Guardiola hoogst verbaasd om uitspraken Solskjaer: ‘Heeft hij dat gezegd?’

Woensdag, 24 april 2019 om

Woensdagavond staat de stadsderby tussen Manchester United en Manchester City op het programma. Eerstgenoemde Engelse club wil de negatieve reeks graag doorbreken met een zege op de aartsrivaal, maar manager Ole Gunnar Solskjaer waarschuwde zijn ploeg voor de agressie van Manchester City. Vakcollega Josep Guardiola begrijpt weinig van de woorden van Solskjaer.

“Ze willen je enkels breken en schoppen je als het moet”, zo verzekerde Solskjaer in aanloop naar de wedstrijd. “Ze laten ons niet counteren, er zullen veel overtredingen zijn, geen twijfel. Zij spelen zo aanvallend dat ze ons zo ver mogelijk van het eigen doel willen hebben”, aldus de Noor, die zei te hopen dat scheidsrechter Andre Marriner goed optreedt tijdens de derby.

“We moeten de bal één of twee keer raken. Als je vaker de balt raakt, krijg je een schop. Het is dan aan de scheidsrechter om op te treden”, aldus Solskjaer, geciteerd door diverse Engelse media. Guardiola vindt de opmerkingen van Solskjaer frappant. “Heeft hij gezegd dat we hun enkels zullen breken? Hoe moeten we dat doen als we 65 of 70 procent balbezit hebben? Mijn team is niet zo, helemaal niet.”

“In de tien seizoenen dat ik trainer ben, ben ik nog nooit aan een wedstrijd begonnen met de gedachtegang om expres overtredingen te begaan. Nooit. Soms maak je overtredingen, omdat de acties soms snel gaan. Maar ik heb nooit gezegd dat we opzettelijk de ander moeten uitschakelen. Ik denk niet dat die oproep aan Marriner succes heeft. Wij zijn geen team dat schoppen uitdeelt.”


Poll

Wat verwacht jij van Manchester United-Manchester City?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door postduif)

Ik ben geen fan van Guardiola. In mijn optiek is hij een aansteller en gelooft hij teveel in zichzelf. Hier ben ik het echter wel met hem eens. Guardiola instrueert zijn spelers volgens mij niet om door te schoppen op de tegenstander. Eerder om zich aan te stellen bij een tikje.

24 april 2019 om 11:04

Denk dat dit gewoon een reactie van Solksjaer is nadat laatst 1 van de spelers van Guardiola zoiets aankaartte. Kan alleen zo 1,2,3 niet vinden wie of wat.

24 april 2019 om 11:04

Zou jij niet in je zelf geloven,als je zoveel succes boekt met je filosofie...

24 april 2019 om 13:09

Met dit materiaal moet je elk seizoen meedoen om de Champions League titel. Dat heeft hij zowel bij City als bij Bayern München nagelaten. Ik vind 'zoveel succes' dus wel meevallen. Niettemin doet hij best iets goed, want zijn teams spelen over het algemeen leuk voetbal. Het is alleen zo jammer dat hij zich daar zo bij gaat aanstellen. Dat is toch nergens voor nodig. Hij is af en toe net een klein jongetje dat zijn zin niet krijgt.

24 april 2019 om 13:30

Tegengif ik vind jou verfrissend. Wat dat betreft ben je echt een antidote. We zijn te ver geslagen in t ophemelen v pep. Hij presteert goed, niet ongeëvenaard. De verwachtingen waren dat City en Bayern de landstitel zou winnen. In Europa is t best wel teleurstellend

24 april 2019 om 14:31

@Tegengif: Guardiola deed vooral met Bayern Munchen en eigenlijk ook met Man City dit jaar, gewoon mee om CL titel hoor. Dat hij zo vroeg dan al in halve finale of kwartfinale wordt uitgeschakeld, doet daar niets van af. Barcelona werd ook 3 jaar op rij uitgeschakeld in kwartfinale CL en doet ook gewoon elk jaar mee om CL titel. Daarnaast is Man City dit jaar gewoon onverdient uitgeschakeld in kwartfinale en waren ze veel beter dan Spurs.

24 april 2019 om 14:36

Clubs als Fc sheriff en fc otelul doen idd ook mee om de cl titel. Jammer dat ze hem nooit winnen

24 april 2019 om 12:57

Er is letterlijk bewijs van waar zijn assistent tijdens de rust volgende zegt: 'david, Kevin, Gundogan, make fouls, if there's a transition, make a foul'.

24 april 2019 om 13:19

Heel iets anders dan enkels breken en schoppen uitdelen...

24 april 2019 om 14:25

Solskjaer heeft dat ook nooit gezegd. In zijn interview heeft hij over counters afbreken, dat is al. De media maakt daar zijn eigen versie van.

Vreemde uitspraken van Solksjaer. Ben geen fan van de club City, maar ze streven wel goed en mooi voetbal na dat volgens mij echt niet gekenmerkt wordt door schoppartijen.

24 april 2019 om 10:36

Nouja, moet je eens op Fernandinho letten. Die doet zo slim, als geen ander, wordt nooit gepakt. Omdat City zo hoog druk zit, is het rete gevaarlijk als de tegenpartij eruit komt, dan maakt zo een speler echt heel vaak een overtreding (soms lelijk) om de aanval te verpesten. Soms komt hij er mee weg maar hij krijgt er zelden geel voor. Er zijn zelfs filmpjes hiervan.

24 april 2019 om 12:27

Alsof je het over Ander Herrera hebt...
Is precies dezelfde beschrijving van toepassing,alleen die loopt regelmatig tegen een kaart aan.

24 april 2019 om 12:41

Ik dacht dus en vind dus precies hetzelfde. Vaak maakt hij de overtreding op de helft van de tegenstander. Zodat het minder opvalt hie gevaarlijk de tegenstroot kan zijn. En daardoor niet vaak de kaart wordt getrokken. Het verbaast mij hoe veel overtredingen hij mag maken zonder 2x geel ervan af te moeten

24 april 2019 om 12:44

We hebben het over de uitspraak van OGS. En Guardiola reageert daarop. Daar waar de meningen over verdeelt zijn. Waar AjaxCunian al een voorbeeld geeft dat City niet zo heilig is als Guardiola voordoet.

24 april 2019 om 13:57

Scouserper dat is niet precies hetzelfde, omdat United geen hoog druk zet en vaak juist veel man achter de bal heeft..

24 april 2019 om 11:04

Ik heb het idee dat Solskjaer de wedstrijden uit zijn tijd verwart met de huidige tijd. In zijn tijd was City altijd het mindere broertje en moest het tegen het grote United vooral van schoppen en de beuk erin hebben. Tegenwoordig zijn die rollen eerder omgedraaid. Ik associeer City iig zeker niet met veel schoppen en smerig spel.

Rare uitspraak van Ole. Waar hij zelf spelers heeft die niet vies zijn van overtredingen. Zie Ander Herrera en Scott McTominay tegen PSG. Deze zie ik niet zo snel lopen bij City, dat zoals Guardiola zegt, streeft naar goed voetbal.

24 april 2019 om 10:37

Het gaat om overtredingen bij het hoog drukzetten en wanneer City de bal juist niet heeft, denk ik.

24 april 2019 om 10:47

Ja maar Ole heeft het echt over enkels breken en schoppen. Dat gaat echt ver, dat heb ik Herrera wel eens zien doen. Tuurlijk slimme tikjes worden uitgedeeld om een counter eruit te halen. Maar dan zie ik ook alleen Fernandinho echt een harde overtreding maken. Maar dan niet met de intentie om iemands enkel te breken.

24 april 2019 om 10:51

Dat ben ik met je eens.

24 april 2019 om 12:42

De Nederlandse pers heeft simpelweg moeite met vertalingen uit het Engels en de gemiddelde lezer hier neemt alles direct over zonder het originele bericht te zoeken. Ole heeft het erover dat ze je op de hielen en enkels zullen trappen om zo de counters eruit te halen. Eigenlijk iets wat je bij iedere derby kan zeggen over beide ploegen.

'we gotta be ready for the press, for their pressing so we gotta defend well, gotta be ready for your aggression, they will snap at your heels and ankles and and kick you, they won’t allow us easy counter attacking, there will be fouls, absolutely no doubt about it and when you watch those games they commit so many players forward.'

24 april 2019 om 12:48

Is het stuk staat niet dat OGS heeft gezegd dat ze enkels breken. Maar een schop zullen krijgen in de omschakeling. Uit het stuk begrijp ik dat Guariola ervan maakt dat City enkels zullen breken. Ja Herrera doet het ook en slim. Maar het gast km de uitspraak van OGS. En Guardiola die dat niet zo vind. Als Jin zegt dat Herrera het doet. Ben ik het met je eens. Maar ontken het niet zoals Guariola dat wel doet.

24 april 2019 om 18:14

Je hebt zeker gelijk, en ik zeg niet dat City niks doet. Maar dat is ook top zijn, counters eruit halen door pootje te haken, even vasthouden etc.. het is kwaliteit om het gevaar te herkennen en eruit te halen. Maar de mate van de overtreding moet een grens zijn. Ik heb city nog niet betrapt op vieze overtredingen.

24 april 2019 om 13:00

Zoek een keer op ' Premier League Fouls Rate Per Game adjusted to team possession' en laat mij weten welke ploeg op nummer 1 staat.

ik kan de zere vinger niet op de plek leggen waarom het er niet uit komt bij pep, je ziet wel dat er genoeg patronen zijn ingeslepen en spelers weten deze te herkennen.
vaak zie ik de drie hoekjes op het veld, maar maken de spelers er geen gebruik van.
het spel is veel te traag waar door je een tegenstander niet kapot kan spelen, maar ik vraag me ook af of de spelers het wel berijpen of zijn ze moe ?
ik zie nog steeds dat pep, een type busquets mist in zijn team,een spelers als frenkie de jong zou ook goed passen.
de spelers zijn ook moe door de vele wedstrijden te spelen in 4 competitie mee te doen.
wat ik wel zie is dat spelers wel hun best doen voor het team, maar je ziet pep vaak genoeg langs de zij lijn zich te ergeren als er iets simpels niet lukt of hij wordt niet begrepen.

pep zou eigenlijk een grondige renovatie moeten doen wil hij nog de Champions league winnen, spelers die er geen zin in hebben,het spelletje niet begrijpen, uit geblust zijn, weg doen.klinkt hard, maar ik zie liever een paar hardwerkende begin twintigers die je nog kan kneden.maar met deze groep gaat ie nooit niet de champions league, hij mist creativiteit en een goede controleur die de rechter hand is van pep, die het verleng stuk in de het veld is van de trainer, die het weet uit te voeren en het team bij de hand neemt, zo lang deze speler, deze controleur er niet is voor pep blijft het moeilijk voor pep hij kan moeilijk zelf in het veld staan.

maar net zoals bij ajax zijn tegenstanders tegen city meer gemotiveerd dan tegen andere ploegen.

24 april 2019 om 11:00

Uhh jouw reactie klopt voor geen meter. City heeft vaak genoeg veel teams weg gespeeld met prachtig voetbal. Dan geef je aan dat hij renovatie moet doen. Dit zou dan zijn 2de renovatie zijn in de periode bij city. Ook slaat et nergens op om beginnende twintigers te halen. Met same sterling Bernardo laporte stones heb je al die twintigers die je kan kneden. Het top punt is het feit dat je zegt dat hij creativiteit mist. De bruyne silva bernardo sterling sane mahrez zijn stuk voor stuk super creatief en dat zie je terug in de wedstrijden

24 april 2019 om 11:16

de rechts back en de links mogen weg voor mijn die zijn niet goed genoeg voor het spel wat pep wil spelen, die twee komen zo houterig over dat ze niet goed genoeg zijn, daarnaast zijn er genoeg andere spelers die nu in de basis staan die niet aan het spel vol doen.

wat ik probeer te vertellen is dat deze spelers: De bruyne, silva bernardo,sterling,sane mahrez, ja ze kunnen allemaal een man uit spelen, zijn technisch begaafd, scoren regelmatig maar dat komt door de ingeslepen patronen die ze herkennen, daar zie ik de hand van pep in.maar Geen van alle spelers die jij noemt zijn spelers die het spel kunnen maken of die het spel bij de hand nemen, die berijpen wat de trainer zegt.die begrijpen de trainer niet maar doen alleen wat de trainer zegt wat ze moeten doen.

creativiteit is niet dat je drie man uit kan spelen of dat je puur op techniek een spelers dol kan draaien, maar dat je een speler hebt die aanvallen kan opzetten, die net even wat anders denkt, een architect in het veld, eentje die net drie stappen voor uit denkt, een speler die begrijpt wanneer je het spel moet versnellen en wanneer niet, spelers die een een-tweetje opzetten, dat zijn de spelers die pep mist, zulke spelers kan pep in sommige gevallen, uitzonderlijk gevallen zelf maken, maar de meeste spelers hebben dit van nature, deze spelers mist pep.

een type frenkie de jong, die trekt heel het spel naar zich toe en daar heeft hij ook het hele team voor nodig net zoals elke speler. daarom baalde hij dat hij frenkie de jong niet kon krijgen, eens in de zo veel jaar wordt zon speler geboren.

ik heb pep heel erg ook zitten als trainer, de beste die er is.

24 april 2019 om 11:32

"maar dat je een speler hebt die aanvallen kan opzetten, die net even wat anders denkt, een architect in het veld, eentje die net drie stappen voor uit denkt, een speler die begrijpt wanneer je het spel moet versnellen en wanneer niet"

Als ik 10 spelers zou moeten opsommen in het hedendaagse topvoetbal die aan dit profiel zouden voldoen dan zou ik al vrij snel denken aan David Silva, Gundogan en De Bruyne, alle 3 eigendom van City.

24 april 2019 om 11:35

Helemaal eens buffalo. Ben het eens met postfuif over het feit dat de backs houterig zijn maar je hebt idd met david Silva De Bruyne en Gundogan zijn gewoon creatieve spelers die het spel kunnen maken. 3 van zulke spelers is genoeg in je selectie.

24 april 2019 om 12:00

@postduif over welke linksback heb je het dan...
Danilo, mendy, delph of zinchenko?
Die spelen mede door blessures allemaal wel eens op die positie.

Mendy is natuurlijk optie 1 maar die is lang geblesseerd geweest, maar die is toch niet houterig?
Begon vorig seizoen geweldig met een aantal assists, daarna helaas weinig fit geweest.

24 april 2019 om 19:54

@_buffalo_ ik zie zelf ook wel dat het spel van city het beste spel van van europa is dat geef ik eerlijk toe.maar nog maals ik vind de bruyne niks speciaals hebben, tuurlijk een hele goede speler, maar is hij de beste van europa?nee, net zoals silva en gundogan, als ik kijk naar deze spelers dan voetballen ze eigen gewoon mee in het ritme van het spel, maar ik vind er geen een die echt aan de eisen van pep voldoet.

om eerlijk te zijn vind ik bijvoorbeeld Luka Modriä‡, frenkie de jong, xavi, iniesta, toni kroos, Andrea Pirlo van een veel hoger niveau of ze nu nog spelen of zijn gestopt maakt niet uit.

voor het spel van wat pep wil spelen heeft hij misschien nog meer en betere spelers nodig,

24 april 2019 om 11:05

Klopt echt 0 van. City vorig jaar meer dan 100 punten en ze gaan nu naar een puntenaantal ban dik in de 90. Heeft van ze 100 Wedstrijden bij city er ruim 80 Gewonnen ofso. Daarnaast spelen ze de 1 na de anders van het veld. Spurs was in de laatste wedstrijden ook nergens. Je mag een hekel aan pep, of city. Maar praat geen onzin.

24 april 2019 om 18:20

@klaashaas aan cijfers heb ik helemaal niks aan, laat staan dat city 80 procent de bal heeft wil niet zeggen wat op papier staat goed is... Het gaat er om wat je doet met zo veel bal bezit.ik zie dat spelers er moeite mee hebben om een eigen identiteit te ontwikkelen in het veld.kwa rechts en links back vind ik dat Jordi Alba, nicolás tagliafico, dani Alves veel beter, en zo kan ik nog wel een lijst maken die beter bij het spel van pep passen.

24 april 2019 om 12:03

@Postduif Ik denk dat ik begrijp wat je bedoeld. Maar ik ben het er totaal niet mee eens. Waar komt de perceptie vandaan dat het er niet helemaal uitkomt? Bepaal je dat puur op de CL uitschakelingen? City en de CL is een verhaal apart, waar veel factoren bij komen spelen. Nationaal doet City het geweldig. Ze kunnen vor de 2e keer op rij het oude PL puntenrecord verbreken. De PL heeft nog nooit zo'n constante en goed presterende ploeg gekend. Liverpool doet het dit sezoen natuurlijk ook bizar goed. Er wordt niet elke wedstrijd vol gas gegeven. Dat kan ook niet. En dat deed het Bayern van Pep ook niet. Juist spelers als David Silva, Kevin de Bruyne, Gundogan en ook Bernardo kunnen het spel maken. David Silva deed dat al sinds zijn komst bij City en was altijd de architect op het middenveld.

Solskjaer zal het wel over 'tactical fouling' hebben waar City (en in mindere mate ook Liverpool) om bekend staat en ongelofelijk vaak mee wegkomt zonder kaart. Fernandinho is hier de koning in en als iemand een compilatie maakt van al zijn overtredingen dit seizoen en het aantal keren dat hij geel heeft gekregen, zal de verbazing groot zijn waarschijnlijk. Bewoordingen van Solksjaer zijn natuurlijk overtrokken en had hij misschien iets subtieler moeten brengen, maar hij probeert natuurlijk ook al de scheids te bespelen.

ik weet niet wie de vertaling heeft verzorgd maar Solksjaer zei "they will snap at your ankels".
Hij legt het uitgebreid uit in de persconferentie en hij zegt gewoon dat city snel druk zet en ze zullen aggressief zijn en er kort opzitten.
Dit is dus echt totaal verkeerd vertaald en doorgegeven aan Pep. Lang leven de media waar tegenwoordig 60% nog maar correct is en er zelfs niet meer aandachtig geluisterd wordt.

Dit is hetzelfde spelletje dat Guardiola en Mourinho een jaar geleden hebben gespeeld in de aanloop naar de derby. Toen zei Mourinho ook dat City vaak tactische fouten maakt en hij hoopte dat de scheids hier rekening mee zou houden, toen legde Guardiola bijna exact dezelfde verklaring af als hij wat hij nu doet. Alle teams die hoog druk zetten maken geregeld tactische fouten als de tegenstander de kans heeft om snel om te schakelen, dat is nu eenmaal eigen aan de tactiek en met Fernandinho heeft City misschien wel de beste middenvelder ter wereld in dat opzicht in hun gelederen.

Denk dat de verontwaardiging van Guardiola wat gespeeld is, zou me verbazen als hij niet weet waar Solksjaer het over heeft. Al is Guardiola zeker geen coach die zijn spelers aanmoedigt om over de schreef te gaan.

24 april 2019 om 12:13

In dat opzicht is het dan toch niet gespeeld? Als hij nu hetzelfde zegt en reageert als toen, dan is het misschien wel gewoon de waarheid.

Ole hierbij lijkt te zeggen is dat City non stop overtredingen maakt.
Maar als je naar stats kijkt, Heeft enkel Liverpool minder vaak geel gekregen dan City en staat Heeft City heeft 1 keer rood, en maakt Man City de minste overtredingen per wedstrijd. City krijgt trouwens ook de minste overtredingen tegen, wat ook weer met het spel te maken heeft.

Alle signalen betreffende overtredingen wijzen toch op iets anders dan wat Ole beweert.

Grootste verschil is dat City de overtredingen maakt in de 30% van de wedstrijd dat de tegenstander de bal heeft. De tegenstander heeft in dat geval 70% van de wedstrijd de tijd om de overtredingen te maken. Een overtreding van city valt meer op, omdat het sneller in het balbezit van de tegenstander gebeurd denk ik?

Zie Guardiola inderdaad absoluut niet aan om zoiets aan te moedigen. Maar het type spel brengt risico's met zich mee en daar zijn overtredingen wel een onderdeel van. Als iemand neer moet om gevaar te voorkomen, dan is dat zo. Maar iemand daadwerkelijk afzagen, daar geloof ik echt geen snars van.

Heeft die solksjaer gezopen ofzo? Sinds wanneer laat guardiola zijn ploegen schop of vechtvoetbal spelen? Als er een is die dat juist nooit doet is guardiola het wel

City zal ook wel hard zijn wanneer het moet natuurlijk, ik dacht dat dat mocht in de Premier League? United heeft ook een paar spelers die smerige overtredingen kunnen maken, sommige horen daar niet thuis in dat shirt. Maar Pep wil zijn team als eerste altijd goed laten voetballen, dat is na al die jaren toch wel heel duidelijk. Dus Ole moet niet zo rare dingen zeggen want hij zet zichzelf voor schut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

53 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Concurrentie voor Angeliño: linksback verlengt contract bij Manchester City

Oleksandr Zinchenko heeft zijn contract bij Manchester City met drie jaar verlengd. De linksback annex middenvelder ligt daardoor tot de zomer van 2024 vast bij de kampioen van Engeland. "Het is...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren