Sparta profiteert niet volledig van verrassende nederlaag van Twente

Vrijdag, 5 april 2019 om 21:57Chris Meijer • Laatste update: 22:14

Voor het eerst sinds 30 november 2018 heeft FC Twente weer eens een nederlaag in de eigen Grolsch Veste geleden. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging verrassend onderuit tegen FC Dordrecht, dat in Enschede met 0-1 te sterk was dankzij een doelpunt van Daniël Breedijk. Naaste achtervolger Sparta Rotterdam profiteerde maar half van de nederlaag en speelde op bezoek bij FC Den Bosch met 1-1 gelijk. Nummer drie Go Ahead Eagles wist wel te winnen, met 1-0 van Jong AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wordt FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door laurens e)

Twente wil het nog spannend maken. Verrassende nederlaag.

Schandalig slecht dit Twente, en geluk dat Sparta niet optimaal profiteert...
Kan zomaar nog weer spannend worden.

5 april 2019 om 22:41

Op deze manier zie ik Twente ook weinig punten pakken...

5 april 2019 om 22:48

Sterker nog.. Dit worden 3 nederlagen en 2 gelijkspelletjes.. onze trainer heeft zijn talisman opgebruikt.

6 april 2019 om 00:47

Dat is ook net het probleem. FC Twente moet(!) promoveren, maar puur vanuit het oogpunt van de coach verdient Pusic op basis van zijn voetbalverstand (het volledige gebrek daaraan) helemaal geen kampioenschap op zijn CV.

Echter verdienen de spelers en mensen als Bleuming, Van Leeuwen enzovoort dat wel. Ook is het min of meer essentieel voor het voortbestaan van de club binnen het Nederlandse profvoetbal.

6 april 2019 om 09:29

Gewoon simpel breng tactische vervrissingen toe .breng je beste jeugd aanvallers in aanval optiek in.

6 april 2019 om 01:53

En dan bij Ajax klagen dat Ajax de Arena moet afhuren omdat Twente daar wel eventjes kampioen zou worden. Maar goed dat Ajax dat niet gedaan heeft. KKD blijft voorlopig echt gewoon spannend, bijna iedereen kan daar van iedereen winnen.

6 april 2019 om 07:33

Sinds wanneer neem jij Vak P zo serieus?

6 april 2019 om 10:04

Lekker uit de context populistisch roeptoeteren, speedy.

Deze nederlaag was niet nodig, maar heeft niet direct gigantische gevolgen. Met 8 punten voorsprong verwacht ik niet dat Twente direct in gevaar komt om de koppositie te verliezen.
Wel zal Sparta alles op alles gaan zetten om nog een inhaalslag te maken, althans daar ga ik vanuit.
Twente heeft veel kansen gehad, maar helaas niet benut en dat houdt het op een gegeven moment op.
Maar Den Bosch lijkt ook na een vliegende start de achterstand niet meer in te kunnen halen en ik verwacht dat ze via play-offs verder zullen moeten strijden voor een plekje in de Ed
Voor plek 2 ligt het eigenlijk nog open. Eagles met 4 punten achterstand is wel als haalbaar te zien, mits ze ook de punten pakken

5 april 2019 om 22:09

7 punten voorsprong

5 april 2019 om 23:14

Twente veel kansen gehad? Er was niet veel van te zien. Heb niet meegeteld maar volgens mij maar 2 of 3 ballen tussen de palen, de rest vloog alle kanten op

5 april 2019 om 23:31

0 kansen denk ik zelf? Tussen de palen? 0 volgens mij

De kampioen koorts is bij Twente erin geslopen
Hadden vandaag moeten winnen totaal onnodige nederlaag
Mijn eigen club vandaag puntje gepakt in kerkrade terechte uitslag beide ploegen hadden kansen op meer maar al bij al prima resultaat

6 april 2019 om 00:29

Dit heeft werkelijk niets met kampioens-koorts te maken. Om maar even het perspectief van een logisch-denkend voetbalmens te belichten:

Friday en Oosterwijk zijn erg statisch, hebben geen snelheid en zijn volledig afhankelijk van hun controle in de 16. Friday vanwege zijn fysiek, Oosterwijk vanwege zijn doeltreffendheid. Espinosa is technisch erg goed, maar niet bijzonder snel. De kracht van Zekhnini is z'n snelheid, maar heel wendbaar is hij niet.

Nu de uitleg met het bovenstaande in het achterhoofd:

Je speelt tegen een laag geklasseerde tegenstander die veelal de nadruk legt op compact spel en daardoor is er nauwelijks tot geen ruimte achter de verdediging. Ook speelt de tegenstander in grote gedeeltes van de wedstrijd met minstens 9 man achter de bal.

Je hebt dus voorin een manier nodig om de verdediging te laten twijfelen. Twee statische spitsen gaan dat klusje niet klaren. Start je met 2 behendige spelers op de flanken en een spits, gaat de verdediging van Dordrecht sowieso wankelen. Daar is gezien hun seizoen en het aantal tegendoelpunten geen twijfel over mogelijk.

Over Espinosa: Je posteert hem op de linkshalf-positie, terwijl hij snelheid ontbeert. Bovendien heeft hij een hele goede passing en een goed overzicht. Bovendien heeft hij een goede handelingssnelheid. Dat had je vandaag nodig in het centrum.

De eerste wissel van Pusic: Een middenvelder eruit en een buitenspeler erin om de ruimtes nog kleiner te maken en het veld nog compacter te maken. Het kwaad was overigens al geschied op het moment dat de eerste 11 het veld op werden gestuurd, maar enfin...

Veruit de slechtste man was zoals zo vaak dit seizoen Marino Pusic. De man heeft totaal geen verstand van voetbal en dat was vandaag weer pijnlijk duidelijk. Pusic is naar mijn mening de slechte coach in de geschiedenis van FC Twente en het Nederlandse voetbal in het algemeen.

Volgensmij was de assist bij de 1-0 van Danilo van Kühn ipv Ekkelenkamp. Verder stond Gravenberch te strooien met passjes, scoort en geeft een assist. Zag er heel degelijk uit. Gaat binnenkort alweer zijn 25e profwedstrijd spelen met 16, dat is een flink aantal. Hopelijk gaan ze hem volgend jaar serieus betrekken bij Ajax 1 want dat is het niveau dat hij op redelijk korte termijn moet kunnen halen.

Die Alhaft doet het toch wel uitstekend bij Almere City, Sparta heeft er geen goed aan gedaan om hem te laten vertrekken.

7 april 2019 om 15:22

Dat Alhaft een hartstikke leuke voetballer is, had iedereen bij Sparta al lamg gezien. Hij kwam echter vooral fysiek tekort voor het niveau wat Sparta nastreeft, en er waren teveel betere alternatieven binnen de selectie. Vandaar een logische en goede keuze van alle partijen dat ze uit elkaar zijn gegaan.

Almere goed op weg naar de periodetitel. Steady overwinning en prachtige treffer in de laatste minuten. Zal Dirk19 blij mee zijn.

5 april 2019 om 22:19

Sterker, ik zie ze hoge ogen gooien in de play-offs. Ze gaan toch als ploeg in de beste vorm richting de play-offs.

5 april 2019 om 22:37

Wil meestal weinig zeggen. Emmen en de Graafschap waren juist tegen die tijd totaal niet in vorm.

5 april 2019 om 22:49

Eagles promoveerde laatste 2x als 6e vanuit de play-offs. Zegt echt niets..

Een wanvertoning van Twente. Ten eerste al de opstelling en de gekozen tactiek. Hoe is het toch mogelijk om op de positie waar je geen 1 goede speler voor hebt er gewoon 2 neer te zetten. Vervolgens laat Pusic ze de hele wedstrijd maar aanmodderen. Spelers aan de zeikanten gingen geen 1x diep en kwamen alleen maar in de bal om vervolgens de bal slordig te verliezen of een slechte pass te krijgen die niet eens aan kwam. Vervolgens wisselt Pusic Zekhnini voor van der heyden wat betekent dat het middenveld weer uit balans is en net zoals de vorige wedstrijd het Dordrecht de kans geeft om kansen te creeeren. Daarna komen ook nog Assaidi en Vuckic erin die ook alleen maar in de bal komen en maar het spel vertragen.

5 april 2019 om 22:23

4-3-3 Friday eruit, Espinosa op 10 en Zekhnini links en evt na 45 min wisselen voor Assaidi. Dan wordt je niet overlopen op het middenveld. Nu is elke counter gevaarlijk. Maar dat zie jij, dat zie Ik, alleen Pusic niet.

5 april 2019 om 22:51

Oosterwijk er juist uit.. man man.. dat gebash op Friday! Jari voegt niks toe.. kan niks met een bal! Loopt nooit goed! Friday was nog aanspeelbaar en verdeelde bij vlagen.. die blindheid geeft aan dat jij er weinig van snapt.

6 april 2019 om 05:20

Heb liever een iemand die een bal afwacht in de 16 en zijn lengte goed te bereiken is, dan een speler die moeite heeft de bal goed te raken. Friday wordt niet voor niks gezien als een lachwekkende speler bij Twente. Snap niet dat ze niet tegen Jari zeggen, blijf maar diep.

Het liefst gewoon Boere maar helaas.

Het hele probleem bij Twente is al een aantal jaar het zelfde. Er is geen diepgang, 10 tot 20 voorzetten en niemand om die voorzetten af te maken. 100% van de keren staat er 1 speler bij de eerste of tweede paal, helaas niet bij beide.

5 april 2019 om 22:25

Het is gewoon een tactisch onbenul, Oosterwijk geen enkel minuut in de wedstrijd geweest en die blijft gewoon staan. Dordrecht jaagde de hele wedstrijd Twente af. Wat Twente weer niet deed. Een overwinning zat er gewoon niet in. En met de goed in vorm verkerende Telstar. Krijg je het nog heel moeilijk. Een overwinning vanavond had je veel lucht gegeven.

5 april 2019 om 23:29

Vuckic viel geweldig in

6 april 2019 om 00:34

Wederom op het kanto van Pusic. In mijn ogen veruit de slechtste coach binnen het Nederlandse profvoetbal en z'n statistieken spreken dat verre van tegen. We winnen wedstrijden op individuele kwaliteiten en dode-spelmomenten, terwijl er van enige samenhang geen enkele sprake is.

Een team is het met uitzondering van misschien vier wedstrijden nooit geweest en het blijkt dus dat de wedstrijden die gewonnen worden, worden beslist door hoekschoppen, penalties en ingevingen van Espinosa, Aitor en door sterke optredens van oa. jongens als Bijen, Smith en Brama.

Tempo was echt zoooo laag... kampioen onwaardig... ben benieuwd of we kampioen worden... angst zit in de ploeg

Twente wordt misschien wel de slechtste Eerste Divisie kampioen in jaren als dit zo doorgaat.

5 april 2019 om 22:50

Tja, toch telt als enige het kampioenschap. Hoe dat bereikt wordt maakt geen fuck uit..

Kan iemand die Dordrecht volgt, mij zeggen hoe ze kijken naar de huurlingen van feyenoord? Ik heb t gevoel dat die mannen het daar niet verkeerd doen. Maar wordt die mening ook door Dordrecht fans gedeeld?

5 april 2019 om 23:28

Dordrecht was evht slecht

6 april 2019 om 00:37

Ik kan alleen deze wedstrijd beoordelen, maar Summerville en Zwarts waren aan de kant van Dordrecht het meest dreigend. Leuke spelers voor de Keuken Kampioen Divisie, maar ik zie geen van twee ooit Feyenoord 1 halen als ik eerlijk mag zijn.

Ben benieuwd wat Ajax met Danilo Pereira gaat doen, zou hem verhuren in de Eredivisie volgend seizoen al zou ik hem ook wel eens willen zien in het eerste.

5 april 2019 om 23:41

Danilo is een vreemde speler, hou er wel van maar zou geen club kunnen bedenken voor hem. Is geen spits die leeft van doelpunten en constant loert om bal in de 16 te ontvangen maar scoort toch redelijk makkelijk. Wilt meevoetballen maar betrekt zich nog te weinig in het spel voor mijn gevoel. Is niet de grootste, sterkste of snelste (blinkt nergens echt in uit) maar lijkt dat allemaal niet nodig te hebben. Als hij langzaamaan in alles beter blijft worden zoals laatste jaar geval was dan kan hij wel eens een leuke speler voor een aanvallende ploeg worden. Ajax lijkt vertrouwen in hem te hebben want hij ging Sierhuis voorbij in de pikorde. Heeft met Traoré wel een geduchte concurrent erbij, dat is dan wel weer een typische spits met duidelijke kwaliteiten. Maar is pas eerste jaar A dus die zal volgend seizoen wel eerste spits van Jong Ajax zijn en misschien al aansluiten bij Ajax 1 want zo'n powerhouse is altijd handig om erbij te hebben.

Wederom een parodie op voetbal, ik zeg het al maanden, de ranglijst maskeert het vertoonde spel, we spelen laf, fantasieloos en ongeïnspireerd, al vanaf september 2018...,

Als je als koploper de nr 17 op bezoek krijgt speel je ultra aanvallend en jaag je de bezoekers vanaf minuut 1 genadeloos af, hier is niets te halen, zo niet Pusic, wat een drama vAn een trainer is dit zeg.

Dat je uiteindelijk verliest door een arbitraire dwaling is zuur, maar ook daarin zijn we omlaag gedonderd, de scheidsrechters in de KKD zijn echt amateurs.

6 april 2019 om 00:42

De ranglijst maskeert bovendien het enorme gebrek aan voetbalverstand van meneer Pusic. In mijn ogen de slechtste coach binnen het Nederlandse profvoetbal op dit moment en de statistieken wijzen dat ook uit. Helaas staart men zich blind op enkel de resultaten.

Verder verwoorde de commentator het al goed: Zo'n arbitrale blunder mag helemaal geen rol spelen als je als koploper tegen dit Dordrecht moet spelen. Een overwinning heeft er namelijk nooit in gezeten en ondanks het feit dat dit Dordrecht ook geen enkel recht op 3 punten had, heeft Pusic het toch vooral elkaar gekregen deze wedstrijd eigenhandig te verknallen.

Almere ligt goed op koers om weer de laatste periode te winnen :D

Weliswaar geen aanspraak gemaakt op een punt, maar de goal van Dordrecht was natuurlijk belachelijk slecht van de arbitrage. Een dubieuze corner en vervolgens een doelpunt gemaakt met de arm/hand.
Desniettemin: klaar met het onvermogen van Pusic. Onbenul.

6 april 2019 om 05:30

Nou, Dordrecht anders ook niet.
In het stadion leek het er al heel erg op dat de goal hands was en het helemaal geen corner was. Zo leken de spelers ook te reageren in eerste instantie. Dan kun je de beelden thuis bekijken en is er geen enkele indicatie dat een Twente speler die bal nog raakt. Word de bal inderdaad met de arm omhoog getikt.

Daarnaast lijkt het er op dat de bal wordt door geslagen in plaats van gekopt. Het was echt een wedstrijd waar je 0-0 verwachtte.

6 april 2019 om 10:07

Heb het ook thuis even rustig teruggekeken voor ik reageerde. In een stadion ga je al snel af op je gevoel. Deze pedante scheids liegt dus simpelweg. Dat is het meest kwalijke.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
9.AZ205
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger144
M. SadílekMiddenvelder140
M. VlapMiddenvelder142
D. LimniosMiddenvelder132
L. UnnerstallKeeper130
M. HilgersVerdediger131
R. ZerroukiMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

114 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren