Idrissi: ‘Top zes tot acht van Engeland of Spanje schat ik als realistisch doel’

Donderdag, 16 mei 2019 om

Oussama Idrissi maakte ruim een jaar geleden de overstap van FC Groningen naar AZ. Dit seizoen kwam hij voor de ploeg uit Alkmaar 38 keer in actie en maakte daarin 14 doelpunten en gaf 7 assists. De tweevoudig Marokkaans international staat nog tot 2022 onder contract in het AFAS Stadion, maar vertelt in deze aflevering van Doorzagen onder meer over zijn ambities, favoriete club uit de traditionele top drie en beste vrienden uit de voetballerij.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Bij welke club vind jij Oussama Idrissi het beste passen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door kingkerrie)

Dus Idrissi ziet zichzelf straks voetballen bij United, Everton, Sociedad of Bilbao? Wat een gebrek aan zelfreflectie. Degradanten in de Premier League en Spaande Liga hebben betere aanvallers rondlopen dan Idrissi.

15 mei 2019 om 13:46

The sky is the limit toch? Als hij dit als doel wilt stellen dan is dit toch alleen maar mooi en zijn eigen goed recht. Moet hij dan zeggen: mijn niveau ligt denk ik niet hoger dan Sunderland. Dat geeft alleen maar weer weinig zelfvertrouwen te hebben. De top 6 van England of Spanje halen is een pittige kluif die niet voor veel spelers is weggelegd, waarschijnlijk ook niet voor hem, maar het is zijn goed recht om hier voor te werken.

15 mei 2019 om 14:50

Er is een verschil tussen 'the sky is the limit' en 'de top zes top acht is realistisch'. Key word: REALISTISCH.

15 mei 2019 om 14:58

Er zit een verschil tussen een doel en realistisch. Op basis waarvan is top 6 van Engeland realistisch? Vind het persoonlijk ook getuigen van weinig zelfreflectie, doelen hebben mag altijd natuurlijk.

15 mei 2019 om 15:02

@lesterr en magistra, zijn doel hoeft niet realistisch te zijn. Als hij hier toch hard voor wilt werken en dan uiteindelijk een mooie club vindt (geen top 6), dan is dit toch prima. Wie zijn wij om hem dan aan te spreken op dromen en dingen die hij ziet als realistisch.

15 mei 2019 om 16:01

´zijn doel hoeft niet realistisch te zijn´ Hij zegt letterlijk: ¨realistisch doel¨. Dat staat er toch letterlijk?

15 mei 2019 om 16:10

Nou ja, Jahanbakhsh was wel een stuk beter dan Idrissi en die presteert werkelijk niets bij Brighton. Dat neemt niet weg dat ambities hebben een goede eigenschap is. Hij kan moeilijk zeggen dat de bodem van de Premier League z'n uiteindelijke doel is. Bovendien is het altijd afwachten hoe een speler zich ontwikkelt, al zie ik persoonlijk in Idrissi geen speler die zal slagen in de Premier League.

16 mei 2019 om 12:38

Sterker Jahanbakhsh was de beste vleugelaanvaller van de eredivisie en zou dat nu nog steeds zijn in onze kikkercompetitie.
Maar een speler moet ook wel passen en AZ is een zeer aanvallend elftal, dat zie je nu ook weer hoe maher is opgeleefd na PSV en Twente.

16 mei 2019 om 15:07

Sky is the limit doet hij niet eens, want dan had hij het over clubs als Sevilla, Valencia of Arsenal gehad. Laat staan dat hij het over Atletico of Chelsea heeft.

Jullie moeten een beetje normaal doen. Als topsporter moet je doelen stellen en dromen over de Champion's League, prijzen en het hoogst haalbare. Daarnaast is Idrissi nog erg jong en heeft hij nog 3 jaar tot hij zijn potentieel heeft bereikt. De stap naar AZ kon hij aan dus een tussenstap na AZ om vervolgens top 8 Pl/la Liga te halen is helemaal niet uitgesloten. Waarom zou hij als hij zich doorontwikkelt niet naar Espanyol of Real Sociedad kunnen? Is dat echt ondenkbaar?

Overigens lijkt me La Liga meer geschikt, want hij is niet bepaald een speler die het van zijn fysieke kwaliteiten moet hebben.

16 mei 2019 om 15:17

Wat een disrespect hier van een aantal. Idrissi was in de jeugd gewoon standaard jeugdinternational en uitblinker bij Feyenoord. In Jong Oranje hield ie Kluivert en Bergwijn regelmatig op de bank.
Idrissi had t/m februari (daarna terugval) gewoon dezelfde statistieken als berwijn. En als je zn goals eens bekijkt zitten daar vele beauties tussen.
Waaarom zou hij niet kunnnen doorgroeien naar dat niveau? Volgende stap voor deze jongen is gewoon de top van nederland of een subtopper in het buitenland. Zeker als ie bij het Marokkaanse elftal een beetje opvalt. Let maar op.
En dat Jahanbaksh niks presteert...de ene speler is de ander niet. Waarom hij niet presteert daar en een Arjan de Zeeuiw of Virgil van Dijk wel dat is koffiedik kijken.

16 mei 2019 om 21:15

Is toch mooi dat ie hoge ambities heeft? Dat heeft de mens ver gebracht. Vaak zijn die doelen te hoog gegrepen, maar dat zal later blijken. Go for it!

15 mei 2019 om 13:47

Bilbao wordt lastig, tenzij Idrissi ergens nog een Baskische oudoom heeft (ivm met alleen Basken-beleid Athletic Club). Verder ben ik het wel met je eens dat die clubs die je noemt te hoog gegrepen zijn voor hem.

15 mei 2019 om 14:56

Als Assaidi en Buttner bij Liverpool en United hebben gespeeld....

Hij geeft niet aan dat hij er hoeft te slagen toch (;? AJe hoeft maar een belachelijk seizoen te spelen en de gekste dingen kunnen gebeuren. Janssen is na een goed jaar AZ ook naar spurs te gaan.

15 mei 2019 om 18:12

@Lesterr Wat heerlijk negatief toch weer... Wat is er mis met het uitspreken je ambities? Wat heeft dit met zelfreflectie te maken? Die Idrissi komt gewoon over als een super chille gast, hoop dat hij de top bereikt en jij je VZ account permanent sluit.

15 mei 2019 om 18:16

had je waarschijnlijk niet gezegd als hij blond haar had en blauwe ogen. och die afgunst...

15 mei 2019 om 18:54

Waarom denk jij dat?

Top 6 Engeland is natuurlijk veel te hoog gegrepen....

Misschien moet Oussama Idrissi eens een balletje opgooien bij Feyenoord. Die hebben volgend seizoen Droomparken als shirtsponsor. Dan kan Idrissi lekker verder dromen.

Ik heb me vergist in deze jongen. Toen hij begon bij AZ vond ik het echt een leuke speler. Toen iedereen in de media en hier op voetbalzone Guus Til Oranje in praatte, vond ik juist Idrissi de beste speler bij AZ. Hij deed veel gekke dingen op het veld, maar die gekkigheid deed op een goede manier en met goede rendement. Daar is allemaal niets meer van over na zijn keuze voor Marokko. Als of het allemaal niets meer uit maakt. Misschien deed hij zijn best om op te vallen bij Koeman en nu dat hij voor Marokko speelt hoef het allemaal niet meer op 100%. Erg jammer, die mentaliteit.

15 mei 2019 om 14:24

@bereta, dat is in lijn met het beeld dat ik me dit seizoen van Idrissi heb gevormd. Sterk begonnen bij AZ. En me afvragend hoe het mogelijk was dat FC Groningen hem in januari 2018 zo gemakkelijk liet vertrekken. Na de winterstop tobbend en zwoegend in Alkmaar.

15 mei 2019 om 15:04

Vergeten wordt vaak dat Til “Oranje in werd gepraat” door de Buhne. AZ supporters waren best getemperd in hun verwachtingen over Til. Mijn eigen mening is dat Til een jongen is met de juiste mentaliteit. Een speler ala Klaasen die, wanner ze in vorm zijn, gewoon een leuke speler is om er bij te kunnen hebben in Oranje. Dragende spelers gaan t niet worden, maar ook in Oranje heb je breedte spelers nodig. Grootste talent bij AZ, die het wekelijks ook bewijst, blijft Koopmeiners en daarvoor de verloren zoon Maher, die ook nog steeds slechts 25 jaar is! Stengs en Boadu stan hoog aangeschreven, maar dat blijft afwachten. Buiten de momenten in de samenvattingen om heeft ook Stengs weinig goeds laten zien sinds hij terug is. Komend jaar nieuwe trainer, nieuwe ronde en nieuwe kansen.

16 mei 2019 om 20:15

Weet je wat ik raar vindt, dat til werkelijkwaar 10 wedstrijden achter elkaar gewoon als een natte krant speelt en toch basis blijft staan. Maar Idrissi na een aantal keer al naar de bank wordt verwezen.

15 mei 2019 om 16:18

Dit was ook al te zien bij Groningen. Was goed als invaller, maar bracht niks als hij in de basis begon. Het is een net niet speler die maar energie heeft voor een halve wedstrijd/seizoen.

16 mei 2019 om 15:30

Ik vind jouw eindconclusie een hele rare bereta.
Dat deze (jonge) speler een terugslag krijgt vanaf februari hoeft toch niet te maken te hebben met dat ie zich niet voor koeman wil laten zien en dat ie een slechte mentaliteit heeft?!
Wat is dat voor 'kort door de bocht' conclusie?
Heb echt het gevoel dat het heel snel in de richting van mentaliteit gaat als een donkere jongen niet presteert. Bij Dolberg heet het gewoon een vormdip...

Als je ziet hoe Jahanbaksh verpietert bij Brighton, vraag je je toch af hoe dit soort jongens het idee krijgen dat ze het gaan redden in de Engelse subtop. AZ is zijn top. Ook bij ajax of zelfs Feyenoord zie ik deze jongen niet slagen. Laat staan Manchester United.

15 mei 2019 om 14:59

Verpieteren en een half jaar gebleseerd geweest zijn om daarna als een soortvan back te worden gebruikt zit nogal een verschil in. Dan zijn er mening spelers van andere (top)clubs uit Nederland die nu ook in het buitenland verpieteren. Wat betreft Idrissi: tja sinds zijn komst zit ik me al groen en geel aan hem te ergeren. Voor het spel dat AZ nastreeft is deze jongen te egoistisch en heeft hij totaal geen gevoel voor positionering. Op zijn techniek en redelijke trap na blijft het ook gewoon een beperkte speler. Leuk om een periode mee te overbruggen, niet het materiaal wat je als AZ na moet streven, want ook dit soort spelers kunnen we zelf opleiden.

15 mei 2019 om 15:19

1500 minuten en 0 doelpunten en 0 assists is schandalig. Hoe je het ook wendt of keert.

15 mei 2019 om 15:26

Vind het altijd bewonderenswaardig dat wanneer het een spelers van een andere club betreft mensen hun kritiek niet onder stoelen of banken schuiven en wanneer het om de eigen spelers gaat er moord en brand wordt geschreeuwd. Een assist had wel gemogen. Alleen hoeveel doelpunten heeft Brighton in totaal gescoord? Nou dat zijn 35 doelpunten geweest dit seizoen. Dus als je al word misbruikt als vleugelverdediger is het geen schande dat je in dit Brighton geen rendement haalt. Afgeven blijft toch altijd het makkelijkst.

15 mei 2019 om 16:15

@djabber, als je een aanvallend ingestelde rechtsbuiten gaat neerzetten als back bij een ploeg die ook nog eens de hele wedstrijd op eigen helft hangt kan je ook niet zoveel uitrichten. Ik hoop dat hij naar een Duitse subtopper ofzo gaat die wil voetballen, dan gaat hij echt excelleren. Daar ben ik echt zeer zeker van, als je zag hoe hij het bij AZ deed.

15 mei 2019 om 16:16

@elamdaoui1

Jahanbakhsh heeft dit seizoen exact 0 keer als back gespeeld. Hij heeft alleen links- en rechtsbuiten gestaan en sinds oktober speelt hij vaak genoeg meer dan 60 minuten (mits fit).

Je kunt er van alles bij gaan halen, maar 0 doelpunten en 0 assists in 1022 minuten is gewoon erg slecht op dat niveau. Waar je dan speelt en in welke ploeg is niet relevant. Juist omdat die jongens geen rendement hebben, scoren die ploegen zo weinig.

15 mei 2019 om 16:18

@azchelsea

Volgens transfermarkt heeft Jahanbakhsh dit seizoen 0 keer als back op papier gestaan. Alleen als rechts- en linksbuiten.

15 mei 2019 om 17:05

@sirius Kan zo zijn dat hij op papier als buiten spelers werd opgesteld. Realiteit is dat hij voornamelijk als back werd uitgespeeld. Je hebt wel gelijk want het mes snijd aan 2 kanten. Z’n jongen kan met rendement veel bijdrage. Wellicht dat Brighton daarom ook overstapt naar een andere trainer die zulke rasvoetballers wel op waarde weet te schatten. Onlangs stond daar nog een topic van open dat Brighton opzoek is naar een andere trainer na 2 seizoenen handhaving. Daarbij werd ook genoemd dat ze wel eens iemand voor de groep kunnen gaan zetten die meer zoekt naar een voetballendr oplossing ipv afbraakvoetbal. Sinds wanneer is: “waar je dan speelt en in welke ploeg niet relevant?” Volgens mij heeft ene Tadic dit seizoen ook laten zien dat het wel degelijk uitmaakt waar je speelt en in welke ploeg.. zo ook een Couthino die flopt bij Barca en Lukaku die inzersterk vas bij Everton, maar bij Man U in een zinkend schip zit. Zo zijn er nog zat situaties te noemen.

15 mei 2019 om 17:59

Ik was dit seizoen bij brighton vs Huddersfield. Daar speelde hij als buitenspeler en was de beste van het veld. Snap ook niet waarom het verder niet lukt.

15 mei 2019 om 15:57

"zelfs Feyenoord zie ik deze jongen niet slagen"

Er slaagt sowieso niemand bij Feyenoord dus dat is geen gewaagde uitspraak

15 mei 2019 om 18:52

Mwah Dirkie Kuyt deed het beide keren aardig.

Als Dirk Kuijt in zijn jongere jaren dezelfde werd gesteld en hij zou Liverpool antwoorden zouden we dat allemaal belachelijk maken .... Dusss Idrissi stel je doelen en ga er voor !!

15 mei 2019 om 15:17

Als Idrissi dezelfde drive had als Dirk Kuyt had-ie een stuk meer kans gemaakt. Daarnaast was Dirk Kuyt topscorer van de Eredivisie en is Idrissi een inconsistente speler bij een subtopper.

15 mei 2019 om 18:24

@Migi Wat niet is kan nog komen. Genoeg voorbeelden geweest van laadbloeiers. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat deze jongen een redelijk niveau kan aantikken.

15 mei 2019 om 18:46

Migi

"als Idrissi dezelfde drive had als Dirk Kuyt had-ie een stuk meer kans gemaakt"

Dit is ook weer zo'n mooie uitspraak van je.
Hoeveel spelers in de eredivisie ken je met dezelfde drive als Dirk Kuyt?

15 mei 2019 om 18:53

Hij haalt Kuijt erbij gap.

15 mei 2019 om 19:03

Dat is het punt Kaassie, die drive heeft hij niet. En die drive is de enige reden dat Kuijt bij Liverpool en Oranje heeft mogen spelen want van talent of balgevoel moest hij het niet hebben.

Deze jongen heeft een enorme vormdip gehad de tweede seizoenshelft, maar was samen met Maher echt de dragende speler van het team. Als de wedstrijd op slot zat kwam hij met een briljante actie en hielp hij AZ uit de brand. Hij heeft zo'n goede dribbel en kan heerlijk naar binnen snijden. Hij krijgt nu bij de fans toch te weinig krediet, want hij is echt wel beter dan Gudmundsson. Nog 1 seizoen bij AZ blijven, vorm weer terugvinden en dan voor een mooi bedrag en verkassen naar een club van kaliber Hoffenheim/gladbach/valencia ofzo.

Hij heeft een mega vorm dip en ik weet niet of hij een echte teamspeler is, maar ik heb anderhalf jaar van hem genoten bij AZ. Vind hem bij vlagen echt één van de betere buitenspelers in NL. Feyenoord kan hem goed gebruiken, beter dan Larsson, maar helaas zijn spelers van AZ te duur voor Feyenoord (en vaak ook voor Ajax en Psv).

15 mei 2019 om 18:07

Larsson is ook niet goed genoeg voor Feyenoord maar vind idrissi ook niet goed genoeg voor feyenoord. Wat heeft deze jongen dan gepresteerd in de 2de seizoenshelft? En wat denk je dat die op moet leveren? Ik schat zijn waarde op dit moment misschien op 5 miljoen..

Wist niet dat 6 tm 8 ook nog top is

Waarom kan dit geen doel zijn? Je gaat toch niet serieus roepen ik heb als doel om op 2e niveau van Engeland, Spanje of Italie te spelen?

Top 8 Engeland zie ik hem niet halen, bij een nr 6 tot 8 club in Spanje heeft hij wellicht wel een kans. Maar dat is denk ik wel zijn top. En of hij dat nu al aan kan, dat denk ik niet. Zie hem ook niet als versterking voor Ajax of psv.

Tja, wie had gedacht dat Hans Hateboer in de top 4 van Italië terecht zou komen, zou ook voor gek worden verklaard. Die jongen had bij Groningen al de longen van een paard, maar was een zwakke verdediger. Dat heeft men bij Atalanta gezien en hem bewust gehaald als vleugelverdediger in een 3-5-2/5-3-2 model.

Voorheen was Bruno Silva een soortgelijke back, maar die werd toen door Ajax gehaald als verdediger in een driemans-verdediging. Verkeerde keuze en vervolgens uit beeld.

Als je zelf de juiste keuzes maakt en terecht komt bij een club met het juiste inzicht, is er veel mogelijk.

Grapjesmaker. Hij is niet eens goed genoeg voor AZ. Maakt vaak de foute beslissing en ziet z'n medespelers over het hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren