Frank de Boer verliest weer ondanks 22 pogingen en 70 procent balbezit

Zondag, 21 april 2019 om

Frank de Boer heeft met Atlanta United de eerste zege in de Major League Soccer geen passend vervolg kunnen geven. Een week na de uitzege op New England Revolution (0-2) ging de regerend landskampioen voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen FC Dallas en zodoende staat de teller na zes competitieduels nog altijd maar op vijf punten.

De Boer koos in het Mercedes Benz Stadium voor dezelfde elf die FC Dallas versloegen, met Ezequiel Barco op de plaats van de toen uitgevallen Eric Remedi. Atlanta domineerde in de openingsfase en zette veel druk, maar een snelle tegenaanval in de zesde minuut leidde de 0-1 in. Een lange bal viel achter de Atlanta-defensie, waarna Jesus Ferreira toesloeg.

In de overige ruim tachtig minuten veranderde het spelbeeld niet: het team van De Boer zette voortdurend druk en kreeg kans na kans. Doelman Jesse González keerde twee vrije trappen van Barco op sublieme wijze en de Argentijn mikte de bal ook nog op de paal. In de tweede helft eindigde een vrije trap van Barco op de lat en miste Josef Martinez een grote kans.

De missers kwamen Atlanta, dat in totaal 70 procent balbezit had en tot 22 doelpogingen kwam, duur te staan. Een lange bal belandde vijf minuten voor het einde wederom achter de defensie van the Five Stripes, waarna Bryan Acosta toesloeg. Een rake strafschop van Martinez in de extra tijd, na een overtreding op Brek Shea, betekende de 1-2, maar het was te laat voor het team van De Boer om een nederlaag af te wenden.

Atlanta hoopt komende zaterdag wel weer als winnaar van het veld te stappen. Dan komt Colorado Rapids uit de Western Conference op bezoek. De ploeg van De Boer staat tiende in de Eastern Conference en houdt alleen New York City FC en New Engeland Revolution onder zich.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door bochherief)

Als je gratis geld wilt winnen. Gewoon op de tegenstander van F. de Boer gokken haha Nee maar, ik vind het echt zonde omdat hij wel graag attractief voetbal wilt spelen en alles voetballend wilt oplossen. Alleen je moet wel de selectie hebben omdat te doen en het lijkt wel of hij niet ziet dat het niet bij elke selectie kan. Hij moet tegen zijn zin in een ander tactiek gaan verzinnen, want anders is zn trainerscarrière na Ajax echt een flop geworden.

21 april 2019 om 01:31

Hij wil helemaal geen attractief voetbal spelen. Hij wil de wedstrijd volledig doodmaken met controle en balbezit.
Mooi om te zien dat dar afgestraft wordt.
Ik hoop dat hij stopt als trainer. Zijn ideeën over voetbal zijn niet goed voor de jeugd die in creativiteit en eigen initiatief moeten investeren.

21 april 2019 om 01:38

precies wat bombarda zegt, frank de boer is niet in staat om een groep te motiveren, kan niet communiceren, heeft een te beperkte voetbalvisie, en laat zich omringen door nobodies als trustfull. op elk vlak scoort de boer een min, geloof me die is heel snel bij atlanta ontslagen. 3 op een rij flops, hopelijk is dit niet schadelijk voor de nederlandse trainersgilde

21 april 2019 om 01:50

Ik ben het eens een keer grotendeels met je eens. Al denk ik dat de Boer wel attractief voetbal wil spelen, maar veel te veel leunt op controle en het vermijden van risico's op balverlies. Bovendien lijkt hij maar op een manier te willen/kunnen spelen, net als Peter Bosz. Met het verschil dat wat Bosz teveel doet, doet de Boer te weinig en vice versa. Allebei hebben ze in principe een goede filosofie maar missen ze de creativiteit en flexibiliteit of zijn te koppig om die af te stemmen op de tegenstander. Iets dat ten Hag bijvoorbeeld blijkbaar wel heeft

21 april 2019 om 01:55

de fans in atlanta beginnen flink te morren, ik luister de podcasts en geloof me zowel de presentatoren als de fans zijn niet mild over frank de boer. ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat t bestuur van atlanta hiermee door wil gaan.

21 april 2019 om 03:12

Vertonghen, Blind, Alderweilerd en Eriksen zijn toch echt onder hem tot wasdom gekomen.

21 april 2019 om 07:13

Kan wel zijn Tubes maar kom op, het is vanaf zn 3e seizoen Ajax om te janken met hem. 2 seizoenen zaadvoetbal naar 2x ontslagen naar wat er nu gaande is. Kan nooit lang meer duren.

21 april 2019 om 08:44

inderdaad de prijzen de titels verbloemden veel, omdat de rest nog dramatischer was dit moment. Feyenoord toen in nood, de psv verdediging nog dramatischer

21 april 2019 om 10:14

@fr_jc, toen waren alle goede spelers verkocht en kreeg Frank rommel terug. Dat is trouwens ook waarom de frictie met Wim Jonk kwam. Overmars was keihard aan het bezuinigen om het enorme gat op de begroting te dichten en kocht matige spelers. Jonk was het daar niet mee eens en weigerde nog mee te vergaderen in het TH. Ondertussen moest FdB het doen met spelers die basisvaardigheden misten. Wat hij daarmee gepresteerd heeft, is briljant, want zo'n beetje al die spelers waren Ajaxonwaardig. Pas toen Bosz kwam, deed Ajax weer goede, gerichte aankopen, en braken er jeugdspelers door die nieuwe stijl opgeleid werden vanaf de Fluwelen Revolutie.

Nu zie je het weer terug: Atlanta had vorig seizoen een topseizoen, heeft hun beste spelers verkocht en FdB zit weer met een hele slechte selectie opgescheept.

Toen FdB nog goed materiaal had, speelde Ajax goed, mooi voetbal. Materiaal die hij sinds het verstrek van Eriksen bij Ajax nooit meer gehad heeft. Een coach is nooit beter dan zijn materiaal. Je kan een team bouwen om je sterspeler(s), maar je kan er nooit meer uithalen dan erin zit.

@barryballs, Alle topclubs, waaronder AZ en Twente hebben in die periode wanbeleid gevoerd. Ajax moest destijd zwaar saneren want Ajax had een struktureel begrotingstekort van ca 20 miljoen weg te werken. Al het geld van de beursgang was verdampt. PSV kwam er sportief gezien het beste mee weg, want die hoefden niet te snijden in hun selectie en hadden in die periode altijd het beste materiaal.

Overigens snap ik de negatieve reacties wel. Als je een ontevreden persoon bent, is het heerlijk om iemand die succes had van zijn voetstuk te zien vallen en zo iemand de grond in te stampen. Het maakt het alleen een beetje triest als het een prettig persoon als FdB betreft. FdB is een nuchter persoon en niet zo'n narcistisch megalomane gek die door succes erin is gaan geloven dat hij beter is dan zijn materiaal.

21 april 2019 om 10:18

@DonCo Altijd de smoesjes van slechte selectie. Frank de Boer had een grote vinger in de pap in het samenstellen van de selectie. Hij heeft van der Hoorn gehaald, Sinkgraven enz. Due waren niet goedkoop. Hij heeft ook spelers als elhamdaoui en Suarez weggepest. Hij wilde alleen maar slaafse voetballertjes. Robotvoetballers die exact uitvoeren wat hij wilt zonder enige creativiteit.

21 april 2019 om 10:32

Suarez heeft ie natuurlijk niet weggepest, die kreeg een prachtige aanbieding uit Liverpool.

Verder eens met dat Frank de Boer een waardeloze trainer is. Hij is gewoon totaal niet instaat ook maar iets aan zijn visie te veranderen. Daarnaast is de beste man echt weergaloos in het aannemen van de verkeerde baan. Wie gaat er nou proberen de Hollandse school te implementeren bij Crystal Palace. Dan heb je echt een bord van formaat voor je kop.

21 april 2019 om 10:38

@DonCoXxX

Ik kan me goed vinden in je reactie en zal er niet te diep op ingaan want het word een wellus niettus ding.
Laat ik het anders stellen: Frank is een one trick pony en zal nergens anders uit de verf komen dan bij Ajax. Maar zelfs nu zou hij daar niet meer passen. Het is gewoon een slechte trainer.

21 april 2019 om 11:13

Beter gezegd: ondanks Frank de Boer. In zijn beginperiode leek het er op - na redelijk succesvol bij A1 - dat hij Ajax positief liet spelen, in combinatie met resultaten. Maar tijdens zijn laatste jaren was het spel niet om aan te zien, en verbloemden resultaten het zicht op de werkelijkheid. Nadien als trainer kommer en kwel. Eindoordeel: ongeschikt als trainer.

21 april 2019 om 12:52

Ten Hag heeft het Nederlandse trainersgilde weer een gezicht gegeven. Peter Bosz ook. Ronald Koeman met het NL elftal ook. Komt wel goed.

morgen ergens op een kantoor in atlanta...
"hi frank, take a seat. frank we've evaluated the start of your job at atlanta. how do you think it's going?"
- "uuh i think it goes great uuh a bit unlucky but uuh lot of ball possession, we play uuh holland school football."
"yeah, frank, look, we're looking for a clear vision, entertainment and success on the pitch. you're fired."

Nou Frank, voor de Pinksteren ben je weer thuis met een flink zak geld! Geniet van het leven, voorlopig zal je niet veel aanbiedingen meer krijgen lijkt me......

In elk aspect van het trainersvak matig! Die is gauw weer terug in NL. Zal wel weer aan de club of selectie liggen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlanta


0 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Atlanta.

183 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
2003-2003 Galatasaray
Laatste voetbalnieuws

Jaïro Riedewald richt zich op: ‘Ik ben niet boos op de club’

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone wekelijks een speler uit binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren