‘Watford wil Ajax na komst Richarlison opnieuw dwarszitten’

Donderdag, 23 mei 2019 om 18:12Robin Bruggeman

Ajax ondervindt concurrentie in de strijd om de handtekening van Cristian Pavón. TyC Sports en El Liberal melden donderdag dat Watford bij Boca Juniors een bod heeft uitgebracht op de 23-jarige vleugelaanvaller. De Argentijnse buitenspeler wordt ook al enige tijd in verband gebracht met Ajax en volgens Doble Amarilla heeft de Amsterdamse club reeds een bod van zestien miljoen euro neergelegd bij de topclub uit Buenos Aires.

Voor Ajax is het niet de eerste keer dat Watford zich meldt voor dezelfde speler. Twee jaar geleden wonnen the Hornets het gevecht om Richarlison, die al op weg leek naar de Johan Cruijff ArenA maar uiteindelijk toch koos voor het avontuur in de Premier League. De Braziliaanse aanvaller werd door Watford een jaar later voor veertig miljoen euro verkocht aan Everton.

Pavón is multifunctioneel en kan op elke positie in de aanval uit de voeten. De Boca-speler werd vorig jaar zomer opgenomen in de WK-selectie van Argentinië. Een jaar later hangt de vlag er echter heel anders bij, want bondscoach Lionel Scaloni heeft de door Ajax begeerde vleugelspits niet opgenomen in de selectie voor de Copa América van deze zomer, mede door de vele blessures van afgelopen seizoen.


Poll

Denk jij dat Cristian Pavón volgend seizoen voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door blieke)

Die hebben een slimme manier van scouten gevonden: Ajax weet de talenten in Zuid-Amerika wel te vinden dus we bieden gewoon beter op dezelfde speler

23 mei 2019 om 18:32

In dit geval niet zo erg.... Pavon is een gevalletje Dolberg. Na zijn blessure nooit meer dezelfde geworden... voor zoveel geld een enorme gok. Van mij mag hij naar Watford.

23 mei 2019 om 21:20

te voorbarig dit, joa hij is idd teruggevallen maar hy is 10x beter dan failberg en zou gewoon basis staan bij een sevilla, het is een werkbij pur sang aanvallend en verdedigend, mensen onderschatten pavon wel erg hier zeg

23 mei 2019 om 19:16

Hadden ze dat maar bij Magallan gedaan. Dan is Watford in ieder geval nog wel zo slim om dan te bieden op de echte pareltjes.

ON: Ik blijf toch heel benieuwd naar de combinatie Pavon Ajax. Ik vind ze van nature niet zo bij elkaar passen, ik ben benieuwd hoe Ajax denkt Pavon optimaal te laten renderen. Verder past hij veel meer bij het snelle voetbal in de omschakeling wat er in Engeland meer gespeeld wordt. Ik denk dat het bij Watford een sensatie gaat worden en net als Richarlison binnen een jaar een stap omhoog kan doen.

24 mei 2019 om 00:01

@inkemontana

nou, als je als club Pavon niet kent heb je echt onder een steen geleefd

Pavon is toch ook al weer 23. Als Watford inderdaad serieus geïnteresseerd is, zie ik het zomaar gebeuren dat hij naar de BPL trekt. Zo snel mogelijk naam maken in de BPL en je zit gebakken. Bij Ajax moet je nog maar afvragen of een seizoen als het vorige er nog een keer in zit

23 mei 2019 om 18:25

Vaak gelezen dat Pavon een matig seizoen achter de rug heeft en dat Ajax er beter aan doet voor Vargas te gaan. Ik denk dat de ambitie van Pavon duidelijk is wanneer hij Watford boven Ajax verkiest, wat hem geen eens kwalijk valt te nemen hoor.

23 mei 2019 om 18:37

Ik kan me nog goed herinneren... dat ene Milik voordat hij naar Ajax kwam, ook niet zo'n bijzonder goed jaar had gedraaid..

Je kunt van dat nooit in de toekomst kijken.. want ook andersom gebeurt het. Adam Maher speelde echt de sterren van de hemel bij Az, ging vervolgens naar Psv... en wat is er van terecht gekomen? Zelfde geldt voor Sulejmani, bij Heerenveen echt een topper en heeft het bij Ajax (helaas) niet echt waar kunnen maken.

24 mei 2019 om 00:01

@miltonkeynes

niks mis mee met spelen in de Premier League, imo de mooiste competitie ter wereld lijkt mij

23 mei 2019 om 18:27

Waarom zou je bij ajax geen naam kunnen maken? Watfors kan ook zomaar voor degradatie spelen. We hebben bii Tadic gezien dat niet iedere creatieve speler dat soort voetbal ligt.

23 mei 2019 om 18:39

Omdat Ajax hoogstwaarschijnlijk een minder seizoen gaat spelen dan dit jaar, alles en iedereen dan 3x niks is vanuit de media en hij zich misschien niet eens in de basis weet te spelen gezien de huidige vorm van hem en het feit dat nog lang niet zeker is of bijvoorbeeld Neres vertrekt (denk overigens van wel hoor). Heb überhaupt liever dat ze eerst voor Ødegaard gaan, eerst op de flanken a la Ziyech. Dus. En bij Watford is wellicht de concurrentie van een wat lager niveau.

23 mei 2019 om 19:20

Zelfs als je bij Watford tegen degradatie zou spelen, wat in de verste verte niet zo is, dan nog is het bereik in de BPL enorm groot.

23 mei 2019 om 20:28

Watford zit pas vanaf 2015/2016 weer in de Premier League en zaten wel degelijk heel dicht tegen degradatie aan in 1 van die seizoenen.

Afgelopen seizoen hebben ze het goed gedaan met plek 11 en een FA Cup finale, maar deze club heeft 9 coaches gehad in de afgelopen 5 jaar. Zo stabiel oogt dat dus niet.

Denk dat Ajax in een betere positie zit dan met Richarlison en Bailey destijds.
Moet wel goed komen als Nettomars hem echt wil halen.

23 mei 2019 om 19:36

Ajax zou het beste voor Bruma kunnen gaan, nog maar 24 jaar en heeft zich bewezen bij veel clubs in Europa, kan zowel als links als rechtsbuiten spelen.

Watfort moet gewoon ophouden, om Ajax steeds voor de voeten te lopen.
1 x hebben ze dat al gedaan, en hebben ze mogen profiteren, van de doorverkoop.
Nu moeten ze ophouden, ga zelf op spelersjacht en koop niet alles voor anderen weg.
Als AFC Ajax Amsterdam slim is gaan ze doorpakken,en laten ze Watfort zien hoe een grote club dat doet.

23 mei 2019 om 18:53

Wat een bullshit zeg. Pavon is een vrij bekende naam in Zuid Amerika, speelde al vaak voor Boca en speelt voor de nationale ploeg. Watford scout nou ook eenmaal in die regio, hebben niet voor niks 7 spelers uit Zuid Amerika onder contract staan.

Ik denk.. dat het ze geen 2e keer lukt om een speler voor Ajax's neus weg te kapen.. zeker niet na het Europese seizoen.

23 mei 2019 om 19:15

Afgelopen Europese seizoen gaat niks zeggen over aankomemd seizoen. Watford heeft gewoon een voordeel en dat is dat het in de Premier League speelt.

Die Pavon mogen ze van mij voor onze neus wegkapen.

23 mei 2019 om 19:23

Hoezo? Ik ken hem totaal niet. Maar als ik de berichten zo hoor lijkt het mij een prima aanwinst voor Ajax.

23 mei 2019 om 23:06

Ik zag hem in de liberatores of wat dan ook finale spelen maar er zit lekker wat passie in die vent zal een droom zijn als die komt

Heeft Ajax überhaupt wel bevestigd dat ze interesse hebben in Pavon?

Doen! Haal Pavon maar voordat Ajax het doet. Hij lijkt me niet de speler die Ajax nodig heeft. Kwalitatief is ie behoorlijk door de mand gevallen, maar hij is ook snel ongemotiveerd. Dat moet je niet in je groep willen. Focus maar op andere spelers. Watford, ga je gang.

Watford is wel gewoon een degelijke premier league club op dit moment. Ajax kan een prima salaris bieden maar kan natuurlijk nooit op tegen de status van de premier league. Ajax kan hem Champignons League bieden maar moet zich ook eerst maar eens door de voorrondes zien te spelen. En dat met een elftal met veel nieuwe spelers waarschijnlijk. Een keuze voor spelen in de PL zou ik wel begrijpen voor zo'n speler.

Nu gaan we zien wat de waarde is van de halve finale CL van Ajax. Hoe staat Ajax er op vs een middenmotor/degradatiekandidaat in de Cl.

Ben heel benieuwd, mijn verwachting is dat een Zuid Amerikaan nu liever naar Ajax gaat, maar ik weet niet of Ajax hem echt wilt en wat Watford wilt. Laat ze maar samen strijden en dan komt hopelijk het sportieve plaatje er uit en kiest Pavon voor Ajax (strijden om titels en Europees voetbal) ipv keuze voor strijden tegen degradatie (in weliswaar de sterkste competitie ter wereld)

23 mei 2019 om 19:14

Maar mogelijk (ik zeg mogelijk) wel CL voetbal en er zijn al goede Argentijnse spelers bij Ajax wat hem een goed gevoel kan geven om in Europa te aarden. Dit is een jongen die dus een heel slecht jaar achter de rug heeft. Hij moet weer aan de praat gebracht worden, dus dat kan een grotere rol spelen dan met andere spelers. Ook denk ik dat ten hag uitstekent is om een speler weer op de rit te krijgen. Ik had het met Dolberg al lang gehad, maar hij gaat maar door met kansen geven. Ajax is financieel ook sterker dit seizoen.

Ik heb echter vernomen nog voor dit Watford nieuws dat Ajax helemaal geen intresse had voor Pavon. Er worden steeds maar dingen geroepen, maar wat ervan waar is.... Men weet dat Ajax geld heeft, dus als een club een speler wil verkopen kunnen ze doen alsof Ajax hem wil om zo de aandacht te trekken.

23 mei 2019 om 19:21

Watford heeft ook een argentijnse speler en nog wat spaanstalige spelers. Ook een spaanstalige coach trouwens, kan ook nog weleens meespelen

Zijn keuze zal in ieder geval genoeg zeggen over zijn sportieve ambities. Uiteraard valt er ook wat voor te zeggen om gewoon voor een maximaal salaris te gaan i.p.v. je sportieve carrière boven alles te stellen. Mocht hij in Nederland komen te voetballen, ben ik benieuwd of het weer een gouden gok van Overmars blijkt te zijn.

23 mei 2019 om 19:22

Inderdaad. Als een speler ambitie heeft en op sportief vlak alles er uit wil halen is er maar één logische keuze: het grote Ajax.

Zijn keuze zal in ieder geval genoeg zeggen over zijn sportieve ambities. Uiteraard valt er ook wat voor te zeggen om gewoon voor een maximaal salaris te gaan i.p.v. je sportieve carrière boven alles te stellen. Mocht hij in Nederland komen te voetballen, ben ik benieuwd of het weer een gouden gok van Overmars blijkt te zijn.

Ajax moet Pavon maar mooi naar Watford laten gaan dan, en zelf bij Watford aankloppen om Dodi Lukebakio op te pikken.

Speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Dusseldorf in de 1. Bundesliga en was 1 van de absolute uitblinkers. ( en ja, ik heb alle wedstrijden van de club gezien; thuis in het stadion, uit op tv).

21 jaar, Belg, van origine een rechtshalf, maar bij Fortuna vooral rechtsbuiten/valse spits. Is bloedsnel, technisch vaardig, kan een mannetje uitspelen en heeft een snoeihard schot.

Meest memorabele moment van het afgelopen seizoen was de hattrick tegen Bayern Munchen, uit nota bene.

Volgens Fortuna (website) moet hij +/- 10 mln kosten (wat die club helaas niet kan betalen). Is zeker (ook volgens de duitse sportmedia) 1 van de revelaties in de Bundesliga, aangezien hij bij promovendus Fortuna speelde, en niet bij 1 van de topclubs. Mede door hem is Fortuna op de 10de plek geeindigd in de competitie, terwijl ze vooraf als gedoodverfde degradatiekandidaat werden bestempeld..

23 mei 2019 om 20:24

Ik denk dat Lukebakio eerder gebaat is in Duitsland te blijven. Heeft daar toch meermaals op zijn donder gekregen van de coach, onder meer omdat hij ging zweven na die hattrick. Zo'n prikkelende stijl heeft hij duidelijk nodig om goed te blijven presteren. Bij Anderlecht altijd gepamperd geweest en daar uiteindelijk doorgestuurd wegens mentaliteitsproblemen, bij het vergelijkbare "softe"ajax zou hij dus zomaar in zijn oude gewoontes kunnen vallen. Ook zie ik hem eerder renderen in een ploeg die de ruimtes exploiteren achter de verdediging.

Een overstap naar BMG zou wel wat zijn voor hem, mocht het hen niet lukken om Trossard weg te plukken bij Genk.

23 mei 2019 om 21:11

Friedhelm Funkel heeft hem behoorlijk onder controle gekregen, schuwde er ook niet voor Lukebakio te banken.

Ben het met je eens dat het een jongen is die duidelijkheid en af en toe een harde hand nodig heeft. Dat Ajax (onder ten Hag tenminste) daar te "soft" voor zou zijn denk ik echter niet.

Hij is inderdaad (met name vanwege zijn snelheid) bij Fortuna vooral een "counter-speler" omdat tegen de top en subtop in de Bundesliga Fortuna altijd de underdog is. Tegen gelijkwaardige tegenstanders komt Dodi echter ook goed uit de verf, als Fortuna (zeker thuis) het spel wil of moet maken.

1 voordeel heeft hij wel: thuis speelt hij altijd voor 40 tot 50 duizend toeschouwers ;-)

23 mei 2019 om 21:38

Ik kan me wel in je uitleg vinden. Ik ben overigens benieuwd wat hij volgende maand laat zien op het U-21 toernooi, zou daar toch een van de smaakmakers kunnen worden.

Wat denk je trouwens over die andere Belg bij Fortuna, Raman? Die was in België ook niet onbesproken maar lijkt zich dan toch te ontwikkelen bij Dusseldorf?

24 mei 2019 om 07:58

Raman is een van de publiekslievelingen bij F95. Doet het daar uitstekend en men is bang dat hij wel eens gaan vertrekken na het afgelopen seizoen.

Ook op hem heeft Friedhelm Funkel een goede invloed gehad; Raman was in het begin van het seizoen af en toe wat recalcitrant maar is daarna uitgegroeid tot 1 van de gangmakers / aanjagers van het team.

Persoonlijk hoop ik dat hij blijft, maar bij een goed bod (wat niet eens gigantisch zal hoeven zijn) zal F95 hem moeten laten gaan vrees ik..

24 mei 2019 om 11:55

Ok, bedankt voor de info

Ik hoop dat Ajax niet voor deze Pavon gaat maar een poging gaat wagen bij de Portugese Bruma van Leipzig die zowel linksbuiten speelt maar kan ook rechtsbuiten spelen. Zou de perfecte opvolger van Neres zijn.

Alsof ze wachten op wat Ajax doet, en daarna happen. Best sneu. Anyway Ajax heeft prima Usp's om te gebruiken, zoals spelen in de Champions league. Kijk naar de watford spelers, wie is er naar een topclub gegaan daarna? Ajax heeft nu Frenkie, de Ligt en wellicht nog meer. Zie de stap van Tadic en daarnaast moet Ajax alles op alles zetten om hen af te troeven. Ik zou denken, ...niet weer! Maar natuurlijk moet Pavon zelf ook graag willen anders houdt het snel op uiteraard.

Watford speelt toch nooit ergens om? Ze hebben alleen het geluk dat de tv gelden daar zo hoog zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal9-5
12.Watford7-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. SarrAanvaller64
J. NgakiaAanvaller40
D. BachmannKeeper40
B. FosterKeeper20
C. CathcartVerdediger50
Kiko FemeníaVerdediger20
C. KabaseleVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Watford.

1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren