Bale opnieuw gepasseerd: ‘Het is heel duidelijk wat ik dit weekend heb gedaan’

Maandag, 13 mei 2019 om

Gareth Bale behoorde zondagavond voor de tweede keer op rij niet tot de wedstrijdselectie van Real Madrid. De Koninklijke ging zonder de Welshman met 3-1 onderuit op bezoek bij Real Sociedad. Zinédine Zidane laat na afloop van het duel in San Sebastian optekenen dat hij zijn redenen heeft om Bale buiten zijn keurkorps te laten.

Zidane antwoordt bevestigend op de vraag of Bale fit genoeg was om in actie te komen tegen Real Sociedad. “Ik weet niet of hij volgende week zal spelen tegen Real Betis. Dat zien we volgende week wel. Het is heel duidelijk wat ik dit weekend heb gedaan. We hebben nog één wedstrijd te gaan en daarna zien we wel wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Het is nu eenmaal gebeurd”, zo tekent Goal op uit de mond van Zidane na afloop van het duel met Real Sociedad.

In plaats van Bale speelt Brahim Díaz de laatste weken regelmatig. De negentienjarige vleugelaanvaller was tegen Real Sociedad goed voor de openingstreffer. “Hij speelde heel goed en is een uitstekende speler. Brahim is jong en interessant, niets meer en niets minder. We zullen zien wat we volgend jaar met hem gaan doen, maar op dit moment heeft hij zijn minuten gemaakt en hij heeft het erg goed gedaan.”

Zoals het er nu naar uitziet, lijkt een vertrek van Bale bij Real Madrid onvermijdelijk. Zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett noemde het onlangs ‘zonde’ dat de Welshman niet aan spelen toekomt bij de Spaanse topclub. “Ik hoop dat hij kan blijven spelen voor Real Madrid, maar dat is aan Zidane. Hij maakt de beslissingen. Of dit een signaal is met oog op de transfermarkt? Dat moet je de trainer vragen.”


Poll

Zie jij Gareth Bale komende zomer vertrekken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door hakimreal)

Voor iedereen is het beste dat Bale vertrek. Publiek wil hem niet en wordt helemaal uitgefloten in zijn eigen stadion door zijn eigen publiek.

13 mei 2019 om 12:36

Klopt, maar het is nou niet bepaald zo dat het zonder Bale veel beter gaat. Een lastige kwestie is het iig wel.

13 mei 2019 om 14:09

Dit heet gewoon ondankbaar. Deze gast heeft prijzen voor deze team gewonnen. Duidelijk door hem ook 2 cl's binnen gehaald. Real pest hem gewoon weg. Alle steren van Real Madrid zijn via de achter deur weggegaan. Zelfs Ronaldo heeft geen waardig afscheid gekregen. Rauel ook niet en Casillas al helemaal niet. Ongelooflijk.

13 mei 2019 om 14:21

Raul heeft een afscheidswedstrijd gehad.. is tevens geliefd bij de club en zal net als iker gewoon bij real gaan werken. De manier waarop ronaldo vertrok is wat over te zeggen, van zijn kant is het ook niet even respectvol gegaan. Dat hij een afscheid verdient dat staat vast natuurlijk.

13 mei 2019 om 14:29

Zeg nooit dat Bale 2cl's binnen gehaald heeft. Hij heeft gescoord in de finale tegen Athletico, maar zonder zijn goal waren we nog steeds niet verloren. Ook bij zijn twee goals tegen Liverpool stond Real niet op achterstand. Maar om een CL te winnen moet je eerst tot de finale geraken. Daar heeft niet hij maar CR7 mee geholpen.

Als fan kan ik zeggen dat ik blij ben met de diensten van Bale bij Real Madrid, maar je moet het ook vanuit een ander perspectief bekijken:

Als jij de CEO bent van een bedrijf, die enkel streeft naar winst, ga je een werknemer die schommelt tussen vele afwezigheden en slechte resultaten ook niet bijhouden omdat hij hier en daar een paar goede deals heeft binnengehaald. Je geeft hem een goede aanbeveling. Maar als hij op termijn te duur wordt en geen toegevoegde waarde meer biedt, word deze zoizo ontslagen als het niet goed gaat.

Dit is gewoon de realiteit.

Ik weet echt niet wat ik hiervan moet vinden. Enerzijds is het lachwekkend vanuit Bale, aangezien hij de taal na zoveel jaar nog niet eens aardig spreekt. En dat met zo'n contract. Anderzijds wordt hij wel heel erg gezocht nu. Logisch, want dure speler. Maar heb nog geen negatief woord gehoord vanuit hemzelf en dat siert hem best wel. Tenzij ik iets gemist heb natuurlijk.

13 mei 2019 om 11:45

Nee je hebt niks gemist. Bale heeft zich geen enkele keer negatief uitgelaten over Real volgens mij. Vind dit ook een beetje te ver gaan, net of het allemaal zijn schuld is terwijl die niet eens super veel heeft gespeeld dit seizoen. Ga dan ook gewoon waardig uit elkaar want Bale heeft best belangrijke doelpunten gemaakt in de afgelopen seizoen zoals vorig jaar de CL finale..

13 mei 2019 om 11:48

Ik denk dat Bale zelf misschien ook wel toe is aan een nieuwe uitdaging en het zo wel prima vindt. Lekker terug naar de BPL!

13 mei 2019 om 12:00

Ik denk dat Bale het ook wel lekker vindt dat er iedere week een half miljoen op zijn rekening wordt bijgeschreven, ik denk dat er geen club te vinden is die dit salaris gaat betalen, betwijfel zelfs dat er een club te vinden is die zelfs de helft voor zo'n blessure gevoelige speler gaat betalen.

13 mei 2019 om 12:06

Dat ben ik met je eens. Maar je komt dan toch op een punt dat het sportieve aspect het meest belangrijk is. En laten we eerlijk zijn, in de top van de BPL verdien je ook geen klein bedrag. Financieel is het wellicht een achteruitgang, maar je bent direct één van de sterspelers in de BPL

13 mei 2019 om 12:05

@sjonny; Marcelo vertelde lachend dat Bale geen Spaans spreekt nadat hij eerst een relaas had over hoe hij Ronaldo miste in de kleedkamer om mee te dollen. Hij vindt het maar stil zonder Ronaldo.
Een dag later gaf Arbeloa aan dat Bale weldegelijk Spaans spreekt, maar dat uit verlegenheid vrijwel niet doet.
Laten we nu ajb niet als feit aannemen dat Bale geheel geen spaans spreekt.

13 mei 2019 om 12:32

Oké, dat is duidelijk. Dank. Maar wat DieGelbeReds al aangeeft; hij wordt weggezet als een misselijkmakend iemand die niet wil werken en verantwoordelijk is voor de negatieve sfeer om Real Madrid heen dit seizoen. Dit is een beetje hoe ik Real voor en tijdens de hegemonie van Barcelona ervoer, toen ze ster na ster haalde maar nooit iets wonnen. Kil. Men lijkt te vergeten wat voor wereldgoals deze jongen heeft gemaakt en vooral ook in welke wedstrijden. Z'n kopbal in de finale tegen Atletico, z'n omhaal tegen Liverpool. Zelfs ik was ze alweer bijna vergeten na alle negatieve berichtgeving over iemand die zelf helemaal geen negatief persoon is en ook totaal niet negatief is over anderen. Hij heeft dit allemaal te danken aan het feit dat de club Real Madrid zoveel geld voor hem wilde betalen. Ja, en dat hij momenteel niet in vorm is maar dat is iedere speler wel eens niet.

13 mei 2019 om 14:31

3 seizoenen uit vorm is wel veel. Hij staat in de weg van anderen en daarom moeten er beslissingen genomen worden.

Ik denk dat Bale beter terug naar England kan gaan en zijn oude vorm moet proberen op te zoeken. Hoewel hij volgens mij geen slechte cijfers heeft, komt hij niet volledig uit de verf. Puur een gevoel, maar ik zie United deze zomer wel flink te portemonnee trekken voor gekke gareth.

Betreft zijn bericht over Brahim Diaz: Brahim is jong en interessant, niks meer niks minder. Voor hem hoop ik dat het in het Nederlands iets strenger klinkt dan in de werkelijkheid. Anders voorzie ik geen positieve toekomst voor hem bij Real.

13 mei 2019 om 11:48

Als United flink de portemonnee gaat trekken voor Bale, is die club alle geloofwaardigheid kwijt en zullen de fans in opstand komen. Bale is vaker geblesseerd dan fit, en zijn salaris is mede daarom lachwekkend. Real Madrid moet genoegen nemen met maximaal 50 miljoen en Bale met een veel lager salaris. De vraag is of Bale dat wel wil, het schijnt dat hij meer bezig is met (proffesioneel) golf dan voetbal. Ik zie dit nog wel ontaarden in een juridische strijd tussen Real en Bale

13 mei 2019 om 11:58

Ik denk dat ze die geloofwaardigheid al een tijdje kwijt zijn. Na het fiasco met Sanchez en in een stuk mindere mate met Martial zijn ze denk ik wel toe aan een topspeler die ervaring heeft met scoren in de competitie. 50 miljoen lijkt mij inderdaad een schappelijke prijs voor hem.

13 mei 2019 om 12:11

“zie United deze zomer wel flink te portemonnee trekken voor gekke gareth.”

Woodward is ook mesjokke maar wel zo slim om Bale niet te meer halen deze zomer. Zoals Emile Hesky G ook al aangeeft, doen Woodward & Ole dit toch zullen de fans zich echt gaan roeren, want Bale is een gepasseerd station. Ten eerste te vaak geblesseerd en al op leeftijd en ten tweede zou hij een behoorlijk salaris willen hebben en wil Real het onderste uit de kan.
Daarnaast hebben ze bij United nu al een paar keer aangegeven om deze zomer juist gericht jongere talenten te halen, spelers die meerwaarde hebben, spelers die er al wel staan maar ook nog door kunnen groeien en zich de United way aanmeten. Ze willen eindelijk & gelukkig af van vedettes, namen die een godsvermogen moeten kosten en een 300.000+ per week salaris eisen.
Bale past niet in het eerste boxje maar wel in het tweede, nee Bale & United gaat niet gebeuren.

13 mei 2019 om 12:19

Dan hoop ik voor je dat mijn gevoel niet klopt . Hoewel je natuurlijk een punt hebt dat Bale vaak geblesseerd is, ben ik er wel van overtuigd dat hij in een nieuwe omgeving van meerwaarde kan zijn. Vaak zie je dat spelers die niet lekker in hun vel en omgeving zitten, sowieso vaker klachten en pijntjes hebben.

Talenten halen zou natuurlijk een mooiere stap zijn voor United, maar hebben de club en fans wel het geduld om deze spelers te laten ontpoppen? Het staat al een aantal jaar op code rood, maar na een tijdje kan die kleur rood geen meer donkere tint krijgen.

13 mei 2019 om 12:35

Ik persoonlijk denk dat de echte United fans liever spelers zien die alles voor de club en team geven dan weer spelers die United vanaf dag 1 de club zien als een tijdelijk broodheer zien, en als dat inhoud dat we nog ff op de titel moeten wachten omdat deze jonge/nieuwe garde niet gelijk ontpopt zijn, dan kan ik als supporter daar meer mee leven dan het zooitje wat er het gehele jaar stond.
Ik verlies liever van Cardiff met een 11tal welke alles geeft en vecht dan met een 11tal waar spelers inlopen (nou, noem maar wandelen) die alleen maar aan zichzelf, hun imago en de volgende club denken.

Helaas was het totaal niet duidelijk wat je dit weekend hebt gedaan Zidane. Welke gek selecteert er maar 4 verdedigers en 7/8 middenvelders in een 4-3-3 systeem? Neem dan ten minste wat jongens uit Castilla mee op de bank, zodat we bij een rode kaart zoals gister niet maar 3 verdedigers hebben.

Ondanks dat het ontzettend zonde is dat zo'n krachtige voetballer als Bale verpietert bij Real, kan hij toch terugkijken op een aantal zeer fraaie hoogtepunten bij Real. Hij was onderdeel van een selectie die nooit zal worden vergeten. Een groep spelers die op het veld ieder team kapot konden spelen op basis van hun individuele kwaliteiten. Dat zijn pas echte Galactico's, en daarvan was Gareth Bale absoluut een van de sterren, hoe vaak hij ook geblesseerd was. Zijn machtige schot, waar hij een precies berekende curve aan kon meegeven, heeft keepers verschalkt, zelfs op 30 meter afstand of meer. Een tijd lang was hij de allersnelste topspeler, en het was dan ook geweldig om hem binnen no time het halve, en soms het hele veld te zien oversteken. Wanneer hij langdurig blessurevrij was, was hij vaak meeste dominante bron van gevaar van de aanval van Real, ik durf zelfs te zeggen dat hij vaker dan soms belangrijker was dan de grote man, CR7. Iedereen behalve Messi zou in de schaduw lijken te staan van Ronaldo, maar Bale was op zijn tijd de absolute ster. Ontzettend jammer dat hij niet meer zo wordt gewaardeerd, want wanneer hij fit was, was hij een absolute wereldster, die zijn prijskaartje van 100 miljoen euro keer op keer bewees. Bale is de ongeprezen personificatie van een Galactico: een wereldtopper die het Maagdelijk Wit aan de top van de wereld houdt. 4 Champions Leagues in 5 jaar, de beste en knapste CL-finalegoal, wereldbekers voor clubs, kampioenschappen, bekers, hij heeft het allemaal bereikt. Bedankt, Gareth Bale.

13 mei 2019 om 12:04

En daarom is het schandalig dat hij zo massaal wordt uitgefloten in Bernabeu. Toont aan wat voor een verwende fans bij die club zitten.

13 mei 2019 om 12:48

He eindelijk een Real fan die wat waardering voor Bale heeft. Mensen vergeten zo belachelijk snel wat een speler voor hun club heeft gepresteerd en beginnen instant te zeiken zodra het ietsjes minder gaat.

Bale verdient op zijn minst een waardig afscheid. Al staat r madrid daar niet om bekend. Heeft veel gegeven aan real en haar supporters en heeft daar eigenlijk alleen maar afgunst voor terug gekregen, Bale is en blijft een van de beste spelers en dat heeft hij vaak zat laten zien. Een klasse speler en een waardig persoon want nimmer nooit heeft hij real madrid, het bestuur of haar fans beschimpt. Wordt wekelijks uitgefloten en op en moment na ( het totaal niet vieren van een goal) heeft hij nooit fratsen uitgehaald. Werkelijk een prof die ook nooit via zijn zaakwaarnemer modder gooide maar altijd respectvol is gebleven. Persoonlijk zou ik hem graag zien blijven, al gun ik hem ook een andere club als hij dat zelf ziet zitten. Super Gerrit! Bedankt voor alle masterlijke en onvergetelijke goals. Met uitstek natuurlijk de cl finale omhaal en de 1- 2 tegen atleti in de verlenging. En ik kan de naam bartra nooit meer horen zonder te grinniken. Hopelijk gaan zizou en gerrit het profesioneel uitwerken en niet met kinderachtige taferelen.

Lijkt me t einde van bale bij madrid. Vraag me wel af welke club er tientallen miljoenen + een megalomaan salaris wil spenderen voor een speler die al maanden uit vorm is en daarbij mega blessuregevoelig is.

Bale is belangrijk voor ons geweest. Ik zou zijn belangrijke goals nooit meer vergeten en ik vind het echt superzonde dat hij bij ons niet volledig uit de verf is gekomen. Dat komt mede door zijn blessuregevoeligheid maar er spelen nog meer factoren mee, hij lijkt zich ook niet echt goed te voelen in het team. Het is duidelijk dat Zidane het niet meer in hem ziet zitten en ik hoop dat er voor Bale een mooie club komt. Terug naar de BPL lijkt me wel wat voor hem, alleen dan zit je weer met zijn blessures etc. 50 miljoen lijkt me een schappelijke prijs voor hem. Real moet niet eens proberen om het onderste uit de kan te halen. Bij een goed bod accepteren. Beter voor de club en vooral beter voor Gareth.

13 mei 2019 om 14:03

Hij is denk ik meer met golf bezig xd. Check zijn twitter maar

13 mei 2019 om 14:24

Hij mag zich in zijn vrije tijd bezighouden met waar hij zin in heeft. Beter dat hij op t golfveld staat dan achter de ps of xbox. Lekker golven in t zonnetje niks mis mee

13 mei 2019 om 14:26

Ik zou hem niet tegen elke prijs verkopen, ik denk dat het een ruildeal gaat worden. Heel eerlijk ik zou gerrit graag zien blijven, samen met eden,vini en rodrygo hebben we dan wereldklasse en toptalenten ( diaz en asensio ook nog).

Nou AZ, sla je slag (Sorry, ik moest hem ff maken)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

759 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren