‘Arsenal maakt dinsdag transfer van maximaal 29 miljoen euro bekend’

Donderdag, 18 juli 2019 om

Arsenal heeft de strijd om William Saliba gewonnen, zo melden diverse Franse media donderdagavond. Volgens de laatste berichten heeft de nadrukkelijke wens van de achttienjarige verdediger om voor de Londenaren te gaan spelen de doorslag gegeven. Ook stadsgenoot Tottenham Hotspur was namelijk in de race.

Saliba maakt voor maximaal 29 miljoen euro, inclusief bonussen, de overstap van naar Arsenal, waar hij naar verluidt dinsdag een handtekening onder een contract voor vijf seizoenen zal zetten. Hij zal hoe dan ook komend seizoen op huurbasis bij les Verts actief blijven.

Transferoverzicht Premier League: alle inkomende en uitgaande transfers

Wie komt en wie gaat? Dit zijn alle transfers in de Premier League voor 2019/20Lees artikel

Franse media verzekeren dat de wens van Saliba betekent dat Saint-Étienne genoegen heeft moeten nemen met een ietwat lagere transfersom. De Ligue 1-club boekt desalniettemin forse winst op de verkoop van de verdediger, die in 2016 aan de jeugdopleiding werd toegevoegd en veertien maanden geleden zijn eerste contract ondertekende.

Saliba, international van Frankrijk Onder-20, maakte in september 2018 zijn debuut in het eerste van Saint-Étienne. In totaal kwam hij afgelopen seizoen tot achttien officiële duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door themagician)

Fijn om te horen. Emery beloofde nog een paar aankopen en dit is de eerste. Prima aankoop en fijn om de andere club uit Noord Londen te verslaan in deze transfer. Nu nog Everton, Tierney en een andere centrale verdediger.

18 juli 2019 om 23:18

18 jaar, 1,92 meter lang en Frans jeugd international. Ik heb m nog nooit zien spelen maar dat moet een goede worden later. Maar Tierney heb ik geen hoge verwachtingen van, wordt naar mijn mening gehypt daar in Schotland. Dat aanvallende spel gaat hij niet in de PL kunnen doen en dat is nou juist wat m opvallend maakt. OFF: Overmars mag wat scouts naar Frankrijk sturen, ik weet niet wat ze daar eten maar ze hebben een stuk of 5 spelers onder der 20 die 1,90 of langer zijn en goed kunnen voetballen voor een verdediger.

18 juli 2019 om 23:57

Ik heb hem een paar wedstrijden zien spelen en hij is erg sterk aan de bal en in luchtduels, goede onderscheppingen. Maar 'pas' 18 wedstrijden gespeeld dit seizoen in de Ligue1 dus het word nog even afwachten hoe hij het volgend jaar gaat doen, maar in Frankrijk noemen ze hem de nieuwe Varane. Ik hoop dat hij dat niveau bij ons kan halen.

19 juli 2019 om 09:24

Tierney wordt een geweldige aankoop a la Robertson. Enorm veel loopvermogen en drive gekoppeld met een goede trap en andere aanvallende kwaliteiten.

Dit is hem dan,de grote aankoop waar emery het over heeft... Zie het heel somber in elk jaar hetzelfde liedje tijdens de transferperiode bij Arsenal..

18 juli 2019 om 22:51

Dat is puur speculeren wat je nu doet, we zullen het moeten afwachten.

18 juli 2019 om 22:56

Is ook speculeren wat ik doe maar de transferperiode bij Arsenal gaat jaar in jaar uit hetzelfde,buiten de transferperiode om dat ze laca en auba hebben gehaald beloven ze veel en komt er bar weinig van..

18 juli 2019 om 22:51

Dit is niet de grote transfer die hij bedoeld. Dit is gewoon een groot talent dus een prima koop voor volgend seizoen hoor.

18 juli 2019 om 22:52

Hoe kom je daar nou weer bij? Hij had het over 3-4 grote aankopen die het team meteen sterker zouden maken, saliba word meteen weer verhuurd dus ik denk dat hij die niet meetelt.

18 juli 2019 om 22:56

18 jaar en evenveel wedstrijden voor het eerste elftal van een subtopper in de Ligue 1 is vrij indrukwekkend anders, vind ik. Ziet er fysiek wel enigszins goed onderlegd uit zeg.

19 juli 2019 om 08:17

Ceballos (huur), Tierney en waarschijnlijk Everton komen nog.

Zou zeker een topaanwinst zijn voor de toekomst, heerlijke zet. Maar er zal toch echt een centrale kracht moeten komen, waar we dit seizoen al van kunnen profiteren. Met alleen Holding en Sokratis ga je de oorlog niet winnen, Mustafi kan het niveau niet aan, Koscielny wilt weg, en dan heb je alleen nog Mavropanos achter de hand. Maar goed... nu hopen dat Everton en Tierney ook nog rond gaan komen.

18 juli 2019 om 22:54

Heeft arsenal chamber niet meer want hij kan ook prima als cv spelen? Heg peobleem was dat hij bij fulham zat want als hij bij een middenmotor als watford zat zal hij gewoon uitblinken.

18 juli 2019 om 22:59

Ik denk niet dat Chambers goed genoeg is, hij heeft mij bij Fulham niet echt kunnen overtuigen, en bij Arsenal ook niet.

18 juli 2019 om 23:28

Bij Fulhame speler van het jaar, maar wel op cvm... Dus Wenger had gelijk xD Chambers is gewoon een middenvelder

19 juli 2019 om 08:19

Bij Fulham is hij juist gekozen tot speler van het seizoen. Meer op CM dan op CV, dat wel.

19 juli 2019 om 08:38

Speler van het jaar betekent niet altijd overtuigend. Bovendien was dat een verkiezing waarbij iedereen stemmen kon uitbrengen. Zoveel waarde zou ik daar niet aan hechten.

Waarom zou je met een beperkt budget een speler halen die je pas over een jaar kunt gebruiken? Koop dan iemand die meteen iets toevoegt.

18 juli 2019 om 22:52

De transfersom zal ook volgend seizoen betaalt worden.

18 juli 2019 om 22:53

Transfersom word volgend seizoen pas betaald, ze betalen nu een klein bedrag van te voren, de rest na de verhuurperiode.

18 juli 2019 om 22:53

Daarom zal het grootste gedeelte van de transfersom volgend jaar waarschijnlijk ook pas betaald worden. Ik mag hopen dat dat onderhandeld is in ieder geval.

Nu ligt t uiteraard helemaal bij mij, want ik ken deze jonge man niet. Is dit t top transfer waar emery t laatst over had? Ff serieus, wanneer gaat arsenal een keer de beurs open trekken voor een echte top gearriveerde speler. Totaal geen ambitie om kampioen te worden lijkt t wel. Zolang ze denken dat ze kans maken op CL voetbal, is t al voldoende. Let op wat ik zeg, KANS maken op CL...lekker strijden voor plek 4..

18 juli 2019 om 22:57

Maar een speler hoeft toch niet altijd duur te zijn om een topper te blijken? Ik vond Santi Cazorla jaren de beste speler van Arsenal en die kostte Arsenal nog geen 20 miljoen. Ik erger me dood aan mensen die zich puur fixeren op een transfersom of iemand dan goed is of niet. Ik zou persoonlijk bijvoorbeeld veel gelukkiger worden van Everton als aankoop dan Zaha of Pepe die allebei fors meer moeten kosten dan de eerstgenoemde. Op het moment is het voor Arsenal gewoon niet reeel om te denken dat ze spelers van 70/80 miljoen kunnen binnen halen. Dan vind ik het eigenlijk beter dat ze dit doen. Investeren in jong talent dat uiteindelijk een sterke kern zal vormen zoals bijvoorbeeld(met pijn in het hart) Spurs de afgelopen jaren heeft gedaan. Eenmaal weer in de cl kan Arsenal dan ervoor kiezen om aan die kern een paar toppers toe te voegen.

18 juli 2019 om 23:07

In grote lijnen wel met je eens hoor. Maar in arsenals geval, wat heeft t hun gebracht dan de laatste pak em beet 15 jaar? Het valt toch niet te ontkennen dat PL ploegen die met geld smijt t meest succesvolle is(helaas hoor, sommige clubs slaan hier echt in door). Maar je speelt nou eenmaal in PL, wil je kampioen worden, is de kans groter als je een big spender bent. Maar goed, respect voor hun keuze om niet in mee te gaan. Maar t lijkt mij wel zeer vervelend en frustrerend voor de supporters om weer beetje voor de grap mee te doen, kwalifoceren voor CL, om dan vervolgens ook geem significante rol te spelen daarin.

18 juli 2019 om 23:23

Dat verhaal over de afgelopen 15 jaar wordt maar op een hoop gegooid in plaats van individueel de seizoenen te analyseren. Na 2004 kwam Chelsea en die kochten alles wat los of vast zat en werd daarmee tweemaal kampioen. Vervolgens kwam voor mij het beste Man utd team wat ik ooit gezien heb en die domineerde de Premier league zoals man city nu doet. Arsenal deed in al die seizoenen gewoon mee om de titel maar moest hun meerdere erkennen in twee clubs die op dat moment beter waren. Ook onvoorziene omstandigheden zoals de blessures van Ramsey en Eduardo speelde hierin een prominente rol. Vanaf 2011 mag er echt geklaagd worden over het beleid van Arsenal en daar was ik het ook mee eens. Er werd geen ambitie getoond in de transferperiode met spelers binnen halen als de verkoop van spelers als Nasri en van Persie naar de concurrentie. In het seizoen 13/14 was Arsenal tot aan Februari de best voetballende ploeg en stonden ze heel lang bovenaan, maar uiteindelijk raakte Ramsey en Özil geblesseerd wat tot dan toe de beste spelers waren. Uiteindelijk zakte het als een kaartenhuis in mekaar. Seizoen dat Leicester kampioen werd had het seizoen moeten zijn. Arsenal de enige ploeg die tweemaal van Leicester wist te winnen en de normale concurrentie die allemaal ondermaats presteerde. Alleen in dat seizoen besloot Giroud als spits ineens 4 a 5 maanden niet te scoren. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Arsenal in die 15 jaar weldegelijk mee heeft gedaan, maar het in de premier league meestal 4 a 5 teams zijn die om de titel spelen en het dan voor kan komen dat een ploeg ruim 10 jaar geen kampioen wordt al zou je er 200 miljoen tegenaan gooien.

18 juli 2019 om 23:35

Laat ik voorop stellen dat ik arsenal niet volg. Dus t zal allemaal wel. Maar wat ik wel heb opmerkt dat op VZ veel arsenal fans zijn die hun ongenoegen over t transferbeleid hebben geuit. En als je die vergelijkt met een liverpool, chelsea, city etc dan snap ik dat wel. Vooral als je ziet wat arsenal gepresteerd heeft de afgelopen decenia. Maar ok, jij bent tevreden, all good.

19 juli 2019 om 00:16

Ik heb nergens gezegd dat ik tevreden ben, maar als iemand maar wat roept en zoals je zelf dus zegt Arsenal niet volgt en de speler ook niet kent maar dan wel een oordeel klaar hebt staan dan kan ik me daar behoorlijk aan ergeren.

19 juli 2019 om 00:21

Nogmaals, ik baseer mijn uitlatingen op menig arsenal fans hier. Al volg ik arsenal niet. Feit blijft, 1. Arsenal doet geen Spectaculaire aankopen. 2. Arsenal presteert al jaren niet meer. 3. Mede hierdoor veel ontevreden arsenal fans op vz. Wat ik dus kan begrijpen.

19 juli 2019 om 09:28

Tja, met een bepekrt budget en veel plekken die je moet versterken is dit de manier. Jongere talentvolle spelers en hopen dat ze zich ijzersterk doorontwikkelen.

18 juli 2019 om 23:23

Volgens mij snap jij de hele situatie niet waarin Arsenal verkeerd en zal ik me eerst hierin ff verdiepen

18 juli 2019 om 23:57

Nee dit is niet de top transfer waar hij het over had. Deze jongen komt, volgens de tekst, pas volgend seizoen en niet dit seizoen. 1+1=2 lijkt me.

Prima aankoop. Laten we hopen dat het grootste gedeelte van de som volgend seizoen betaald wordt zodat niet het halve budget er doorheen gejast wordt. Nu nog een LB (tierney) een RB, het liefst twee CBs die er wel dit jaar al staan, Ceballos huren en als er geld over is een winger halen. Mocht dit allemaal lukken, dan is de transferwindow geslaagd. Beter ga je niet kunnen doen met dit budget en EL voetbal. Hopen dat ze met die aankopen volgend jaar in de top 4 kunnen eindigen.

18 juli 2019 om 22:53

Een flankspeler heeft meer prioriteit dan een RB. Ik gok op maximaal 1 cv.

18 juli 2019 om 22:55

Dat zou je eventueel nog wel kunnen bepleiten. RB is van de verdediging de minst noodzakelijke versterking. Maar het is nog afwachten hoe Bellerin terugkomt van zijn blessure en hij zal het seizoen sowieso niet starten. Wil je dan AMN weer zien stuntelen op die plek? Ik hoop meer op een buitenkansje als Dani Alves die het in noodgevallen van Bellerin kan overnemen. Als het geld op is moeten Saka en Nelson maar de kans gegeven worden op de flanken imo.

18 juli 2019 om 23:00

Nelsson en Smith-Rowe zullen waarschijnlijk dit seizoen de flankspelers worden. Als Nelsson zijn vorm van begin vorig seizoen kan vinden dan zie ik dat wel zitten.

18 juli 2019 om 23:03

Ja daarnaast speelt Saka een hele goede voorbereiding, die verdient ook wel een kans dit seizoen.

18 juli 2019 om 23:10

Wil je nou serieus een 17 jarige saka als flankspeler? Je hebt echt iemand nodig op de flank en dan zou je het kunnen aanvullen met jeugd maar niet alleen jeugd dat werkt niet. Ik neem aan dat bellerin gewoon goed terug komt en anders deed AMN prima op die plek.

18 juli 2019 om 23:23

Ik zeg dat de prioriteit in de verdediging ligt. Als er na verdedigende aankopen nog ruimte is voor een winger zou ik daar zeker een speler halen. Echter, dit is waarschijnlijk niet het geval.

Er zijn dringend verdedigende versterkingen nodig, want de verdediging is (al jaren, maar nu meer dan ooit) zo lek als een mandje. Daar we geen jeugd hebben die dit gat kan vullen (holding kan dit niet alleen) zal je spelers moeten kopen. Op de flanken hebben we ook problemen, maar zelfs met deze problemen heeft Arsenal afgelopen seizoen na Liverpool en Man City de meeste goals gescoord. Dit probleem is dus minder groot en zou je des noods dus met de talenten kunnen opvangen. Nelson verdient ondertussen echt speeltijd en kan mijns inziens ook zeker gaan verrassen, anders dreigt het Gnabry-scenario.

Dat AMN het in een aantal wedstrijden redelijk gedaan heeft is waar. Maar over het algemeen is hij natuurlijk duidelijk ondermaats. Kijk hoe hij gisteren ook weer helemaal aan flarden werd gespeeld door Coman. Dat kun je hem verder ook niet kwalijk nemen, hij is een middenvelder.

Leuk, maar daar hebben we dus dit seizoen niets aan lijkt het. Dan heb je een vrij beperkt budget, haal je spelers die pas over een jaar kunnen spelen.

Nketiah, Willock, Smith-Rowe en Nelsson zijn allemaal gepromoveerd naar het eerste elftal, dus vooral achterin moet er nog veel gebeuren. Ik hoop dat Tierney snel rond is, en dan nog een CB aantrekken en dan maar hopen op iets positiefs, meer zit er komend seizoen niet in ben ik bang.

18 juli 2019 om 23:11

Ik ben best positief gestemd als Arsenal bijv nog tierney, cabellos, Everton en een cv halen. Dan hebben ze het toch goed opgevuld. Nog paar jeugdspelers erbij.

18 juli 2019 om 23:34

Arsenal zal een groot deel van de transfersom pas volgend jaar betalen. Ons 'vrij beperkt budget' komt dus niet in gedrang.

Arsenal william zo te horen wel héél erg graag hebben zeg!

18 juli 2019 om 23:29

En William wil blijkbaar ook héél graag naar Arsenal

Ah, dit is dan zeker een van de ‘drie of vier grote spelers’ waar Emery het over had. Talentje uit de Ligue 1. Wordt misschien best een goeie maar gaat een nieuwe 5e of 6e plek voorlopig niet afwenden...

19 juli 2019 om 00:07

Nee, Emery had het over 3 of 4 grote aankopen die een directe versterking waren voor het team. Deze speler zal eerst nog een jaar terug verhuurd worden aan Saint-Etienne en volgend seizoen aansluiten. Ook de som wordt pas volgend seizoen overgemaakt. Gewoon een hele sterke en slimme investering voor de toekomst want deze jongen heeft ontzettend veel potentie.

19 juli 2019 om 08:24

Hij komt ook pas volgend seizoen dus jouw reactie is ondoordacht. Erckomen nog meer transfers.

19 juli 2019 om 13:35

Ben benieuwd over wie het dan wel gaat, je zult me mijn skepsis vergeven, gezien de geschiedenis van Assenal op transfergebied. Everton lijkt er in ieder geval 1, dat vind ik wel een goede aankoop. Ceballos? Tierney?

19 juli 2019 om 21:18

Tierney, Ceballos (huur), Zaha of Everton waarvan ik de laatste verwacht aangezien Palace vrij lastig doet en een CV. Toch goede aankopen in mijn ogen. Saliba dan volgend jaar en heb veel vertrouwen in Holding. En kansje dat Alves nog komt..

Daar waar andere Engelse topclubs gevestigde namen binnenhalen en dit soort spelers enkel als bankzitter of om meteen te verhuren haalt Arsenal hem als "topaankop". Als Arsenal voor de top 4 wilt vechten zullen ze toch echt hun strategie moeten veranderen.

19 juli 2019 om 11:35

Reageer je nu expres nu zo dom? Je kan toch perfect lezen dat hij onmiddellijk weer verhuurd wordt?

Daarnaast haalde Liverpool ook niet altijd gevestigde namen maar kijk waar ze nu staan. Denk je dat Robertson linksback was van Barcelona toen ze hem haalden? Neen. Wat een onkunde hier van sommige reageerders op Voetbalzone. Denk na vooraleer je iets reageert.

20 juli 2019 om 17:48

Excuses moi. Daar had ik overheen gelezen. Maar blijft de rest nog steeds het geval. Waar zijn de topaankopen van Arsenal om te blijven concurreren met de overige teams. Ze kunnen toch niet zo nonchalant zijn en denken dat ze op deze manier de concurrentie aan kunnen gaan. Met enkel een goede voorhoede red je het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
De onlangs aangetrokken Luka Jovic verlaat Real Madrid wellicht alweer op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren