‘Ajax heeft haast en wil deal voor het EK Onder-21 afronden’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Ianis Hagi verkast mogelijk naar Ajax. In april werd de aanvallende middenvelder van Viitorul al gelinkt aan een overstap naar de Amsterdammers en inmiddels melden diverse media uit Roemenië dat een transfer lonkt. Naar verluidt wil Ajax de transfer van de zoon van legende Gheorghe Hagi voor het EK Onder-21 afronden.

Medio juni begint het eindtoernooi waaraan ook Roemenië deelneemt. De Amsterdammers willen voorkomen dat de vraagprijs van de twintigjarige Hagi omhoog schiet als hij en zijn ploeg goed presteren deze zomer. De entourage van Hagi heeft al gesprekken gevoerd met diverse geïnteresseerde partijen, waaronder Ajax, zo meldt Fanatik.

“Nederland of België zijn zeer goede landen voor Ianis. We hebben nog geen beslissing genomen”, zei Hagi senior onlangs. De vader, die bij Viitorul ook de trainer is van de jongeling, zei eerder in gesprek met TelekomSport dat Ajax een mooie stap zou zijn voor zijn zoon. “Het zou buitengewoon voor hem zijn om daar te komen. Ik denk dat hij het in zich heeft."

“Ik denk dat Ianis een heel hoog niveau aankan, hij is slim en heeft karakter. Hij is de Xavi van Roemenië, als je naar zijn speelstijl kijkt. Daar geloofde ik in en ik heb hem een kans gegeven.” Hagi junior ligt nog tot medio 2023 vast bij Viitorul. Naast Ajax zouden ook onder meer Standard Luik, Anderlecht, Valencia en Sevilla de drievoudig A-international op de radar hebben staan.


Poll

Een goede aankoop voor Ajax?


Gerelateerd

102 reacties (laatste reactie door london calling)

Net als Marin ook al de Xavi van Roemenië..

22 mei 2019 om 11:18

We kunnen straks een Argentijnse verdediging en een middenveld met 3 Xavis opstellen. Prachtig.

22 mei 2019 om 12:23

Ik raad iedereen aan wat YouTube filmpjes van deze speler te bekijken. Echt een rasvoetballer. Is tweebenig, heeft een uitstekende traptechniek, schiet graag van afstand, passeert makkelijk tegenstanders linksom of rechtsom of door de benen. Een zeer complete speler. Laat hem samen spelen met Vd.Beek, Odegaard, Pavon, Neres en Tadic en het wordt echt genieten geblazen.

22 mei 2019 om 12:37

Ik woon al 2 jaar in Roemenië en geregeld zie ik wel wat van Hagi jr voorbijkomen en het talent druipt er vanaf. heel lichtvoetig, technisch goed, beetje te egoïstisch nog en schiet wat te graag van weinig kansrijke posities.

Wordt vast niet zo'n grote als zn vader, maar is wel heerlijk om naar te kijken. Heeft het anderhalf jaar terug bij Fiorentina niet gered, fysiek nog te licht.

Had m graag bij Feyenoord gezien, kostte toen ook slechts 2 miljoen...

22 mei 2019 om 14:26

Ik vind het allemaal leuk en aardig, maar dit zou dan de eerste zoon van een wereldvoetballer zijn die het in de generatie erna ook waarmaakt als wereldspeler.
Eerst zien dan geloven.

22 mei 2019 om 15:25

Dacht dat we dat al hadden bij Jaxie met onze held Daley!:P 2 generaties wereldklasse!

22 mei 2019 om 15:32

als ze dit jaar de CL hadden gewonnen had ik het daarom misschien wel het mooist voor Daley gevonden

maar zonder dollen, de zonen van super voetballers hebben ook het DNA van hun moeder in zich zitten dus nooit 1 op 1 evenveel talent.
En nog belangrijker, ze groeien vaak op in alle weelde dus de drive van hun vader benaderen ze al helemaal niet.
Ik ben benieuwd.

22 mei 2019 om 23:07

Woorden van journalisten moet je als een korreltje zout nemen, krantjes moeten verkocht worden en artikelen moeten aangeklikt worden.

On topic: Ik hoop dat deze koop doorgang vindt, ben nu al voorzichtig verheugd!
Als een fervent football manager gamer zie ik al een aantal jaren meneer Hagi als een zeer goede aankoop voorbij komen voor een spotprijs (als je club status maar goed genoeg is). Zijn eigenschappen voor een speler van zijn leeftijd is iets wat je bijna exceptioneel mag noemen. Zijn balaanname, techniek, dribbel, passing, spelinzicht en vastberadenheid zijn 1 van de dingen dat er met kop en schouders boven uit steken. Als dat enigszins reflecteert met de werkelijkheid dan heb je een hele leuke speler in handen, dan heb je een Odegaard helemaal niet nodig.

Na Marin, is nu ook Ianis Hagi de Xavi van Roemenie, aldus Hagi Senior.

22 mei 2019 om 11:00

Nee dat heb je niet helemaal goed, Marin was de Iniesta van Roemenië...

22 mei 2019 om 11:07

Loopt er ook niet ergens een Ronaldinho van Roemenie rond ? Dan zitten we voor de komende 10 jaar goed.

22 mei 2019 om 12:07

Waarom ook niet djuricic? Heb je ook meteen de Johan Cruyff van de balkan binnen.

22 mei 2019 om 14:46

Heeft Twente niet ook ooit zo'n speler gehad? De David Beckham van het Midden-Oosten of zoiets.

22 mei 2019 om 15:34

Voeg er dan ook nog even Chanturia aan toe, de Georgische Messi. Daarna gelijk doorpakken met Jerdy Schouten van Excelsior, Frenkie van Kralingen. CL 2020 is binnen.

Ken 'm alleen van FM, daar is dit wel een potentieel toppertje hoor.
Goed om te zien dat Overmars al gelijk doorschakelt en vol bezig is het de naderende transferperiode.

Stiekem wel een beetje jaloers op wat Ajax al heeft gedaan op de transfermarkt/lijkt te gaan doen. Behalve Scherpen, dat is niet erg haha.

22 mei 2019 om 11:01

Ach, als je een goede verdediging hebt staan, heb je de keeper niet eens nodig haha

22 mei 2019 om 12:01

@Angelo Marc Overmars is nog maar aan het warm draaien, het echte vuurwerk moet nog komen.

22 mei 2019 om 12:11

Wacht maar... ik geloof wel in die jongen. Er wordt altijd geroepen dat elke lange jongen in Nederland met een beetje training en goede wil een goede keeper kan worden. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, maar ik denk dat Scherpen met goede begeleiding wel echt nog heel veel groeipotentie heeft en sterk kan verbeteren. Hij is nu 19, denk dat hij over een jaartje of 4 echt een goede keeper kan zijn.

22 mei 2019 om 12:24

De fout om een keeper te halen die nergens bij kan, maakt Marc niet meer

22 mei 2019 om 12:31

Heel eerlijk; toen Cillissen naar Ajax kwam sprong ik ook niet de lucht in van vreugde. Afwachten maar hoe t uitpakt. Van wat ik gezien heb maakte ie niet echt n goede indruk...

22 mei 2019 om 14:18

Ik hoop voor jou En Feyenoord dat de transfercarroussel snel in gang komt, een paar Feyenoorders voor mooi bedrag verkocht worden zodat jullie ook gericht aankopen kunnen doen. Wie die aankopen gaat doen of wie het zijn is mij een raadsel maar zou fijn zijn als jullie niet tot de laatste weken hoeven te wachten

22 mei 2019 om 15:36

Feyenoord heeft niet eens een technisch directeur, het is echt ongelooflijk hoe het daar aan toe gaat. Ze missen nu simpelweg deze transferperiode, want wie hakt de knopen door? En al hebben ze over een week een TD, dan moet die alsnog inwerken etc.

22 mei 2019 om 15:47

Haha ja daarom ook 'Geen idee wie het moet doen'😉.

23 mei 2019 om 00:39

Ze moeten het een beetje spannend houden....

Ik bedoel het niet zozeer negatief, maar Ajax is wel ontzettend bezig op de transfermarkt zeg. Ze willen duidelijk een kwaliteitsslag maken. Is het niet voor de basiself, dan is het wel voor de bank of het rijpen in Jong Ajax

22 mei 2019 om 11:00

Goed opgemerkt. Ben er erg tevreden mee moet ik eerlijk zeggen. Op Scherpen na zie ik zeker wat in alle inkomende spelers en uiteraard komen er ook nog uitgaande transfers. Is het niet voor nu, dan zijn ze alvast klaar en gewend voor volgend jaar zomer. Topbeleid.

22 mei 2019 om 11:08

Scherpen is natuurlijk nog erg jong voor een keeper. De lengte heeft ie, dus dit kan met de juiste begeleiding en trainers over 5 jaar een prima keeper worden.

22 mei 2019 om 11:40

Een keeper moet je niet beoordelen op zijn lengte, vind Scherpen een keeper met een slechte trap en gaat traag naar de grond. Misschien is hij wel iets te lang?

22 mei 2019 om 11:59

Ja zn motoriek lijkt inderdaad niet in orde. Ik hoop dat ook dat Ajax die ruwe kantjes eraf kan krijgen.

22 mei 2019 om 13:02

Ach, met Van der Sar heeft hij een goede mentor te pakken..

22 mei 2019 om 11:01

Vind je het gek dat Ajax bezig is op de transfermarkt, als een heleboel van onze spelers gelinkt worden met een transfer?

Voorgaande jaren was het probleem juist dat we te laat op dit soort situaties reageerden en last-minute een speler haalden. Nu lopen we op de zaken vooruit, door spelers al ver voor het begin van het nieuwe seizoen aan te trekken.

22 mei 2019 om 11:16

Pro actief zijn is beter dan reageren, zoals het, noodgedwongen door de sanering, tot 2016 ging.

Ik vraag me af hoe goed die Hagi is, aangezien hij "al" 20 is. Normaliter zijn toptalenten van die leeftijd al lang en breed gescout door een Europese topclub, dus ik hoop dat hij een moederskindje is, die niet het huis uit wilde

22 mei 2019 om 11:19

Die activiteit op de transfermarkt is ook gewoon nodig dit jaar. Vanuit de jeugd is er in vergelijking met voorgaande jaren een mindere lichting. De onder-17 is dan wel weer zeer belovend. Wil je een hoog niveau vasthouden en heb je dat niet in je jeugd rondlopen dan moet je ze dus ergens anders gaan halen. Daarnaast is Overmars er weer ruim op tijd bij dit jaar met zijn aankopen wat me als Ajacied zeer tevreden stemt. Je merkt gewoon aan alles dat het beleid bij Ajax op het moment klopt ten opzichte van enkele jaren terug.

22 mei 2019 om 11:33

Arjan, juist dit ben ik helemaal met je eens. Heb verschillende mensen horen roepen dat Ajax veranderd ik een koopclub, echter is dit nodig om het algehele niveau omhoog te krijgen. Vanuit de jeugd breekt er op het moment weinig door, een lichting met de ligt, van der beek, Nouri en de Jong(Willem II) komt zelden voor. Terwijl dit wel het niveau moet gaan worden wat Ajax nastreeft. Juist dan is het niet erg om te investeren. Zolang Ajax maar wel dicht bij hun DNA blijft en spelers als Brobbey en Unuvar de kans gaat geven wanneer die aanbreekt blijft Ajax een talentenmachine aangevuld met buitenlandse pareltjes.

22 mei 2019 om 12:15

Het is maar de vraag alleen of Brobbey bij Ajax blijft omdat hij onverminderd met Engelse topclubs wordt gelinkt. Verder helemaal eens hoor met wat je zegt.

22 mei 2019 om 14:44

Haha, dan moet je Brobbey daar zelf eens over horen. Die blijft. 100%.

22 mei 2019 om 11:29

- Ik bedoel het niet zozeer negatief, maar Ajax is wel ontzettend bezig op de transfermarkt zeg. -

Hoe moet je dit negatief oppakken? Dit is juist een compliment voor Ajax. Ik ben een groot voorstander van deze strategie.

22 mei 2019 om 11:35

Vele roepen nu dat Ajax veranderd is in een koopclub en voornamelijk PSV’ers denken dat er bij hen meer zelfopgeleide spelers doorbreken. Voor hen: 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

22 mei 2019 om 12:02

Ajax wil op ieder gebied de nummer 1 van Nederland zijn. Dus ook op het gebied van kopen.de mensen die ''koopclub'' roepen zijn voornamelijk de mensen die een beetje afgunstig zijn dat Ajax zoveel mogelijkheden heeft..

En als mensen denken dat Ajax weinig eigen jeugd of doorstroming van Jong Ajax in het 1e elftal hebben staan dan moeten ze alleen al naar de laatste wedstrijd van Ajax kijken. Bijna de helft is doorgestroomd vanuit de jeugd of vanuit Jong Ajax.

22 mei 2019 om 12:14

@cali88mero

Tja, zijn ook genoeg die dan roepen dat Malen, Rosario en Sadilek via de jeugd doorbreken, maar dat De Jong, Onana en Dolberg zijn aangekocht. Dus ik zou me daar niet te veel van aantrekken.

22 mei 2019 om 13:30

@cali88mero

Maar is dat zo dan? Als we kijken naar jeugd spelers van PSV die dit seizoen (serieuze) minuten hebben gemaakt.

Bergwijn
Zoet
Hendrix
Sadilek
Ihattaren
Gakpo

6 spelers. Wat inderdaad best netjes is.

Dan Ajax:

de Ligt
Mazraoui
van de Beek
de Wit
Ekkelenkamp
Dolberg
Eiting
Veltman

Blind tellen we maar even niet mee in deze situatie.

En jongens als Gravenberch, Noa Lang, Jordan Teze en Dante Rigo tel ik ook even niet mee. Want daar kun je amper van spreken dat zij serieuze minuten hebben gespeeld voor het eerste team. Daarnaast tel ik ook geen aankoop jeugd mee als Frenkie de Jong, Onana en Donyell Malen.

Dat is dus voor PSV 6 spelers en voor Ajax 8.

Dat er veel spelers zijn die bij PSV in de jeugd spelen die volgend seizoen misschien een kans gaan krijgen moge duidelijk zijn. PSV is goed bezig met de jeugd momenteel. En dat moedig ik alleen maar aan. Maar op dit moment hebben zij Ajax nog niet ingehaald wat betreft jeugd de kans geven.

22 mei 2019 om 11:40

Ja gelukkig wel.
Al die jaren dat er eind augustus nog 1 of 2 belangrijke spelers vertrekken, zonder dat we een goede opvolger achter de hand hebben was verschrikkelijk.

Dan maar liever een topper op de bank of 1 miskoop extra.

T is idd hopen dat ze goed in kaart hebben dat de aankopen wat toevoegen ten opzichte van de jeugd die er rond loopt. Maar t is nou eenmaal niet te doen dat er elk jaar 3 spelers vanuit de jeugd doorstromen die gelijk mee draaien in de CL.
En dat is toch t niveau waar ajax vast naar toe moet, dat ze elk jaar mee doen om overwinteren in de Cl.
Dan ligt het net aan de poule die je loot en of je verder alles goed voor elkaar hebt.
Maar als Chelsea de EL finale van Arsenal wint, komt Ajax bij de loting voor de poule zelfs al in pot 2. Dat zou natuurlijk een geweldige stap voorwaarts zijn.

22 mei 2019 om 12:20

Ziet er wel goed uit, maar nu wordt het wel erg vol op het middenveld.

Moeten we toch wel 2 spelers verkopen van het rijtje De Wit, Ekkelenkamp, Eiting

22 mei 2019 om 13:00

@diegelbereds

Quote: " Ik bedoel het niet zozeer negatief, maar Ajax is wel ontzettend bezig op de transfermarkt zeg. Ze willen duidelijk een kwaliteitsslag maken. Is het niet voor de basiself, dan is het wel voor de bank of het rijpen in Jong Ajax".

Tot nu toe valt het reuze mee. Ajax heeft dit seizoen drie nieuwe spelers gehaald en voor het komende seizoen tot nu toe vier. Dat zijn er net zoveel als PSV in het hele huidige seizoen. Daarnaast heeft Overmars duidelijk aangegeven dat Ajax eigenlijk bezig is om een selectie samen te stellen voor de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 omdat met spelers als Onana en Tagliafico afspraken zijn gemaakt over een transfer aan het eind van het komende seizoen, waardoor je er van uit mag gaan dat die volgend seizoen in ieder geval vertrekken. Waarschijnlijk stuuurt Overmars ook met Neres en Donny van der Beek aan op een dergelijke afspraak en zullen ook zij in het gunstigste geval nog hooguitr 1 jaar bij Ajax blijven. Tel dat op bij het (bijna) zekere vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakin Zyech en je komt tot de conclusie dat Ajax zeven basisspelers moet vervangen van het succesteam dat in drie jaar twee finales heeft weten te bereiken. En die gaten kan je natuurlijk niet allemaal opvullen vanuit de jeugd zonder er dramatisch in kwaliteit op achteruit te gaan. Terwijl het ook nog eens allesbehalve een zekerheid is dat sterkhouders als Tadic en Blind na dit seizoen nog bij Ajax blijven, aangezien daar ook met hen afspraken zijn gemaakt. Aangezien de geschiedenis heeft geleerd dat de meeste spelers die van buiten af naar Ajax komen, minimaal een jaar nodig hebben om zich aan te passen en Ajax heeft geleerd van de problemen die dat met zich meebrengt, is het dus niet meer dan logisch dat de club zo actief is op de transfermarkt. 8 nieuwe spelers halen in 1 seizoen is veel voor een club als Ajax, maar 8 in twee seizoenen valt reuze mee als je naar het aantal spelers kijkt dat de omgekeerde weg bewandelt. Vroeger had Ajax niet de middelen om een proactief transferbeleid te voeren, nu die middelen er door het financiele succes van het huidige seizoen wel zijn, maakt men daar ook gebruik van.

Is hij dan de beoogde vervanger zodra Ziyech verkocht is ?

Dus geen Bergwijn, geen Odegaard, geen Pavon, geen Antony, geen Vargas etc.

Ik weet niet of Hagi nu zo de gewenste kwaliteitsinjectie zal zijn....

22 mei 2019 om 10:55

Dat zal niet de beoogde opvolger voor Ziyech zijn. Lijkt mij dat hij voor Jong in eerste instantie gehaald zal worden en wanneer hij het goed doet de stap naar het eerste kan maken.

22 mei 2019 om 11:01

1 van die 5 zal zeker wel komen. Denk Odegaard of Pavon.

22 mei 2019 om 11:03

Ik denk Ødegaard én Pavon. Al denk ik niet dat laatstgenoemde zo goed bij Ajax past en betwijfel ik ook of hij goed genoeg is voor het niveau waarop Ajax dit seizoen acteerde.

22 mei 2019 om 11:06

Goal.com gaf net aan dat Ajax een bod van 13 miljoen op Pavon heeft gedaan en dat Angelici hem nu wel wil verkopen. Pavon heeft dit jaar niet best gespeeld, waardoor de prijs lager zal zijn en de bereidheid om te verkopen groter.

22 mei 2019 om 11:11

Odegaard is erg onrealistisch. Die pakt nu 5 miljoen per jaar. Dan kan en gaat Ajax hem natuurlijk niet betalen. Ook zal Real Madrid een aardige transfersom vragen, aangezien die (als ze hem al definitief kwijt willen) een deel van de investering terug willen zien. Ik zou gewoon die Pavon binnen halen, die kan het voetballen immers niet verleerd zijn. Odegaard een jaartje huren bij een vertrek van Ziyech.

22 mei 2019 om 11:18

@nl_modric, 5 miljoen verdient Oedegaard niet, hoor. Hij krijgt ruim 2 miljoen per jaar, dus wat betreft zijn salariseisen zou het moeten lukken. Het probleem ligt meer bij wat Rrel Madrid met hem van plan is en wat ze voor hem vragen.

Pavon moet je niet aan beginnen. Die speelt in een Mickey Mouse competitie waar hij zich de afgelopen seizoenen niet verder heeft ontwikkeld. Ajax lijkt mij het stadium van gokjes inmiddels gepasseerd en wil permanent aanhaken bij de Europese subtop. Oedegaard is nu al bijna zo goed als Ziyech en die gaat nog enorme stappen maken.; daar ben ik van overtuigd Ajax moet vol voor Oedegaard gaan.

22 mei 2019 om 12:00

niet ?

"de keuze van Odegaard zorgt voor de nodige scepsis. Want krijgt hij wel een kans? In ieder geval zit de Noor er de komende drie jaar warmpjes bij. Naar verluidt krijgt Odegaard wekelijks 100.000 euro bijgeschreven op zijn rekening."

22 mei 2019 om 13:16

"ajax had de strijd om toptalent Martin Odegaard waarschijnlijk nooit kunnen winnen. De Noorse tiener trekt binnenkort naar Real Madrid en gaat daar een vorstelijk salaris van 2,25 miljoen euro per jaar verdienen. Dat meldt het Duitse Bild, dat met transfernieuws vaak goed ingevoerd is."

Aldus Bild rondom zijn overstap naar Real Madrid. In september 2017 is zijn contract wel verlengt (tot 2021) maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Real destijds besloten heeft om zijn salaris ruim te verdubbelen na dat half jaartje bij Heerenveen maar zeker weten doe ik het niet!

22 mei 2019 om 11:02

Nee, dat is hij niet. Xavi speelde ook geen rechtsbuiten voor zover ik weet . Dit is er één met oog op de toekomst, die wellicht al snel kan verassen. Er wordt moordende concurrentie gecreëerd en een brede selectie. Essentieel om structureel aan te haken bij de Europese subtop. Je kunt beter 22 gelijkwaardige vrij goeie spelers hebben dan 11 zeer goeie en daarnaast 11 klungels.

22 mei 2019 om 11:02

Bij wijze van bedoel ik dat he. Met vrij goeie spelers nemen we geen genoegen meer, haha. Tenzij ze nu vrij goed zijn, en extreem goed kunnen worden natuurlijk.

22 mei 2019 om 11:06

Ik denk dat Ajax dit jaar ook wat meer kwaliteit op de bank wil. Vooral voorin was het wel heel mager. Met Neres maar 1 echte buitenspelers en bijna geen aanvallers in de selectie. De spelers in de jeugd hebben in mijn ogen niet de kwaliteit om voorin voor extra kwaliteit te zorgen.

22 mei 2019 om 13:24

@nufc_u2

Quote: " Dus geen Bergwijn, geen Odegaard, geen Pavon, geen Antony, geen Vargas etc".

Antony heeft nog een contract tot 2023 en een prijskaartje van 50 miljoen om zijn nek. Die gaat het dus sowieso niet worden. PSV zal Bergwijn alleen voor een vergelijkbaar bedrag naar Ajax laten gaan en voor hem zal dus hetzelfde gelden. Odegaard zou wel kunnen, maar dat zal afhankelijk zijn van wat Real met hem van plan is. Datzelfde geldt voor Pavon, die de laatste twee jaar nauwelijks indruk heeft weten te maken, waardoor zijn transfersom flink is gedaald en nu wel op is te brengen voor een club als Ajax, en Vargas, wiens contract nog maar 1 seizoen doorloopt. Ook Robert Skov staat naar mijn weten nog steeds op het scoutingslijstje van Ajax. Aangezien Neres ook op de nominatie staat om te vertrekken en in het gunstigste geval nog 1 jaar in de Arena te bewonderen valt, sluit ik niet uit dat er zelfs twee vleugelspelers worden aangetrokken, aangezien die positie onderbezet is en dat wellicht de belangrijkste oorzaak is geweest dat Ajax de CL finale heeft gemist.

Dat er interesse is in Hagi geloof ik best, maar een artikel op basis van wat in Fanatik staat is net zoiets als een artikel op basis van wat er in de Story of Privé staat 😂

Overmars is wel echt sterk bezig op de transfermarkt. Lijkt alsof hij de selectie nog voor juli compleet wil hebben.

22 mei 2019 om 12:30

Wilt hij ook ivm met de CL voorrondes. Nog een seizoen CL spelen is zo ontzettend belangrijk als ze echt definitief aan willen haken bij de subtop van Europa. Helemaal na dit geweldige CL seizoen moeten ze de volgende stap zetten en dat is constant actief zijn op dat hoge podium.

Slim dat Ajax potentiële spelers haalt voor Jong Ajax. Met scherpen Pierie en Martinez heb je al een aantal spelers die zich kunnen doorontwikkelen aangezien de lichting van afgelopen jaar erg zwak is in Jong.

22 mei 2019 om 11:07

De vraag is natuurlijk wie er voor Jong, wie er voor de bank en wie er als directe versterking wordt gehaald. Martinez en Pierie eerder voor de bank dan voor Jong denk ik met mogelijkheid om soms nog in Jong te spelen maar vooral als een speler rust nodig heeft of geblesseerd is er in het eerste moet staan.

22 mei 2019 om 13:32

@pkuipers

Quote: " De vraag is natuurlijk wie er voor Jong, wie er voor de bank en wie er als directe versterking wordt gehaald. Martinez en Pierie eerder voor de bank dan voor Jong denk ik met mogelijkheid om soms nog in Jong te spelen maar vooral als een speler rust nodig heeft of geblesseerd is er in het eerste moet staan" .

Dat is helemaal geen vraag omdat er zo niet gedacht en gewerkt wordt bij Ajax. Jong Ajax is een opleidingselftal en de selectie zal dan ook voornamelijk bestaan uit spelers van de -19. De spelers die zijn aangekocht, worden gezien als directe versterkingen en zullen derhalve deel gaan uitmaken van de selectie. Wat niet wil zeggen dat ze niet voor Jong Ajax zullen gaan spelen, dat is zeker een mogelijkheid als ze nog niet in aanmerking komen voor een basisplaats, maar daar zijn ze natuurlijk niet voor aangekocht, afgezien van misschien Scherpen. Het zal er dus vanaf hangen hoe ze zich manifesteren tijdens de voorbereiding.

Nu nog de Puyol van Roemenië halen en Ajax zit geramd!

Ajax heeft wel concurrentie van Galatasaray op dat gebied, ik denk dat Gala zelfs een streepje voor heeft, aangezien Hagi sr. meermaals heeft aangegeven dat hij zijn zoon ook in het geel-rood zou willen zien. We hebben een Belhanda op zijn positie, maar een extra nummer 10 kan zeker geen kwaad. Ik wil Mugdat Celik nooit meer zien, laat staan zien spelen.

22 mei 2019 om 12:42

Ik denk juist dat Ajax meer kans heeft dan wij, aangezien je als jonge speler gemakkelijker naar de Europese (sub)top kan gaan als je bij Ajax speelt dan bij Galatasaray. Vooral na zo'n topseizoen van Ajax. Misschien dat we hem kunnen overtuigen als we hem beloven dat we hem halen als vervanger voor Belhanda, die hoogstwaarschijnlijk vertrekt, en hem zo veel speeltijd beloven. Anders denk ik niet dat hij ons zal kiezen, mits Ajax echt interesse heeft.

Is het succes van ajax werkelijk goed voor het Nederlands voetbal? De eredivisie gaat gedomineerd worden door één team (de overige teams spelen slechts voor voorronde Europees voetbal of tegen degradatie) en de selectie van ajax zit vol buitenlandse spelers die voor miljoenen per stuk worden gekocht (de kansen voor eigen talenten zullen uiteindelijk steeds geringer worden, zie bijvoorbeeld Barcelona en Manchester City). Voor Ajax is het wel goed en het is hun goed recht.

22 mei 2019 om 11:25

Op den duur zal dit moeten blijken. Er moet gehoopt worden dat de Eredivisie een soort slag zal gaan slaan ala de Bundesliga heeft gedaan met vooral Bayen munchen. Hierbij voorzie ik dat Ajax en in mindere mate PSV de komende tijd de kar zullen moeten gaan trekken in europa.

Het is misschien op nationaal niveau niet leuk voor de meeste clubs, maar wanneer de komende jaren zowel Ajax als misschien PSV wat klaar kunnen spelen in europa (achste finale champions league/halve finale(s) europa league) of beter, dan vergaren we als nationale competitie mooie punten voor de coëfficiëntenlijst.

Hoe hoger we op die lijst komen te staan, hoe meer clubs we europa in kunnen sturen, betekent weer meer geld en inkomsten = het kunnen aantrekken van betere spelers, omdat de competitie meer aanzien krijgt. Op deze manier trek je het niveau van de competitie omhoog en dit zorgt ervoor dat het uiteindelijk nationaal ook weer leuker wordt om te kijken. (daar hoop je op)

Goed plan van Ajax om gericht te investeren, nu nog hopen dat het zich uitbetaald in de toekomst.

22 mei 2019 om 16:37

@MattDR. De kans is redelijk groot dat PSV en Feyenoord het voortaan zonder Champions League inkomsten zullen moeten doen. Ajax kon dankzij de hogere sponsorinkomsten en het hoge eigen vermogen voor het afgelopen seizoen enkele miljoenenaankopen doen (Tadic en Blind) en een team samenstellen waarmee ze de voorronden door konden komen. PSV en Feyenoord kunnen dat niet, die moeten eerst spelers verkopen om andere spelers te kunnen kopen en voordat die spelers er dan zijn zijn de voorronden al gespeeld. PSV en Feyenoord zullen het dan ook moeten doen met de spelers die ze al hebben. Ze zullen steeds verder achter komen te liggen op Ajax en de subtop van Europa. Voor Ajax is het wel goed en je kunt denken: beter één Nederlandse topclub dan geen.

22 mei 2019 om 11:36

@boca zonder de succes van ajax nu in de cl, 2 jaar geleden in de el en het goede jaar van psv in dde cl zou elk team voorronde spelen voor Europees voetbal en zou het nog moeilijker zijn om in de poulefase te komen.
Dan was de rest helemaal kansloos.

En ik hoop dat ajax nog genoeg ruimte geeft aan de eigen talenten, zo niet...dan gaan die talenten bij hun eigen clubs blijven. En dat lijkt me dan weer positief voor die clubs. Dan kunnen ze daar gewoon t eerste halen en na een paar jaar voor veel meer geld verkocht worden.

22 mei 2019 om 13:46

"@boca zonder de succes van ajax nu in de cl, 2 jaar geleden in de el en het goede jaar van psv in dde cl zou elk team voorronde spelen voor Europees voetbal"

Volgens mij is dat voor het komende Europese seizoen ook het geval. Er is toch geen enkele club direct gekwalificeerd voor de poulefase?

22 mei 2019 om 15:20

maar je moet ergens beginnen en niet komend seizoen maar daarna gaat de kampioen in ieder geval rechtstreeks de cl in.
Rechtstreekse el plaatsing zou idd ook wel prettig zijn voor de nummer 3. Wellicht is dat er dan ook al (??)

22 mei 2019 om 16:41

@Nederland79. Ajax heeft de eigen talenten altijd wel de kans gegeven en die passen vaak ook het beste bij het spel dat Ajax wil spelen. Het instapniveau wordt echter wel steeds hoger en miljoenenaankopen worden niet voor niets gekocht.

22 mei 2019 om 17:00

Boca2005

Quote: " Ajax heeft de eigen talenten altijd wel de kans gegeven en die passen vaak ook het beste bij het spel dat Ajax wil spelen. Het instapniveau wordt echter wel steeds hoger en miljoenenaankopen worden niet voor niets gekocht" .

Dat klopt, maar aan de andere kant is het zo dat de eisen waaraan een talent moet voldoen om deel uit te mogen maken van de opleiding, ook omhoog is gegaan, net zoals het niveau van de opleiding zelf. Het gevolg daarvan is dat meeste talenten die niet goed genoeg zijn al afhaken voordat ze in aanmerking komen voor een plaats in de selectie en dat degenen die de schifting overleven, een hoger niveau halen. Dus per saldo is er voor de uitkomst niet zo heel veel veranderd.

22 mei 2019 om 12:28

Ja het is ontzettend goed voor het Nederlands voetbal. De afvallers bij Ajax zijn van een hoger niveau dan eerst. Matusiwa en Sierhuis bijvoorbeeld. Die waren niet te huren geweest omdat zij een plekje bij de eerste 21 van Ajax zouden innemen en dus nodig waren (al was het alleen maar als vulling).

Het Oranje onder 17 waarvan een leeuwendeel bij Ajax speelt, waren we inmiddels zo goed als kwijt omdat die uitvlogen naar het buitenland waar ze een veelvoud konden verdienen van wat ze bij Ajax kunnen verdienen. De meeste daarvan zijn nu vastgelegd door Ajax. Blijven langer in Nederland, grotere kans dat ze zich door ontwikkelen in plaats van weer een flinke dip in ontwikkeling (zoals Bruma en Rekik bv, die zijn zich pas weer echt verder gaan ontwikkelen toen ze veel minuten maakten bij Psv, terwijl het Nederlands elftal een tijd lang met echt matige verdedigers moest spelen). Sterker nog, zou mij niets verbazen als Ajax een poging gaat wagen voor die Bogarde. Speelde heel sterk en naar het schijnt zit hij nu bij Hoffenheim voor de centen.

En het leuke is. De talenten die wel het eerste halen, ontwikkelen zich een stuk sneller omdat niet alle druk bij die talentjes ligt, maar bij de ervaren spelers. Zo heeft Donny veel gehad aan Tadic.

22 mei 2019 om 16:44

@Ninjakai. Wanneer de talenten niet naar het buitenland gaan kunnen de andere clubs daar inderdaad wel van profiteren. Qua druk heb je mogelijk wel gelijk maar het niveau wordt als het goed is wel hoger, waardoor het moeilijker wordt om daar in mee te gaan. Dat zie je bij Barcelona en de Engelse topclubs ook gebeuren.

22 mei 2019 om 13:53

@boca2005

Quote: " Is het succes van ajax werkelijk goed voor het Nederlands voetbal? De eredivisie gaat gedomineerd worden door één team (de overige teams spelen slechts voor voorronde Europees voetbal of tegen degradatie) en de selectie van ajax zit vol buitenlandse spelers die voor miljoenen per stuk worden gekocht (de kansen voor eigen talenten zullen uiteindelijk steeds geringer worden, zie bijvoorbeeld Barcelona en Manchester City). Voor Ajax is het wel goed en het is hun goed recht" .

Ik ben benieuwd hoe je tot de conclusie komt dat de Eredivisie gedomineerd zal gaan worden door 1 team, terwijl dat dit jaar ook niet is gebeurd en iedereen er vanuit gaat dat Ajax komend seizoen een minder sterk elftal zal hebben dan dit seizoen? Dat de kansen voor de talenten minder zullen gaan worden, is ook niet meer dan een aanname die bovendien wordt tegen gesproken door het aantal talenten dat dit jaar is gedebuteerd, terwijl dat nog niet eens de toptalenten zijn. Talenten zullen altijd een kans krijgen bij Ajax, bij gelijke geschiktheid zal een talent altijd de voorkeur genieten. Alleen is het zo dat het moeilijker wordt voor een talent om aan te haken omdat de lat steeds hoger komt te liggen. Maar dat betekent alleen maar dat een talent dat niet goed genoeg is voor Ajax, eerder zal moeten afhaken en het is alleen maar goed, voor zowel de club als het talent, als die duidelijkheid er sneller is. Een speler als Stefano Denswil heeft 3 jaar deel uitgemaakt van de selectie en is in die 3 jaar tot 22 wedstrijden in het eerste elftal gekomen. Daarna is hij door de club aan Brugge gekocht omdat hij uiteindelijk niet goed genoeg is bevonden. In de huidige situatie zou hij eerder worden afgestoten en natuurlijk niet omdat hij niet genoeg kansen zou hebben gehad, maar omdat hij niet over de benodigde kwaliteiten beschikt voor het huidige niveau van de selectie. Daar heeft het altijd om gedraaid bij Ajax en omdat het niveau de afgelopen jaren gestaag omhoog is gegaan, is ook meer kwaliteit nodig om te kunnen aanhaken. Met kansen heeft dat niets te maken. Die krijg je altijd bij Ajax, maar moet je dan wel grijpen en als je niet over de benodigde kwaliteiten beschikt, is gaat dat heel moeilijk worden. Sommige mensen denken dat de opleiding een doel op zich is en dat is natuurlijk niet zo. De opleiding is een middel om een ander doel te halen en dat is het winnen van prijzen en het boeken van resultaten.

22 mei 2019 om 16:47

Het wordt inderdaad moeilijker om als jonge speler in te stromen wanneer het niveau hoger wordt. Dat zie je bij de internationale topclubs ook. Verder zie je in andere competities ook dat de rijkste ploegen heersen.

Zorgen dat vader ook mee komt.
Die kan prima een rol in de technische staf vervullen

22 mei 2019 om 11:25

zou die best willen denk ik,hagi blijkt ee enorme fan te zijn van ajax.het oude ajax iedergeval,weet niet ook van het nieuwe.

Ik heb pas vertrouwen in het nieuwe seizoen wanneer we odegaard en een waardige vervanger voor de Ligt vastleggen.

22 mei 2019 om 13:20

Beetje lengte en kopkracht achterin zou niet verkeerd zijn als De Ligt weggaat. Schuurs is 1,91m, maar basis lijkt me nog te vroeg voor hem. Dan is Magallan 1,85m en de rest is kleiner. Komt een tegenstander met een De Jong of Llorente dan zie je dat Ajax daar maar moeilijk een antwoord op kan vinden. Mocht Onana vertrekken wordt het helemaal billenknijpen bij corners en vrije trappen, want een keeper die zo heerst in het strafschopgebied als hij had ik lang niet gezien in de Eredivisie.

Mooi om een Hagi te hebben bij Ajax!

22 mei 2019 om 12:30

Dan hebben we er twee. We hebben ook nog Erik Ten Hagi haha.

22 mei 2019 om 12:34

Haha zo slecht dit. Geweldig.

Halen deze gozer! Onwijs groot talent en ik hoor goede verhalen uit Roemenië. Al word hij maar half zo goed als zijn vader ;-)

22 mei 2019 om 12:23

En ik hoor verhalen dat deze Hagi op dit moment nog niet goed is voor het 1e van Ajax. Moet nog flinke stappen maken.

de lichting 19/jong ajax is vrij matig. vandaar dat ajax nu talenten zoekt in de leeftijdscategorie 18-21 met pierie, scherpen, traore, schuurs, martinez en nu ook hagi.

ik verwacht dat over 2 jaar externe aankopen in die leeftijdscategorie minder wordt. onder 17 bulkt van talent, met onder andere unuvar, gravenberch, rensch.

ik denk het juiste beleid wil ajax echt structureel aanhaken bij de subtop/top van europa. elke lichting zou drie selectiespelers moeten bevatten die tot de top van de wereldwijde talenten behoren. met talenten van het niveau veltman, rosario, hendrix redt je het niet. dat is slechts leuk voor de eredivisie.

Goede voetballer. Past bij Ajax maar moet zich wel doorontwikkelen.
Persoonlijk hoop ik dat Ajax ook een paar echt goede toppers haalt met kwaliteit zoals Neres, Ziyech.

Denk daarbij aan Odegaard maar ook Anthony die gozer heeft echt goede skills.

Als deze man de helft van de kwaliteiten van zn vader heeft, gaat dit een heerlijke speler worden voor Jaxie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Real Madrid mengt zich opnieuw in de strijd om Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren