Feyenoord en FC Dordrecht doen zaken buiten samenwerkingsverband om

Maandag, 24 juni 2019 om

Jaron Vicario zet zijn loopbaan voort bij FC Dordrecht, zo laat de club uit de Keuken Kampioen Divisie maandagochtend weten via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder komt over van Feyenoord en heeft een tweejarig contract getekend bij de Schapenkoppen. In de verbintenis is bovendien een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Feyenoord en FC Dordrecht sloten begin dit jaar een samenwerkingsverband, waardoor talenten van de Rotterdammers op huurbasis ervaring op kunnen doen in de Eerste Divisie. FC Dordrecht laat echter weten dat de overstap van de negentienjarige Vicario los staat van deze overeenkomst. De club vergelijkt de situatie van de jongeling met die van Nelson Amadin, een linksbuiten die deze zomer eveneens de gang van Feyenoord naar Dordrecht maakt.

Vicario begon zijn voetballoopbaan bij VV Spijkenisse en stapte in 2016 over naar de jeugd van Feyenoord. Afgelopen seizoen kwam hij een aantal keer in actie voor Jong Feyenoord, waar hij ook samenspeelde met onder anderen Noah Lewis en Ian Smeulers. Dat duo zal in de aankomende voetbaljaargang op huurbasis de kleuren van FC Dordrecht verdedigen.


Poll

Een goede aanwinst voor FC Dordrecht?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door jespaahh)

Eigenlijk is het voor Feyenoord zaak dat ze ook bij de KKD gaan spelen met hun jong team. Hebben echt de boot gemist. Dat zal vast ook de reden zijn dat veel jeugdspelers vertrekken.

24 juni 2019 om 12:12

Ik ging me stiekem al afvragen of Feyenoord überhaupt nog wel jeugdspelers had omdat er al zoveel zijn vertrokken. KNVB matst Feyenoord wel als dat plan met die nieuwe jeugdcompetitie er komt. Daar moeten ze de hoop maar op vestigen. Nu nog instromen in de piramide zou betekenen dat ze echt enorm laag terecht komen en dan heb je er de eerste jaren ook geen fluit aan.

Dat wordt komend seizoen dan wel een heel hoog Feyenoord-gehalte bij Dordrecht. Naast waarschijnlijk 5 huurlingen ook nog 4 ex-Feyenoorders met Amadin, Schuurman, Vicario en Gronsveld.

24 juni 2019 om 12:20

Ik heb ook het gevoel dat er binnen kamers ook gewoon afgesproken word met Feyenoord speel je in de kijkers bij FC Dordrecht. Dan letten wij extra goed op je want vind dat de spelers ook in 1x heel makkelijk kiezen voor FC Dordrecht.

24 juni 2019 om 12:29

Het lijntje voor Dordrecht zelf ligt natuurlijk ook wel korter. Ook jullie moeten op zoek naar versterkingen en dit soort transfervrije jongens (die dus ook meerjarige contracten tekenen) kunnen jullie ook snel helpen, los van de 5 huurlingen die je sowieso al krijgt.

Het 'gevaar' is dus wel dat het inderdaad - zoals komend seizoen lijkt te gebeuren - er een hoger Feyenoord gehalte is dan gedacht (max. 5 huurlingen).

24 juni 2019 om 14:55

Daar ben ik inderdaad ook een beetje bang voor maar heb liever zoveel Feyenoorders waarmee we 'hoog' eindigen dan een selectie zoals afgelopen seizoen waarmee we 17e worden. Daarbij zouden er nog wat ervaren krachten worden gehaald want de ploeg was en is gewoon te jong. Ben benieuwd wanneer deze ervaren spelers gepresenteerd gaan worden, heb geen idee of Ricky van Haaren of Luis Pedro nog gaan meetrainen deze voorbereiding want ook die hebben beide een Feyenoord verleden.

24 juni 2019 om 15:25

Is inderdaad een lastige overweging tussen eigen identiteit behouden en zo goed mogelijk presteren. Vorig seizoen wel na de winterstop (met Zwarts, Summerville en Schuurman) veel meer punten gehaald dan ervoor. Dus die invloed lijkt er sws wel te zijn. Een beetje ervaring erbij lijkt me inderdaad wel handig, wordt anders een veel te jonge ploeg.

24 juni 2019 om 16:50

Daarom ben ik ook wel blij dat Jari samen met Amadin en Vicario in ieder geval nog twee/drie jaar vast liggen waardoor we niet na elk jaar alle jongens die een beetje kunnen ballen weer kwijt zijn zonder een vergoeding o.i.d.

25 juni 2019 om 00:40

Het team is wel erg jong inderdaad. Maar jongens zoals Schuurman, Breedijk, Ottewil en Gronsveld hebben we wel wat spelers met ervaring. Ik zie genoeg potentie voor Dordrecht, meer dan afgelopen jaar. Misschien dat Summerville nog komt en Ricky van Haaren zou inderdaad mooi zijn. Verder hoop ik nog op een ervaren spits, middenvelder en een rechtsback omdat Gronsveld de afgelopen jaren bij Emmen meer geblesseerd was dan speelde. Helaas is de invloed vanuit Rotterdam is groot, maar misschien wel nodig om een goed seizoen te draaien. Hoorde ook dat Wehrmann misschien nog komt.

25 juni 2019 om 09:24

Heb gehoord dat de komende twee huurlingen komen uit het groepje jeugdspelers die meetrainen met het eerste elftal van Feyenoord dus dat zouden twee van de 'toptalenten' moeten zijn. Zou zelf Lewis Montsma komend seizoen ook wel graag op rechtsback zien spelen, vind hem daar persoonlijk beter dan centraal. Maar 2/3 oudere gasten zijn wel echt nodig want de oudste spelers zijn nu 24 waarvan Daniël Breedijk waarschijnlijk weggaat en Brandon Ormonde-Ottewille misschien ook nog wel. Van Haaren zou ideaal zijn op het middenveld. Alleen een spits heeft imo de grootste prioriteit aangezien we over 1,5 week de eerste wedstrijd spelen en eigenlijk geen echte spits hebben. Cijntje kan daar eventueel spelen als hij nog niet weg is, eventueel Vicario maar die komt fysiek te kort denk ik en met Schalekamp (gewoon nog niet goed genoeg) en Schets (2e seizoenshelft maar 1 invalbeurtje) heb je ook geen echt een spits waarmee je voor de dag kan komen.

Leuke speler voor Dordrecht. Komt voor ons wel gewoon tekort, maar denk dat hij in de Keuken Kampioen Divisie nog mooie dingen kan laten zien. Fysiek niet de sterkste, maar voetballend gewoon goed onderlegd. Hetzelfde geldt voor Amadin waar Dordrecht een goeie aan kan hebben, die best makkelijk iemand kan passeren, ontzettend snel is en toch fysiek z’n man kan staan.

En, gezien er geen eerder artikel over was, erg fijn dat Smeulers ook minuten kan gaan maken. Last van blessures gehad en lijkt er weer helemaal klaar voor. Echt een gozer vol gif en verdedigend vrij sterk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Sergej Milinkovic-Savic maakt voor minimaal 75 miljoen euro de overstap naar Manchester United, dat een vijfjarig contract heeft klaarliggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren