FC Twente slaat toe en haalt Verhaegh terug naar Eredivisie

Woensdag, 5 juni 2019 om

FC Twente heeft zich voor komend seizoen versterkt met Paul Verhaegh. De 35-jarige rechtsback komt transfervrij over van VfL Wolfsburg en zodra hij de medische keuring heeft doorstaan, zet hij zijn handtekening onder een eenjarig contract. “Na bijna tien jaar in Duitsland te hebben gespeeld wilde ik graag terug naar Nederland”, zegt de drievoudig Oranje-international op de clubwebsite.

Verhaegh liet de Eredivisie in 2010 achter zich. De rechtsback ruilde Vitesse in voor FC Augsburg, de club waarvoor hij zeven jaar zou spelen. De afgelopen twee seizoenen droeg hij het shirt van Wolfsburg. “Bij het eerste gesprek dat ik had met Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) was het gevoel direct goed en was ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor mij. FC Twente is terug in de Eredivisie en ik hoop een mooie bijdrage te leveren aan een goed en succesvol seizoen.”

“Als zich de kans voordoet een speler van het kaliber Paul Verhaegh binnen te halen, dient een club van ons formaat niet te twijfelen”, reageert Van Leeuwen op de komst van de routinier, die in de jeugd van PSV speelde en ook de shirts van AGOVV Apeldoorn en FC Den Bosch droeg. “Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde. Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Een voorbeeld. Altijd voorop in de strijd, nooit een training overslaan en hij kan nog goed voetballen ook. Een speler met een enorme drive, elke wedstrijd, elke training.”

Van Leeuwen denkt dat Verhaegh met zijn ervaring van toegevoegde waarde kan zijn voor de club uit Enschede, die komend seizoen terugkeert in de Eredivisie. “Voor ons jonge team zijn spelers als Wout Brama, Ricardinho en Paul Verhaegh natuurlijk van grote waarde. Paul heeft niet voor het geld gekozen, maar voor het project. Hij vindt het leuk wat we hier in Twente aan het opbouwen zijn en wil daaraan graag zijn steentje bijdragen", aldus de technisch directeur, die niet wil uitsluiten dat Verhaegh voor een langere periode in de Grolsch Veste blijft. "Dat Paul voor maar een jaar heeft getekend wil niets zeggen. We kijken van jaar tot jaar hoe Paul zich fysiek en mentaal voelt en hoe de club erin staat. Misschien speelt hij nog wel jaren in het shirt van FC Twente."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ajax4xcl)

Prima aankoop, routine, rust en ervaring. Bovendien een Nederlander.

5 juni 2019 om 23:10

Gemengde gevoelens.
Binnenkort wordt hij zelfs 36, geen restwaarde en vorig jaar amper gespeeld.
Iemand enig idee waarom zo weinig eigenlijk.
Maar goed ervaring is ook een must want het zal weer een flinke mix worden van nieuwe en/of gehuurde jonge spelers. Er moeten er nog zoã¢â‚¬â„¢n 10 bijkomen.

Ik lees trouwens net een artikel over hem dat hij ‘nog 1 jaar door wil spelen’... dan vraag ik mij af hoe hoog zijn inzet nog zal zijn, als hij weet dat het zijn laatste seizoen is. Kan hij zich nog wel 100 inzetten?

5 juni 2019 om 23:47

Vorig jaar amper gespeeld omdat hij lang in onvrede heeft gezeten met de trainer. Hij was het seizoen ervoor nog even aanvoerder. Hij speelde ook weinig omdat hij te oud was hoor, dus ik vraag me af of hij een heel seizoen veel zal spelen.

Maarb puur en alleen met zijn ervaring is hij denk ik echt een prima aanwinst. Is ook transfervrij dus het zal Twente niet heel veel kosten gok ik zo

5 juni 2019 om 23:51

Ik weet niet hoeveel tekengeld zo iemand ontvangt en ik heb het idee dat hij toch ook wel een meer dan een gemiddeld Twente salaris gaat ontvangen.
Maar goed, je ‘koopt’ een hoop ervaring.

6 juni 2019 om 00:53

Beste Protukker, niet "zeuren" beste man. 🙂 Wij haalde ooit Poulsen en Pantelic, waar veel Ajacieden op tegen waren en zelfs Bulyikin komt nu maar boven. Maar waren uiteindelijk belangrijk op hun manier, en werden uiteindelijk op handen gedragen. Restwaarde is niet altijd belangrijk.. 😇

6 juni 2019 om 01:21

ProTukker,’je restwaarde heb je op het moment dat het mede door hem lukt in de eredivisie te blijven en Twente weer kan groeien. Leuk hoor, een jonge speler, met potentie en waarde, financieel. Maar ook een speler die dan foutjes zal maken, niet met de druk van degradatie voetbal kan omgaan, terwijl deze ervaren man bij Augsburg dat wel heeft meegemaakt

6 juni 2019 om 01:46

Barrydb

Ik heb ergens al aangegeven dat het een moeilijke keuze is voor Twente. Restwaarde is toch belangrijk maar ervaring ook bij een (waarschijnlijk) jonge onervaren groep met veel gehuurde spelers.
Daarbij vraag ik mij af in hoeverre zo’n Verhaegh, met zijn leeftijd, fysiek gezien nog mee kan een seizoen lang..
En ik ga ook twijfelen of hij het mentaal wel vol kan houden aankomend seizoen met een uitspraak als ‘dit wordt mijn laatste jaar’.

@sulejmanii,

Ajax kon destijds ook nog wel een financiele gok wagen door zulke spelers op te halen. Dat is bij Twente nu anders. Het geld zal echt heel goed besteed moeten worden.

6 juni 2019 om 09:16

Lijkt mij dat je juist je laatste seizoen nog een jaartje wilt knallen. Misschien een slechte vergelijking maar toen ik vorige week mijn laatste wedstrijd bij mijn amateurclubje speelde gaf ik nog meer dan normaal haha.

On: Ik denk dat dit een prima speler is voor Twente, jullie moeten het opbouwen en een ervaren speler die veel weet scheelt toch al gauw een slok op een borrel. Hoop alleen niet dat zijn leeftijd tegen gaat werken en dat hij niet aan alle kanten voorbij gelopen gaat worden. Voor de teamspirit en voor in de kleedkamer is het iniedergeval een goeie.

6 juni 2019 om 09:31

Daarbij zijn goeie jonge spelers 9 van de 10 keer onwijs duur. Zeker voor Twente nu.

6 juni 2019 om 09:38

Maar goeie jonge spelers kan Twente in principe niet halen. We zullen ruwe diamantjes moeten halen die misschien dit jaar wel goed uit de verf komen en daarna weer te verkopen zijn.

Leuke transfer. In ieder geval mooi om een ervaren oud-international van Nederland erbij te hebben. Ben benieuwd naar zijn niveau!

5 juni 2019 om 23:02

Overigens zegt Van Leeuwen in zijn reactie: 'voor ons jonge team zijn spelers als Wout Brama, Ricardinho en Paul Verhaegh natuurlijk van grote waarde.'

Dat zal betekenen dat Ricardinho bij gaat tekenen. Zullen niet heel veel supporters op zitten te wachten. Denk dat hij slechte wedstrijden afwisselde met redelijke. Misschien oké als back-up.

5 juni 2019 om 23:18

Ik snap de meerwaarde van nog een jaar Ricardinho ook niet echt (tenzij hij zal fungeren als back-up). Natuurlijk is hij ervaren, maar als je al veel moeite hebt in de Keuken Kampioen Divisie en daar niet eens regelmatig aardig kunt spelen, heb je aan zijn ervaring ook niets meer. Ervaring gaat wel gepaard met kwaliteit.

6 juni 2019 om 09:31

Of hij zegt het puur om niet één iemand buiten de rest van de oudere groep te plaatsen?

35, maar gek genoeg erg blij mee. Juist op zijn plek eindelijk iemand met de nodige ervaring

Mooie transfer voor Twente, ervaring in een topcompetitie en gewoon een zeer degelijke speler.

Vroeger groot fan van hem, inmiddels wel al 35. Benieuwd hoe hij er fysiek voor staat!

Prima back voor de eredivisie denk ik! Blij mee!

Ik had liever een jongere rechtsback met restwaarde gezien. Maar goed, ervaring is óók nodig! Toch wel tevreden met deze transfer.

5 juni 2019 om 23:02

Transfervrij. Een restwaarde is dus niet zo essentieel. Zijn ervaring kunnen jullie prima gebruiken!

5 juni 2019 om 23:18

Restwaarde is wél essentieel. Wij hebben spelers nodig die op den duur nog wat opleveren. Maar in dit geval, ben ik niet geheel ontevreden.

5 juni 2019 om 23:21

Nou ja, restwaarde niet essentieel bij Twente?
Blijft lastig...je kan ook investeren in een onbekende/onervaren verdediger in de hoop dat hij nog wat geld oplevert of zoals nu een verdediger halen die de klappen van de zweep kent zonder restwaarde.

6 juni 2019 om 00:21

Verhaegh kan er met z'n ervaring voor zorgen dat een speler (bijvoorbeeld Aitor) uitblinkt.

5 juni 2019 om 23:08

Denk dat Nacho nog komt als 2e back, of iemand anders

5 juni 2019 om 23:11

Vraag me af of Verhaegh überhaupt alles gaat spelen. Nacho lijkt me in dat geval ook een prima optie.

6 juni 2019 om 00:04

Verhaegh zal kunstgras zoveel mogelijk mijden met zijn oude knieën. Nacho speelt dus sowieso de helft van de uitwedstrijden.

Die moet in de onderste regionen van de Eredivisie nog prima mee kunnen komen. Prima zet dus van Twente!

6 juni 2019 om 18:41

Waarom ga je er vanuit dat t in de onderste regionen is? Twente gaat met een begroting van 23 euro de eredivisie is en speelt om plek 8 tot 12. Dat is ook logisch gezien de redelijk hoge spelersbegroting.

Dit is een top versterking voor FC Twente lijkt me. Jaren BL ervaring en zelfs een aardige tijd aanvoerder geweest meen ik. Leuk dat hij nog naar de Eredivisie terugkeert

Goed gedaan dit, routinier, ervaring, mooie clubs gespeeld,Wk meegemaakt en zeker beter dan genoeg backs in de Eredivisie

Goeie voor Twente. Met de middelen die ze hebben is het sprokkelen en als je dan spelers als Verhaegh kunt halen ben je lekker bezig. Geen speler voor de lange termijn maar voor nu prima..

5 juni 2019 om 23:41

De middelen die ze hebben blijken dus een stuk groter te zijn dan ze ons willen doen geloven! Bedankt gemeente Enschede

6 juni 2019 om 00:08

Verhaegh is transfervrij en zal vooral de kans op speeltijd bij Twente aantrekkelijk hebben gevonden. Die gast heeft jaren gecasht in de Bundesliga en komt echt niet voor het enorme contract naar Enschede. Maar bedankt voor je intelligente bijdrage.

6 juni 2019 om 01:11

Ik hoop dat Twente snel weer boven in mee strijd. Top 3 club zie ik ze wel weer worden!

Denk een prima speler voor de eredivisie en Twente. Hij mag volgens seizoen de penalties nemen, schijnt hij wel goed in te zijn

Leuke aankoop van Twente prima speler met genoeg ervaring. Ben benieuwd naar zijn kunsten in de Eredivisie.

Voor de routine sowieso een goede zaak. Voetballend durf ik het nog niet te zeggen. Hij wordt in september alweer 36 jaar en hij heeft het afgelopen seizoen "slechts" 180 minuten gespeeld. Het zal ook afhangen van de kwaliteit van de ploeg, dus het is allemaal nog een raadsel.

Ik denk dat dit nog wel eens kan verrassen als een hele sterke aanwinst. Zeker van het niveau waarmee een jaar eredivisie doorgekomen kan worden.

fantastische versterking voor FC Twente. Zelfs AZ had interesse in hem, maar dat Ted van Leeuwen bij Twente zit speelt een rol. Eerder toen hij bij Vitesse speelde zat Ted daar ook. Ik hoop oprecht dat Twente weer doorstoot waar het hoort te zijn. De Nederlandse top!

6 juni 2019 om 00:14

De Nederlandse top is te veel van het goede. Op dat niveau hebben ze welgeteld zo'n drie jaar gezeten in de afgelopen 30 jaar, dus zeker niet structureel of iets dat daar in de buurt komt. Eerst maar eens zorgen dat ze de komende jaren in de Eredivisie blijven zodat ze over 2-3 jaar weer financiele lucht hebben.

Pas daarna kunnen ze langzaam weer gaan kijken naar de subtop en dan moet alles meezitten. Vooralsnog is het overleven de komende 2-3 seizoenen en zorgen dat de club organisatorisch weer goed functioneert. Op dit moment is de subtop nog heel ver weg.

6 juni 2019 om 00:23

Drie jaar in de afgelopen 30 jaar . Ik tel toch gewoon 13 top 5 klasseringen sinds ‘88. Nou ja - het was een leuk verhaal 😂

6 juni 2019 om 04:36

@sirius,

ik had van jou wel iets meer kennis verwacht, in al de jaren dat twente bestaat, is het de trotse nummer 4 op de eeuwige ranglijst, werden ze in de jaren 70 ook een paar x 2de en derde, in de jaren 80 zelfs 3x achter elkaar, dus op dat niveau horen ze, de top 4 van nederland, na ajax, psv en Feyenoord hebben ze ook de meeste europacupduels gespeeld namelijk 140 stuks, met zelfs een uefacup finale erbij, dus zeker wel redelijk structureel en zeker wel in de buurt, mag je niet baggatelliseren.

6 juni 2019 om 13:43

Het gaat niet om de kennis, maar om de term. De top van Nederland is Ajax en Psv. FC Twente 'was' een subtopper en daar ging het mij om. Om dus te stellen dat de club weer naar de Nederlands top moet waar het hoort is me wat te overdreven, ook als supporter. Een te hoog verwachtingspatroon is de reden waarom we er net een jaar KKD op hebben zitten, waarom we in de schulden zijn beland en waarom we nu flink moeten saneren.

Maar goed, het is ook maar wat je verstaat onder de top van Nederland. Ikzelf vind de top van Nederland dat je structureel meedoet voor de bovenste twee plaatsen, maar ik kan me voorstellen dat anderen de top 4 of top 5 daar ook onder verstaan.

6 juni 2019 om 16:29

@sirius,

dat bedoelde ik ook,

de eerste 4 a 5 van nederland noem ik de top

7 juni 2019 om 16:52

Ja eigenlijk zijn nu alleen Ajax en PSV de Nederlandse top met groot gat tussen den subtop.
Ik noemde de top 3 of 4 de Nederlandse top. Maar het is ook anders dan 10 jaar terug. Toen streden 3 clubs om de titel.
Meestal Ajax, PSV en AZ of FC Twente.
Aangezien Twente ook wel eens eerste of tweede werd noemde ik het de Nederlandse top. Maar over algemeen net als Feyenoord en AZ waren ze voornamelijk subtop met hier en daar een uitschieter in de top 2.
Wel spijtig dat Twente dit moest overkomen. Het heeft de kwaliteit van de Eredivisie niet goed gedaan met het wegvallen van Twente uit de structurele subtop.
Ook op de coefficientenlijst zijn we dat gaan merken dat Twente Europees niet meer overwintert, maar ipv Twente Vitesse en Utrecht niet verkomen. Daarom is Nederland zo afgezakt. Overigens zijn AZ, Feyenoord en soms PSV gewoon heel matig in Europa. Er moet meer uit te halen zijn. Hopelijk is Twente snel weer de oude!

Had ook nog makkelijk bijfeyenoord meegekunt maar die gaan voor janmaat. Goede bouwsteen om te kunnen gaan stunten voor Twente volgend jaar.

Laat Ted van Leeuwen maar schuiven. Aan zo’n slimme en creatieve TD heeft menig club behoefte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller121
K. NakamuraAanvaller114
Q. MenigAanvaller50
J. DrommelKeeper140
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren