Vertrek Bale lijkt kwestie van uren na snoeiharde uitspraken Zidane

Zondag, 21 juli 2019 om

De dagen van Gareth Bale bij Real Madrid zijn geteld. Hoewel trainer Zinédine Zidane zaterdagnacht gebruikmaakte van twee volledige elftallen tegen Bayern München (3-1 nederlaag), bleef de Welshman negentig minuten op de bank in Houston. Na afloop van het duel op de International Champions Cup laat Zidane geen misverstand bestaan over het toekomstperspectief van Bale in Madrid.

"Bale speelde vandaag niet, omdat de club werkt aan zijn vertrek", maakte de oefenmeester duidelijk. "Ik hoop dat het snel wordt afgerond. Het zou heel mooi zijn als het morgen (zondag, red.) lukt." Volgens Zidane is het voor iedereen het beste als Bale de club verlaat. "Ik heb persoonlijk niets tegen hem, maar er komt een tijd waarop je beslissingen moet nemen. We moeten veranderingen doorvoeren." Zidane voegt eraan toe dat hij zelf heeft aangedrongen op het vertrek van Bale. "Zijn vertrek is het besluit van de trainer en van hemzelf, want hij kent zijn situatie."

Bale leek van plan om zijn contract in het Santiago Bernabéu uit te dienen, maar dat lijkt na de uitspraken van Zidane geen realistisch scenario meer. Het is volgens de trainer niet de vraag óf, maar wanneer de aanvaller afscheid neemt. "Ik weet niet of het 24 of 48 uur zal duren, maar het gaat gebeuren, en dat is voor iedereen positief." Het blijft voorlopig wel de vraag waar de dertigjarige Bale zijn loopbaan vervolgt. Hij is deze maand onder meer met zijn ex-club Tottenham Hotspur in verband gebracht.

Zidane zou Bale na afloop van afgelopen seizoen hebben laten weten dat hij er goed aan doet om een nieuwe club te vinden. De linkspoot kende een teleurstellend seizoen en de vele aanwinsten wijzen er al op dat de oefenmeester het in de komende voetbaljaargang over een andere boeg wil gaan gooien. Met de inkomsten van een eventuele uitgaande transfer van Bale kan Real Madrid bovendien bijvoorbeeld de komst van Paul Pogba (deels) bekostigen. De verbintenis van Bale loopt nog drie jaar door.


Poll

Doet Real Madrid er goed aan om afscheid te nemen van Gareth Bale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door ejturkeste)

Zidane is helemaal klaar met glass cannon Bale. Zorgt ook wel voor meer rust in het team als hij weg is, je moet echt fris beginnen dit seizoen!

21 juli 2019 om 10:20

Ik lach me kapot als Bale gewoon blijft. Real Madrid heeft hem dit belachelijke contract gegeven en dan mogen ze ook op de blaren zitten. Zoals hij middels oa uitspraken weggepest word door oa Zidane is stijlloos. Nogmaals ik lach m’n ballen uit de broek als hij voor dat belachelijk hoge salaris lekker blijft zitten waar ie zit. En dat geldt voor alle spelers met belachelijke contracten bij alle clubs. Spelers (en coaches) word vaak een gebrek aan loyaliteit verweten maar clubs.. Juist.

21 juli 2019 om 12:47

Moet Zidane dan eromheen lullen en politiek correcte antwoorden geven? Man man man, het is ook nooit goed. Snap ook niet waarom dit stijlloos is? Hij is toch gewoon eerlijk. Stijlloos zou zijn als hij eromheen lult en dan bale nooit op gaat stellen

Oeeiii dit is nu wel heel duidelijk. Zizou is er ook zeker klaar mee om er steeds omheen te draaien. Maar het moet wel blijkbaar, want anders zit hij straks met een Bale die hij niet in zijn team wil en het zorgt voor onrust. Daarnaast zorgt dit wel voor voordelen voor andere clubs die wellicht Bale willen halen. Die kunnen nu minder neerleggen. Daarnaast is het wel goed dat hij gaat, ook voor hem en voor Real. Dan heb je nog James die gaat vertrekken en zo heb je straks genoeg plek om Pogba binnen te halen. Het zou wat zijn zeg. Zo bouwt Zidane wel aan een heerlijke team hoor.

21 juli 2019 om 07:14

Maar ik vraag me wel af hoe je zo iets goed af kan ronden. Speler wilt niet weg, contract voor 3 jaar met een megasalaris. Het is al langer duidelijk dat Bale (door zijn eigen toedoen) wordt weggepest. Zijn zaakwaarnemer daarentegen geeft steeds aan dat hij niet vertrekt. Ben benieuwd..

21 juli 2019 om 07:24

Hij geeft aan dat Bale ook liever weg gaat, neem aan dat zij dit onderling besproken hebben.

21 juli 2019 om 07:34

En dan? Weg rotten op de tribunes? ...Dat is toch niet goed voor beide. En alsof hij geld tekort komt om te moeten blijven voor alleen het geld. Hij heeft leuke dingen gedaan voor de club maar moet nu accepteren dat hij beter kan gaan. Hij is 30 jaar en kan gewoon weer genieten van het voetbal in de PL, bij Spurs of een Man U. Is veel beter voor hem. Als hij nu ziet dat het echt klaar is, dan gaat hij gewoon vertrekken hoor. En de uitspraken van Zizou zijn zeer duidelijk nu.

21 juli 2019 om 08:08

Dat snappen jij en ik beide, maar Bale is ook niet achterlijk. Weet dat hij dit salaris nergens meer krijgt en heeft daarom ook niks te verliezen. Uiteindelijk is Bale de lachende derde als hij op de tribune zit en elke week tonnen uitbetaald krijgt.

21 juli 2019 om 08:52

@sociofan1, hij raakt in de la liga, de minst fysieke competie, al om de haverklap geblesseerd. Als hij nu naar de meest fysieke competitie gaat zal het alleen maar erger worden. Ben hem wel liever kwijt dan rijk maar in dat opzicht snap ik Bale ook wel.

21 juli 2019 om 08:56

Bale zal hoe dan ook als winnaar uit de strijd komen. Alles wat hij aan salaris tekort komt (tot 3 seizoenen) zal Real bij moeten leggen bij vertrek.

21 juli 2019 om 09:19

Dan zal ik veel hebben gemist, maar waarom door eigen toedoen?

21 juli 2019 om 10:22

Juist! Door eigen toedoen wat een onzin. Gozer deed niks verkeerd. Hij raakt geblesseerd, boehhoe.. Eigen schuld dikke bult van in dit geval Real Madrid om een speler zo’n dik contract te geven.

Als het echt zo'n drama is, dan zet je hem toch gewoon in het tweede. Het team staat op nummer 1, als hij onrust stookt dan dump je hem. Dat trekt hij echt niet. Hij moet zelf ook een beetje zijn best doen om weg te gaan. Dit werkt toch niet. Beetje je contract uitzitten en geld opstrijken als je al zo rijk bent vind ik persoonlijk geen stijl en daarmee toon je ook geen passie. Ga lekker ergens anders voor minder voetballen, je bent toch al binnen?! Uiteindelijk wil je toch gewoon lekker ballen. Vanuit de verhalen die ik lees is Bale zijn liefde voor voetbal helemaal kwijt, ik hoop dat hij het ergens anders weer vindt.

21 juli 2019 om 08:45

Nee zo werkt het niet , gewoon lekker blijven zitten real heeft hem dat salaris toch met het volle verstand gegeven ? Gewoon lekker blijven betalen of anders transfer vrij weg maar dat zullen ze wel niet willen maar is imo de enige oplossing , want hij is met dit salaris eigenlijk voor niets niet weg te geven ik vind het heerlijk laat maar lekker nog 3 jaar zitten misschien is het dan een keer over met die belachelijke salarissen .

21 juli 2019 om 08:59

Idd gewoon blijven, en geld opstrijken. Ze hebben beide met verstand dat contract getekend. Dus leggen zoals de kippen perez of transfervrij laten gaan. En dan strijkt hij een goede tekenbonus op. Win win voor bale beide. Uitdienen of gransfervrij vertrekken

21 juli 2019 om 10:43

Is maar een inschatting mijnerzijde maar Real.zou Bale 50 miljoen mee moeten geven bij vertrek (Of salaris aanvullen). Transfervrij laten vertrekken voor een tekenbonus zal voor Bale dan niet rendabel zijn aangezien diezelfde tekenbonus verre van dit bedrag zal komen te liggen. Daarnaast heeft Bale al aangegeven net zo lief voor Real 2 te spelen en meetrainen tot einde contract want betalen zal Real.

21 juli 2019 om 09:21

Ik snap niet dat er mensen zijn die in een contract tussen 2 partijen vinden dat de de één zich moet schikken aan de ander en anders wordt weggezet als "geen stijl"...

21 juli 2019 om 13:47

Ik bedoel het meer dat je jezelf dat toch niet aan doet. Je zit compleet ongelukkig bij een club, je speelt niet, raakt alleen maar verder uit je ritme. Uiteraard snap ik dat beide partijen met het volle verstand hebben getekend. Maar hier wordt hij zelf toch niet gelukkig van. Doe dan water bij de wijn en ga lekker ergens anders voetballen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, dan gaat het toch om passie en plezier? Maar goed, blijft altijd een persoonlijke keuze. Ik snap ook wel dat sommige mensen het onderste uit de kan zouden halen, maar ik vraag mij af of je daar gelukkig van wordt.

Met dat salaris van hem zou ik als Bale zijnde de nieuwe Bogarde worden en bezig gaan met het leven na voetbal, scheelt een hoop blessures en meer tijd voor zijn gezin.

21 juli 2019 om 10:55

Ik snap dat toch niet helemaal. Als ie bij een andere club nou niks zou krijgen, a la, maar dat is ook niet het geval. Die jongen is toch ook sportman, dan blijf je toch niet jarenlang bij een club zitten die je helemaal niet meer wil. Het mag natuurlijk wel, maar dat is toch zonde van je sportcarriere. Puur voor die paar extra miljoen, die hij natuurlijk helemaal niet nodig heeft.

21 juli 2019 om 11:07

"Puur voor die paar extra miljoen, die hij natuurlijk helemaal niet nodig heeft"
50 miljoen Aad, is geen kattepis...

21 juli 2019 om 11:41

Als je al 200+ miljoen op je rekening hebt staan maakt die 50 miljoen echt geen verschil op de kwaliteit van je leven. Ergens lekker kunnen voetballen en gewaardeerd worden daarentegen.

De oneindige hebzucht in onze maatschappij staat me echt tegen. Wanneer is het genoeg?

21 juli 2019 om 13:22

Ben het roerend met je eens over de onophoudende hebzucht van de mens.

Maar gezien hoe Real omgaat met Bale zou ik ook zoiets hebben van breng me me geld en dan ben je van me af. Uitermate respectloos hoe er met hem om word gegaan.

21 juli 2019 om 13:56

@FR_JC, als hij bij een andere club tekent heeft hij ook makkelijk een salaris boven de 10 miljoen. Bij een andere club tekenen gaat Bale dan ook geen 50 miljoen kosten.

Eindelijk!!! Op zijn vertrek wacht ik al, sinds zijn aankomst. Ik heb het hier al vaker gezegd; buiten 2 goal (waarvan 1 wereldgoal) heeft hij nooit zijn meerwaarde gehad aan het spel van Real.

21 juli 2019 om 08:50

Dan hadden ze niet zo dom moeten doen om hem zo'n mega contract te geven. Maarja, galactico he. Nu lekker op de blaren zitten. Bale wordt compleet kapot gemaakt maar wat heeft hij nu eigenlijk echt misdaan? Ja, slechte vorm maar hij gedraagt zich gewoon prima. Het begint wel wat sneu te worden vanuit Real allemaal. Weinig koninklijk aan.

21 juli 2019 om 11:42

Ach ja, Real heeft er wel een handje van om spelers publiekelijk onder de bus te gooien.

21 juli 2019 om 12:35

Klopt al seen bus. Ze waren al goed gek om 100milj. te betalen voor zulke speler. En dan nog zo'n mega contract. Maar blijkbaar gedraagt Bale zich helemaal niet zo pos. hoor. Al kunnen wij dat van hieruit nooit met de volle 100%zeggen, van hieruit. Maar blijkbaar spreekt hij nog geen letter Spaans. Zou heel weinig contact hebben met andere spelers van de selectie.

21 juli 2019 om 18:03

Is naar het schijnt deze zomer getrouwd. Er was geen enkele ploegmaat uitgenodigd.

21 juli 2019 om 09:07

Volgens mij heb jij maar weinig wedstrijden gezien van Real want anders zo je niet zo'n domme reactie plaatsen , Bale heeft wel degelijk vele goed wedstrijden voor real gespeeld maar lekker mee lullen met de rest dan kom je er wel .

21 juli 2019 om 09:27

Ik snap niet dat er zoveel supporters zijn die alleen vanuit een clubhart kunnen denken ipv met gezond verstand.. heb hierboven ook gereageerd op zo iemand, die vindt dat ondanks een contract tussen club en speler, de speler beticht van "geen stijl".. hij zou moeten meewerken aan een transfer omdat de club het contract wilt ontbinden (op wat voor manier dan ook)..

21 juli 2019 om 10:04

Maar ze worden toch de koninklijke genoemd daar gedraagt real zich nu niet naar , hij heeft dat contract gekregen en dan verwacht real dat hij even plaats maakt maar Bale moet zich gewoon keihard opstellen en lekker de boel traineren , want niemand wil zo worden behandeld hij moet mee naar Amerika maar speelt geen minuut echt schandalig .

21 juli 2019 om 10:51

Het lijkt erop dat Bale gewoon meewerkt aan een transfer. Wellicht is die transfer zelfs naar de MLS?

21 juli 2019 om 11:53

Bale begint gewoon eerder een Golf carrière. Hij is daar erg goed in en als je ze Social Media volgt zie je dat hij daar heel veel plezier mee heeft.

21 juli 2019 om 12:39

Ik zie elke wedstrijd van Real, en zie/zag maar weinig goeds van Bale. Steeds dezelfde actie. En geef toe, het is geen Robben, die kon die actie vlekkeloos. Nee, ik heb nooit gesnapt wat Perez bezielde om 100milj. te betalen voor hem, en zijn prestaties deden mijn nog harder twijfelen. Bale is gewoon een speler voor de Engelse comp. maar niet voor het Spaanse voetbal. Het kan goed zijn dat, als hij voor een Engels team kiest, hij weer de Bale van Tottenham wordt. Maar bij Real zal dit nooit gebeuren.

‘Ik heb persoonlijk niets tegen hem’. Nou Zidane, daar lijkt het anders wel een beetje op he. Hem niet zijn laatste wedstrijd gunnen terwijl er niets op het spel stond en je dondersgoed wist dat Bale deze zomer zou vertrekken. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje triest, wat heeft Bale nou misdaan. Ja, z’n beoogde niveau niet gehaald en geblesseerd geweest.

21 juli 2019 om 10:37

Alsof Bale erop zit te wachten om nog een soort afscheidswedstrijd te spelen. Het publiek en het team zijn hem helemaal zat en hij zelf lijkt ook niet dolgelukkig in het veld te staan

21 juli 2019 om 13:06

Dat zal jij weten. Heeft in Madrid toch aardig wat bekers omhoog gehouden. Zo ga je gewoon niet met spelers om, ze maar weg laten rotten op de bank. Ik vind het een uiterst respectloze houding tegenover een van je werknemers.

Persoonlijk had ik hem een kans gegeven want Bale op zijn top is gewoon een top player. Maar ik snap Zidane ze kunnen ni Bale houden en op de bank zetten en hier en daar een match spelen. 1 dat is in principe geen 2de rangs speler en zijn salaris is enorm dus risico op onrust is groot. Want een speler zeker van het kaliber Bale wilt spelen! Probleem van Bale hij wilt niet echt zijn salaris inleveren en er zijn ni veel clubs dat komen kloppen voor Bale btk ook veel.

Als je als club van een speler af wilt, waarom neem je hem dan überhaupt mee op tournee?
Laat hem dan gewoon thuis! Daarmee maak je dezelfde statement als deze pesterijen.
Ik zou dan nog meer mijn poot stijf houden en heel principieel worden (alla bogarde).

Bale mag dan vaak geblesseerd zijn en niet hebben gebracht wat ze hadden verwacht.
Het blijft wel een goede voetballer die nu weer fit is.
Daarnaast paar jaar terug met hoop bombarie gehaald, vorig seizoen een flink verbeterd contract gekregen en nu hem zo kinderachtig behandelen....

Jammer Real, erg jammer...

Dit zijn woorden die een trainer niet hoort te zeggen. Dit schaad Bale maar ook Zidane zelf. Hou het lekker bij het voetbal en geef alleen aan dat Bale op de bank zat vanwege een transfer die er aan zit te komen.

Geweldige voetballer met een geldig contract. Misselijke club dat real... mooi op de blaren laten zitten met dat kapitalisme.. hoezo werkt het niet, breng die man in stelling, geef hem vertrouwen en je hebt een van de beste wingers van de wereld... leegtrekken dat real. Heerlijk.

21 juli 2019 om 10:34

Ik ben het helemaal eens over dat Real hier voor moet bloeden, maar wat is er mis met kapitalisme?

21 juli 2019 om 11:45

Dat geld de drijvende factor achter alles wordt.

21 juli 2019 om 11:48

Welk systeem zou jij willen hanteren?

21 juli 2019 om 12:14

Geen idee. Ik geef alleen aan wat het probleem van kapitalisme is.

Bayern München? Nieuwe Ribery? Denk dat hij daar nog wel prima een jaar of 2 a 3 kan draaien

21 juli 2019 om 10:26

En gewoon beginnen met een heel laag bod. Als ze echt van hem af willen moet 40 miljoen toch genoeg zijn

21 juli 2019 om 10:27

Ik denk niet dat je een cent hoeft te bieden, Real wil zijn 30m euro per jaar salaris graag kwijt.

21 juli 2019 om 10:36

Real moet gewoon lekker zijn contract ontbinden. Bale moet ergens een miljoen of 25 aan tekengeld opstrijken en dan lijkt het mij prima.

Ik denk dat Bale nu nog meer gemotiveerd is om gewoon lekker te blijven, en nog een paar jaar te profiteren van het belachelijke contract dat ze hem hebben gegeven.

Gewoon lekker blijven zitten en je geld vangen.........

Dat Zizou zo keihard is tegen Bale, dat moet niemand verbazen. Het is allang al duidelijk dat het tussen Zizou en Bale niet meer gaat werken.

Zizou had het wel op een ander manier kunnen zeggen. Maar goed, ik hoop uiteraard ook dat Bale vertrekt. We zitten toch al vol in de aanval, en Pogba moet hoe dan ook komen. Alleen ja, als je iemand zo dik vet mega contract geeft, en het loopt ook nog drie jaar, dan gaat het lastig worden. Niemand gaat Bale's salaris overnemen.

Wordt nog een lange soap dit denk ik.

21 juli 2019 om 10:26

Nou niet zo lang dus, ze verwachten dat het 24-48 uur zal duren.

21 juli 2019 om 10:28

Ik hoop het. Misschien een ruildeal met United incoming? Bale + 70 miljoen voor Pogba ofzo? Wie weet.

21 juli 2019 om 10:41

United kan ook gewoon tot het einde van de transferperiode wachten en Bale voor veel minder overnemen. Bale kan real nog ruim 100 miljoen kosten in de komende drie jaar en gaat hem niet meer gebruiken. Dan betaal je toch niet voor de speler, ze moeten zijn contract lekker ontbinden.

21 juli 2019 om 10:45

Als je bij United aanklopt zullen ze eerder een ruildeal met Alexis Sanchez aanbieden.

Eerlijk gezegd zijn dit respectloze uitspraken van Zidane. En het helpt de situatie totaal niet. Straks bepaalt Bale dar hij uit rancune bij Real blijft, want je laat je toch niet publiekelijk op deze manier schofferen?

21 juli 2019 om 10:47

Zidane geeft al aan dat Bale er ook zo over denkt, hij lijkt gewoon mee te werken aan een transfer.

21 juli 2019 om 11:47

Uitspraken van de zaakwaarnemer doen anders vermoeden. Wat hij heeft gezegd zeg je niet in de media.

Dan zal real hem toch gratis moeten laten gaan . Wellicht dat er dan een club is die interesse heeft . Zelfs dan kost hij met zijn salaris van 27 miljoen , waarop Bale niet gaat inleveren heeft hij gezegd , 81 miljoen . Dat is dus wat ik als real dan ook maar zou doen wil je van deze dure kostenpost afkomen : gratis in de etalage zetten . En volgens mij heeft Bale dan nig het laatste woord . Als hij wil blijven , blijft hij gewoon .

Zidane is een coach die soms het woord respect niet kent. Hij behandelt Bale als grof vuil. Ik hoop dat hij ten onder gaat bij Real, dan is zijn arrogantie ook weer even gedempt.

Aah, eindelijk duidelijkheid. Want daar een seizoen zitten banken zou echt schadelijk geweest zijn voor de selectie. Dat wil je niet hebben als coach.

Gewoon daar blijven. Hij heeft nog 3 jaar een Mega contact, dat geeft hij echt niet op. En terecht. Real heeft hem zelf dat contract gegeven en zal nu op heel grote blaren moeten zitten. En terecht. Ik hoop dat bale voet bij stuk houd dan leert real vanzelf dat ze niet meer van die belachelijke contracten moeten geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4249 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3721
Vinícius JúniorAanvaller293
RodrygoAanvaller192
T. CourtoisKeeper340
L. JovićAanvaller172
A. AreolaKeeper40
CarvajalVerdediger311
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

756 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 16 2 3 1
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Real Madrid wil voor 180 miljoen euro bezem door selectie halen’

Real Madrid is mede door de aanhoudende coronacrisis niet van plan om grote aankopen te doen. Desondanks is het volgens Marca niet onmogelijk dat de Spaanse kampioen zich alsnog op de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Chris David traint de komende tijd mee bij RKC Waalwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren