Van Bronckhorst over ‘speciale club’: ‘Er valt dan niets uit te sluiten'

Zondag, 2 juni 2019 om

Giovanni van Bronckhorst is clubloos na zijn vertrek bij Feyenoord. De 44-jarige trainer verkent zijn opties op trainersgebied en ziet een buitenlands avontuur wel zitten. Een terugkeer bij Rangers FC behoort zeker tot de mogelijkheden, daar de oud-international van het Nederlands elftal nog steeds immens populair is bij de aanhang van de Schotse topclub.

De liefde is wederzijds, zo blijkt uit een interview van Van Bronckhorst met The Sunday Post. “Het is een heel speciale club, ik volg de verrichtingen van de Rangers nog steeds op de voet. Het is een grote eer dat ik deel uitmaak van hun rijke geschiedenis, het maakt zelfs nederig. Het gaat gelukkig weer de goede kant op, afgelopen seizoen zijn er zeker grote stappen gezet.”

Dat gebeurde aan de hand van Steven Gerrard, die vorig jaar zomer werd aangesteld als manager op Ibrox Park en the Gers naar de tweede plaats in de Schotse competitie loodste. Buurman Celtic werd wederom met overmacht kampioen, maar verloor wel twee keer van de aartsrivaal uit Glasgow. “Steven verdient waardering voor zijn harde werk. Dat geldt ook voor zijn technische staf, de spelers en alle supporters.”

Van Bronckhorst weet dat hij in het recente verleden meermaals is gelinkt aan de managerspositie van zijn voormalig werkgever. “Manager zijn van deze club is een enorme eer. Ik ben hier een of twee keer genoemd, wat natuurlijk bijzonder eervol is. Rangers heeft uiteraard een speciaal plekje in mijn hart. Maar ik was op dat moment volledig gefocust op Feyenoord. In de toekomst valt echter niets uit te sluiten. Het is in de voetballerij namelijk zinloos om voorspellingen te doen.”

De bij Feyenoord vertrokken trainer stond tussen 1998 en 2001 onder contract bij Rangers en veroverde in die periode twee landstitels, twee Schotse bekers en eenmaal de EFL Cup. Gio speelde later voor Arsenal en Barcelona, waarmee hij in 2006 de Champions League won.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen ergens werkzaam is?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door fvddb)

Verbaasd me niks dat er zo weinig interesse is voor GvB, heeft behalve 1 seizoen met Kuyt en prima ander materiaal 3 jaar dramatisch gepresteerd. Toont aant weinig persoonlijkheid te hebben als je ziet wat voor slappe hap het het afgelopen jaar was. Voorspel net als bij Cocu dat zijn carriere na een mislukte stap bij Rangers of ergens in top 6 Belgie als nachtkaars uit zal gaan. Nog ok 1 stap op basis gewonnen prijzen, daarna klaar.

2 juni 2019 om 17:29

Knap dat je dat weet man Jij bent vast en zeker helderziend Gvb komt vast en z ekker bij een mooie club terecht Aangezien hij met een matige selectie prima heeft gepresteerd

2 juni 2019 om 17:47

Het is ook geen genie, tactisch niet de sterkste en maakt spelers nooit beter, ik verwacht ook niet dat hij ooit beter dan Feyenoord gaat krijgen.

2 juni 2019 om 17:51

En wat heeft Ronald Koeman ook alweer bij Feyenoord gewonnen? Die moet dan helemaal geen persoonlijkheid hebben.

2 juni 2019 om 20:34

Ronald Koeman is 1 van de beste trainers van Feyenoord van afgelopen 20 jaar geweest. 3x 2e geworden in 4 jaar, net Lex Immers op 10. Club zat in zware financiele crisis.

2 juni 2019 om 17:51

En wat heeft Ronald Koeman ook alweer bij Feyenoord gewonnen? Die moet dan helemaal geen persoonlijkheid hebben.

2 juni 2019 om 19:15

Onder Ronald Koeman was de selectie echt een stuk zwakker. Toen stonden noodgedwongen spelers als Immers, Schaken en Mulder in de basis. Dat je daarmee 2x 2e werd was een wereldprestatie.

2 juni 2019 om 20:28

en gedeeld 2e. Dus 3x 2e

2 juni 2019 om 19:06

@leipespits

niet zo gek dat het voetbal nergens op lijkt als je met zulk matig materiaal moet werken. het centrum is zo traag als maar zijn kan, er is nul creativiteit op het middenveld en geen enkele diepgang op de vleugels. hoe kan je dan goed voetbal verwachten? dat lukt een Guardiola of Klopp niet eens met dit materiaal maar Gio moet het wel kunnen

2 juni 2019 om 19:35

Het centrum was in het kampioensjaar ook traag en creativiteit op het middenveld was er ook niet en hoogstens een klein tikkeltje meer diepgang op de vleugels bij elia dan bij larsson (beiden komen liever in de bal). En tijdens dat jaar liep Kuyt achter de spits ipv vpersie (en dus minder creativiteit) En toch lag de kwaliteit vh vertoonde spel destijds een stuk hoger.

2 juni 2019 om 20:40

Onzin. Gio houdt hele jaar aan Vilhena en Clasie vast, terwijl het niet loopt. Kokcu heeft 5 van zijn 6 wedstrijden prima gespeeld, en Ayoub viel ook nagenoeg altijd prima in. Je zag met deze 2 spelers veel meer voetbal in de ploeg. Gio houdt zelfs aan een huurspeler vast terwijl je letterlijk nergens meer voor speelt en je grootste talent op de bank zit. Daarnaast was zijn keuze voor Van Beek achterin ipv van der Heijden letterlijk lachwekkend. Dan ben je absoluut niet geschikt voor dit vak. Gio zal ook zeker een zegje hebben gehad in de contractverlenging van van Beek. Berhuis sjokt over het veld, Clasie maakt misbaar. Durft van Persie niet te banken terwijl Jorgenson en Van Persie samen geen 1 keer heeft gewerkt. Geen mentaal, persoonlijk en tactisch inzicht of overwicht.

2 juni 2019 om 21:21

Harde woorden maar wel de waarheid. Daarom moest hij ook weg. De prijzen vormen een soort rookgordijn maar eigenlijk heeft hij het helemaal niet zo heel goed gedaan. Zeker niet het maximale uit de selectie gehaald in 3 van de 4 seizoenen. Al wil ik hem nog een pas geven voor het seizoen 2017-2018 omdat er toen bijna elke wedstrijd wel weer een speler geblesseerd raakte.

Ik vermoed zelf dat Giovanni van Bronckhorst gewoon een jaar gaat bijkomen van alle (in)spanningen en vermoeienissen. En zich bezig gaat houden met dingen waar hij de afgelopen jaren onvoldoende tijd voor vrij kon maken. Om na dat 'baaljaar' onvermijdelijk tot de ontdekking te komen dat het voetbalgevoel weer gaat jeuken. En het weer tijd wordt voor een 'baljaar'.

De rijke geschiedenis waar Gio het over heeft zal van het oude rangers zijn. De geschiedenis van Sevco is nog jong en niet zo rijk. Wel veel promoties al. 😂

2 juni 2019 om 21:54

Wel appart dan dat supporters van Celtic uren in de rij staan voor kaartjes als ze tegen die nieuwe club spelen..

2 juni 2019 om 22:00

Snap ik ook helemaal niks van😋

dit zou alleen doorgang kunnen vinden als Gerrard een andere club op een hoger niveau zou kunnen krijgen nu...
En dan heb ik het toch al gauw over middenmoot/subtop Pl

De vraag is daarmee of zulke clubs zich zullen melden na 1 seizoen Rangers...

Ik heb hier met verbijstering stukjes gelezen van de allerbeste trainer/coach/manager/voetbalkenner van de gehele wereld de beste “leipespits
Hij weet het allemaal zo goed en daar is ook een gezegde voor “De beste stuurlui staan aan wal”
Snap niet dat Feyenoord niet met hem in zee is gegaan met zoveel kennis van het voetbalspel., tactisch inzicht e.d.
Ayoub is een paar keer ingevallen en daar viel hij al meteen flink door de mand dus daar zit je al geheel erg ver naast met je commentaar van viel uitstekend in.
dat je Clasie noemt dat is dan een van de weinige positieve kantien die je aanhaalt maar ook die heeft uitstekende wedstrijden gespeeld.
Ik heb mijn twijfels of Kokcu wat zeker een groot talent is, ondanks dat afgelopen zaterdag niet is gebleken Classie had kunnen doen vergeten. Ook hij moet nog door breken en de nodige ervaring opdoen.
Het gehele team speelde onder de maat en dat lag niet alleen aan Giovanni.
Ook het gehele aankoopbeleid, verkeerde structuur, slechte scouting dankzij grote blunders van van Geel.” Was verkeerd en maar de schuld aan Giovanni geven die moest roeien met de riemen die hij kreeg toegeworpen.
Dat er andere in hadden kunnen staan daar kan ik me nog iets bij voorstellen en zeker de jeugd had wel eens kans verdient.
Daarnaast heeft Giovanni met zijn in jouw ogen geen mentale persoonlijkheid en tactisch inzicht of overwicht wel prijzen gepakt die geen van zijn voorgangers heeft weten te behalen. Daarnaast zat Giovanni niet alleen op die bank hij had ook nog assistenten als van Gastel en Landzaat of zijn die ook slappe koek in jouw ogen?????
Helaas altijd zo erg jammer al die kritiek en nooit iets opbouwends.
Afbreken is heel snel gedaan maar opbouwen dat moet je maar afwachten of dat onder Stam gaat gebeuren.
Als zet je nu de allerbeste trainer van de wereld voor de groep dan waren ze nog niet verder gekomen dan de 3e plaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Glasgow Rangers

Actuele wedstrijden

135 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Valentin Rongier is in beeld om de opvolger te worden van Nabil Fékir bij Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren