‘Manchester United zet toch streep door komst Matthijs de Ligt’

Zondag, 26 mei 2019 om

Het leek er in de afgelopen dagen even op dat Manchester United Barcelona af zou gaan troeven in de strijd om Matthijs de Ligt. The Red Devils waren volgens de meest recente berichten namelijk wel bereid om aan de financiële eisen van de aanvoerder van Ajax en diens zaakwaarnemer Mino Raiola te voldoen. Sky Sports komt zondagochtend echter met ander nieuws: volgens de doorgaans goed ingevoerde sportzender heeft Manchester United inmiddels een streep door de komst van de jonge verdediger gezet.

Deze berichten staan haaks op het nieuws dat in de nacht van zaterdag op zondag nog naar buiten kwam. Het Catalaanse RAC 1 en de Daily Mirror wisten toen nog te melden dat de worstelende Engelse grootmacht de beste papieren voor de komst van De Ligt in handen had. De club zou zelfs al een bod van 79,4 miljoen euro hebben neergelegd bij Ajax en zou ook bereid zijn om aan de salariseisen van het kamp-De Ligt te voldoen.

Volgens de Daily Mirror kon De Ligt zelfs twintig miljoen euro per jaar gaan verdienen op Old Trafford, waardoor hij alleen grootverdiener Alexis Sánchez voor zich hoefde te dulden. Raiola kon bovendien op een commissie van omgerekend 13,6 miljoen euro rekenen en dat zou voor de belangenbehartiger genoeg zijn om zijn cliënt richting Manchester te ‘pushen’.

Sky Sports stelt zondag echter dat Manchester United zijn interesse inmiddels heeft ingetrokken. De beleidsbepalers binnen de club zouden ervan overtuigd zijn dat De Ligt ondanks de berichten die het tegendeel beweren toch onderweg is naar Barcelona, waardoor het voor de Engelse club geen zin meer heeft om verder te onderhandelen.


Poll

Wat lijkt jou de beste club voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door janta)

Geweldige tijd voor de media. Je kan nu alles opschrijven en het scoort voldoende lezers. Het zijn overigens geweldige bedragen voor die jongen van negentien, heeft na zijn carrière geen tabakszaak nodig.

Haha volgens mij zit Matthijs lachend op de bank te kijken naar al die onnozole geruchten😂. De ene keer United, dan Barca, dan United en dan weer Barca.

26 mei 2019 om 12:04

Onnozele*

26 mei 2019 om 12:05

Tja, 8 miljoen per jaar of 20 miljoen. Ik zou het wel weten.

26 mei 2019 om 12:45

Heeft bij Barca hetzelfde als Frenkie 10mln +6mln variabelen. Dus kom je bij 8?

26 mei 2019 om 12:47

Van de artikelen waar werd geroepen dat de Ligt water bij de wijn zou moeten doen en blij niets zijn dat hij met Messi kon spelen. Daar werd 8 miljoen vermeld.

26 mei 2019 om 13:43

Ahhh dank dan voor de info. Want voor zover ik heb gelezen uit meerdere (on)betrouwbare artikelen was het een identiek aanbod aan de Ligt gedaan. We wachten het maar af...

26 mei 2019 om 12:25

@modric Denk ik ook, en ik denk niet dat United ooit een optie is geweest voor hem, die doen nu toch al drie jaar niet meer mee in de top en moeten echt nog wel een paar hele goede transferzomers hebben voordat dat verandert.

26 mei 2019 om 12:59

Overmars ook.

26 mei 2019 om 13:16

Haha precies als Frenkie en PSG destijds. Z'n vriendin zei het mooi. Hij zou al in Parijs zijn, er zou al getekend worden. En toen werd Frenkie rustig wakker naast haar, wetend van niks.

Leuke soap begint dit te worden..

Hopelijk slaat Man City nu z'n slag! Zou een fantastische versterking zijn voor komende jaren! Een betere vervanger voor Vincent Kompany kan ik niet bedenken. Voor De Ligt zou Man City ook de beste keuze zijn. Met Guardiola heeft hij de beste coach ter wereld en ook nog eens een coach dat perfect aansluit bij De Ligt's kwaliteiten. De Ligt is opgeleid volgens de Cruijff filosofie en dat is exact de filosofie van Guardiola! Daarnaast is De Ligt ook nog eens zeker van een basisplek. Ik schat hem sowieso hoger in dan Stones en Otamendi. Otamendi lijkt zelfs te vertrekken. Dan houdt De Ligt alleen nog Stones en Eric Garcia over als concurrenten voor de rechter centrale verdedigers positie. Ik zie De Ligt het sowieso winnen van Stones en Garcia. De Ligt - Laporte zou een droomduo zijn bij Man City!

26 mei 2019 om 12:23

Stones hoort opeens niet meer bij dat geraamte van een paar dagen geleden?

26 mei 2019 om 13:57

Stones behoort zeker wel tot dat geraamte. Stones komt als 3e centrale verdediger genoeg in aanmerking voor speelminuten. In Engeland speel je zo'n 60 a 70 wedstrijden in 1 seizoen en dat kunnen De Ligt en Laporte bij lange na niet aan met z'n tweeën. Guardiola is daarnaast een coach dat veel rouleert en daarom zal Stones ook aan genoeg minuten komen. Net als Garcia.

26 mei 2019 om 12:35

Als De Ligt succes wilt hebben in de CL kan hij beter niet gaan spelen onder Guardiola, faalt altijd in de CL.

26 mei 2019 om 13:50

Faalt altijd in Cl?? Volgens mij ben je vergeten dat Guardiola met Barcelona gewoon 2 keer de CL wist te winnen. Bij Bayern Munchen ook steeds de halve finale gehaald en in de laatste jaar van Guardiola bij Bayern Munchen, was Bayern Munchen op een haartje na uitgeschakeld. Muller hoefde de penalty maar raak te schieten en Bayern Munchen was door naar finale. Ook bij Man City had Guardiola dit jaar en vorig jaar totaal geen geluk aan z'n zijde in CL.

Wat je nu doet, is zonder context goedkoop scoren en Guardiola de grond in boren. Als je niet kan in zien dat Guardiola een topcoach is, heb je serieus een plaat voor je kop.

26 mei 2019 om 14:14

Iedereen ziet dat Guardiola een topcoach is, maar iedereen ziet ook dat hij tot nu toe alleen gezeten heeft bij de clubs met veel geld of clubs die toch al het best waren. Bij Barca heeft Pep het grandioos gedaan alleen bij Bayern was hij niet beter dan Hoenness en bij City lukt het ene doel, de CL, ook maar niet.

Voor iemand die gezien wordt als een van de beste coaches ter wereld is 2010/2011 toch lang geleden. Zeker gezien de eindeloze middelen deze coach tot zijn beschikking heeft.

26 mei 2019 om 12:45

Hahaha ja joh koop gewoon nog een centrale verdediger. Dat wil heten dat City afgelopen 5 jaar meer dan €300m heeft geïnvesteerd in centrale verdedigers als ze de Ligt kopen. De Ligt past naar mijn mening het best bij Bayern en bij Liverpool. Maar dat is mijn mening. En als je van Ajax naar City gaat dan komt ie thuis van een koude kermis als die kampioen wordt en graag een feestje wil vieren.

26 mei 2019 om 13:18

Maar is het wel een soap? Tot nu toe heeft geen enkel Nederlands blad of Nederlandse krant gemeld dat er een bod op Matthijs is binnen gekomen. Ik heb toch meer vertrouwen in hun berichtgeving over een transfer van een Ajax speler dan van Engelse en Spaanse media. Volgens mij gaat iedereen ervan uit dat hij weggaat maar is tot nu toe vooral interesse en niets concreets. En om op je post te reageren, Matthijs zou wel echt geweldig zijn bij City. Al zie ik hem het liefste naar Bayern vertrekken.

26 mei 2019 om 13:18

de coach kan dan wel een eigen visie van de cruijff filosofie hebben, de club echter totaal niet. Een coach is tijdelijk. Als Pep weggaat dan heb je een de Ligt bij een Man City zitten zonder de coach met 'zijn' filosofie. Kan me wel leukere clubs bedenken om bij te zitten. Waar men wel komt feesten bij een prijs.

26 mei 2019 om 13:54

De gehele club bij Man City bestaat uit medewerkers met een Barcelona verleden met onder andere Txiki Begiristain als directeur. Dat is ook de reden dat Guardiola voor Manchester City kiest. Het is echt niet zo dat als hij weggaat, de hele filosofie van club ineenstort. Bovendien zie ik Guardiola nog minimaal 5 jaar blijven bij Man City, aangezien hij nog veel uitdagingen heeft bij Man City.

26 mei 2019 om 14:09

5 jaar ??.. Guardiola is niet zo trouw aan een club hoor, die gaat nog wel vaker van club wisselen.. net zoals jij dat ook doet.

26 mei 2019 om 19:59

Pep neemt over 2 jaar weer een sabbatical of stopt er definitief mee.

26 mei 2019 om 15:15

Er loopt nog een andere geweldenaar rond centraal achterin bij City. Philippe Sandler vergeten?

26 mei 2019 om 16:26

Eric Garcia is een veel groter talent dan Phillippe Sandler. Sandler is een pure handelswaar voor Man City en zal in de toekomst met winst doorverkocht worden, zoals bij veel talenten van City gebeurt.

Ik vraag mij af waar het geld allemaal vandaan komt bij Barcelona als ze zowel Griezmann als de Ligt gaan kopen. Wat die allemaal hebben uitgegeven de laatste jaren is gewoon bizar.

26 mei 2019 om 12:08

Als je ziet dat die CL al 100 miljoen opleverde dan kan ik het sommetje wel maken.

26 mei 2019 om 12:09

Griezmann gaat waarschijnlijk niet komen. Hoop het ook niet. De kleedkamer is er heel erg op tegen. Na dat hij vorig seizoen een documentaire ging maken over zijn afwijzing. Hoeft de kleedkamer hem niet in de groep. Hoop op de Ligt en dat rakitic en couthino worden verkocht

26 mei 2019 om 12:13

Als griezmann niet naar barca gaat ben ik benieuwd waar die wel heen gaat. Wat denken jullie?

26 mei 2019 om 12:15

Weet niet. Denk dat we voor zijn beslissing nog op de documentaire moeten wachten om het te weten.

Ze geven dan wel heel makkelijk op. Als ze United weer willen opbouwen zoals er vanochtend te lezen was, dan is dit natuurlijk een hele goeie investering. United blijft een club met aanzien, en met 3/4 gerichte aankopen zie ik ze zo weer mee doen voor de titel. Ze hebben met De Gea en Pogba wereldtoppers en nog 4/5 ‘prima’ spelers. Maar spelers als Young, Smalling en Jones is gewoon rotzooi voor een club van dat niveau..

26 mei 2019 om 12:24

Het zou inderdaad een hele goede investering zijn, maar ze moeten wel meer posities versterken. Dus ze zullen meerdere goedkopere talentvolle spelers halen verwacht ik.

Hopelijk biedt Arsenal dan 80 miljoen aan Ajax en 20 miljoen aan salaris voor de ligt. Geef raiola 15 miljoen en je hebt een wereldverdediger. En anders gaat de ligt maar naar Barcelona dan kan Umtiti wel naar Arsenal. Het blijft dromen.

26 mei 2019 om 15:18

Wat hebben de Ligt of Umtiti nou bij Arsenal te zoeken? Sta je daar centraal met spelers als Holding, Papastapopoulos en Mustafi. Is toch gewoon om ziek van te worden. Loop je gaten voor zowel jezelf als je team genoten dicht. Zie je Samuel en Matthijs al langs kaal worden van frustratie voor hun 26e

Barca haakt af ManU haakt af... Het moet niet zo zijn dat alle clubs afhaken en dat hij zometeen onder het maximale weggaat! Zie het al zo gebeuren

26 mei 2019 om 12:24

Zie het probleem niet, kan imo ook beter nog een jaar blijven en kijken hoe de situatie zich ontwikkeld. Uiteraard kunnen we zijn contract dan sterk verbeteren.

26 mei 2019 om 13:06

Het zou toch geweldig zin als alle clubs afhaken, nog een jaartje de Ligt in de Arena. Kan hij een jaar later alsnog verkocht worden na een geweldig EK

Zou ook echt onzin zijn om naar united te gaan als de absolute top je ook wil hebben.

26 mei 2019 om 13:21

hoezo onzin? Juist een mooi moment om in een club te stappen dat nu in een bodem van het dal zit maar als voortuizicht de Sky is the limit heeft?
Alles is mogelijk bij United, er is geld, er is aanzien, er is een fantastisch stadion en er is waardering voor de ploeg. De aantrekkingskracht is nog steeds inmens. Als het weer begint te lopen gebeuren er weer mooie dingen in het Theatre of Dreams.

26 mei 2019 om 14:58

Het enige dat ik lees is als als als. Waarom zou het nu ineens wel zo zijn? Al jouw als puntjes hebben andere clubs al maar dan inclusief prestaties en wereldvoetballers.

26 mei 2019 om 15:15

ja natuurlijk als als. veranderingen komen nu eenmaal niet automatisch. Dus er zullen nieuwe links gelegd moeten worden voor beter resultaat. De Ligt kan daar 1 van zijn.
Daarnaast komen alleen Real en Barca in de buurt van de financiele mogelijkheden van United. Op eigen kracht dan. Qua statuur en geschiedenis zijn er ook maar weinig clubs die kunnen tippen aan United.

United is een slapende reus en ik zou de afweging van De ligt om deze reus wakker te maken er daar eeuwig erkenning voor krijgen in plaats van leuk mee hobbelen bij Barca en niet iets super speciaals neerzetten, goed snappen

Breaking news: Ajax in gesprek met Babel om te praten over een transfer van Babel naar Ajax.

On: De Ligt moet naar Barcelona. Samen met zijn maatje Frenkie bij Barcelona spelen. Goed voor het Nederlands elftal.

Mooi zo. Manchester United is weliswaar een mooie een enorm grote club, maar gezien de periode waar ze nu in zitten niet een fijne club om heen te gaan. Wat betreft De Ligt hoop ik toch dat het Barcelona wordt.

Je kunt in feite het gehele bericht dagelijks knippen en plakken, verandert de naam van de club even en je hebt weer zeer tevreden adverteerders. Ik heb het al niet eens meer gelezen, zo interessant is het allemaal.

26 mei 2019 om 13:26

Vind ik toch knap dat je reageert zonder dat je het gelezen hebt en dus eigenlijk niet weet wat er in het bericht stond. Nu staat er toevallig niks interessants in het bericht, maar het blijft opmerkelijk..

Damn respect, deze man heeft inmiddels al voor de volledige Europese top gespeeld

Geen enkele club kan of liever gezegd wil, aan de persoonlijke eisen van Raiola voldoen en dat zou ook meer dan terecht zijn.

26 mei 2019 om 20:00

Psg, juve, en united zijn het niet met jou eens

Ik hoop nog steeds dat hij naar juventus gaat lijkt mij de beste competitie voor hem

26 mei 2019 om 13:19

Hij is nog maar 19 en daarom hoop ik dat hij nog minimaal 1 jaar bij Ajax blijft.

26 mei 2019 om 13:23

Hoop dat hij tot juli 2021 blijft! en in de tussentijd geen contract verlengt. Dan kan hij zich nog 2 jaar laten zien bij Ajax en een stabiel EK spelen. Daarna kan hij naar alle clubs zonder transfersom. Winst voor de Ligt en Winst voor alles en iedereen behalve Ajax. Perfect!!

26 mei 2019 om 13:29

Geloof mij, aan zulke kapitaalvernietigingen daar begint Marc niet aan.

26 mei 2019 om 14:15

Daar geloof ik je meteen in hoor. Alleen het zou wel een mooi scenario zijn voor de rest van de Eredivisie.

Er is maar één club die met geld smijt en gek is om zoveel geld te betalen en dat is Barça.

27 mei 2019 om 11:43

Real is er mee begonnen door ruim 100 miljoen te gaan betalen voor Bale en toen barste de gekte pas goed los. Er word momenteel met miljarden gesmeten dat van zijn lang zal ze leven terug verdiend zal worden en ik durf te voorspellen dat dit op een gegeven moment mis gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller1610
David de GeaKeeper160
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

129 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf analyseert Ajax: ‘Inbrengen van zijn blinde vlek was dieptepunt'

Ajax heeft dinsdagavond aan een punt in de thuiswedstrijd tegen Valencia zeker voldoende om te overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers kenden afgelopen vrijdag met de eerste nederlaag in dit...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren