‘Vliegtuigtrip Matthijs de Ligt aanstaande; details zondag mogelijk al rond’

Zondag, 14 juli 2019 om

Het is onzeker wanneer Matthijs de Ligt de medische keuring en presentatie bij Juventus zal doorstaan. Italiaanse media komen zondag met tegenstrijdige berichten over de gang van zaken omtrent de overgang van de verdediger van Ajax. De Ligt is momenteel niet op trainingskamp met Ajax in afwachting van zijn aanstaande transfer.

La Gazzetta dello Sport bracht zondagochtend naar buiten dat De Ligt zondagavond of maandagochtend naar Turijn zou vliegen, waarna hij de medische keuring zou ondergaan. Gianluca Di Marzio, transferspecialist van Sky Italia, meldt zondag echter dat het afronden van alle papierwerk inzake de transfer van De Ligt wat langer op zich laat wachten.

Juventus en Ajax zijn volgens Di Marzio nog altijd bezig om de deal helemaal te beklinken. De afgelopen dagen staan de clubs nauw in contact met elkaar om de details rond te krijgen. De Italiaanse grootmacht doet er alles aan om in de komende uren alles gereed te maken. Als alles volgens plan verloopt, komt De Ligt maandagavond aan en vindt de keuring op dinsdag plaats, aldus Di Marzio.

De Italiaanse media zijn het er wel over eens dat de transfer vaststaat. Naar verluidt gaat De Ligt komende week een vijfjarig contract ondertekenen, met een jaarsalaris van circa twaalf miljoen euro. Volgens La Gazzetta dello Sport wordt de negentienjarige Oranje-international hiermee overduidelijk de best verdienende verdediger van de Serie A.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt meteen basisspeler is bij Juventus?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ondanks dat ik hem heel graag bij Barca had gezien gun ik hem en Juve het beste.

Deze jongen komt er wel (wereldtop) en hopelijk ooit nog bij Barça.

Hoop ook dat zijn hoge salaris niet voor problemen gaat zorgen binnen hun selectie

Waarom zie ik geen artikels over wat de ligt vandaag als ontbijt heeft gegeten?

14 juli 2019 om 13:28

Klik er dan niet op! Wat een gezeik hier altyd man gadver, niemand dwingt je toch om er op te klikken EN nog eens te reageren.

14 juli 2019 om 13:37

@alexdelpiero10

"klik er dan niet op! Wat een gezeik hier altyd man gadver, niemand dwingt je toch om er op te klikken EN nog eens te reageren. "

Waarom reageer je dan op zijn post, dat hoef je ook niet te doen.? Of vind je dat je het alleenrecht hebt om je te ergeren?

14 juli 2019 om 13:39

Omdat het hier altijd vol staat van zulke kinderachtige reacties, en neen dat vind ik niet slimmerd, het moet wel inhoudelijk blijven en constant dat gejank over het aantal artikels is allesbehalve inhoudelijk en gewoon vreselijk irritant

14 juli 2019 om 13:42

Ach, deze is nog wel leuk ingestoken toch? En het is gelukkig bijna voorbij, zowel de vele artikels als de opmerkingen over de vele artikels.

@spu65rs
Het is voor de VZ redactie ook weekend!

14 juli 2019 om 13:55

@alexdelpiero10

'omdat het hier altijd vol staat van zulke kinderachtige reacties, en neen dat vind ik niet slimmerd, het moet wel inhoudelijk blijven en constant dat gejank over het aantal artikels is allesbehalve inhoudelijk en gewoon vreselijk irritant "

Om je eigen woorden te gebruiken, dwingt niemand je toch om die artikelen te lezen? En ik hoop voor jou niet dat je jezelf zo overschat dat je in de veronderstelling bent dat kan bepalen, wat anderen wel en niet opschrijven. Dat is hun eigen keuze en er staat nergens in de voorwaarden van VZ dat iemand niet zou mogen janken als ze dat al zouden doen. Dus laat anderen gewoon in hun waarde en sla hun teksten gewoon over als ze je niet boeien. Doe ik ook. Meestal.

14 juli 2019 om 14:14

Volgens mij trek jij nu conclusies die er niet zijn? Volgens mij zegt Alex nergens dat hij bepaalt wat iemand wel of niet mag opschrijven, dat maak jij er nu van. Hij geeft gewoon zijn mening over wat iemand schrijft en zegt niet dat iemand iets niet mag schrijven.

14 juli 2019 om 14:15

Ik ben dan ook niet de zeikerd die bij elk De Ligt artikel zeurt e slimme, maar je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor mensen die door de comments scrollen irritant is dat 9/10 reacties gezeik is ipv inhoudelijke reacties, voor zulke inhoudelijke discussies ga je naar de comments, dat is dus iets helemaal anders dan artikels aantikken om er maar gewoon op te zeiken zonder ook maar iets nuttigs bij te dragen. En wat mezelf overschatten? Waar heb jij het over knul.

14 juli 2019 om 17:02

Ik klik er nu op omdat ik me oprecht verbaas over de kwantiteit aan berichten over de Ligt en ik benieuwd was of ik de enige was.. en ja, nu reageer ik ook nog. Deze overkilll aan berichtgeving over een persoon is op zijn minst opmerkelijk. Veelal non-nieuws ook nog eens.

14 juli 2019 om 17:12

@AlexDelPiero10 probeer jij maar eens inhoudelijk te reageren op de tientallen (merendeels zelfde) berichten die gaan over De Ligt. Ik kan niet wachten tot hij eindelijk word gepresenteerd door Juve. Heeft nu wel lang genoeg geduurd.

14 juli 2019 om 17:16

Forza Milan Daar gaat het om, kan je niet inhoudelijk reageren, reageer dan niet, ipv het voor de rest te verpesten die hier wel serieus willen praten over voetbal.

14 juli 2019 om 13:31

@spu65rs

die heb je dan gemist. onze pizzabakker Raiola heeft een heerlijke Pizza Margarita voor hem gemaakt vanochtend

14 juli 2019 om 13:32

Wsl had hij in ieder geval gewoon Jus d'orange ipv dat Azijn wat jij drinkt.

14 juli 2019 om 13:32

@spu65rs...... Misschien gewoon de artikels negeren en er niet op klikken? Reacties als die van jou zijn minstens zo irritant als al die topics over de ligt. Je valt in herhaling.

14 juli 2019 om 13:39

@spu65rs

"waarom zie ik geen artikels over wat de ligt vandaag als ontbijt heeft gegeten? "

Ik weet niet of het waar is, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Raiovioli op het menu stond.

Ben benieuwd hoe de rest van de groep gaat reageren op deze knul zijn salaris, want 10-15 per jaar is niet niks, er zitten betere cv's met enorme staat van dienst die daarvan maar 1/3de hebben.

14 juli 2019 om 13:30

Haha denk dat die binnenkort espresso drinken met Riola

14 juli 2019 om 13:32

Tsjah tijden veranderen en daarmee ook het salaris voor nieuwe aanwinsten. Lijkt me dat men dat zelf ook begrijpt

14 juli 2019 om 13:38

Die zullen ook wel beseffen dat als ze later geboren waren, dit ook hadden gehad. En ze zijn zelf akkoord gegaan met hun contract. Can is toch ook goed ontvangen ook al verdiende hij meer dan anderen. Ramsey en Adrien nu ook met een dik salaris. Waar is de tijd van ons salarisplafond haha.

14 juli 2019 om 13:38

Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik las laatst al ergens dat Bonucci niet al te blij was met De Ligt, maar dat had dan weer te maken met De Ligt’s eis om een basisplaats te krijgen. Uiteindelijk zullen we er toch maar weinig van meekrijgen. Daarnaast zie ik De Ligt ook gewoon als een van de betere verdedigers van Juventus. Chiellini voor mijn gevoel is misschien nog wel beter.

14 juli 2019 om 13:40

Toch onvoorstelbaar dat een 19-jarig jochie meer gaat verdienen als Doc Chielini. Ben een enorm fan van de Ligt maar we hebben het wel over meer verdienen als Chielini (die de ligt nog aardig wat kneepjes van het vak verdedigen kan en moet bijleren)

14 juli 2019 om 14:03

Vind ik het leuk dat er collega’s zijn die waarschijnlijk meer verdienen dan ik terwijl semiet beter presteren? Nee! Kan ik nu niet met die collega’s werken? Zeker wel! Moet ik een betere deal voor mezelf regelen en als dat niet lukt kan ik gaan schermen met de interesse van een ander bedrijf.. als ik dat niet wil doen is dat mijn keuze en moet ik me er bij neerleggen en bedenk ik me dat ik gelukkig ben met wat ik krijg.. simpel toch?

14 juli 2019 om 14:06

@AlexDelPiero. Daar ben ik ook benieuwd naar. Door zijn huidige salaris zie ik hem niet meer naar Barcelona gaan in de toekomst.

prachtige club waar ik De Ligt perfect vind passen. ik verwacht dat hij het goed gaat doen bij Juventus

14 juli 2019 om 13:48

@japie_krekel

"prachtige club waar ik De Ligt perfect vind passen. ik verwacht dat hij het goed gaat doen bij Juventus "

Er zijn veel Juventus fans die zijn komst geweldig vinden, maar het zal je verbazen hoeveel fans vinden dat hij niet bij de speelstijl van Juventus past en hopen dat hij niet komt. En dat vind ik eerlijk gezegd ook.

14 juli 2019 om 13:52

Sarri staat er anders bekend om dat hij zijn verdediging op de middellijn zet, hier heeft De Ligt een groot voordeel tov Bonucci en Chiellini vind ik

14 juli 2019 om 13:56

@scepticus38

hoezo zou hij volgens jou daar niet passen dan? hij is fysiek sterk, redelijk lang en Juve speelt over het algemeen aanvallend voetbal waar De Ligt al aan gewend is door zijn Ajax verleden.

tegen hele wendbare spelers heeft De Ligt het ook nog wel eens moeilijk maar dan heb je de geweldige Chiellini achter hem staan die rugdekking kan geven

14 juli 2019 om 14:06

@xxreal4everxx

"sarri staat er anders bekend om dat hij zijn verdediging op de middellijn zet, hier heeft De Ligt een groot voordeel tov Bonucci en Chiellini vind ik"

Probleem is dat Italianen dat niet gewend zijn en ook helemaal niet fijn vinden. En zich er onzeker en ongemakkelijk bij zullen voelen, waardoor je je nog maar af moet vragen of hij dat hier ook gaat doen en hoelang. De verdedigers hoeven er maar een paar keer uitgecounterd te worden en ze zullen instinctief al met de kont tegen hun eigen strafschopgebied aan gaan hangen. Frank de Boer probeerde bij Inter zijn verdedigers ook een paar meter naar voren te laten spelen en dat werd hem allesbehalve in dank afgenomen en heeft hem uiteindelijk na een paar maanden de kop gekost. Ik ben het volledig met je eens dat De Ligt er geen enkele moeite mee zal hebben omdat hij dan in zijn kracht kan spelen. Daarom vind ik ook dat hij niet bij Juventus en het Italiaanse voetbal past.

14 juli 2019 om 14:13

@japie_krekel

"hoezo zou hij volgens jou daar niet passen dan? hij is fysiek sterk, redelijk lang en Juve speelt over het algemeen aanvallend voetbal waar De Ligt al aan gewend is door zijn Ajax verleden. "

In Italie barst het van de goede verdedigers als De Ligt. Waarin hij zich van de rest onderscheidt, is zijn vermogen om met ruimte in de rug te spelen en zijn opbouwende kwaliteiten. Die specifieke kwaliteiten komen in alle andere topcompetities veel beter tot hun recht dan in de Italiaanse. In Spanje en Engeland had zich hij door die kwaliteiten van de andere topverdedigers kunnen onderscheiden, in Italie zal hij gewoon worden gezien als een topverdediger of beter gezegd 1 van de topverdedigers. In mijn optiek had het voor hem en Oranje beter geweest als hij naar Barca of Mancity was gegaan en die vaardigheden verder had kunnen ontwikkelen. Hoewel ik die-hard Ajax fan ben, keek ik " vroeger " bijzonder graag naar Robin van Persie toen die nog in jeugdcompetitie speelde. Die wedstrijden of samenvattingen ervan waren vroeger " gewoon "  op de tv. Van Persie had een fenomenale kwaliteit en dat waren zijn vrije trappen. Er waren wedstrijden dat hij er 4 of 5 in 1 partij inschoot. Ook tegen Ajax, dat kon me minder bekoren, maar voor de rest vond ik die specialiteit van hem weergaloos, daar kon ik echt van genieten.

Toen Van Persie de overstap maakte naar het profvoetbal, kwam die kwaliteit steeds minder uit de verf en ging hij nog nauwelijks achter de bal staan als er een vrije trap moest worden genomen. Ik herinner me nog een wedstrijd, ik meen dat het zijn debuut was, waarin hij heel brutaal de bal van Pierre van Hooijdonk, de andere vrije trappen specialist van Feyenoord, opeiste, die dat helemaal niets vond. Een heerlijk moment was dat voor mij als Ajacied. Maar daarna was het ook meteen over met de pret. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Van Persie niet echt heb gevolgd in het restant van zijn carriere, maar ik heb hem daarna nog maar weinig vrije trappen zien nemen, in ieder geval bij lange na niet zoveel als toen hij nog in de jeugd speelde en dat vind ik als liefhebber eeuwig zonde. Net als ik het zonde zou vinden om De Ligt van een moderne verdediger met opbouwende kwaliteiten te zien verworden tot een ordinaire Italiaanse mandekker. Daar moet ik eerlijk gezegd niet aan denken, maar ik zie het zomaar gebeuren.

14 juli 2019 om 14:24

@scepticus38

ik ben het daar niet mee eens. ik heb Barca afgelopen seizoen meerdere keren live zien spelen en die verdedigden niet met ruimte in hun rug en waren voornamelijk bezig met countervoetbal. in de wedstrijden die ik live heb gezien zoals tegen Liverpool zijn ze amper hun eigen helft afgekomen en tegen PSV en Real Valladolid waren ze ook alleen maar aan het verdedigen en heb ik de laatste linie niet zien doorschuiven naar voren. die bleven allemaal rond de eigen 16 staan

als je een Atletico Madrid pakweg vergelijkt met een Napoli speelt die laatste club ook veel aanvallender. ook clubs als AS Roma en Atalanta spelen gewoon op de aanval. ik ben het er dus niet mee eens dat er in de Serie A geen aanvallend voetbal word gespeeld. dat is inmiddels een achterhaald beeld van die competitie imo

bij City had hij idd wel met ruimte in zijn rug gespeeld maar die zijn nooit concreet geworden voor hem

14 juli 2019 om 14:55

Japie_krekel

"ik ben het daar niet mee eens. ik heb Barca afgelopen seizoen meerdere keren live zien spelen en die verdedigden niet met ruimte in hun rug en waren voornamelijk bezig met countervoetbal. in de wedstrijden die ik live heb gezien zoals tegen Liverpool zijn ze amper hun eigen helft afgekomen en tegen PSV en Real Valladolid waren ze ook alleen maar aan het verdedigen en heb ik de laatste linie niet zien doorschuiven naar voren. die bleven allemaal rond de eigen 16 staan"

Ik weet niet over welke wedstrijden je het hebt, maar de verdedigers van Barca spelen toch echt ver naar voren, ver van hun eigen doel af, tegen de middenlijn aan. Dat is in ieder geval de intentie. Maar omdat Barca niet meer zo dominant is als vroeger, wordt de ploeg veel vaker terug gedrongen dan toen, zelfs door relatief kleine ploegen. Dat is echter niet de intentie, maar puur de verdienste van de tegenstanders die minder respect hebben voor Barca en vaak hoog druk durven te zetten. Daar heeft Barca heel veel moeite mee, veel meer dan vroeger en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het positiespel van veel minder hoog niveau is na het vertrek van Xavi en Iniesta. PSV durfde dat ook en dat ging ook heel lang goed, het was aan de individuele klasse van Messi te danken dat het in extremis nog fout ging voor Psv. Het is typisch dat je de wedstrijd tegen Liverpool noemt omdat iedereen heeft kunnen zien dat Barca met de kont in het eigen strafschopgebied speelde omdat de ploeg daar door Liverpool toe werd gedwongen. Liverpool was bijna 90 minuten lang dominant en daardoor de bovenliggende partij. Barca was volstrekt kansloos omdat de ploeg door de tactiek die Liverpool hanteerde, geen moment in zijn kracht kon komen. Maar dat is natuurlijk niet vanwege het spelconcept van Barca, maar door de kracht van Liverpool.

Italiaanse ploegen vallen wel aan, maar altijd vanuit de verdedigende organisatie en je ziet zelden Italiaanse ploegen die het aandurven om met de verdediging tegen de middenlijn te spelen. Ook Roma en Atalanta niet. Als er 1 wedstrijd is die dat heeft aangetoond, was dat de wedstrijd van Ajax tegen Juve. Ook heden ten dagen heeft de Italiaanse verdediger nog exacte dezelfde functie als vroeger en dat is zijn man uitschakelen en het doel leeg houden.

14 juli 2019 om 13:54

Dat Juve een prachtige club is, staat buiten kijf, echter ik betwijfel het of De Ligt om sportieve redenen naar Juve is gegaan, waar ze tegen kerst al kampioen worden. Als geld geen drijfveer was had ik deze transfer nog wel willen zien.

14 juli 2019 om 13:59

@caykurrizespor

dat was bij Bayern misschien ook het geval geweest. Spanje is een mooie competitie maar die hebben weer minder aansprekende tegenstanders als Inter, AC Milan, AS Roma, Napoli en Lazio wat allemaal grote clubs zijn en Barca is in 10 jaar tijd geloof ik ook 7 keer kampioen geworden. in Engeland verwacht ik ook dat het een kwestie van tijd is voordat City elk jaar kampioen word met die rijke sjeiks erachter

14 juli 2019 om 14:07

Het is toch een grote sportieve vooruitgang? Je kunt zeggen dat het geen uitdaging is omdat ze toch kampioen gaan worden, maar waar slaat dat eigenlijk op? Je wilt toch juist kampioen worden? Moet je dan maar naar een minder team omdat het dan moeilijker is om kampioen te worden?

14 juli 2019 om 14:17

Japie-Krekel. Dat klopt wat je zegt maar ik doelde op het feit dat hij naar de hoogste bieder is gegaan. Zijn voorkeur was Barca maar die wilden niet verder gaan dan 8M zonder die pizzabakker.

14 juli 2019 om 14:29

@caykunrizespor

De Ligt heeft dat nooit uitgesproken dat Barca zijn voorkeur had. volgens De Ligt zelf had hij buiten Ajax geen club waar hij echt iets mee heeft

14 juli 2019 om 14:49

Totale onzin dat het om geld gaat. Bij juve heeft hij een basisplaats afgedwongen en Barça kon hem dat niet bieden vanwege teveel verdedigers in de groep. En dat juve met kerst al kampioen is niks mis mee want in Duitsland, Frankrijk, Spanje en en Engeland staat ook al vast wie er kampioen wordt of waar 2 teams kans maken op het kampioenschap.

14 juli 2019 om 14:51

Barça kon hem geen basisplaats garanderen en Juventus wel en dat juve meer salaris betaald is dan mooi mee genomen. 100% dat hij het liefst na Barça wou gaan maar hij wil gewoon basisspeler zijn. Juventus heeft veel oudere verdedigers en bonucci speelt hij er al gelijk uit.

14 juli 2019 om 15:09

Een topspeler is imo niet iemand met alleen voetbalskills maar ook iemand met karakter. Als je werkelijk zo goed bent heb je niets te eisen, je skills zorgen er vanzelf voor dat je een basisplaats afdwingt mocht dit kloppen wat je schrijft. Het is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor een hechte band met je teamgenoten, hetgeen een vereiste is om het allerhoogste te bereiken als ploeg zijnde wat Juve al jaren nastreeft.

Hier word je toch niet goed van haha. Kan het aub zo snel mogelijk afgerond zijn zodat we verlost zijn van al die berichten steeds. En dat ik ook eindelijk gerust kan zijn dat die officieel binnen is

14 juli 2019 om 13:34

Klik er dan niet op als je er niet goed van wordt. Blijkbaar vind je het wel zo interessant om te lezen aangezien je er op klikt en de moeite neemt te reageren

14 juli 2019 om 13:43

@soccerfan_1

Je weet vooraf toch niet of er mogelijk iets interessants in de tekst staat?

14 juli 2019 om 15:48

Ik wil het gewoon lezen, En ik bedoelde het niet zo straight zoals jij denkt dat ik het bedoelde. Het is alleen constant die spanning van wat nu weer weetje wel. Heb gewoon graag dat het officieel is haha

14 juli 2019 om 13:34

Je kan nu al gerust zijn hoor, Ajax heeft al officieel aangekondigd dat de Ligt niet mee is gegaan op trainingskamp vanwege zijn naderende transfer.

14 juli 2019 om 14:13

Volgens mij mag dat nog niet omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is. Maandag denk ik dat hij gepresenteerd word als de beursen weer open gaan.

Dus is deze soap dan ook eindelijk voorbij, ik hoop het wel maarja dat dacht ik ook toen er stond dat de trip naar Barca al gepland stond of dat zijn vriendin al een huis aan het zoeken was in Parijs.

"vliegtuigtrip Matthijs de Ligt aanstaande; details zondag mogelijk al rond".

De details zijn al rond, maar moeten alleen nog op papier gezet worden en ondertekend. En niet geheel onbelangrijk, ook de bankgarantie zal eerst moeten worden afgegeven voordat Ajax een transfercertificaat afgeeft. De Ligt kan wel op het vliegtuig stappen, maar zal pas mogen trainen en spelen als dat is gebeurd.

14 juli 2019 om 13:37

Juve haar bankgaranties zijn altijd in orde, is nog nooit een probleem geweest bij mijn weten.

14 juli 2019 om 14:53

Is ook nooit een probleem geweest. Op een of andere manier wordt Juventus altijd zwart gemaakt of gekleineerd. Idem dito over het doping verhaal uit '96. Het is nooit bewezen.

14 juli 2019 om 15:25

Leondh

"is ook nooit een probleem geweest. Op een of andere manier wordt Juventus altijd zwart gemaakt of gekleineerd. Idem dito over het doping verhaal uit '96. Het is nooit bewezen. "

Juve wordt niet zwart gemaakt maar heeft een slechte reputatie. En dat heeft de club toch echt zelf op haar geweten, door anderen daar de schuld van te geven maak je jezelf onsterfelijk belachelijk. Het is niet alleen het dopingschandaal, waarvan de beschuldigingen nota bene uit Italie zelf kwamen, maar bovenal de manier van zaken doen vooral in de periode rond 2006, l toen Luciano Moggi directeur was. Die heeft zo een beetje alles op zijn geweten waar je als bestuurder voor gestraft kan worden en was de grote animator achter het grootste matchfixing en corruptie schandaal uit de voetbalgeschiedenis. Tot scheidsrechters aan toe zijn door hem omgekocht. Wat die man allemaal heeft uitgevreten om Juve te bevoordelen, lusten de honden geen brood van. Juve werd terug gezet naar de serie B en moest de laatste twee titels inleveren en is daarmee nog genadig weg gekomen.

De beschuldigingen die over het dopinggebruik gingen, zijn gebaseerd op een inval in 1998 in de Juve kantoren, waarbij analyses van bloedmonsters van de spelers in beslag zijn genomen. Op basis van die bloedmonsters zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat het zeer aannemelijk was dat de spelers epo in hun bloed hadden. In november 2004 heeft de rechter in Turijn bepaald dat er in de periode 1994-1998 doping is gebruikt door Juve, maar omdat niet exact kon worden vastgesteld in welk jaar dat was, mocht Juve de CL 1996 houden. Clubarts Riccardo Agricola werd veroordeeld tot 22 maanden celstraf vanwege sportfraude en nalatigheid bij de bescherming van de gezondheid van de spelers.

Hoeveel meer bewijzen wil je nog?

Ik blijf erbij dat deze jongen voor veel te weinig is weggegaan. Een koopje voor Juve! Als je weet dat Van Dijk 2 jaar geleden voor 80M is verkocht, had Ajax voor hem minimaal 150M moeten vragen daar ik De Ligt 2 klassen beter vind dan Van Dijk. En al helemaal als je ziet wat er tegenwoordig betaald wordt voor middelmatige spelers. Hier had Ajax veel meer uit moeten halen.

14 juli 2019 om 14:37

Tja, Raiola en de eisen van de Ligt hebben de transfersom toch wel laten dalen denk ik. Misschien dat de afspraak van Ajax om mee te werken aan een transfer ook hebben bijgedragrn aan een lagere prijs. Voor verdedigers wordt eel iets minder betaald, maar een verdediger als Lucas Hernandez is ook voor 80 miljoen euro naar Bayern gegaan bijvoorbeeld.

14 juli 2019 om 14:52

Klopt maar de voetbalwereld is een keiharde business zoals je weet, een toezegging in deze sector is net zo veel waard als een toezegging van een politicus. Dat Bayern 80M voor Lucas heeft betaald is voor mij nog steeds een raadsel. Het mort niet gekker worden met zulke transfersommen 😀

14 juli 2019 om 16:10

Caykurrizespor

"ik blijf erbij dat deze jongen voor veel te weinig is weggegaan. Een koopje voor Juve! Als je weet dat Van Dijk 2 jaar geleden voor 80M is verkocht, had Ajax voor hem minimaal 150m moeten vragen daar ik De Ligt 2 klassen beter vind dan Van Dijk. En al helemaal als je ziet wat er tegenwoordig betaald wordt voor middelmatige spelers. Hier had Ajax veel meer uit moeten halen"

Natuurlijk had Ajax 150 miljoen kunnen vragen, zelfs een miljard. Dat de club dat niet gedaan heeft, is omdat men van tevoren wist dat men dat niet ging krijgen. Raiola heeft het gewoon slim gespeeld door PSG en Barca uit te schakelen door eisen op tafel te leggen waarvan hij van tevoren wist dat die clubs daar nooit aan zouden willen voldoen. Bovendien had hij voor De Ligt bij Juve een vijfjarig contract geregeld tegen een waanzinnig salaris. Daardoor was het duidelijk dat De Ligt alleen bereid was om zijn handtekening onder het contract van Juve te zetten, waardoor Ajax nog maar twee opties over had: De Ligt aan Juve verkopen of hem aan zijn contract houden. Als Ajax dat laatste zou hebben gedaan, zou De Ligt met gebruik making van het Webster-arrest zijn contract aan het eind van komend seizoen hebben kunnen laten ontbinden. Dan zou hij Ajax wel een schadevergoeding moeten betalen, maar die staat gelijk aan het bedrag dat hij nog in het laatste jaar zou kunnen verdienen en dat is hooguit 2 a 3 miljoen Euro. Dus als Ajax hem aan zijn contract zou houden, zou men het risico lopen dat dat ene jaar extra de club extra het lieve sommetje van 72 of 73 miljoen Euro zou kunnen kosten. Ik hoop dat je begrijpt dat het volstrekt onrealistisch is om te verwachten dat de mededirecteuren van Overmars en de RvC daar akkoord mee zouden zijn gegaan. Ik denk dat Ajax er ook nog wel wat meer uit had kunnen slepen als men de poot wat langer stijf had gehouden. Wellicht een bedrag van deze zelfde orde van grootte als is betaald voor Frenkie de Jong. Maar dan hadden de onderhandelingen zich nog weken voort gesleept en dat zou een zwaare wissel op de voorbereiding hebben kunnen hebben. Daarom heb ik er begrip voor dat Overmars genoegen heeft genomen met het bedrag dat Ajax als minimum in het hoofd had.

14 juli 2019 om 18:04

Aha, ik kende het Webster arrest niet; dar verklaart natuurlijk een hoop. Dank voor je toelichting.

15 juli 2019 om 11:07

@caykurrizespor

"aha, ik kende het Webster arrest niet; dar verklaart natuurlijk een hoop. Dank voor je toelichting."

Graag gedaan. In Belgie (en sinds 2015 ook in NL) hebben ze gelijksoortige wetgeving op het gebied van ontslagrecht. In Belgie heet dat de Wet van 78 en hebben ze dat dus al 40 jaar. Dat heeft gevolgen voor de onderhandelingspositie van de Belgische clubs, die is daardoor zeer zwak. Het gevolg is dat het hoogste bedrag dat een Belgische club ooit voor een speler heeft ontvangen, 25 miljoen is (youri Thielemans), terwijl Belgie de afgelopen jaren de ene na de andere topspeler heeft voortgebracht. Daar profiteren de Belgische clubs die die spelers hebben opgeleid echter nauwelijks van. In NL hebben we sinds 2015 ook een dergelijke wet, de Wet Werk en Zekerheid (wwz). Ook in die wet is opgenomen dat een werknemer zijn contract op ieder gewenst moment zonder opgave van redenen, eenzijdig kan opzeggen ongeacht hoe lang dat nog doorloopt. Omdat hij dan contractbreuk pleegt, moet hij wel een schadevergoeding betalen, maar de hoogte daarvan is ook in de wet opgenomen en is maximaal gelijk aan het loon dat de werknemer gedurende de rest van zijn contractduur nog zou verdienen.

Natuurlijk is wetgeving niet bedoeld om een hele bedrijfstak om zeep te helpen en dat zou er gebeuren als de wet ook zonder restricties zou worden toegepast op het voetbal. Stel je voor dat Ajax een speler zou kopen voor 25 miljoen en die een 5 jarig contract zou geven Dan moet er op die speler 5 miljoen per jaar worden afgeschreven en is hij na ieder jaar 5 miljoen minder waard. Dan is hij na 1 jaar dus nog 20 miljoen waard. Als die speler na 1 jaar de WwZ zou aangrijpen om zijn contract te laten ontbinden, wordt Ajax opgezadeld met een verlies van 20 miljoen en als dat maar vaak genoeg gebeurd gaat de club vanzelf over de kop. Daarom is er in de Wwz een uitzondering opgenomen voor o.a. het betaalde voetbal, waarmee de rechter een speler die zijn contract laat ontbinden, een aanvullende schadeloosstelling kan op leggen voor zijn club op basis van daadwerkelijk geleden schade van die club. Maar ook met die schadeloosstelling zou het bedrag dat een club dan ontvangt niet meer dan een fractie zijn van het bedrag dat die club via de transfermarkt zou kunnen binnen halen. Daarom zal een Nederlands club nooit het onderste uit de kan eisen bij transferonderhandelingen omdat het risico dat een speler dan niet weg komt en zijn contract daarom via de rechter laat ontbinden en de club daardoor een enorme financiele schade oploopt, simpelweg veel te groot is.

Nederlanders stappen niet zo makkelijk naar de rechter als bijv. Amerikanen, die proberen er altijd eerst onderling uit te komen. Een broodvoetballer uit Afrika of Zuid-Amerika heeft daar echter veel minder moeite mee. Daarom kon Ajax voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een veel hoger bedrag vragen dan voor Davinson Sanchez. Die wilde perse naar de Spurs en die club wilde niet meer betalen, waardoor Ajax met die prijs genoegen moest nemen ondanks dat er andere clubs waren die meer boden.

"Details mogelijk zondag al rond". Dat is wel heel snel na de vorige 1000keer dat het al rond zou zijn.

Toch fijn als deze soap voorbij is. Blijft in mijn ogen toch jammer dat er zo'n gedoe is ontstaan tussen hem en andere clubs wat betreft de financiën.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1048 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9040
2.Napoli7938
3.Atalanta6931
5.AC Milan6819
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

124 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Maurizio Sarri kondigt officieus debuut van Matthijs de Ligt aan

Matthijs de Ligt zal zondagmiddag zijn officieuze debuut voor Juventus maken, zo heeft trainer Maurizio Sarri op een persconferentie laten weten. La Vecchia Signora neemt het in het kader van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren