‘Feyenoord doet na komst Marsman en Narsingh opnieuw gratis zaken’

Maandag, 8 juli 2019 om 22:07Demen Bulbul

De komst van Liam Kelly lijkt Feyenoord geen cent te hebben gekost. De Ierse middenvelder had nog een doorlopend contract bij Reading, maar volgens onder meer RTV Rijnmond heeft de Engelse club Kelly uiteindelijk transfervrij naar Feyenoord laten vertrekken.

Feyenoord maakte de komst van Kelly maandagavond wereldkundig. De 23-jarige middenvelder is na doelman Nick Marsman en aanvaller Luciano Narsingh de derde zomeraanwinst van de Rotterdammers, naast nieuwbakken hoofdtrainer Jaap Stam. Kelly tekende een contract dat hem tot de zomer van 2022 in De Kuip houdt.

Aanvankelijk werd gedacht dat er een relatief lage transfersom gemoeid was met de transfer van Kelly. Het contract van de middenvelder liep bij Reading immers nog door tot medio 2020, maar RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel verzekert maandagavond via Twitter dat die verbintenis uiteindelijk ontbonden is.

Zodoende heeft Feyenoord deze transferperiode nog geen transfersom hoeven te betalen. De Rotterdamse club nam eerder Marsman en Narsingh al transfervrij over van respectievelijk FC Utrecht en Swansea City en nu is dus ook Kelly transfervrij neergestreken in De Kuip.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Als hij echt niks kost is het een prima aanwinst. Al is het middeveld wel een beetje vol zo en ik verwacht daarom ook dat er wel iemand vertrekt.

8 juli 2019 om 22:21

Verwacht dat tapia nog vertrekt en AEB en Burger nog verhuurd gaan worden.

8 juli 2019 om 22:21

Vind je? Clasie en vilhena weg, tapia gaat waarschijnlijk weg. Dan heb je voor die 2 posities ayoub, Toornstra en kokcu zouden daar kunnen spelen maar verder valt het wel mee? Voor cam heb je wel veel spelers kokcu, Toornstra, berghuis en Kelly. Fer zou erg goed op die meer controlerende plek passen. En ik zou erg graag nog een goede centrale verdediger(s) zien.

8 juli 2019 om 22:31

Ja klopt! Maar je hebt nu alsnog Tapia (zolang die nog niet weg is) toorntra, kokcu, Kelly, ayoub, berghuis misschien op 10, burger en El bouchatoui die dit seizoen toch minuten moeten gaan maken.

8 juli 2019 om 23:16

Burger en El bouchatoui gaan dit seizoen geen rol spelen. Komen ook op dit moment te kort voor een plek in Feyenoord 1.

Ondertussen vandaag bekend geworden dat Leicester een speler aantrekt voor 45 miljoen en Aston Villa voor 30..

Hoop echt dat Feijenoord weer financieel daadkrachtiger gaat worden, want op deze manier krijgen we de eredivisie natuurlijk niet op niveau

8 juli 2019 om 22:20

In dat geval lijkt het halen van transfervrije spelers mij een goed begin.

8 juli 2019 om 22:22

Weer? Feyenoord is nog nooit financieel daadkrachtig geweest

8 juli 2019 om 22:28

Feyenoord was in het verleden de rijkste club van nederland

8 juli 2019 om 22:37

Dat weten alleen hele oude mensen

8 juli 2019 om 22:43

Sterker nog, Feyenoord was begin jaren 70 de rijkste club van Europa.

8 juli 2019 om 22:58

Bron? Dan vind ik het nog knapper dat ze zeer recent nog bijna failliet waren...

8 juli 2019 om 23:42

Maar dat is niet zo lastig hoor. Wanneer je Europees niks presteert en dure flutaankopen doet, gaat het hard.

8 juli 2019 om 23:43

Was in de jaren 60 en 70. Daarna is er eigenlijk 40 jaar wanbeleid gevoerd. Laatste 10 jaar worden flinke achterstanden ingelopen maar daar is ook veel geld voor nodig. Tientallen miljoenen zijn naar nieuwe accommodaties en verdere specialisering van begeleidingsstaf gegaan. Spelersbudget omhoog. Maar dan nog hebben Ajax en PSV door jarenlang betere prestaties nog wel een voorsprong. Feyenoord heeft alleen ook een hoop potentie te verzilveren. Dat dan weer wel.

8 juli 2019 om 23:55

Haha! Gaat hij om een bron vragen. Ik zou mijzelf maar even verdiepen in de bloeiperiode van het Nederlandse voetbal. Kom op zeg. Ook ik ben een Ajacoed maar, ik weet de grootte en historie van Feyenoord echt wel te waarderen en te respecteren. Zonder Feyenoord was Ajax ook nooitb zo groot geworden. Deze twee clubs hebben elkaar en het Nederlandse voetbal opbde kaart gezet. Pas veel later kwam PSV erbij die dankzij de centjes van de gloeilamp en later de cd's ook een heel behoorlijke bijdrage aan het Nederlandse voetbal hebben geleverd.

9 juli 2019 om 07:07

Ik kan me voorstellen dat het om uitleg vraagt. Feyenoord bezat in de jaren zestig en zeventig heel veel grond op Rotterdam Zuid, wat toen een beter gebied was dan nu. Daarmee had Feyenoord een enorme rijkdom aan bezittingen. Daar komt grotendeels het verhaal vandaan dat Feyenoord ooit zo rijk was. Gerard Kerkum heeft toen als voorzitter van Feyenoord die grond voor een idioot lage prijs aan de gemeente verkocht, waardoor alle rijkdom weer als sneeuw voor de zon verdween.

Feyenoord hanteert helaas al meer dan 40 jaar structureel wanbeleid. Op de een of andere manier trekt Feyenoord nooit snelle en handige bestuurders aan.

8 juli 2019 om 22:22

Dit betaald Ajax en PSV ook niet hoor. Er gaat zoveel meer geld in de PL rond en daar kan je echt niet tegen op.

8 juli 2019 om 22:24

Maar als je serieus denkt dat we nog kunnen aansluiten bij de topteams in het championship of bij teams in de premier League dan vindt ik dat wel heel naïef. We zullen creatief moeten zijn en veel meer inzetten op de jeugd. Ik ben dan ook helemaal niet enthousiast over deze aankoop. Op het middenveld hebben we voor komend seizoen: Toornstra, Ayoub, Tapia en ook Berghuis wil naar het middenveld. Nou ik zie de bui al weer hangen voor Kokcu en misschien in mindere mate el bouchataoui.
Ga die gasten nou alsjeblieft eens kansen geven. Ik ben zo vreselijk klaar met het huidige beleid. Misschien eerst eens een complete uitverkoop van alle bestuursfuncties.

8 juli 2019 om 22:28

Tapia is zo goed als weg en Ayoub kan er geen reet van. Je kunt niet alleen bouwen op jeugd, dan haal je geen europees.

8 juli 2019 om 22:35

Maar met spelers als Toornstra, Berghuis, Narsingh, Vermeer, Jorgensen loopt er zat ervaring. Ik zie nauwelijks jonkies in de basis. Ja, de laatste oefenpotjes tegen Putten en Dordt, maar let maar op zodra er sterkere tegenstanders staan gaat al het talent banken.

9 juli 2019 om 11:08

Dan had Feyenoord maar moeten instromen in de KKD! Ze zijn nu gewoon niet goed genoeg en ze moeten rijpen, maar waar...

8 juli 2019 om 22:28

Feyenoord moet juist de komende jaren zorgen dat er gericht ingekocht wordt zonder al teveel te besteden zodat ze daadkrachtig worden. Ajax heeft in periode onder De Boer ook heel zuinig aan gedaan en nu plukken ze de vruchten. Daarom ben ik ook een fel tegenstander van het telkens aantrekken van middelmaat met weinig restwaarde, in plaats van de jeugd de kans te geven. Een Kokcu zou bijvoorbeeld als hij aankomend seizoen de sterren speelt zomaar ineens 10+ mln waard zijn. Dat krijg je niet voor een Fer of een Narsingh.

Wat een deal zou dit kunnen zijn zeg! Pas 23 jaar en ziet er zeer technisch begaafd uit. Laat me graag verrassen!

8 juli 2019 om 22:26

Maar waar leiden we dan zelf nog spelers voor op? Weer een plekkie waar we gewoon spelers voor hebben lopen

8 juli 2019 om 22:31

Ze zullen bij de technische staf toch echt wel een beter idee hebben hoe ver die jongens al zijn, ze trainer er dagelijks. Ze gaan bij Feyenoord echt niet expres externe (en risicovolle) spelers halen als er werkelijk betere spelers in de eigen jeugd rondlopen.

8 juli 2019 om 22:32

Dan moeten ze ervoor zorgen dat spelers als Ayoub en Tapia zo snel mogelijk vertrekken. Zou deze jongen echt beter zijn?

8 juli 2019 om 23:44

Zolang die jongens via een tussenstap aan spelen toekomen is het prima. Tuig die samenwerking met Dordrecht maar verder op. En anders RKC waar oeh ah Ed werkt.

Maar zo armlastig is Feyenoord toch ook weer niet. Lijkt of ze alleen maar bezig zijn met goedkope spelers. Maar een miljoen 10/15 hebben ze toch zeker wel te besteden?

8 juli 2019 om 22:20

Tja.. je kan wel voor 4/5 miljoen spelers kopen. Maar daar word je ook 3e mee.. Kan je beter oppotten tot je echt kwaliteit kunt halen.

8 juli 2019 om 22:23

10/15 miljoen grapjas! Misschien dat Feyenoord na het vertrek van vilhena voor 9 miljoen 3 a 4 miljoen te besteden heeft maar dan zet ik nog hoog in.

8 juli 2019 om 23:08

Dat klopt volgens mij niet. Voordat Vilhena vertrok hoorde ik van een Feyenoord-supporter dat er ongeveer 8 miljoen te besteden was.

Toch goed gedaan weer, desnoods als invaller. Hoop toch wel dat er een centrale verdedigeren een rechtsback bijkomt, misschien kan je Toornstra daar zelfs nog neerzetten. Het begint in ieder geval al ergens op te lijken:

Vermeer, RB, Juste, CV, Haps, Kökcü/Kelly, Fer, Berghuis, Larsson/Hansson, Jorgensen, Narsingh.

8 juli 2019 om 22:23

Voor eredivisie begrippen natuurlijk prima. Hoop dat ze ook europees weer wat kunnen laten zien. Desnoods is het alleen maar overleven van de groep in EL.

8 juli 2019 om 22:31

Maar het lijkt mij dat een Kokcu daar gewoon eens een jaar moet gaan spelen. En dan heb je Ayoub en Tapia nog achter de hand. Naar mijn idee totaal overbodig, maar ik laat me graag verrassen. Misschien praat ik over 3 maanden wel over een topaankoop, maar op dit moment zeg ik: overbodig. We hebben een linksbenige CV nodig en een blessurevrije RB. Ik heb Nieuwkoop nog niet opgegeven, maar ik hoorde dat ie tegen Dordt weer uitviel dus dat gaat denk gewoon niks meer worden

Het zegt toch wel veel als de nr 20 van de championsship een speler transfervrij laat vertrekken. Dit lijkt me dan niet echt een speler dat Feyenoord verder gaat helpen. Eerlijk gezegd vind ik het zeer triest gesteld als je het als Nederlandse "topclub" hiervan moet hebben. Maar ik laat me verrassen.

Tja, ik ben sceptisch en het feit dat Reading hem zo gemakkelijk laat gaan sterkt die gedachte alleen maar. Ik verbaas me over de grote positiviteit, daar zie ik nu nog geen aanleiding voor. Hij moet het eerst nog maar laten zien. Ik ben benieuwd of hij het waard gaat zijn om het eigen kapitaal en de eigen kweek in de weg te zitten. Uiteraard hoop ik van wel!

Schijnbaar zijn spelers die transfervrij worden losgelaten door clubs uit de championship goed genoeg voor een club als Feyenoord. De situatie in Rotterdam begint naar mijn smaak echt uit de hand te lopen. Van Geel stelt een trainer "over zijn graf" aan, is vervolgens weg en gaat met zijn beoogde opvolger in Tilburg verder. Dan Gaat Troost tegen wil en dank met zijn portefeuille aan het werk en dan komt de overijverige Dirk hem helpen. Die daarmee ook een flink afbrandrisico neemt. Want wat als het een fiasco wordt komend jaar ? Heeft de onschuldige Troost het gedaan, de te snel toehappende Kuyt of Stam ?
Of gaat de Zwarte Piet uiteindelijk naar Rob Jansen, die een aantal vastgelopen klanten uit zijn stal in een week tijd aan Feyenoord heeft gesleten ?

Het is roeien met de riemen die we hebben. Ik ken hem niet behalve dat ie 23 jaar is, schijnt volgens velen een bikkelaar te zijn met een goede pass en visie, nouja, laten we maar hopen op een gelukstreffer. Het risico is minimaal zo lijkt t.

Ik zie hier niks negatiefs aan. In het slechtste geval kan deze jongen er niks van en zit hij op de tribune. Jammer dan, hij was gratis. In het beste geval is dit een keurige vervanging voor Tapia en word je gewoon 3de met extra geld op de bank. Ik zeg doen.

9 juli 2019 om 07:50

Als hij op de tribune zit verdampt het geld gewoon hoor. Hij krijgt tekengeld en natuurlijk salaris. Als hij niet speelt is hij ook niet aantrekkelijk voor andere clubs en zit je er aan vast.

Dani 17 Wat mij dan tegen de borst stuit is dat er wordt gezegd wat jij ook zegt: "het risico is minimaal". Maar die Kelly neemt wel een plaats in de selectie in. Net als Marsman, Narsingh en Fer. Dat zijn er al vier die zonder transfersom bij komen. Dat is niet met minimaal risico. Want ze nemen een plek in de selectie in en dat kost geld zolang het niet wat oplevert. Als je die vier gasten nou eens inruilt tegen twee gasten van onder de 25 die beloftevol zijn dan kun je die wellicht later nog met winst verpatsen. Maar wat gebeurt er nu ? Er worden onverkoopbare spelers gestald en Rob Jansen lacht zich een ongeluk.

9 juli 2019 om 21:38

Tenzij je onder de 25 dus niets hebt lopen waar je echt vertrouwen in hebt. Deze jeugdlichting is gewoon niet zo goed als de lichting met De Vrij, Martins Indi, Wijnaldum, Vilhena, Fer. Dat moet je als club accepteren en daarop anticiperen. Je ziet duidelijk dat de jongens die nu gehaald worden allemaal korte contracten krijgen. Oftewel: ter overbrugging totdat er spelers aankomen die wel de moeite waard zijn. Kijk naar een Kokcu, Malacia en in mindere mate Vente. Als jongens het laten zien krijgen ze echt wel een kans. Maar je kunt bij een club als Feyenoord nou eenmaal niet verwachten dat een jongen van 17 gewoon maar even 40 basisplaatsen krijgt (competitie, beker europa cup). Ook gezien de ervaring die je gewoon nodig hebt in een team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren