Sparta haalt oude bekende terug: ‘Een jongen met veel Eredivisie-ervaring’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Sparta Rotterdam heeft Jurgen Mattheij vastgelegd. De 26-jarige centrumverdediger komt over van Excelsior, waar hij een aflopend contract bezat en keert terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Mattheij tekent voor één seizoen op Het Kasteel.

“Jurgen is een jongen met veel Eredivisie-ervaring die, ondanks veel interesse van andere Eredivisie-ploegen, graag wilde terugkeren bij Sparta”, licht Henk van Stee op de clubsite toe. “Hij was een van de steunpilaren van Excelsior, die eraan bijgedragen heeft dat zij jarenlang in de Eredivisie gespeeld hebben. We zijn blij dat hij ons komt versterken.”

Sparta versterkte zich eerder al met Bryan Smeets van TOP Oss en Laros Duarte, die definitief overkomt van PSV. Het afgelopen half jaar werd de middenvelder door PSV uitgeleend aan Sparta.

Verder heeft Sparta het contract van Lorenzo Soares Fonseca met een seizoen verlengd. De 21-jarige verdediger uit Rotterdam ligt nu vast tot de zomer van 2021.Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Goede versterking voor Sparta. Hij heeft veel eredivisie ervaring en pikt zo nu en dan een kopgoaltje mee! Verder hebben ze met Duarte en Smeets ook twee goede versterkingen gehaald, hopen dat Sparta zich structureel in de Eredivisie kan gaan vestigen!

14 juni 2019 om 17:16

Noemen we dat tegenwoordig al goede Eredivisie aankopen? Als Sparta nog in de KKD had gespeeld, had dit een prima aankoop geweest. Voor de Eredivisie is het gewoon matig.

14 juni 2019 om 17:23

Dit is toch een prima versterking voor Sparta man, hij was echt niet verkeerd bij Excelsior. Ze komen uit de KKD en kunnen helaas geen Tadic, Blind etc halen.

14 juni 2019 om 17:58

Excelsior had dit seizoen 79 tegendoelpunten. Alleen Fortuna had er meer (80 tegendoelpunten). Ook had hij 9 gele kaarten en een daaruit voortvloeiende rode kaart nodig. Nog een pijnlijk gegeven; zijn aanvallende statistieken maken aanzienlijk meer indruk dan zijn verdedigende statistieken.

Natuurlijk kunnen ze geen Tadic of Blind halen, maar dit soort aankopen zorgen ervoor dat je niet groeit als ploeg. Je blijft terugvallen op pure middelmaat dat telkens in de bodem van de Eredivisie voetbalt waardoor je als ploeg nauwelijks stappen maakt.

14 juni 2019 om 18:12

Ja in eigen doel en pikt nog meer kaarten mee... Nee dit is geen versterking

Prima versterking voor Sparta vond hem bij Excelsior ook vaak een van de betere en kan gewoon mee met heel vee teams in de ED.

14 juni 2019 om 19:19

Had die ook wel gelijk naar Feyenoord kunnen gaan

Het valt me op dat clubs die telkens tussen Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vallen eigenlijk altijd dezelfde domme fouten maken. Natuurlijk heeft een Jurgen Mattheij Eredivisie-ervaring, maar deze jongen is 26 jaar en heeft altijd in de bodem van de Eredivisie gespeeld. Van zo'n speler gaat de ploeg niet ineens beter spelen.

14 juni 2019 om 17:19

Haha dat dacht ik dus ook! Je gaat geld uitgeven aan een speler waarvan je weet dat hij niet beter kan dan onderin de Eredivisie meedraaien. Waarom zou je verwachten dat hij nu ineens zo goed is, dat hij je er in gaat houden? Ik zou eerder kiezen voor jonge talenten, liefst eigen jeugd, echte buitenkansjes en enkele huurspelers die zich wel al bewezen hebben op hoger niveau of echt goed waren in de KKD.

14 juni 2019 om 17:40

Leuk dat je het zegt maar dan weet je dus weinig van Sparta af. De laatste keer dat Sparta allemaal van dat soort genoemde spelers haalde (buitenkansjes, nota bene een keeper van jong real Madrid (alexandro craninkx), een oud jeugdinternational van Frankrijk en Paris saint germain (Franck bambock), George Dobson van west ham united en nog een aantal van die fantastische parels ging dat faliekant mis. Er was er niet een die ook maar een keer in de basis stond. Dus ik begrijp dat ze dit niet weer gaan proberen op die manier.

14 juni 2019 om 17:51

@elninoo

Dat kan ik ook begrijpen, maar dit soort spelers zijn qua beleid net zo slecht. Je wilt als club toch stappen blijven maken op sportief gebied en dan kun je niet telkens maar twijfelgevallen blijven halen als je weer eens promoveert naar de Eredivisie.

14 juni 2019 om 17:59

Jurgen Mattheij is voor een club die in de kelder van de Eredivisie zal gaan bivakkeren een prima versterking hoor. Hij zal Sparta inderdaad niet naar een hoger niveau tillen, maar het lijkt me dat handhaving de doelstelling van Spartanen zal zijn; dan is deze speler gewoon een zekerheidje. Ik vind het ook geen fenomenale verdediger hoor, maar Sparta is ook geen Liverpool.

14 juni 2019 om 18:40

Sirius,

Ik denk niet dat er gek veel geld beschikbaar is om de echte parels eruit te vissen. Met Matthij heb je een redelijk stabiele verdediger in huis die broodnodig is. Je kern zal moeten bestaan uit jongens van de eigen club aangevuld met ervaren eredivisiespelers. Hier en daar een echte aanwinst oppikken is leuk maar niet echt reeeel gezien het budget. Het eerste jaar zul je gewoon weer moeten overleven en van daaruit verder moeten bouwen. Als je ze nu weer uit alle windstreken gaat halen en je gaat er weer uit dan lopen je talenten ook nog weg. Gewoon jongens uit eigen regio de voorkeur geven en zorgen dat je erin blijft. Beleid bij Sparta is al veel te lang slecht geweest. Laat ze nu een keer op lange termijn denken in plaats van de korte.

15 juni 2019 om 00:21

@sirius: ik vind de keuze juist begrijpelijk. Mattheij heeft 5 seizoenen op rij met Excelsior degradatie weten te ontlopen. De 6e keer ging het een keer fout. Maar Sparta heeft nu wel te maken met een speler die binnen het budget past en een ervaringsdeskundige is.
Ik ben benieuwd naar je alternatieven...

15 juni 2019 om 09:59

Je mening baseer je op het feit dat je alleen topclubs volgt. Neem een speler als Promes van VVV of Beugelsdijk van ADO. Dat zijn geen verdedigers voor de topclubs, maar wel prima eredivisie verdedigers. En die jongens zijn van hetzelfde niveau als Matthei.

Sparta gaat voor fysiek sterke spelers (mattheij, Smeets,veldwijk, Duarte). Ik heb mijn twijfels over de kwaliteiten van dit soort jongens op eredivisieniveau maar zo lang ze het blijven combineren met wat snellere spelers met andere kwaliteiten kan het een leuk team worden. Ik ben vooral benieuwd hoe Halil Dervisoglu het gaat doen in de eredivisie. Groot talent.

Prima speler voor degradatiekandidaat Sparta, een klein niveautje hoger zoals Zwolle zou hij denk ik ook wel aankunnen.

14 juni 2019 om 17:54

Het verschil tussen bijvoorbeeld een PEC Zwolle en een Sparta is dat PEC een aantal spelers heeft die in de Eredivisie het verschil kunnen maken. Als die verkocht worden en de opvolgers zijn toch wat minder, zie je PEC ook al vrij snel terugvallen naar de bodem van de Eredivisie. Die hebben namelijk ook genoeg spelers in de basis lopen die niet op zouden vallen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat geldt overigens voor 80-90 van het rechter rijtje.

15 juni 2019 om 10:04

Sparta haalt spelers met toegevoegde waarde uit de eigen jeugd. Deroy Duarte, Harroui, Dervisoglu en de komende talenten zoals Tavsan en van der Hoeven zitten op een dergelijk niveau dat die voor een club als Zwolle niet te halen zijn. Een Dervisoglu kost minimaal drie miljoen op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren