De Jong baalt als een stekker: ‘Aan mijn kop kunnen ze zien dat ik lieg’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

PEC Zwolle en SC Cambuur speelden vrijdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. PEC won met 4-1 van de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar niet veel mensen waren daar getuige van. Het oefenduel werd namelijk afgewerkt achter gesloten deuren, tot grote teleurstelling van Cambuur-trainer Henk de Jong.

“Ik vind het hartstikke zonde. Onze supporters maar ook de supporters van PEC Zwolle horen hier gewoon bij te kunnen zijn. Het is tegenwoordig nou eenmaal zo. De oefenpot staat gepland en je mag er dan niet over praten”, vertelt de oefenmeester van de Friezen in gesprek met Cambuur TV.

Opvallend genoegen waren de supporters van Cambuur er niet van op de hoogte dat hun favoriete ploeg vrijdag een oefenwedstrijd zou spelen. De club communiceerde vooraf namelijk er een 'teamuitje' gepland stond. Dat was echter niet het geval, betreurt ook De Jong. "Ik vind dat vervelend. Er zijn mensen die elke dag langs de kant naar onze training staan te kijken en dan moet ik tegen ze zeggen dat we een teamuitje hebben. Aan mijn kop kunnen ze dan wel zien dat ik lieg, want ik kan niet liegen. Liever doe ik het niet weer."

Achter gesloten deuren incasseerde Cambuur uiteindelijk een ruime nederlaag. PEC had dankzij doelpunten van Iliass Bel Hassani (twee), Stanley Elbers en Dennis Johnsen geen kind aan de formatie van De Jong, die via Robert Mühren nog wel wat terugdeed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door nrvier)

Ik begrijp sowieso het idee achter besloten oefenwedstrijden niet. Je kan me niet wijsmaken dat het met verborgen tactieken en dergelijken te maken heeft want die kan je ook aanschouwen tijdens de andere oefenwedstrijden. Het regelen van een aantal stewards lijkt me ook niet zo een enorm probleem. Als dat wel te moeilijk is, zet dan in ieder geval een cameraploeg langs het veld, zodat de supporters de wedstrijd thuis kunnen volgen.

20 juli 2019 om 09:50

Heeft niks met tactiek te maken maar alleen maar met de angst voor supportersrellen. Gemeente Zwolle heeft publiek verboden.

20 juli 2019 om 15:34

Dat begrijp ik, maar zet dan een cameraploeg erbij, zodat de supporters het in ieder geval thuis kunnen zien.

misschien volgende keer ook maar de voornaam in de kopteksten verwerken. Henk De Jong, Frenkie De Jong, Luuk De Jong, Jan De Jong. je moet altijd maar afwachten wat het word als je zo een link aan klikt

19 juli 2019 om 22:06

Er staat bij Keuken Kampioen Divisie als rubriek referentie..

19 juli 2019 om 22:08

@delumiga

waar zie je dat dan staan? ik zit alleen op de website via mijn desktop en niet via mobiel

19 juli 2019 om 23:05

Zie foto, dan weet je dat Luuk en Frenkie het niet zijn. 50/50 duss.. spannende momenten.

19 juli 2019 om 22:27

Dat is juist het idee. Als voornaam van Henk erbij staat klikken veel minder mensen.

Jammer dat dit soort oefen potjes achter gesloten deuren zijn. Het is zomer vakantie voor heel veel mensen en die zouden het misschien wel leuk vinden om deze potjes te aanschouwen in de komkommer tijd.

20 juli 2019 om 08:50

Er viel voor PEC een oefenwedstrijd tegen AA Gent weg, dus waarschijnlijk was het qua organisatie wat te kort dag ofzo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren