Update: Peters geen aanvoerder meer: ‘Ik had me moeten beheersen’

Woensdag, 8 mei 2019 om

Willem II verloor zondag met 0-4 van Ajax in de finale van de TOTO KNVB Beker, tot ergernis van aanvoerder Jordens Peters. De captain van de Tilburgers werd bij het duel na een uur gewisseld door trainer Adrie Koster en was na afloop kritisch op zijn coach. Volgens het Brabants Dagblad moet Peters, mede door zijn commentaar, de aanvoerdersband inleveren.

De technische leiding van Willem II heeft volgens de lokale krant dus ingegrepen, maar het is onbekend in hoeverre die maatregel van kracht blijft. De spelersgroep is het namelijk niet eens met het besluit en schaarde zich dinsdagmorgen naar verluidt massaal achter Peters. De lokale krant meldt dat de leiding gesprekken heeft gevoerd met de spelers, zowel individueel als in groepsverband.

“Er zijn gesprekken geweest. Als er iets definitief besloten was, hadden we daar al mededeling over gedaan”, wordt technisch directeur Joris Mathijsen geciteerd door het Brabants Dagblad. Peters was teleurgesteld over zijn wissel. 'In de dug-out gooide hij met zijn voetbalschoenen. Na de wedstrijd wilde hij onder meer een fotograaf te lijf gaan', zo meldt het dagblad.

“Ik ben boos op de trainer", zo stelde de 32-jarige verdediger in gesprek met de NOS. "Ik vind het geen goed signaal naar de groep als je je aanvoerder eruit haalt. Mijn rol als aanvoerder is ook om de jongens te stimuleren. Als we vaak op een dood punt zitten, ben ik één van de voortrekkers die ons daar overheen probeert te trekken. Als je mij de kans had gegeven, dan was het misschien wel beter afgelopen dan nu.”

Update 8 mei 10.36 uur - Peters geen aanvoerder meer: 'Ik had me moeten beheersen'
Jordens Peters draagt voor onbepaalde tijd niet de aanvoerdersband van Willem II, zo melden de Tilburgers woensdag via de officiële kanalen. Het gedrag van Peters bij zijn wissel tijdens de bekerfinale tegen Ajax (0-4) en zijn uitlatingen na de wedstrijd hebben geresulteerd in dit besluit. "In de emotie van de finale heb ik mijn teleurstelling over mijn wissel in de vrije loop gelaten. Ik had me op dat moment moeten beheersen. Dat lukte niet, waarvoor ik mijn excuses inmiddels heb aangeboden", laat Peters op de clubsite weten.


Poll

Een terecht besluit van de leiding van Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door mathijsjeheyms)

In Tilburg zal het miss zo zijn dat iedereen achter je staat. Maar verder vind ik dit wel een huil verhaal. Een aanvoerder die vindt dat hij er niet uitgehaald moet worden omdat dat t verkeerde signaal is naar medespelers. En vervolgens dat als aanvoerder voor een camera moet gaan verklaren. Is dat wel een goed signaal dan?

8 mei 2019 om 09:18

Benieuwd wat t echte verhaal is en welke rol koster hierin heeft gehad. Dit kan hem zijn autoriteit kosten. Interessante ontwikkeling vind ik dit altijd, de wisselwerking in een groep

Nu toch wel duidelijk dat er bij Peters een stukje professionaliteit ontbreekt. Heb hem sinds zondag alleen maar horen klagen over alles en iedereen en te agressief zien reageren op wat mensen zeiden. Je mag het ergens niet mee eens zijn, maar zeker als aanvoerder moet je je kunnen beheersen. Terecht dat ze de band van hem wegnemen.

Tsjah, laten we het niet aan beide kanten opblazen. Peters is een matige voetballer die wel goed in de groep en bij het publiek ligt maar desondanks niet zo tekeer moet gaan. Hand schudden en weer door.

Deze man staat er om bekend zeer agressief uit de hoek te komen wanneer hij eens een keer verliest. Een fotograaf aanvallen gaat echt veel en veel te ver. Een tegenstander of fan een keer een poffert geven is tot daaraan toe, maar een fotograaf gaat alle vrijheid te boven. Schorsen tot het einde van het seizoen!

8 mei 2019 om 09:39

Onder welk hunnenbed heb jij geleefd?
Kom als van kleins af aan bij Willem II, zelden iemans als Peeters tegengekomen.

Ik keur zij actie niet goed maa.....vaker agressief? Hoe dan? Hij toont een keer emotie en is gelijk altijd agressief.

8 mei 2019 om 10:55

Ik heb zo het vermoeden dat hij sarcastisch is

8 mei 2019 om 11:04

dat weet hij dan wel heel goed te verbergen

8 mei 2019 om 12:30

Onzin wat je hier verkondigd Mannschaft88. Jordens staat juist als tegenovergestelde bekend en is nog nooit eerder disciplinair gestraft. Bij ons niet en bij Fcdb niet. Totaal niet agressief.

Ik heb de wedstrijd met een schuinoog gezien ivm met de festiviteit, maar je wordt toch niet gewisseld als je de wedstrijd van je leven speelt? Ik vind het maar een grote mensen baby die denkt dat hem onrecht is aangedaan. En dat gelul dat je je aanvoerder nooit wisselt, snap ik al helemaal niet. Een aanvoerder kan ook slecht spelen.....

Wat een overdreven reactie van een middelmatige speler, die aanvoerder is.

Meneer had niet gewisseld mogen worden en uit dan zijn frustraties richting staf, medespelers, fans en media. Hij speelde gewoon slecht in een toch al verloren bekerfinale. Wat een slechte act !

"als je mij de kans had gegeven, dan was het misschien wel beter afgelopen dan nu.”

Dat denk ik ook. Dan had Willem II zeker de beker nog gepakt.

Je rol als aanvoerder is ook denken in het teambelang. 'ik vind het geen goed signaal naar de groep als je je aanvoerder eruit haalt. Mijn rol als aanvoerder is ook om de jongens te stimuleren.' Nee je primaire taak is gewoon goed voetballen en als verdediger het voorkomen van doelpunten. Als de trainer met een 0-2 achterstand denkt dat het beter is om een aanvallende speler in te brengen voor een centrale verdediger dan is dat logisch. Dat hijzelf niet bepaald een ijzersterke indruk achterliet bij de 0-1 en 0-2 laat hij dan ook maar achterwege. Hij laat hier zien het aanvoerderschap niet waardig te zijn.

Dus nu hij geen aanvoerder meer is kan Koster hem zonder gezeik eruit halen van het weekend.

Als een hele groep niks snapt van de keuzes van de trainer, is er maar een conclusie mogelijk: dan heeft die trainer gefaald. Ongelooflijk slecht gemanaged, nota bene door iemand met zoveel ervaring.

8 mei 2019 om 09:52

Wel apart dat ik in de avond alle cijfers bij radio 1 langs de lijn hoorde. Waarbij duidelijk werdt dat hij de slechtste van heel willem 2 was. Minste duels gewonnen meeste foutieve passes. Moet blij zijn dat alleen zn aanvoerdersband is afgenomen.

Koster leg mij uit eens uit?

Een club als Willem II waar sporadisch iets gebeurd, en sinds jij aan het roer zit;

Avidjaij - Enfant Terrible
Ozbilliz - Wil niet voor jouw invallen
5 duitsers die een potje kaarten en een markt bezoeken
Kristensen - Jonkie dat wil spelen nu buiten selectie
Elmo Lieftink - Geliefd bij publiek en nu buiten selectie
Vrousai en Crowly - Creativiteit en heel het jaar/ half jaar basisspeler. In de Finale niet opgesteld
Ruzie maken met je Aanvoerder Peters.

Deze lamzak wordt genomineerd voor een Rinus Michels Awards, want ja hij kan niks aan al het bovenstaande doen toch. Nooit zijn fout of misschien toch wel......

8 mei 2019 om 11:03

misschien heet dat keuzeas maken en durfen maken. Misschien is dat wel de rede dat het goed loopt bij willen2

8 mei 2019 om 11:07

@6e keer: ik kan de meeste zaken wel voor je uitleggen hoor maar de vraag is of jij daar interesse in hebt?

De man staat 8e en heeft de bekerfinale gehaald. Ja dat komt grotendeels door materiaal maar je moet dan ook keuzes maken vb bij die Avidjajj dat is gewoon een nare kerel. Die zat ook bij de "kaartclubje". En Elmo Lieftink, sorry die heeft het niveau van Telstar. Een heel harde werker, waar je geen wedstrijden mee gaat winnen.

Koster zal vast verkeerde keuzes maken maar ik kan hem geen ongelijk geven. Hij verliest 2x vrij kansloos van Ajax en probeert wat anders.

8 mei 2019 om 12:39

Avidjaij - Enfant Terrible - Kerel is bij meerdere clubs gestraft en zelfs weggestuurd was een gokje (vandaar maar 1 jr contract en dat pakte helaas niet goed uit. Heeft zover ik weet ook nog steeds geen andere club

Ozbilliz - Wil niet voor jouw invallen - werkweigering wegwezen heel simpel

5 duitsers die een potje kaarten en een markt bezoeken - kwaj jongensstreek zijn ze een wedstrijd voor gestraft klaar. Bij elke club waar veel jonge spelers spelen komen dit soort dingen een keer voor. 's hotel uit snieken om op stap te gaan, te laat op training enz. No big deal straffen en klaar.

Kristensen - Jonkie dat wil spelen nu buiten selectie - jonkie wil weg dus waarom moeten we hem verder opleiden? niet goed genoeg voor de eredivisie dus waarom nu nog wel laten invallen als je weet dat ie nog flinke stappen moet maken om dit niveau aan te kunnen? Ik krijg ook geen kans bij Willem II in de spits.

Elmo Lieftink - Geliefd bij publiek en nu buiten selectie - geliefd bij publiek vanwege zijn inzet. niet de kwaliteit voor de eredivisie en genoeg alternatieven op zijn plek (tapia, Llonch, Anita, Saddiki, Akkaynak) waarom moet Lieftink nog bij de selectie dan?

Vrousai en Crowly - Creativiteit en heel het jaar/ half jaar basisspeler. In de Finale niet opgesteld - Tactische keuze, wilde fysiek sterkere spelers laten starten en dat pakte 40min goed uit. Beide heren zijn totaal geen fysieke spelers dat is Pavlidis en Heerkens veel meer.

Ruzie maken met je Aanvoerder Peters. - wissel snapte ik ook niet, maar als Peters daarna buiten boekje is gegaan dan moet ie daar voor gestraft worden. Hij is aanvoerder en heeft dus een voorbeeldfunctie naar de groep toe.

Dus als Peters erin was blijven staan had Willem ll de bekerfinale gewonnen? Is toch logisch dat als je achterstaat een alles of niets poging doet door een verdediger te wisselen voor een aanvallender ingestelde speler. Crowley heeft meer recht op spreken aangezien hij bijna het hele seizoen basisspeler is en dat dit eigenlijk zn beloning daarvoor moet zijn mr juist dan wordt gepasseerd

Bij Fc den Bosch durfde hij de laatste wedstrijd niet te spelen aanpakken die matenaaier.

8 mei 2019 om 10:24

Inderdaad die promotie / degradatie wedstrijd tegen zijn nieuwe club Willemii die hij samen met Kees van Buuren niet speelde. Dan ben je het predicaat aanvoerder al sowieso niet waard.

8 mei 2019 om 12:30

Wat een onzin reactie. Waarom je zou het predikaat aanvoerder niet waard zijn? Staat los van het feit dat hij een boegbeeld is voor onze club en een leider voor zowel spelers als supporters. Hij speelde die wedstrijd niet aangezien er op dat moment al sprake was van belangenverstrengeling. Logisch dat je mentaal op twee keuzes hinkt toch? Je helemaal afzonderen van die wedstrijd is dan het slimst.

8 mei 2019 om 13:19

Je bent aanvoerder van een club waar je de volledige jeugdopleiding van hebt doorlopen maar je laat ze in de steek in 1 van de belangrijkste momenten voor die club namelijk een kans op promotie. Dan zet je dus je persoonlijk belang voor op het teambelang. Iets waar hij nu schijnbaar nog steeds moeite mee heeft als je zijn reactie leest. Zo'n jongen heeft niet de capaciteiten om aanvoerder te zijn.

8 mei 2019 om 12:40

Onzin de selectie en technische staf wilde niet dat Jordens en Kees speelde omdat dit alleen maar gelazer zou opleveren. Kijk Peptalk er nog maar eens terug waarin dit haar fijn wordt uitgelegd.

Wat een mooi feestje had moeten worden wordt nu een groot probleem. Spelers en trainers niet op 1 lijn.

Hahah anti-Willem II krant het Brabants Dagblad is weer bezig hoor. Een cameraman te lijf gaan? Wat een onzin, Willem II al een bericht eruit gegooid dat dat niet waar is. Overigens is hier binnenskamers gewoon een gesprek over gevoerd niet meer, niet minder. Peters moet zich niet zo aanstellen al was het een rare wissel en Koster moet zich over zn ego heenzetten. We moeten nog 2 wedstrijden knallen en de play-offs halen. Op deze manier haal je de glans van een mooi seizoen eraf.

Ook aanvoerders worden weleens gewisseld hoor Peters. Weet je wat er dan gebeurt? Dan gaat de aanvoerdersband naar een andere speler, dus het is niet alsof je dan ineens zonder aanvoerder speelt ofzo. Weet je trouwens tegen wie je speelde? Halve finalist van de CL. Maar blijf vooral geloven dat jij de ploeg nog had kunnen redden.

Ik ben wel benieuwd met welk wereldbeeld Jorden Peters elke dag opstaat. Had zelf namelijk het idee dat dit net als duizenden andere spelers en ex-spelers die ooit geheel anoniem jaar in jaar uit tussen de werkelijke sterren op tv voorbij draafden terwijl ik op drie meter afstand van het scherm een bord friet en twee kroketten wegkaan op de zondagavond om 19.00 uur. Jorden Peters denkt daar waarschijnlijk anders over. Vind dat je een aanvoerder niet hoort te wisselen, en dan ook nog met de reden dat 'dit een slecht signaal naar het team is.' Ja. 'aldus de geheel belangeloze aanvoerder zelf.'

Dit zegt eigenlijk nog niets..

Ik ben een Willem-ii supporter maar sinds dat Koster trainer is worden er veel te veel disciplinaire straffen uitgedeeld. Kristinsson naar lager elftal, Ozbiliz en Avdijaj ontslagen en een aantal spelers werden uit de selectie verwijderd tegen Fc emmen uit. Ik denk dat deze trainer veels te veel doorslaat in zijn regels. Laat Peters gewoon balen opdat moment zelf. Volgens mij was hij zeker niet de enige die dacht waarom hij gewisseld werd.

8 mei 2019 om 12:31

En dan Heerkens laten staan.. die bakte er helaas het minst van. Leek me een betere wissel maar goed.

8 mei 2019 om 17:04

Klopt, die kon er zondag helemaal niks van

"ik vind het geen goed signaal naar de groep als je je aanvoerder eruit haalt"

Dat is natuurlijk onzin. Denk je nou echt dat de andere spelers dan denken: "hee, wat gek, onze aanvoerder moet er af, hoe nu verder?". Natuurlijk niet. Die denken: "hee, de aanvoerder moet eraf en ik mag blijven staan. Lekker".

8 mei 2019 om 13:32

Bij Feyenoord wordt onze aanvoerder bijna iedere week gewisseld. Niemand die daar moeilijk over doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder50
G. SağlamMiddenvelder51
M. TrésorMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
R. RuiterKeeper50
V. PavlidisAanvaller53
J. YeboahAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren