Jordania woedend op FC Den Bosch na verkoop Sam Kersten

Donderdag, 11 juli 2019 om

Kakhi Jordania is volgens het Brabants Dagblad woedend op FC Den Bosch. De potentiële eigenaar van de club zegt dat Sam Kersten zonder zijn toestemming is verkocht aan PEC Zwolle. Het regionale dagblad schreef eerder deze maand al dat de transfer vertraging opliep door inmenging van de Georgiër. Hij wilde de verdediger namelijk graag langer in huis houden.

Den Bosch en PEC Zwolle waren het in eerste instantie eens over een transfersom van 325.000 euro. Dat bedrag vond Jordania veel te laag. Naar verluidt is de talentvolle 21-jarige verdediger uiteindelijk voor vier ton aan de Eredivisie-club verkocht. In Zwolle moet hij de aan Liverpool verkochte Sepp van den Berg doen vergeten.

Kersten zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Jordania noemt het een ‘strategische blunder’ van FC Den Bosch. “FC Den Bosch heeft de potentie van de speler onvoldoende waarde gegeven”, reageert hij tegenover het regionale dagblad.

Jordania probeert Den Bosch al langer in bezit te krijgen, maar heeft vooralsnog geen groen licht gekregen van de KNVB. Of de affaire van invloed is op de overname van Jordania is vooralsnog onduidelijk. De leiding van de club uit de Keuken Kampioen Divisie beraadt zich momenteel over een reactie op het statement van Jordania.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door constant kante)

Potentiele eigenaar is boos dat een speler word verkocht? Hij heeft toch nog niks te maken met FC Den Bosch. Wat een soap is dit ook aan het worden en ik ben bang dat het net als Roda JC gaat worden.

11 juli 2019 om 15:55

Eens, knvb zou dergelijke constructies gewoon moeten verbieden. Nederland heeft ook gewoon geen plaats voor zoveel betaald voetbalclubs. Moeten we niet omhoog houden met dubieuze geldschieters uit het buitenland.

11 juli 2019 om 16:12

Tja, hoe je het went of keert, dit zal alleen maar toenemen. Clubs zijn financieel enorm afhankelijk van (grote) sponsoren. Zeker in de KKD. Daar zal de vraag naar een externe partij aanwezig zijn. Of het leuk/goed is, komen we daarna achter.

11 juli 2019 om 16:45

Sponsoren is prima, maar speeltje van een dubieuze eigenaar is iets anders. Als je als club geen normale sponsoren kan binden, geeft het aan dat je als club gewoon te weinig toekomst hebt. Dan kan je dat uitstellen door een suikeroom, maar gezonde bedrijfsvoering is het niet.

11 juli 2019 om 16:41

Volgens mij wel. Den Bosch staat er volgens mij financieel heel slecht voor. Jordania is dan wel geen eigenaar maar heeft volgens mij wel wat gaten in de begroting gedicht en er mede voor gezorgd dat Den Bosch spelers kon betalen waarmee ze nacompetitie haalde dit Jaar. Als de deal door de Knvb wordt afgewezen, moet Den Bosch heel snel op zoek naar geld om te blijven bestaan volgens mij.

De Knvb valt behoorlijk wat te verwijten, Den Bosch wordt hier gewoon gepiepeld. Als deze overname al lang en breed goedgekeurd was had Den Bosch geen tekort gehad op hun begroting en had deze jongen gewoon behouden kunnen worden. En er is geen goede reden om de overname niet gewoon goed te keuren.

11 juli 2019 om 15:56

Ik vind het vooral raar dat zijn vader wel eigenaar mocht zijn van Vitesse, maar hij niet van FC Den Bosch, met hetzelfde geld

11 juli 2019 om 16:13

Die was alleen op papier eigenaar hoor gewoon een. Loopjongen van Chelsea baas

11 juli 2019 om 16:29

Dat is meestal toch zo, dat je op papier eigenaar bent?

11 juli 2019 om 17:06

Hij bedoelt denk ik dat hij dat alleen op papier was, maar in de praktijk niet. In de praktijk was Vitesse volgens hem gewoon een satellietclub van Chelsea en een speeltje van Abramovic.

11 juli 2019 om 17:56

Dus omdat hij alleen op papier eigenaar was mag het wel en anders niet?

11 juli 2019 om 20:37

Nee, de regels waren destijds in de periode Jordania Sr. bij Vitesse anders. En destijds heeft de Knvb haar huiswerk maar matigjes gedaan en omdat ze toen niet verder kwamen dan wat vage bedrijfjes waar ze verder geen gegevens van hadden en niet konden opvragen hebben ze het maar zo gelaten.

Maar tegenwoordig zijn die regels strenger en treedt de Knvb gewoon strenger op. Lijkt me in de wereld van matchifixing en georganiseerde criminaliteit een uitstekende keuze van de Knvb!

11 juli 2019 om 17:56

Vind het juist verstandig dat de KNVB het niet direct goedkeurt. De Nederlandse clubs die zijn overgenomen zijn er niet bepaald beter op geworden.

11 juli 2019 om 19:05

Vitesse had absoluut niet op de positie gestaan als ze nu staan zonder dat ze waren overgenomen. Hetzelfde geldt voor Utrecht. Fortuna had ook niet in de Eredivisie gestaan zonder dat ze waren overgenomen, ze stonden namelijk op het randje van faillissement.
Dus wat je zegt is simpelweg niet waar.

11 juli 2019 om 20:41

misse

Klopt. Vitesse, Fortuna etc. zouden nu failliet, dood en begraven zijn als ze niet overgenomen waren. Maar het punt dat jij dus mist is dat jij kenneljik vindt dat clubs die, kennelijk (anders stonden ze niet op de rand van een faillissement), geen bestaansrecht hebben koste wat het kost behouden moeten blijven voor het betaalde voetbal. Die mening deel ik niet. Als je als club je bestaansrecht kwijt bent, of nooit gehad hebt, is het een natuurlijke en logische stap dat je als club verdwijnt.

En wat Leon de Beij zegt klopt gewoon. Haal die Rus weg bij Vitesse en de club is binnen een paar maanden failliet. Als je een omzet hebt van ongeveer 22 miljoen en je geeft ongeveer 25 miljoen uit aan salarissen, dan heb je een ongezonde huishouding. Jij mag dat beter vinden dan dat die club verdwijnt, maar de vraag is of ze nu dus beter af zijn. Uit wat ik hierboven schets kun je al afleiden dat dit absoluut niet het geval is.

11 juli 2019 om 21:55

Consta
Wat een onnozele post. Volg svp een begrijpend lezen-cursus, want wat voor dingen je allemaal leest wordt er allemaal helemaal niet gezegd joh. Wat voor mentale gymnastiek je allemaal doet om Leons bericht onterecht als valide te bestempelen is bizar.

De Knvb is een overkoepelend orgaan van onder andere Bvos en in die hoedanigheid is het gewoon een orgaan wat er voor FC Den Bosch zou moeten zijn. Den Bosch heeft het al een tijd lang financieel moeilijk en ze hebben een oplossing gevonden om dit in de toekomst te verbeteren. Jordania heeft al een blijk van goede wil getoond door spelers bonussen te betalen. Met een externe geldschieter zal Den Bosch gewoon uit veel van hun problemen zijn. Wat jij hebt verzonnen dat de taak van de Knvb maar zou moeten zijn, namelijk het bewust failliet laten gaan van welwillende clubs en een overname proces frustreren, is helemaal de rol van de Knvb niet. Wat een bizarre hersenkronkel heb je uit je toetsenbord weten te persen joh.

13 juli 2019 om 15:33

misse

"wat jij hebt verzonnen dat de taak van de Knvb maar zou moeten zijn, namelijk het bewust failliet laten gaan van welwillende clubs en een overname proces frustreren, is helemaal de rol van de Knvb niet. "

Mij verwijten dat ik een cursus (begrijpend) lezen zou moeten volgen en dan met deze nonsens aan komen zetten? Sorry, sop is de kool niet waard.

De Knvb heeft, als jij je huiswerk had gedaan, verantwoordelijk voor het welzijn van de club en vanuit die hoedanigheid is een controle op externe geldschieters een essentiele en serieuze taak. Kennelijk ben jij zo naief dat jij vindt dat elke Pipo de Clown die met geld wappert toegestaan mag worden onze voetbalclubs over te nemen. Nou, die mening ben ik niet toegedaan en de Knvb, dus, ook niet. Logisch. Weet jij soms precies waar Jordania Jr, zijn geld mee verdiend heeft? Heb jij een kersvers inaicht in de geldstromen van hem? Ja? Mooi, geef jij die hier maar eens aan ons allemaal dan. Zo niet, waar praat jij dan over? Precies, je lult maar wat.

De Knvb neemt haar taak dus serieus. En dat is te prijzen. En dat is natuurljik wat anders dan die nonsens van je over bewust failliet laten gaan. Daar had k het totaal niet over. Lees maar even rustig na.

11 juli 2019 om 20:34

misseva88

"de Knvb valt behoorlijk wat te verwijten, Den Bosch wordt hier gewoon gepiepeld. Als deze overname al lang en breed goedgekeurd was had Den Bosch geen tekort gehad op hun begroting en had deze jongen gewoon behouden kunnen worden. En er is geen goede reden om de overname niet gewoon goed te keuren."

Er is géén goede reden? Tuurlijk wél! De Knvb heeft echt grondig werk gemaakt van deze voorgenomen overname en heeft, als je de redering van de Knvb leest (en kennelijk heb jij dat niet gedaan) kun je zelf vaststellen dat de Knvb vind dat er gewoon niet afdoende en transparant genoeg duidelijk is gemaakt waar al het geld van die jongen Jordania vandaan komt. En kennelijk ben jij nog niet helemaal op de hoogte, maar sinds Jordania Sr., al die Russen die Vitesse al jaren in hen greep hebben dankzij schimmige constructies met off shore bedrijven en routes via Cyprus en eilandjes in het Caraïbisch gebied, is de Knvb extra voorzichtig en dat is maar goed ook! We kunnen het ons niet veroorloven dat dubieuze lieden onze clubs in hun greep krijgen. Klaar! En als Jordania Jr. de club graag over wil nemen is het aan hem om transparante en volledige gegevens over te leggen en geen doodlopende eindjes in landen waar de controle moeilijk en ondoorzichtig is. Want dat werkt alleen maar fraude, criminaliteit en het gevaar van matchfixing en betrokkenheid van georganiseerde misdaad in de hand.

Dus nee, Den Bosch wordt niet gepiepeld door de Knvb maar in zekere zin door Jordania Jr. Hij moet duidelijke gegevens en cijfers overhandigen. En dat Den Bosch een tekort op hun begroting moet dichten door met Jordania in zee te gaan is natuurlijk niet de verantwoordelijkheid van de Knvb maar die van Den Bosch die kenneljik al jaren veel te veel geld uitgeven en veel te weinig geld omzetten.

12 juli 2019 om 02:30

--Constant Kante

Je hebt duidelijk de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. De Knvb verdient namelijk wel degelijk enige blaam. Ze doen er in Zeist namelijk al 354 dagen over om de overname aanvraag van Jordania te beoordelen. Hoe je ook denkt over die overname en of het nou doorgaat of niet, je kan met name die club niet zo lang laten zwemmen. Den Bosch is met handen en voeten gebonden en kan helemaal niks.

En hoe zit het dan met dat oordeel? Het is nu bijna een jaar geleden dat FC Den Bosch bij de Knvb een lijvig rapport indiende met onder meer de bevindingen van het zeer gereputeerde Britse accountantsbureau Grant Thornton, wat door de Knvb was ingeschakeld. Daarna heeft het bijna zeven maanden geduurd voor de licentecommissie van de Knvb van zich liet horen. Afgewezen. En niet vanwege harde cijfers, want volgens de lokale media was Grant Thornton van mening dat er geen enkel bewijs was van verdachte verdiensten van Jordania. Ze waren zelfs positief over de 2 bedrijven van Jordania. Wat was dan de reden van afwijzijng van de Knvb? Omdat Jordania olie transporteert en dat ook in Rusland doet.

De licentiecommissie was van mening, dat er best wel eens een kansje zou zijn, dat Jordania ook olie via De Krim zou leveren en dat mag niet want daar rust een Europese ban op sinds de onrechtmatige overname door Rusland. Ze hebben geen bewijs voor dit verhaal, want in de rapportage wordt er met geen woord over gerept (opnieuw volgens de lokale media en advocaten van Den Bosch en Jordania). Een gevalletje van niet onderbouwd onderbuikgevoel.

Natuurlijk gingen Jordania en FC Den Bosch direct in beroep. Die beropeszaak duurt nu al vijf maanden. Na drie maanden oordeelde de commissie van beroep al, dat de licentiecommissie wel erg hard door de bocht was gevlogen. Letterlijk: 'een te hard oordeel'. Maar ze hadden nog wel aanvullende vragen aan Den Bosch en Jordania. Die zijn beantwoord en nu wacht iedereen alweer dik twee maanden op uitsluitsel.

Intussen vroeg Den Bosch aan de 'vrienden' bij de licentiecommissie om uitstel van indienen begroting. Want of Jordania nu wel of niet komt, scheelt een enorme slok op een borrel. Ze kregen amper uitstel, tien dagen, terwijl de licentiecommissie wist dat de beroepszaak nog wel even zou duren. Dus heeft Den Bosch, volgens mij om de zaak op de spits te drijven, een summier verhaal ingediend met de mededeling dat men zes ton tekort komt.

Vervolgens kwam dat gedoe van Kersten er nog eens bij. Met de transfersom kunnen ze een beetje van het tekort dekken, maar Jordania heeft wel een punt. Want in december is het contract van Kersten door financiële inbreng van Jordania opengebroken en fiks verhoogd nadat Sparta interesse had getoond. Daarbij heeft die koekenbakker afgelopen seizoen meer dan een miljoen aan salarissen en premies op tafel gelegd. Met succes.

Den Bosch heeft sinds de degradatie uit de eredivisie niet meer zoveel publiek getrokken want de loop naar het stadion was er H E L E M A A L uit. En nu dan dit. Ik denk dat Jordania rap weg is en dan zal het ook snel zijn afgelopen met FC Den Bosch. Weer een voormalig landskampioen (1948) die verdwijnt. Met dank aan het merkwaardige getreuzel bij de Knvb. Ze zitten al een jaar te suffen in de Zeister bossen.

Ook met een definitief nee was Den Bosch nu verder geweest, want er lag een plan B met andere externe financiers. Zij het niet zo'n ambitieuze als Jordania, die ook al bezig was met een nieuw stadion bij het Autotron waar iedere zomer dat gras tennistoernooi is. Maar binnenkort kunnen ze in dat Efteling stadion van Den Bosch mooi Taptoes gaan organiseren.

12 juli 2019 om 03:02

Bij "De KNVB heeft grondig werk gedaan" was je me al kwijt. Grondig is de KNVB namelijk niet naar mijn belevenis de afgelopen 30 jaar.

12 juli 2019 om 10:19

Complimenten, Blonde Pijl. Je hebt meer geduld dan ik.

12 juli 2019 om 10:27

--> independer76

jij bent constant kante toch niet? ik reageer op hem, niet op jou.

13 juli 2019 om 15:48

Blonde Pijl

"je hebt duidelijk de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. "

Van jou zou ik exact hetzelfde kunnen zeggen. Zo is bijvoorbeeld helder dat jij dat rapport van Grant Thornton (althans, de belangrijste essentie daarin) niet gelezen hebt. Daarin staat namelijk helemaal niet dat alles koek en ei is en dat zij, als accoutant, voor 100% kunnen garanderen dat Jordania Jr. 'clean' is en dat er dus geen enkele reden tot zorg is voor wat dan ook. Men heeft slechts tot op bepaalde hoogte inzake en toegang de essentiéle gegevens en kan dus slechts oordelen over de informatie die wél ter beschikking stond. Als jij je een beetje echt in de materie had verdiept had jij dan ook weer kunnen weten dat figuren als Jordania hun netwerken schimmig houden, langs allerlei bedrijven, offshore en via diverse vage eilandjes en belastingparadijzen voeren, hetgeen een effectieve en transparante controle van een en ander zwaar moeiljik of soms zelfs onmogelijk maakt. Kennelijk vindt jij dat we dan maar gewoon dergeljke mensen op hun woord en bruine ogen moeten geloven. Ik niet. De Knvb, gelukkig, ook niet. Dus je stelling dat alles in orde zou zijn maar dat de Knvb kennelijk om vage motieven hier een beetje moedwillig de boel aan het versjteren zou zijn zijn kinderlijk en naief. Zo zit de wereld niet in elkaar.

Daarbij, kennelkijk heb jij niet opgelet de afgelopen tien jaar en heb je alle schandalen, klein en groot, gemist rond het oetbal in bepaalde landen van het voormalige Oostblok, de corruptie en de criminale geldstromen die via voetbalclubs, makelaars, vage transacties, goksindicaten en zwart geld (met afpersing, bedreiging, geweld, chantage en andere criminele activiteiten als gevolg) er over Europa heen gespoeld zijn. En nog moet de Knvb dan maar gewoon iedere kerel die geld wil steken in een club met een rode loper binnengehaald worden? Sorry, een beetje realiteitszin graag. Dat hier gecontroleerd wordt, is logisch, begrijpelijk en noodzakelijk. Of willen we eerst alle narigheid over ons heen hebben en dan weer over tig jaar roepen dat de Knvb een stelletje sukkels zijn dat ze dit hebben latehn gebueren met 'ons' voetbal? Nope!

Het enige goede argument trouwens dat je wél stelt is dat de Knvb hier te lang over heeft gedaan. Dat ben ik met jou eens. Het duurt té lang. Wat mij betreft had de Knvb, omwillen van de gronden die ze aangevoerd hebben, gewoon eerder al aangegeven dat er geen groen licht komt. Dan had Den Bosch andere manieren om hun schulden aan te pakken kunnen uitproberen.

" Weer een voormalig landskampioen (1948) die verdwijnt. Met dank aan het merkwaardige getreuzel bij de Knvb. Ze zitten al een jaar te suffen in de Zeister bossen. "

Maar dit wat je zegt is dan weer totaal onzin en een omdraaiing van de realiteit. As Den Bosch een club is die door jaren wanbeleid en het uitgeven van vele teveel geld over de rand van het faillissement hangt is het uiteraard niet de verantwoordelijkheid en de schuld van de Knvb. Wie heeft dat geld uitgegeven? De Knvb of de club? Beetje heel erg simpel én populistisch weer om een falende en wanbesturende directie van een club vrij te pleiten en de schuld voor hun beleid in de schoenen van de Knvb te schuiven. En nee, de financiéle situatie van Den Bosch is de niet de schuld van Zeist, maar van de directie van Den Bosch en van niemand anders.

Klopt alleen op papier was hij eigenaar maar hij was niet de baas, was gewoon een loop jongen voor abramovic. Daarom moest die er ook uit want er werd teveel uitgegeven van het geld van abramovic

Los van de soap omtrent de eigenaar. Is 3 of 4 ton voor een van de meest talentvolle spelers uit de KKD niet veel. 8 a 9 ton had in mijn ogen zeker gekund, met doorverkoopclausule.

Ik kreeg toch wel een positieve indruk van die Jordanië jr. Vaak aanwezig bij wedstrijden . Geld gestoken. In goede aankopen. Van onderaan bungelend den bosch in 1 jaar naar een toppositie .Daarnaast begrijp ik zijn boosheid want welke idioot verkoopt nu een van de beste spelers van de KKD voor slechts 4 ton. Dit had makkelijk het dubbele kunnen zijn .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Telstar250
13.FC Eindhoven21-11
14.Jong AZ19-4
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VerbeekMiddenvelder183
P. van MoorselMiddenvelder164
Ruben RodriguesAanvaller168
R. TrotmanAanvaller91
M. DeijlVerdediger182
A. DkidakVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren