‘Matthijs de Ligt neemt zelf contact op en doet telefonische toezegging’

Zaterdag, 6 juli 2019 om

Juventus blijft zeker van de komst van Matthijs de Ligt, zo weet Sky Italia zaterdagavond te melden. De onderhandelingen met Ajax over een overgang van de negentienjarige centrumverdediger verlopen op dit moment minder vloeiend dan gewenst, maar dat is volgens verslaggever Fabrizio Romano puur en alleen om de transfersom omlaag te drijven. De Ligt zou inmiddels zelfs al gesproken hebben met Juventus-trainer Maurizio Sarri.

De Ligt heeft naar verluidt op eigen initiatief contact opgenomen met Sarri, die sinds deze zomer de scepter zwaait bij Juventus. De stopper is via zaakwaarnemer Mino Raiola in contact gekomen met Sarri en de twee hebben een goed gesprek achter de rug. De Ligt zou Sarri zelfs gerust hebben gesteld en toegezegd hebben aankomende zomer naar Juventus te willen verkassen.

Bij Juventus rekent men dan ook nog altijd op de zomerse komst van De Ligt. Enkele Spaanse media meldden dit weekeinde dat Barcelona wellicht nog tussenbeide denkt te kunnen komen, maar De Ligt is inmiddels al persoonlijk akkoord met Juventus. De international van het Nederlands elftal kan op jaarbasis inclusief bonussen twaalf miljoen euro gaan opstrijken in Turijn.

Het enige dat een transfer van De Ligt naar Italië nog in de weg zou zitten, is een akkoord tussen Ajax en Juventus over de transfersom. Sky Italia berichtte eerder deze week dat Juventus op dit moment bereid is om 55 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen te betalen aan Ajax. De vraagprijs van de Amsterdamse club bedraagt 75 miljoen euro. Vanwege de vurige wens van De Ligt om naar Juventus te verkassen, hoopt die club er echter met een minder forse transfersom van af te komen, stelt Romano.Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Haha. Vanwege de vurige wens zal Ajax met minder genoegen nemen. Nou lijkt mij wel duidelijk dat dit niet zo is. Dan blijft Mathijs toch nog gewoon een jaartje. Die Italianen denken weer rare spelletjes te kunnen spelen.

6 juli 2019 om 20:21

Er bestaat natuurlijk wel een risico dat je de CL niet haalt en dat Oranje zich niet kwalificeert. Dan is die denk ik minder waard dan wat er nu geboden is.

6 juli 2019 om 20:22

Dan krijg je er mss nog 60 maar hou je m nog wel een jaar bij Ajax...

6 juli 2019 om 20:24

Zeker. Dat is natuurlijk wel een dilemma. Met de Ligt zal het kwalificeren voor de CL wel een stuk groter zijn

6 juli 2019 om 20:30

of een dolberg-scenario kan natuurlijk ook nog... Al heeft De Ligt tot nu toe meer bewezen dan Dolberg toentertijd. Maar weet nog dat er 45mil was geboden... maar geweigerd door Ajax.

6 juli 2019 om 20:35

@joekaa, zoals je zelf al aangeeft, De Ligt presteert al langer zo, dit geeft aan dat zijn prestaties niet een vorm dingetje is maar puur kwaliteit. Die jongen zal niet zomaar minder gaan presteren en minder waard worden. Het tweede punt wat je aanhaalt, Dolberg, dat verhaal is een verzinsel van de media geweest en is al lang en breed ontkracht.

6 juli 2019 om 22:00

Nee joh. Das voor Ajax helemaal geen dilemma want Ajax heeft 500 miljoen op de bank en weet dat t bijv Neres ook wel voor 50/60 kan verkopen. En sportief gezien met de ligt wel een hele grote kans op de titel (en dan directe CL) en zich nu ook weer te kwalificeren voor de CL. Das ook 2x tig miljoen. Kortom. Ik zou zeggen. Ciao juve

7 juli 2019 om 12:18

Hahaha jij bent je dolberg scenario, jij bent echt enige dat er bij haalt, dit is de 2x daar ik hierop reageer.

6 juli 2019 om 20:33

Nou inderdaad. Ajax is al erg schappelijk en had makkelijk nog meer kunnen vragen en clubs tegen elkaar uit kunnen spelen. De Ligt mag zelf kiezen naar welke club hij gaat. Juve is zo dom geweest om mee te gaan in de dure contractonderhandelingen van Raiola en hikt nu tegen de prijs aan.

6 juli 2019 om 23:04

Die italianen weer met hun spelletjes. Bij Ziyech en Younes was hetzelfde gedonder.
Raiola doet daar lekker in mee. Ze denken door Ajax onder druk te zetten dat Ajax accoord gaat met 55 mln.... oh ja... en Raiola ook nog even 20 mln betalen.

Gelukkig laat Overmars zich niet gek maken.
Laten ze hem gewoon verkopen aan Barcelona voor 80 mln. Dan zijn we eindelijk klaar met dit gezeur...

6 juli 2019 om 23:39

Mwaa denk eerder dat Overmars puur uit tegengas hem aan Barca verkoopt voor 70 +10 variabel zodat ze met het verschil het salaris kunnen ophogen en in de buurt van juve komen. En dan ook direct als dikke waarschuwing naar al die Italiaanse clubs. Onderhandelen kan, maar spelletjes worden niet getolereerd.

6 juli 2019 om 20:56

Ik vraag me ook wel af hoe VZ - of de diepere bron - het telefoontje van Matthijs naar Maurizio heeft weten te onderscheppen. Zou best knappe journalistiek zijn voor dergelijke roddelsites.

6 juli 2019 om 21:20

Ik verwacht dat Juventus dat gelekt heeft naar de Italiaanse media om ajax onder druk te zetten

6 juli 2019 om 21:36

Ik verwacht vooral dat het de zoveelste onzin is.

6 juli 2019 om 22:30

Dat zou kunnen maar 90% van deze berichten zijn gewoon uit de duim gezogen van “journalisten” die een krant willen verkopen.

6 juli 2019 om 23:05

Zou van erg weinig respect getuigen van de Ligt naar Ajax.
Geloof er geen bal van. Die italianen met hun eeuwige spelletjes... kinderachtig gedoe

7 juli 2019 om 10:57

Sjonnyvdbeek

"ik vraag me ook wel af hoe VZ - of de diepere bron - het telefoontje van Matthijs naar Maurizio heeft weten te onderscheppen. Zou best knappe journalistiek zijn voor dergelijke roddelsites. "

Zo moeilijk is het niet om dergelijke berichten de wereld in te schoppen. Als het waar zou zijn, zou het wel een heel doorzichtige poging van Raiola en Juventus zijn om een wig te drijven tussen De Ligt en Ajax om de transferprijs te drukken. Er gek van opkijken, moet je echter ook weer niet omdat het een publiek geheim is dat Italiaanse voetbalmakelaars en -bestuurders wel vaker gebruik maken van dit soort dubieuze praktijken om hun doel te bereiken, dat hebben Juve en Raiola in 2004 bijvoorbeeld ook laten zien bij de transfer van Zlatan en dat heeft hen toen geen windeieren gelegd. In tegenstelling tot broodvoetballer Zlatan, is De Ligt echter een kind van de club en dat geldt ook voor zijn schoonfamilie, terwijl Ajax er financieel zoveel beter voorstaat dat de club zich een dergelijke behandeling ook niet meer zonder meer behoeft te laten welgevallen. Zo gemakkelijk als toen zal het deze keer dan ook waarschijnlijk niet gaan.

6 juli 2019 om 21:42

Rare spelletjes? Tja het is hun recht te bieden wat ze willen. Kijk liever naar De Ligt, heeft reeds 2 clubs die wilden voldoen aan de prijs van Ajax afgeschrikt door zijn eisen. Nu blijkbaar ook zijn ja-woord gegeven aan een club die niet aan de prijs wil voldoen. Zo heeft Ajax zometeen geen poot om op te staan bij wijze van spreken. Dat is dan niet de schuld van Juve maar van De Ligt die zijn eigen belangen boven die van Ajax plaatst

7 juli 2019 om 02:14

@ Real8madrid

Inderdaad rare spelletjes ja, Ajax had al besloten om niet het onderste uit de kan te halen voor de Ligt, en zette het transfer bedrag daarom vast op 75 miljoen. Elk club die Ajax om toestemming vroeg om met de Ligt te mogen praten kreeg te horen dat ze alleen toestemming zouden krijgen wanneer de desbetreffende club bereid zou die 75 miljoen te accepteren, wat onder geen beding onderhandelbaar was.

Als je dan vervolgens als Juventus zijnde daarmee instemt en vervolgens met zo'n achterlijk bod op de proppen komt speel je inderdaad een spelletje, des te meer omdat zij er ook op hoopte dat de Ligt Ajax onder druk zou zetten. Iets wat Raiola en Juventus in het verleden al vaker geprobeerd hebben, dan hoef je van Ajax kant op weinig coulance te rekenen. Ajax doet ook liever helemaal geen zaken met Raiola en benaderd geen spelers meer die hem als zaakwaarnemer hebben.

7 juli 2019 om 11:06

@real8madrid

"rare spelletjes? Tja het is hun recht te bieden wat ze willen. Kijk liever naar De Ligt, heeft reeds 2 clubs die wilden voldoen aan de prijs van Ajax afgeschrikt door zijn eisen. Nu blijkbaar ook zijn ja-woord gegeven aan een club die niet aan de prijs wil voldoen. Zo heeft Ajax zometeen geen poot om op te staan bij wijze van spreken. Dat is dan niet de schuld van Juve maar van De Ligt die zijn eigen belangen boven die van Ajax plaatst".

Hoezo heeft Ajax geen poot om op te staan? Ajax wil De Ligt het liefst helemaal niet kwijt en zal er absoluut geen slapeloze nachten van hebben als Juve niet aan de vraagprijs wil voldoen en De Ligt wellicht nog een jaartje in Amsterdam blijft. Met De Ligt is de kans op deelname aan de CL groepsfase natuurlijk veel groter plus dat de club 15 miljoen uitspaart om een vervanger te halen. Natuurlijk zal de transfersom voor De Ligt omlaag gaan, maar via de CL is dat zo weer terug verdiend. Het zijn Juventus en Raiola die geen poot hebben om op te staan omdat De Ligt nog een doorlopend contract heeft bij Ajax. En Ajax dus aan de knoppen zit en de regie in handen heeft. In 2004 heeft dat koppel ook een spelletje gespeeld met Ajax in de transfer van Zlatan, dus is Ajax gewaarschuwd en zal er ongetwijfeld rekening mee gehouden hebben dat de trukendoos van Raiola en Juve opnieuw open zou kunnen gaan.

Nergens voor buigen Ajax. Ook niet voor De Ligt z'n wensen. De hoofdprijs of geen prijs. Dit is business.

Heb veel onzin berichten gelezen op vz, maar dit bericht spant de kroon

6 juli 2019 om 20:23

‘Dit bericht’ in de zin van jouw bericht? Helemaal eens!

6 juli 2019 om 20:37

Je hebt gelijk. De Ligt zou volgens Sky hebben gesproken over het project en speelwijze Juve. Dat doe je niet als je al persoonlijk rond bent lijkt mij. Al die berichten over de Ligt lijken voornamelijk onzin.

6 juli 2019 om 20:43

Het is inderdaad vrij vaag.

Mathijs de Ligt neemt volgens verslaggever Fabrizio Romano, dus naar verluid, "zelf" contact op met Sarri via zijn zaakwaarnemer.

6 juli 2019 om 22:43

Hij vroeg aan Raiola of hij een telefoontje met Sarri kon regelen om over zijn potentiële positie te praten. Ik weet niet of het waar is, maar Fabrizio Romano is wel een hele betrouwbare journalist die niet meegaat in roddels.

We leven in een tijdperk waarin 130 miljoen voor ene Joao Felix betaald wordt en dan wil Juventus afdingen op 75 miljoen voor De Ligt. Ik zou de hoorn erop gooien en nooit meer opnemen, doei!

6 juli 2019 om 20:24

Maar Neymar en Mbappe zijn nog duurder. Waarom neem je hun bedragen niet als startpunt?

6 juli 2019 om 20:26

Die transfers zijn minder recent dus minder actueel/relevant?? Maar die wil ik ook best als ijkpunt nemen hoor, dan blijft 75 miljoen voor De Ligt evengoed een koopje. Toch schandalig als Juventus daar op wil afdingen?

6 juli 2019 om 20:32

Hoezo schandalig? Nederland, het land, dat nog afdingt op een neppe CK onderbroek in Thailand, gaat nu massaal kritiek leveren op onderhandelingen tussen twee topclubs. Juventus zal hoe dan ook de Ligt binnen willen halen, maar als het minder kan en Ajax gaat daar mee akkoord dan is dat toch netjes onderhandelen. Joa Felix is een appel, de Ligt een peer.

6 juli 2019 om 20:37

Ik vind het een mooi gevonden metafoor maar ik vergelijk De Ligt liever met Joao Felix dan met een neppe onderbroek uit Thailand De Ligt is het grootste verdedigende talent van Europa, en voor hem in tegenstelling tot een Thaise onderbroek geen honderd anderen

6 juli 2019 om 20:38

Waarom neem je Ndombele, Jovic, Hazard( 100 miljoen), Militao, Mendy etc niet als voorbeeld?

6 juli 2019 om 20:41

afgezet tegen ndombele (60 miljoen), jovic (60 miljoen), hazard (100 miljoen), mendy (48 miljoen) vind ik 75 miljoen voor de ligt nog altijd een koopje hoor. militao had een afkoopsom geloof ik. met wie moet ik hem nog meer vergelijken want zo blijf ik bezig? of zijn het allemaal peren??

6 juli 2019 om 20:42

Haha. Die vergelijking bedoelde ik niet te maken. Meer om aan te geven dat Nederlanders ook afdingen en eigenlijk overal. Dus dat Juventus laag inzet is zo gek nog niet toch? Uiteindelijk zal er een mooi bedrag uitkomen.

6 juli 2019 om 20:51

Je noemt een aantal spelers. Ook nog jong maar een deel aanvallers. Dus dat is bijvoorbaat lastig. 75 miljoen voor de Ligt is niet de hoofdprijs maar echt meer dan genoeg

7 juli 2019 om 10:10

Weet je in welk land zelfs Nederlanders niet afdingen? In Nederland.

6 juli 2019 om 20:24

Maar Neymar en Mbappe zijn nog duurder. Waarom neem je hun bedragen niet als startpunt?

Verwacht toch, mocht er een transfer komen, dat dit een bedrag behoort te zijn wat in de buurt komt van €75.000.000. Ajax doet niet aan vriendendiensten/vriendenprijsjes; Als Juventus hem echt heel graag wilt hebben, zullen ze gewoon een marktconforme prijs moeten bieden. Al met al ben ik wel benieuwd of dit rond gaat komen en hoe star (terecht of onterecht) Ajax gaat zijn 😅.

6 juli 2019 om 20:41

De Ligt is een diamant. Dan ook de prijs van een diamant. Juventus denkt zirkonium te kopen. Moeten ze echt afleren. In de huidige markt werkt dit niet meer.

6 juli 2019 om 20:51

Die €55.000.000 tot maximaal €65.000.000 (wat in de media wordt genoemd) lijkt mij ook een belediging, maar zo zijn openingsbiedingen nou eenmaal. Het is niets meer dan aftasten en kijken hoe de wederpartij gaat reageren. Tot een 6 à 8 maanden geleden was Matthijs inderdaad dit bedrag waard, maar die ongelofelijke Champions League campagne en het legendarische seizoen heeft de prijs zo verhoogd, dat Ajax moeilijk genoegen kan nemen met zo’n prijs. Wie de prijs betaald of er in ieder geval niet ver van af zit, zal Matthijs van Ajax overnemen.

6 juli 2019 om 21:31

Tja vind iedereen wel heel overdreven reageren. 65 miljoen van bijvoorbeeld een vp van 80 miljoen is een bod van 80%. Maar als Ajax wat zal het zijn een bod doet van 10 miljoen (fictief) op een vraagprijs van 15 (66%) voor Alvarez dan is er niks aan de hand.

6 juli 2019 om 21:44

Buakaw

In de zakenwereld tellen alleen euro's. Niemand gaat 15 miljoen wegpissen omdat je toch 80% van je beoogde doel hebt behaald. Als je zo zaken doet, dan kun je net zo goed geen zaken doen.

6 juli 2019 om 21:44

Het is lastig te zeggen inderdaad, en vooral aftasten bij de wederpartij tot wat acceptabel is. Als Ajax op Alvarez bijvoorbeeld €10.000.000 biedt en Club Ameríca wilt €15.000.000 omdat dit als gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staat, hoeft dit niet persé te betekenen dat Ajax dit ook daadwerkelijk moet bieden. Club Ameríca is in deze de partij, welke kan beslissen of ze er mee akkoord gaan; Zo niet, dan zullen beide partijen water bij de wijn moeten doen of zal Ajax het bod moeten verhogen. Al met al kan Ajax de prijs van Matthijs bepalen, want dat is hun goed recht.

Zie hem liever bij Liverpool spelen. De glorie van Juve lijkt een beetje voorbij.

6 juli 2019 om 22:47

Liverpool zou ook een prachtige club zijn, maar op basis van wat is de glorie van Juve voorbij?

7 juli 2019 om 01:15

Geen probleem, dan begint juve volgend seizoen aan een nieuwe😉

Ajax moet gewoon aangeven hij is nu 75/80 miljoen, voor 31-7 niet akkoord gaat de prijs elke dag met een miljoen omhoog. Ajax moet zich tenslotte ook voorbereiden op het nieuwe seizoen en zo nodig een adequate vervanger halen.

Zie hem liever bij Liverpool spelen. De glorie van Juve lijkt een beetje voorbij.

6 juli 2019 om 20:37

Dat is 3x! Wat dacht je, 3 maal is scheepsrecht en dan tekent ie wel bij Liverpool??🤪

Ik heb z'n gevoel dat hij alsnog achter Frenkie aan zal gaan. Het is leuk dat het schijnt dat hij ze gerust heeft gesteld maar als ze niet genoeg bieden dan houdt het helaas op.

6 juli 2019 om 20:37

Ik hoop dat ie naar Barca gaat, zou erg mooi zijn!

Die Italianen trekken wel weer alles uit de kast. Niet te vertrouwen. Ik denk nog steeds dat De Ligt naar Barca gaat. Misschien niet dit jaar dan wel volgend jaar. Mathijs is een verstandige jongen die heel goed zijn eigen beslissingen kan nemen , let maar op.

Als het allemaal waar is wat je leest hierover is het zo jammer. Matthijs zou net als Frenkie een helden afscheid kunnen krijgen, met een advertentie van ajax in de krant en een eind rijdende bus, maar dreigt er op deze manier met pek en veren besmeurd te vertrekken. Snel andere zaakwaarnemer nemen Matthijs, straks gunt niemand je meer iets.

6 juli 2019 om 21:08

Waarom een andere zaakwaarnemer? Omdat er zoveel onzin wordt geschreven en omdat zovelen hem liever bij Barca willen zien spelen? Blijkbaar is Juventus zijn droomclub. Dat is als dit artikel ook geen onzin blijkt te zijn. Ik begrijp hem wel als hij naar Juve wilt vertrekken. Ik zou Juve ook boven Barca verkiezen. Liever Liverpool, maar ja ik mag niet kiezen voor hem...

6 juli 2019 om 21:34

De Ligt heeft in een interview verklaard dat hij, naast Ajax, geen droomclub heeft. Dat argument kan dus naar de prullenbak.

6 juli 2019 om 21:57

Tuurlijk daarom wil hij meteen een afkoopsom op dat contract plakken 😅

6 juli 2019 om 23:35

‘tuurlijk daarom wil hij meteen een afkoopsom op dat contract plakken 😅,

Dat regelt een goede zaakwaarnemer...

6 juli 2019 om 23:36

‘De Ligt heeft in een interview verklaard dat hij, naast Ajax, geen droomclub heeft. Dat argument kan dus naar de prullenbak.’

Ik heb dat interview nooit gezien. Link?

De Ligt kan Juve zelf gerust stellen wat hij wil, zolang de juiste prijs niet op tafel komt gebeurt er toch niets.

Ajax heeft clubs die zouden voldoen aan de vraagprijs van 75 miljoen toestemming gegeven om met de speler en zijn zaakwaarnemer te praten. Juventus heeft een akkoord met de speler en met zijn zaakwaarnemer die nog even een flink percentage pakt, en denkt nu af te kunnen dingen op de prijs.
Als Ajax zijnde Juventus terug zijn hok in, de prijs van Ajax was bekend daar kan je nu niet op terugkomen.

De ligt kan natuurlijk bellen wat hij wil, maar als juve niet aan de transfersom die Ajax wil voldoet, speelt hij volgend jaar niet voor Juve, hoe graag hijzelf dat ook wil. Als Juve niet over de brug wil komen, of voor een voordeelprijsje wil kopen, moet je als de Ligt dan ook maar eens gaan afvragen hoe graag Juve je dan eigenlijk wil.

6 juli 2019 om 21:10

Heel graag! Aangezien hij het 2de toploon krijgt.

Ik zie telkens de naam João Felix opduiken ter vergelijking, een groot verschil is dat De Ligt in de Eredivisie speelt beste mensjes. Daarnaast is hij een verdediger, daar wordt nou eenmaal minder voor neergelegd. Het bedrag wat Liverpool voor Van Dijk betaald heeft is totaal belachelijk en zou niet de maatstaf moeten zijn.

6 juli 2019 om 21:36

De Ligt heeft het op het hoogste niveau laten zien. Dus stop eens met het argument met de Eredivisie.

Edit: maar het bedrag voor Van Dijk is betaald, dus wordt het daarmee een maatstaf.

6 juli 2019 om 21:43

Een goed cl betekent niet gelijk dat hij opeens de beste is en zo duur moet zijn. En Van dijk is duidelijk een paar niveau's hoger dan de ligt,

6 juli 2019 om 23:18

Klopt. Maar de Van Dijk van nu zou meer dan 100 miljoen kosten. Dat bedrag van 84 was betaald voor hem toen hij nog niet zo goed was. En gelet op zijn huidige waarde is De Ligt 80 miljoen waard.

6 juli 2019 om 21:37

Joao speelde in Portugal lieve omeMino die competitie is niks meer dan de eredivisie...

6 juli 2019 om 21:59

Oke, en nou weer de mensen die voetbal kijken aan het woord laten. De Liga NOS niet sterker dan de eredivisie, hemeltje

6 juli 2019 om 22:32

Hemeltje een top clubje meer (PSV-Ajax) zij porto sporting Benfica .. belabberde accomodaties en velden bij clubs onder de top 9 .... Portugal heeft echt geen veeeel betere competitie denk dat dat stuivertje wisselen is per jaar..

6 juli 2019 om 23:03

Heel simpel: volgens de Uefa coefficient staat Portugal op plek 7, de Eredivisie op plek 11. Daarnaast heeft bijv Porto sinds 2003 de Uefa cup, CL en EL gepakt. Ga mij niet vertellen dat een Eredivisie club hetzelfde gepresteerd heeft

6 juli 2019 om 23:21

Dat één club dat heeft gedaan wil niet direct zeggen dat dat over heel de competitie gaat.

Ajax zou gewoon alles richting juve dicht moeten gooien ff een week geen telefoontjes uit Italië aanpakken en de ligt laten trainen met de selectie! Na een weekje opnemen en zodra het bod onder de 75 is ophangen en weer een weekje niet praten..mino wordt gek en staat voor schut want hij heeft ze zeker deze tactiek aangeraden om zelf er beter uit te komen iedere miljoen boven de 65 gaat van zijn commissie af tergen moet je ze alle kaarten in de handen van Marc!! Love iT!

Dus ze willen de transferprijs omlaag drijven door tijd te rekken, terwijl iedere club in Europa De Ligt wil hebben? Nou, ik zou het wel weten als Ajax zijnde. Dag Juve. Ik ga er vanuit dat er een akkoord komt, voor het gevraagde bedrag. Misschien iets minder vast en iets meer als bonus, maar ik denk niet dat Ajax met minder akkoord gaat.

6 juli 2019 om 22:35

Falonso ik bedoel dat Ajax gewoon de tijd gaat rekken en tijd nemen! Ajax moet niks juve moet schuiven:75 miljoen klaar kan nog over 8 weken ook als het moet.

Ik heb sterk de indruk dat Overmars deze transfer gebruikt om Raiola te laten merken niet warm of koud te worden van zijn slinkse spelletjes. Hij spiegelt het gedrag van deze voormalige pizzabakker om er zelf beter van te worden.

Hij kan wel toezegging doen maar zolang het geld niet op de bankrekening van Ajax staat gaat hij nergens heen en moet hij zich maandag melden dat in Amsterdam en terecht. Valt wel op dat er zonder toestemming met Juve is gesproken zonder toestemming van Ajax !

Als het is zoals in dit topic gesteld dat De Ligt een toezegging aan Sarri heeft gedaan, is hij er zelf wel uit, maar zal hij toch echt moeten wachten totdat ook Ajax er met Juventus uitkomt. Marktconform zal De Ligt +/- 80 miljoen moeten opleveren, dus die 55 miljoen + bonussen wordt hem niet, vermoed ik. Vooral omdat andere clubs wel het door Ajax gevraagde transferbedrag op tafel kunnen en willen leggen. Wil De Ligt niet naar die clubs, en komt Ajax er niet uit met Juventus: contract is contract. Dat zou Ajax prima uitkomen, want Magallan op de positie van De Ligt is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

Toezegging dit, akkoord dat. Telefoongesprek hier en presentatietje woensdag daar. Gek word je van de berichtgeving. Er is maar 1 ding belangrijk in deze en dat is dat Ajax gewoon zijn 80 miljoen krijgt voor het beste verdedigende talent ter wereld, klaar. Ook al zaten er 12 zaakwaarnemers en 25 trainers tussen, Ajax heeft in deze ook gewoon het recht om hier een aanzienlijke som uit te slepen.

Juventus speelt het erg dom. Met moeilijk doen en tijd rekken gaan ze de prijs never nooit drukken, maar eerder opvoeren. Ajax wil ook snel duidelijkheid zodat ze een vervanger kunnen halen, hoe langer het duurt hoe meer risico Ajax loopt.

Ik zou zeggen Juventus kom over de brug of er komt 5 miljoen per week bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Debuut van Matthijs de Ligt lonkt: gaat Juventus eindelijk weer winnen?

Parma en Juventus zijn elkaars tegenstander in de seizoensouverture van de Serie A. Het betekent waarschijnlijk het officiële debuut van Matthijs de Ligt, die in de laatste oefenwedstrijd tegen Triestina (0-1)...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren