‘Harde eis De Ligt wordt gehonoreerd: Ajacied krijgt transferclausule’

Woensdag, 26 juni 2019 om

Matthijs de Ligt lijkt weer een stuk dichter bij een transfer naar Juventus. Transferspecialist Gianluca Di Marzio van Sky Italia weet woensdagavond laat te melden dat de negentienjarige centrumverdediger van Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Italiaanse grootmacht. Het enige wat een transfer van De Ligt naar Turijn op dit moment nog in de weg zou staan, is een akkoord met Ajax over de transfersom.

Di Marzio verzekert dat er in Turijn een vijfjarig contract klaarligt voor De Ligt. De international van het Nederlands elftal kan inclusief bonussen op jaarbasis netto 12 miljoen euro gaan verdienen. De Telegraaf schreef eind vorige week al dat De Ligt bruto jaarlijks tussen de vijftien en twintig miljoen euro kan gaan opstrijken bij Juventus.

Het contract van De Ligt bij Juventus bevat één cruciaal detail: een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro, die aan het einde van ieder seizoen kan oplopen. Het eveneens geïnteresseerde Paris Saint-Germain kon niet aan die eis van De Ligt en diens zaakwaarnemer Mino Raiola voldoen, daar transferclausules simpelweg illegaal zijn in Frankrijk.

Voor Juventus lijkt alleen een akkoord met Ajax de komst van De Ligt nog in de weg te kunnen staan. Volgens Di Marzio verlangt Ajax minimaal een transfersom van 75 miljoen euro voor zijn aanvoerder, daar dat het aanbod was dat PSG reeds had neergelegd in Amsterdam.

Transferprofiel - Matthijs de Ligt
Meer video's


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door rathor)
27 juni 2019 om 00:08

Dit lijkt me geen juist besluit van Juventus. Joao Felix zojuist verkocht voor 126 miljoen aan Atleti. Dan weet ik wel zeker dat clubs volgend jaar De Ligt ophalen voor 150 miljoen als hij een sterk seizoen draait.

27 juni 2019 om 00:09

Letterlijk de hele Ajax selectie en een groot deel van de PSV selectie is verwikkeld in een transfersoap. Dit blijft nog wel even ''spannend''.

27 juni 2019 om 00:33

@Arsenallz Wat heeft de transfer van Joao Felix dan met Juve te maken?

27 juni 2019 om 00:53

Een verdediger van 150 miljoen euro blijft gewoon erg duur. Nu vonden clubs het al te gortig. Raiola zal ook wel weer een forse commissie hebben en bij een topjaar van de Ligt zullen zijn salariseisen ook enorm zijn. Nu vonden veel clubs de Ligt al te gortig, straks is hij bijna 2 keer zo duur. Ik kan me echt niet voorstellen dat clubs volgend jaar in de rij staan om 150 miljoen euro te betalen alsof het een soort koopje is.

27 juni 2019 om 01:52

Je vergeet er nog een paar belangrijke spelers, v/d Beek naar Real, Ziyech naar Bayern en/of Neres toch naar.........?

27 juni 2019 om 02:01

Dat zou dan toch 75 miljoen winst zijn in 1 jaar.!

27 juni 2019 om 10:06

@marc Juventus

Als De Ligt naar Juventus gaat en komend jaar het seizoen van zijn leven speelt, dan zullen er vast wel clubs zijn die dit op tafel willen leggen. Dan heeft hij het immers wekelijks laten zien op het hoogste niveau.

27 juni 2019 om 11:40

ruim 80 miljoen winst CL, 6 miljoen Sinkgraven, Na aftrek (willemii/rkc) 75 miljoen voor Frenkie de Jong, ruim 75 miljoen voor de Ligt en wat er misschien nog komen gaat. Ik denk dat de winst iets hoger zal komen te liggen.

Klinkt allemaal logisch, 2/3 seizoenen opwerken tot een absolute wereldtopper en erna heeft hij als hij jaar of 22/23 is alsnog +/- 10 jaar voor de boeg waar hij kan kijken wat beste is voor zijn carrière is. Juventus is een prachtige club voor hem op dit moment, zie hem uiteindelijk alsnog optie voor Barcelona worden. Iets dat die transferclausule (hoe hoog die ook is) ten alle tijden mogelijk zou maken.

27 juni 2019 om 00:11

Dit dus, mensen doen alsof hij dan ook voor altijd vast zit aan Juve, maar zelfs als Juve hem niet wil laten gaan is zijn contract na zoveel jaar op en dan is hij krap 25 of jonger als hij in de situatie 1 jaar contract dus verkopen komt. Tzt kan hij altijd nog naar Barca of Real toe. En wie weet, als Juve tegen die tijd zeer succesvol is kan hij daar ook gewoon blijven. De Ligt heeft de luxe dat hij zo getalenteerd is dat hij op zo'n jonge leeftijd als in de top mee kan, nu al internationale ervaring van de hoogste orde heeft, en dus ook nog een enorme carriere voor zich heeft. Vergelijk dat met Van Dijk, die ik persoonlijk weliswaar de beste verdediger van het moment vind, maar die er wel tot zijn 26/27e over deed om dat niveau te bereiken en dus significant minder tijd in de wereldtop zal doorbrengen.

27 juni 2019 om 00:44

Zo sta ik er ook in, hij hoeft nu echt nog niet een club te kiezen om tot zijn pensioen te blijven. Juventus is een topclub met topspelers, een van de beste aanvallers ter wereld om mee te trainen. Een centrale duo dat echt wereldtop is (geweest?) en alles mee heeft gemaakt en mogelijkheid om aan minuten te komen. Zelfs als hij een foutje maakt is het in competitie hoogstwaarschijnlijk niet funest. Zwaardere competitie, nieuwe impulsen, kans op veel speelminuten, gegarandeerd CL en zelfs als hij na 4 jaar uitgekeken zou zijn nog 10 jaar voor de boeg.

27 juni 2019 om 08:19

Het probleem is dat hij nu, naar verluid, 15 tot 20 miljoen gaat verdienen. Mocht hij 2/3 topseizoenen draaien en een club wilt hem kopen, hoeveel salaris gaat hij dan vragen? Dan zouden ze meer dan 150 miljoen moeten betalen omdat het elk jaar omhoog gaat, plus een salaris van minimaal 25/30 miljoen. Technisch gezien zit hij niet zijn hele leven vast aan Juve, praktisch gezien wel. Mits hij transfervrij weg gaat om nog meer te kunnen pakken met zijn zaakwaarnemer.

27 juni 2019 om 10:11

@troy010

Dat is onzin wat je nu verkoopt. Hij zit praktisch helemaal niet vast aan Juventus. Om even een simpel ding op te noemen: hij kan zijn contract niet verlengen en gratis weggaan. Hoppa, dat is al één optie.

Daarnaast stijgen de kosten en salarissen in het voetbal exponentieel. Nu klinkt het alsof een salaris van 15 tot 20 miljoen heel veel is, maar het kan zomaar zijn dat met de huidige curve dat dit over 3 of 5 jaar redelijk normaal is voor de absolute top clubs.

Als een Barcelona straks 24 miljoen kan betalen aan Neymar, dan moeten zij over een paar jaar ook wel 20 miljoen kunnen betalen aan een De Ligt die dan enkele jaren ervaring heeft op het hoogste niveau en dan nog meer gegroeid is. Daarnaast kun je nog jaren met hem vooruit.

Zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom hij toch echt niet praktisch vastgeketend zit aan Juventus.

28 juni 2019 om 13:50

De clausule is opgenomen voor de Ligt, niet voor Juventus. Dit betekend dat stel de Ligt valt na een jaar tegen, hij nog steeds 4 jaar geld kan opstrijken. En niemand die hem dan oppikt voor 150 mil. Doet hij het bijzonder goed, kan hij gewoon nog steeds een transfer afdwingen. Of dat nu na een jaar of 4 jaar is, een ontevreden speler houd je niet. Gewoon slim onderhandeld voor Matthijs zelf.

Een clausule van 150 miljoen euro is nog wel een redelijke eis, tenzij de markt weer gaat exploderen in de komende paar jaar. Mocht de Ligt zich zo doorontwikkelen, zie ik die clausule nog wel gelicht worden.

27 juni 2019 om 00:06

Als je ziet dat Joao Felix al 126 miljoen is. Als De Ligt een goed seizoen draait in Italië is hij direct weer weg voor 150 mil.

27 juni 2019 om 00:35

Zou kunnen, maar ik denk niet dat de Ligt naar Juve is gekomen om er 1 jaar te voetballen. Daarbij is de duurste verdediger nog altijd van Dijk met een ruime 80 miljoen euro. De afkoopsom is realistisch, maar ik verwacht niet dat de Ligt na 1 jaar voor 150 miljoen euro zal vertrekken.

27 juni 2019 om 08:54

@arsenallz: Je kan een verdediger niet vergelijken met een aanvallende speler. Die zijn gewoon altijd duurder dan middenvelders en verdedigers.

27 juni 2019 om 11:52

De Ligt staat toch wat hoger aangeschreven dan Felix die net een half seizoen goed speelt en maar naar Atleti gaat. Ik weet bijna zeker dat teams bereid zijn die 150 miljoen te betalen volgend seizoen.

12 miljoen netto per jaar is nog steeds veel, maar wel een stuk minder dan de eerdere berichtgevingen waarbij gesproken werd over een salaris tussen de 15 en 20 miljoen. Ik hoop in ieder geval dat Ajax er wel wat meer aan overhoudt dan 75 miljoen, helemaal nu de transfer van Joao Felix van 120 miljoen bekend is geworden. Ik hoop daarom dat Ajax er alsnog een bedrag tussen de 80 en 90 miljoen weet uit te slepen.

27 juni 2019 om 00:05

Volgens de berichtgeving is het zelfs 8 miljoen netto dat met bonussen kan oplopen tot 12 miljoen euro netto (zal voor een groot deel wel met basisplaatsen te maken hebben denk ik). Het komt dus wel neer op zo'n 20 miljoen euro per jaar, maar dan wel bruto.

27 juni 2019 om 00:14

Blijft toch aardig lastig, omdat in de berichtgeving de ene keer een netto jaarsalaris wordt genoemd en de andere keer een bruto jaarsalaris. In elk willekeurig artikel wordt het telkens weer door elkaar gehaald waardoor het best lastig te vergelijken en begrijpen is.

Indien het 8 miljoen netto per jaar is, dan is dat gewoon een prima marktconform bedrag voor De Ligt denk ik.

Maar bijvoorbeeld Frenkie hè.. hij gaat volgens mij ongeveer 14 miljoen per jaar verdienen. Is dit dan netto of bruto? Ik ging er namelijk vanuit dat dit netto was, maar nu heb ik hier toch mijn twijfels bij.

27 juni 2019 om 00:36

Italiaanse berichtgeving is altijd netto. Bij Frenkie zal het waarschijnlijk om 14 miljoen euro bruto gaan, een Pogba verdient namelijk bij United 15 miljoen euro netto.

27 juni 2019 om 01:22

Een deel van salaris van Frenkie komt volgensmij van Nike af, dat is dus niet per se wat Barcelona kwijt is aan Frenkie. Althans zoiets staat me bij, meen dat ESPN daar mee kwam, zou wel logisch zijn dat Nike zich ermee wilt bemoeien eigenlijk.

27 juni 2019 om 00:09

Wat ik begrijp is dat die eerdere berichten over 15 tot 20 miljoen per jaar gingen over bruto bedragen. Nu weet ik niet precies wat de belastingtarieven etc zijn in Italië maar ik kan me voorstellen dat dat ongeveer in de buurt komt van 12 miljoen netto?

27 juni 2019 om 00:17

Ervanuitgaande dat de belastingtarieven daar ongeveer gelijk zijn aan die in Nederland, kan je ervan uitgaan dat het ongeveer 50% belasting bedraagt. Daarom zal het eerder tussen de 8 en 10 miljoen netto per jaar zijn denk ik. Nog steeds een hoop geld, maar wel een stuk redelijker dan bedragen waarbij het richting de 15 miljoen netto zou gaan.

Nu gewoon hopen dat psg met een ultiem bod komt van 100 miljoen en dat Ajax dat ook uit onderhandeld! Ben benieuwd naar wie Ajax nu doorschakelt zoals ze hebben aangekondigd!

27 juni 2019 om 08:21

Psg komt niet want het is een eis dat De Ligt een transferclausule krijgt en dat is onmogelijk in Frankrijk.

Ik vind nog steeds dat Ajax meer zou moeten vragen voor deze jongen. Hij is toch niet minder dan die Hernandez? En dan vandaag die Felix voor 126m (ok dat is een aanvaller, maar heeft ook veel minder gespeeld, was geen captain, geen halve finale CL, etc.). Dan moet je voor De Ligt gewoon 85-100m vragen, de clubs komen er ook duidelijk gewoon voor. Maar goed, rond deze transfer maar over. Ik vind het een mooie club voor Mathijs en deze clausule is erg slim. Dan kan er altijd nog wordn geherorienteerd na een jaa (of later, maar onduidelijk hoe hoog de clausule dan wordt).

27 juni 2019 om 02:12

Tjahhh een verdediger blijft een verdediger.

Van Dijk ging ook maar voor 80 miljoen weg.

Bij andere clubs kon hij toch meer gaan verdienen!!!! Hebben ze bij VZ geen nieuws verder dat ze op dit moment alleen maar onzin aan het bedenken zijn???

Nu als Ajax zijnde zeggen 75 miljoen en een doorverkooppercentage van 25% dan heb je toch geweldig gehandeld. Mocht de Ligt dan eens vertrekken voor die 150 miljoen dan krijg je daar als Ajax zijnde ook nog eens een flinke som van.

Wat ik nu niet snap van de Ligt als je zo ongeveer het grootste verdedigende talent ter wereld bent en de clubs voor het uitzoeken hebt dan ga je toch naar naar de competitie in Italie.

Die is al jaren niet spannend meer en het niveau onder Juventus is ook geen absolute top.

Je speelt in veelal oude versleten stadions die half vol zitten.

Dan kan je toch veel liever in Engeland, Spanje of Duitsland spelen waar het niveau een stuk hoger is en de beleving van de fans ook een heel stuk groter is.

12 miljoen is bizar veel geld als je 19 bent maar dat is 6 miljoen ook al. Dan hoef je je ook nooit ergens meer zorgen over te maken en je kinderen ook niet.

Laat Ajax er een door verkoop percentage inzetten van 20%. Dat zou nog eens flink kunnen oplopen

Ik snap niet dat Juve hiermee akkoord gaat. Het argument om De Ligt te halen is juist dat je voor de komende 15 jaar uit de brand bent achterin, maar met een afkoopsom van 150 miljoen en een zaakwaarnemer genaamd Raiola moet je iedere zomer oppassen dat hij niet weggeroofd wordt. Dat lijkt me een onwenselijke situatie.

Ik vind het apart dat hij een transferclausule eist terwijl dit niet verplicht is in italie. Dat zou voor mij al een reden zijn om hem niet te nemen als voorzitter. Zo komt het over alsof hij juve als tussenstation ziet en helemaal niet van plan is lang te blijven. Waarom zou je anders zoiets eisen? Welke andere voetballer buiten Spanje eist dat? Als Real ofzo volgend seizoen in paniek is en ze hebben er een nodig dan leggen ze meteen dat bedrag neer natuurlijk. En dan gaat hij lekker weg voor meer geld. Juventus is een van de grootste clubs uit het voetbal. Of je wilt er graag spelen of niet.

Nou mag Overmars ook wel een mooi gebaar maken naar de supporters toe, gratis bier tijdens JC schaal..?! 😉

En hiervoor ga je dus voor Raiola. Iedereen de mond gesnoerd? De ligt kiest alleen voor het geld blablabla, wat een clausule is dat zeg. Je moet het maar voor elkaar krijgen!

150 miljoen gaan clubs nooit betalen voor een verdediger. Het is een top verdediger. Maar hij is niet beter dan v Dijk die 90 miljoen opleverde? Er zijn meer topverdedigers dan alleen de Ligt hoor. Een topverdediger die compleet weg werd gespeeld door Sane. Mensen doe niet zo raar, 150 miljoen wil iedereen betalen. Allemaal bluf. Altijd dat verheerlijken van Ajax spelers. Best lachwekkend. Ben benieuwd hoe mensen reageren als hij bij Juventus speelt en een matig seizoen draait. Hij heeft nooit gepresteerd bij een echte topclub. Dus 70+ miljoen is gewoon een top prijs.

O nee, de Ligt is een god hij kan niet slecht spelen volgens de helft hier op deze site. Lachwekkend die supporters hier...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

124 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt: ‘Ineens was zelfs mijn vader te dik, kom op’

Het doet Matthijs de Ligt goed dat de transfersoap rond zijn persoon definitief voorbij is. De verdediger maakte deze maand de overstap van Ajax naar Juventus en debuteerde zondag in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren