FC Twente schakelt hulp in: ‘Ik zou wel gek zijn als ik dat niet doe’

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Donderdag meldde FC Twente dat Gonzalo Garcia Garcia volgend seizoen de trainer van de Tukkers zal zijn. De voormalig aanvaller volgt Marino Pusic op, die vanwege onder meer verschillen in inzicht het veld moest ruimen. Omdat Garcia Garcia nog niet zoveel ervaring heeft als hoofdcoach, wordt de hulp ingeschakeld van Fred Rutten.

De voormalig trainer van FC Twente, tot voor kort coach van Anderlecht, moet de nieuwe oefenmeester van de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van adviezen voorzien. “Dat heeft hij ons beloofd. Je moet daarbij denken aan de rol die Bert van Marwijk vervult bij PSV”, legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit in gesprek met TC Tubantia.

“Zonder dat het vastligt en zonder verplichtingen op voorhand, gaat hij de trainer helpen”, aldus Van Leeuwen. Garcia Garcia is blij met de hulp van Rutten. "Ik heb met Fred gesproken en dat was een heel goed en interessant gesprek. Ik zou wel gek zijn als ik geen gebruik van hem ga maken. Hij heeft enorm veel kwaliteit en ervaring en daar kan ik alleen maar van leren."

"Ik snap dat de mensen me jong vinden en onervaren. En dat ze vinden dat het snel gaat", vervolgt de oefenmeester, die afgelopen seizoen assistent was bij FC Twente. "Ik kreeg de vraag voorgelegd van de club, heb er goed over nagedacht en ik voel dat ik er klaar voor ben. Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders."


Poll

Een goede zet van FC Twente om Fred Rutten in te schakelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door sirius)

Was het misschien niet beter geweest om Fred Rutte nog 1 à 2 jaar hoofdtrainer te maken? Onder zijn leiding had Garcia Garcia zich verder kunnen ontwikkelen en vervolgens het stokje over kunnen nemen. Ik denk namelijk dat er komend seizoen de nodige ervaring gevraagd is om Twente van een degradatie/ nacompetitie te behouden.

17 mei 2019 om 11:39

moneeyyy, garcia kost een berg minder

17 mei 2019 om 13:45

Fred Rutten gaat z'n vingers daar niet aan branden. Ten eerste denk ik niet dat FC Twente zijn salaris als hoofdtrainer kan betalen en ten tweede is het afbreukrisico erg groot. We hebben bij Verbeek kunnen zien hoe snel je als supporter en trainer kunt vallen.

19 mei 2019 om 14:56

men kan niet met afbraak voetbal alla pusic mee op de proppen komen in de eredivisie.je heb dan wel ook spelers nodig die kunnen ballen.vele spelers van vorig seizoen kunnen echt niet mee wat ze met name voetbal hebben laten zien ze pasten misschien beter in dat vecht voetbal in de keuken divisie en de doelstellingen maar in de eredivisie waar er meer zakelijk word gevoetbald dan in een keuken divisie word er iets meer gevraagd dan hard rennen met een bal.er moet een frisse team komen met ervaren krachten en talent jeugd.rutte is daarvoor de ideale man voor dit karwei .

Ik vind dit een hele grote gok van Ted. Gokjes met spelers vind ik prima, aangezien hij zich op dat vlak al lang en breed bewezen heeft, maar in deze situatie iemand als GG aanstellen met ‘hulp’ van Rutten? Gewoon een groot risico. Hoop uiteraard wel dat hij het goed doet, die moet je er nu ook niet na 10 slechte wedstrijden uitknikkeren. Ben écht heel erg benieuwd naar de selectie van volgend seizoen.

Voorspelling: na 6 maanden staat FC Twente in het rechter rijtje en zit Rutten op de bank, met García García als assistent.

17 mei 2019 om 11:32

Als het rechterrijtje plek 10-14 is, is dat een fenomenale prestatie van GG

17 mei 2019 om 11:50

Proatjeboksem, kun je nog niets van zeggen. Het meeste wat nu bij Twente loopt wordt verkocht heeft Ted aangegeven en daar zouden er zeker 12 voor weer komen. Daar kun je nog niets over voorspellen

17 mei 2019 om 13:48

Er lopen gewoon veel contracten af. De club had een aantal huurlingen en wat spelers met een 1-jarig contract. Verder is plek 10-14 gewoon een goede prestatie, ongeacht de selectie. Er staat aankomend seizoen echt niet ineens een subtop-waardige ploeg hoor.

17 mei 2019 om 15:42

Ben ik het mee eens, maar met 12 nieuwe spelers is direct lijfsbehoud toch prima? Niet te snel van stapel lopen. Rustig bouwen aan succes

Ik snap het niet. Pulisic (??) was ontslagen want te onervaren en dan nemen ze GG aan die nog minder ervaring heeft.

17 mei 2019 om 12:23

Speelde Pulidic maar hier!

17 mei 2019 om 12:26

De onervarenheid was niet de reden om de samenwerking te stoppen. Verschil van inzicht en gebrek aan draagvlak binnen verschillende geledingen (inclusief selectie) waren 2 belangrijke argumenten.
GG wordt door de spelers juist wel geprezen om zijn voetbalkennis. Nu is dat niet het enige dat een coach succesvol maakt, maar wel een belangrijke basis. Hij moet gewoon een eerlijke kans krijgen, ook na enkele tegenvallers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

43 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren