‘SPAL kijkt rond bij Ajax voor vervanger van door Lazio begeerde back’

Donderdag, 27 juni 2019 om 11:42Robin Bruggeman • Laatste update: 11:57

Rasmus Kristensen staat op het wensenlijstje van SPAL, zo weten Corriere dello Sport en La Nuova Ferrara donderdag te melden. De vleugelverdediger van Ajax wordt gezien als de beoogde opvolger van Manuel Lazzari, die op weg lijkt richting Lazio. De Romeinse club heeft achttien miljoen euro plus bonussen over voor Lazzari en wil tevens Alessandro Murgia in de deal betrekken.

De 21-jarige Kristensen kwam in januari 2018 over van FC Midtjylland. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot medio 2022, al lijkt een basisplaats onder Erik ten Hag er voorlopig niet in te zitten. De Ajax-trainer geeft voor de rechtsbackpositie doorgaans de voorkeur aan Noussair Mazraoui, terwijl ook Joël Veltman, van origine een centrale verdediger, die positie kan invullen.

De rechtsback uit Denemarken kwam in anderhalf jaar tijd tot 27 optredens voor Ajax en 2 duels namens het beloftenelftal van de Amsterdamse club. Het voorlopige hoogtepunt van zijn avontuur in Nederland vond begin mei plaats, toen het elftal van Ten Hag in de finale van de TOTO KNVB Beker afrekende met Willem II (0-4). Kristensen nam in de eindstrijd in De Kuip het vierde doelpunt voor zijn rekening.

Kristensen speelde onlangs met Denemarken op het EK Onder-21. Het toernooi in Italië en San Marino eindigde in mineur voor de Deense ploeg. Het laatste groepsduel met Servië werd weliswaar winnend afgesloten (2-0), maar het doelsaldo bleek uiteindelijk niet toereikend om de halve finale te halen. De Ajacied meldt zich na zijn vakantie weer in Amsterdam om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.


Poll

Vind jij dat Ajax deze zomer afscheid moet nemen van Rasmus Kristensen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Mochten ze interesse tonen, dan meteen verkopen. Het is een goede jongen en heeft een paar goede assists gegeven, maar ik zie hem met de huidige gang van zaken niet een basisplaats veroveren. Mazraoui en Veltman zullen hoogstwaarschijnlijk gaan uitmaken wie de rechtsback wordt (en ik gok dat Mazraoui dit zal worden).

Dat betekend dat Kristensen amper aan wedstrijden toe gaat komen. Zo gaat hij ook niet groeien. Het zou 'm ook goed doen om bij een club te spelen waar hij meer in de tactiek past. Een team met een soort van 3-5-2 of 3-4-3 opstelling zou voor hem ideaal zijn.

Dan schuift Dest ook weer een plekje door.

27 juni 2019 om 11:56

Ik denk dat Veltman er komt te staan en dat Mazraoui wellicht een plekje opschuift ten koste van Schone. Daarnaast eens dat Dest prima backup van Veltman kan zijn waardoor je Kristensen zijn transfer kan gunnen. Die gaat nooit bij ons in de basis staan (tenzij in de beker in de eerste ronden).

27 juni 2019 om 12:18

Is Veltman echt goed genoeg om basisspeler te worden van Ajax? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het gewoon een goede jongen en ben blij met zijn inzet altijd voor Ajax, maar ik vraag me echt af of je hem als basisspeler in het elftal moet willen hebben. Verdedigend is het gewoon een goede speler, maar toch zie ik graag iemand op de back die ook goed kan aanvallen.

27 juni 2019 om 12:31

Ik vraag me af of, met het vertrek van De Ligt, het niet wat zou zijn Veltman weer in het centrum te proberen. Verdedigend staat hij best zijn mannetje, inderdaad.

27 juni 2019 om 12:52

Maar dan heb je waarschijnlijk blind en Veltman centraal staan, dat is wel te klein.

27 juni 2019 om 13:14

@antonieajax: Ik vind verdedigend Veltman een stuk beter dan Mazraoui en zeker basisspelermateriaal. Je hebt een terecht punt dat Veltman aanvallend gezien zeker niet de sterkste is. Daarom denk ik dat je met Mazraoui op de plek van Schone met een Promes op rechtsbuiten genoeg aanvallende impulsen kan hebben, dat het niet heel erg is dat Veltman niet constant naar voren mee gaat. Wordt het spelletje wel iets anders, dat klopt.

27 juni 2019 om 13:23

Even offtopic: Wat voor middenveld zie je dan precies voor je, marin van de beek en mazraoui? Op het oog een goed middeveld echter vraag ik me dan af waar je de echte creativiteit vandaan haalt zoals Ziyech dat afgelopen seizoen bracht. Ook is de stap van Frenkie naar Mazraoui wel echt een grote.... Ben het wel met je eens dat Veltman vertrouwen verdient op rechtsback. Is in tegenstelling tot Nous wel een echte back en daarbij gewoon een zeer goede verdediger.

27 juni 2019 om 13:37

Hierbij ga ik dan wel even uit van het feit dat Ziyech weggaat en Neres en Vd Beek blijven. Mazraoui is creatiever dan menig mensen denken vind ik! Positie van De Ligt vind ik wel riskant, heb nu Magallan ingevuld, maar die heeft mij nog niet kunnen overtuigen.

Daarnaast is de selectie nu erg breed en kan Ten Hag best flink gaan rouleren, zeker in de Eredivisie. Een Dolberg heb ik nog niet definitief afgeschreven, Huntelaar zal ook terecht zijn minuten krijgen.

Onana
Veltman
Magallan
Blind
Tagliafico
Vd Beek
Mazraoui
Marin
Promes
Tadic
Neres
27 juni 2019 om 15:21

Ik ga er eigenlijk vanuit dat Neres al zo goed als zeker weggaat. Ook vind ik Mazraoui wat onrustig op de 6 positie. Daar moet iemand staan die simpel kan spelen en vooral niet te veel met de bal gaat lopen. Ik zou op die positie altijd kiezen voor Schone, Blind of Eiting.

Mazroui zou denk ik wel een goede opvolger zijn voor Van de Beek. Ook kan de Wit daar nog uit de voeten. Op de andere midhalf positie heb je dan nog Marin, Gravenbergh en Labyad (waarvan ik nog steeds een hoop verwacht). Dolberg/huntelaar zijn 2 prima opties voor de spitspositie. Kuhn/cerny zou ik achter Promes een kans geven. Bandé(+ aankoop) laten concurreren met Tadic.

Onana
Veltman
Magallan
Blind
Tagliaficio
Van de Beek
Schone
Marin
Promes
Dolberg
Tadic
27 juni 2019 om 15:46

Heel anders is onze opstelling niet. Schone ipv Mazraoui kan ik mee leven, alhoewel ik denk dat Schone het in de CL niet aankan (zag je dit seizoen vaker in de Cl). Careltje op de 6 kan ook, maar is meer verdedigend dan Mazraoui.

Weet jij trouwens waarom Bandé er nu niet bij is in De Lutte? Volgens mij was hij nu wel helemaal hersteld.

27 juni 2019 om 16:57

@antonie Veltman had Ronaldo in zijn zak kort na zijn herstel van een jaar lange blessure.. voor zijn blessure was hij ook al met voorsprong de beste verdediger van de eredivisie.

Veltman is ook een stuk beter voor oranje dan bv een dumfries.

Waar je wel gelijk in hebt is dat Veltman aanvallend minder goed is, ondanks dat veltman een meer dan uitstekende techniek heeft. Je kan dan tegen bv een excelsior met mazraoui spelen op rb. Tegen sterkere clubs met Veltman.
Mazraoui was tegen elke club boven middenmoot eredivisie de (met voorsprong) zwakste schakel in het team

27 juni 2019 om 17:11

Klopt, is praktisch hetzelfde.

Bande is voor 95% hersteld. Hij revalideert liever hier verder, dan mee te gaan op trainingskamp. Ik weet ook totaal niet wat we van hem mogen verwachten. Hopelijk kan hij ons verrassen.

28 juni 2019 om 09:31

Dat moet je jezelf geeneens afvragen. Hoe vaak moet een ezel zich nog stoten? Veltman in het centrum is roepen om moeilijkheden. Heeft altijd zijn “foutjes”. Als rechtsback is het prima. Daar is hij met zijn felheid nuttig om een snelle back uit te schakelen en kunnen zijn foutjes ook nog hersteld worden. Maar terug met Veltman in het centrum voor De Ligt zet je niet 2 maar 5 stappen terug

Iedere euro die je nu nog voor Kristensen kan ontvangen is in mijn ogen pure winst ( ook al heeft hij 5 miljoen euro gekost). Man man man wat een dramatische back. Verder is de rechtsbackpositie bij Ajax met een Mazraoui en een Veltman prima bezet. Gauw uitzwaaien dus deze knakker.

Bij een acceptabel bod gelijk weg doen, deze gast kan er helemaal niets van. Gewoon een miskoop gebleken, die kunnen er af en toe ook tussen zitten.

27 juni 2019 om 15:24

Onbegrijpelijk dat er een hoop topclubs achter hem aanzaten. Zou dat puur te maken hebben met de 5 mans verdediging waarin hij speelde ? Iedere blinde ziet nog dat deze jongen helemaal niet kan voetballen en ook positioneel niet goed is voor de rechtsback positie. Zo snel mogelijk verkopen en als Ajax eraan vastzit, dan proberen om te toveren tot centrale verdediger.

27 juni 2019 om 11:58

Kemper zou ik nog behouden voor Jong Ajax. Die jongen is echt fel op de bal en doet het niet onverdienstelijk naar mijn meing. Cerny zou ik het liefst verhuren, want ik geloof nog steeds dat hij echt wel wat kan (en ook wel onfortuinlijk is geweest met blessures).

27 juni 2019 om 13:38

Daar heb je zeker een punt. Als je 'm verkoopt met terugkoopclausule zou ook prima zijn. Zou mij echt niet verbazen als hij Nederland alsnog gaat verrassen.

27 juni 2019 om 15:26

Ik denk dat die gemiste (open) kans tegen de Graafschap niet goed is geweest voor zijn ontwikkeling. Cerny kan namelijk wel fantastisch voetballen en gaat ooit belangrijk zijn voor een club van het niveau Ajax.

Prima verdediger voor een top 3 club in NL, helaas heeft Ajax 3 bijna gelijkwaardige verdedigers op de 'zwakst' bezette positie in het elftal. Ik vind het een prima idee om 1 van de 3 jongens te laten gaan, dan heeft gezien de visie van Overmans (nl's in het elftal) Rasmus inderdaad de voorkeur. Op leeftijdsbasis had ik gekozen om Veltman te laten gaan en de 2 jongen gasten Nous en Rasmus het uit te laten vechten, vooral omdat Nous multifunctioneel is.

Jammer als die gaat, prima verdediger maar niet de topper die je hoopt binnen te halen (zoals Nico, Neres en Frenkie)

Gewoon weg laten gaan voor 7-8 miljoen. Dat haalt Marc er beslist wel uit. Die verkoopt nog een ijskast op de noordpool.

27 juni 2019 om 12:59

Hahaha 8 miljoen voor Kristensen. Je mag al blij zijn met een bedrag rond de 3 miljoen.

27 juni 2019 om 13:29

Ga je je op verkijken denk ik, kan me niet voorstellen dat hij minder dan 5 miljoen gaat kosten. SPAL zou echt ideaal zijn kan hij op de RM positie weer gaan spelen, alle partijen zijn dan tevreden. Het is totaal geen back voor Ajax maar maakt hem geen slechte speler, hij heeft veel loopvermogen, goede voorzet (vooral lage voorzet), is lang, sterk en aardig snel. Probleem is dat hij heel ruw is in manier van bewegen en technisch niet voldoet aan maatstaf van team van vorig seizoen. Laat hem een jaar op RM spelen en gaat 10+ g/a halen als RM in een 352.

27 juni 2019 om 14:46

Hij heeft CL minuten gemaakt bij Ajax dat weer een prijsverhogende werking heeft, tussen de 10 en 12 miljoen moet haalbaar kunnen zijn.

27 juni 2019 om 14:05

Dat kan SPAL amper betalen. Denk eerder 3 tot 5 miljoen.

Heb geen idee op basis waarvan zij Kristensen dan gescout hebben. Heeft het afgelopen jaar bij Ajax nauwelijks gespeeld en in de minuten die hij kreeg heeft hij helemaal niet zo'n goede indruk achtergelaten. Het zou kunnen dat hij als aanvoerder op het jeugd EK heel goed gespeeld heeft, iemand die het gezien heeft en mij kan vertellen of dit inderdaad het geval is geweest?

27 juni 2019 om 12:18

Zijn statistieken voor Jong Denemarken waren erg goed voor hij naar Ajax kwam. Denk dat hij op basis daarvan gehaald is ( 7 goals in 20 potjes en nog een aantal assists). Als je het vergelijkt met wat er de afgelopen jaren op de back heeft gelopen bij Ajax. En zelfs nu is de rechtsback nog geen zekerheidje is het best logisch dat deze knaap gescout is. Echter wel te ligt bevonden. Z’n jeugd ek tegen Duitsland helemaal dolgedraaid en de andere twee potjes wel voldoende.

27 juni 2019 om 12:29

Ik bedoelde eigenlijk waarop Scal het dan baseert, kan alsnog zijn wat jij zegt maar volgens mij geef je nu meer de reden aan waarom Ajax hem destijds gescout had.

Ik vond het in eerste instantie ook helemaal geen slechte aankoop. Op FM haalde ik hem eigenlijk ook altijd naar Ajax, omdat hij aanvallend toch wel aardig goed is. Dat vind ik overigens nog steeds. Hij heeft een prima voorzet en drive. Helaas komt hij wat techniek en verdedigende kwaliteiten tekort, waardoor ik hem niet als basisspeler bij Ajax hoef te zien.

27 juni 2019 om 12:32

Waarschijnlijk scout spal op zijn drive en fysiek inderdaad. Wat niet gek is aangezien Dijks ook aardig geslaagd is in Italië.

27 juni 2019 om 12:33

Misschien dat jeugdtoernooi van pas geleden. Dat was in Italie / San Marino, zal geen toeval zijn denk ik.

28 juni 2019 om 09:44

Ik heb 1 wedstrijd deels gekeken en daar was hij zelfs aanvoerder?!?! Ja, ik moest ook wel even 2 x kijken. Maar hij speelde gewoon des Ajax. Een 6je. Vond hem zeker niet opvallend

Mag gewoon weg. Zelfs voor de prijs waar ie voor is gekomen. Met Veltman en dat nieuwe talent Dest(?) heb je prima backs. Mazraoui naar het middenveld en mocht je last krijgen van een blessuregolf op de rechtsback positie kan je Mazraoui daar altijd nog neerzetten.

27 juni 2019 om 12:19

Hoe goed is Dest? Ik vond hem in de oefenwedstrijd niet zo sterk, hij had bij die eerste tegentreffer i.m.o. ook wel wat meer kunnen doen om die goal te voorkomen. Vraag me echt af hoe goed hij is. Ik dacht bijvoorbeeld ook dat Bakboord een groot talent zou zijn, maar daar hoor ik de afgelopen tijd ook heel weinig meer van.

27 juni 2019 om 12:34

Ik ben persoonlijk heel enthousiast over Dest, voor het eerst in jaren dat we een speler echt als rechtsback opleiden. Is nog wel grillig en zal zich moeten ontwikkelen, maar naar mijn mening moet je die jongen gewoon als 2e back nemen nu. Misschien een beetje off topic, maar hij kan nogsteeds voor het nl elftal kiezen dus dat zou ook mooi aansluiten bij het behouden van een Nederlandse kern

27 juni 2019 om 12:40

Maar jij denkt dus dat stel onze eerste keus op rechtsback raakt geblesseerd, dat hij in staat moet zijn om die plek voor een aantal wedstrijden goed in te kunnen vullen? Of dat het eigenlijk toch wel beter is om dan wat te schuiven waardoor of Veltman of Mazraoui er komt te staan, in dat geval is hij dan eigenlijk alsnog derde keus. En in dat geval hoeft hij ook maar op heel weinig speelminuten te rekenen.

27 juni 2019 om 13:42

Dest zie ik er ook wel komen en laat hem maar backup zijn. Zo is het altijd gegaan bij ons, hij zal er gewoon moeten staan als we hem nodig hebben.

27 juni 2019 om 12:54

Aub geen Mazraoui op het middenveld. Daar komt ie op voetballend en positioneel vlak gewoon tekort. Hele fijne rechtsback, maar daar moet ie dan ook gewoon blijven spelen.

Niet te moeilijk doen met een vertrek.
Sms afscheid van hem nemen en Dest doorschuiven.
We gaan er zeker niet op achteruit.

Breng deze man persoonlijk op de fiets naar Italië als het moet! Direct een rode strik erom heen, dat hij bij spal terecht kan is nog een wonder hij hoort in mijn ogen gewoon bij FC lienden te spelen. Komt zeker in de top 10 Ajacieden miskopen allertijden

Aardige en sympathieke jongen, gun hem een mooi transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SPAL


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. SeckAanvaller61
A. PominiKeeper00
A. SeculinKeeper00
D. ThiamKeeper60
E. CapradossiVerdediger51
R. CeliaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina SPAL.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SPAL.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren