er achter. Manolas en koulibaly als blok.. om van te smullen.

22 juli 2019 om 12:37

Dat kan zeker goed uitdraaien! Ik zal zeker genieten van de clashes tussen Juve en napoli. Zeker omdat ze mooi voetbal brengen.

Al denk ik niet dat je dé enfant terrible Balotelli wilt hebben in de ploeg. Al lach ik me soms wel een deuk met zijn ‘fratsen’ haha! Jammer wel want wat een talentvolle baller is dat! Maar zoals gezegd jammer van zijn karakter...

22 juli 2019 om 13:11

Jaa het is natuurlijk jammer van zijn karakter maar ik vind het Zo’n talentvolle speler. Misschien in een gaos stad als Napels komt hij juist uit de verf... of juist niet hahaha

Ziyech moet nu een kontrakt voor zijn leven tekenen bij ajax is overal 2 de keus behalve bij ajax daar past hij ook het beste hakim teken bij je hoort hier

Ik kan mij niet voorstellen dat Ziyech nu ineens wel naar AS Roma zou willen terwijl hij vorig jaar bepaald niet netjes door die club is behandeld. Sevilla heeft hij ook al afgewimpeld en als je die twee clubs vergelijkt dan zou ik ook niet weten waarom Napoli dan ineens wel interessant voor hem zou zijn, zeker wetende dat hij nu al tweede keus na James Rodriguez is. Dan zou hooguit een flinke bak geld hem wellicht nog kunnen overtuigen om te verkassen.

romantische foto van Ziyech met Tagliafico

Lekker blijven. Bij Ajax wordt je gewaardeerd en mag je spelen zoals alleen jij kunt. Je mag ook nooit als 2de keus gaan.

Die Eljif Elmas wordt een hele grote. Superslimme transfer! Jammer dat Fener niet optimaal gebruik heeft kunnen maken van hem.

Napoli en Roma beginnen een beetje pain in the ass te worden voor Nederlandse clubs, en met name Ajax

Ze denken hier goedkoop te winkelen maar elke keer komen ze met onrealistische aanbiedingen

De enige positieve transactie was Milek naar Napoli, maar voor de rest mogen ze van mij lekker wegblijven

En Roma daar gaat Ziyech nooit heen, nadat hij vorig jaar zo schofterig is behandeld

Als ik Overmars zou zijn zou ik de telefoon niet eens opnemen als ik het landnummer van Italiã« op mijn telefoon zou zien

21 juli 2019 om 23:29

Ze hebben net De Ligt voor 75 miljoen verkocht een aan Italiaanse club. Als ik Overmars was zou ik toch maar wel opnemen.

Oeff... ik zou niet naar Napoli gaan. Dat stadion alleen al zou je moeten afschrikken en dan nog te beginnen met de maffia en zeer beperkte trainingsfaciliteiten. Ze hebben overigens wel een leuk team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren