NEC-aanvoerder Van den Berg krijgt flinke schorsing na aanvaring met Mulder

Zaterdag, 30 maart 2019 om

NEC kan de komende drie wedstrijden geen beroep doen op Joey van den Berg, zo maken de Nijmegenaren zaterdag bekend via de officiële kanalen. De aanvoerder kreeg vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax een rode kaart van scheidsrechter Christian Mulder en zal zodoende de komende duels niet inzetbaar zijn. NEC gaat niet in beroep tegen de uitspraak.

De rode kaart voor Van den Berg zorgde vrijdag voor nogal wat ophef, daar de verdediger in eerste instantie een tackle op de bal leek te maken. Mulder zag er echter toch een overtreding in en wilde de middenvelder annex verdediger een gele kaart voorhouden. Vanwege de manier waarop Van den Berg reageerde op het besluit van de arbiter, besloot deze vervolgens een rode prent te trekken.

“Op het moment dat ik fluit voor een overtreding, komt Joey overeind en pakt hij mij stevig in mijn zij vast, met de nodige agressie. Dat vind ik niet kunnen, daarom geef ik hem een rode kaart”, was de uitleg van Mulder bij FOX Sports. De scheidsrechter bleef na afloop van de wedstrijd bij zijn besluit om te fluiten voor de actie van Van den Berg: “Als ik de beelden terugzie, zie ik dat Joey een sliding maakt en de bal speelt. Maar ik vond hem wel heel wild inkomen. En daarvoor heb ik gefloten.”

NEC verloor met tien man met 1-2 van de talenten uit Amsterdam en zal Van den Berg dus in de komende wedstrijden ook moeten missen. De captain moet de ontmoetingen met Jong AZ, Jong PSV en Helmond Sport aan zich voorbij laten gaat vanwege de door de KNVB opgelegde schorsing.


Poll

Drie duels schorsing is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door jarl lolswag)

En terecht. Je hoort van de scheids af te blijven. De overtreding zelf was uiteraard niks maar dit heeft hij aan zichzelf te danken, zoals wel vaker...

Wordt meneer dr scheidsrechter ook even voor 3 duels geschirst. Een harde, maar faire tackle af fluiten terwijl deze meneer slechts ip 3 meter afstand staat. V.d.Berg moet zich beheersen, weer eens, maar deze beslissing van de scheids om te fluiten voor en overtreding vind ik een nog grotere schande....

30 maart 2019 om 12:08

Als je voor elke onterechte vrije trap een scheidsrechter 3 wedstrijden schorst hou je er niet veel over

30 maart 2019 om 12:09

Een scheidsrechterlijke fout is inderdaad erger dan als speler zo tekeer gaan en de scheidsrechter vastpakken... manmanman.

30 maart 2019 om 13:04

Een scheidsrechter kan zeker het spel beinvloeden en daardoor fouten maken die voordelig en nadelig voor een team zijn. Laat staan de duizenden supporters die voor een club zijn... ondanks dat, Joey had zijn emoties niet zo moeten laten gaan.

Die scheids hoort minimaal een dubbele schorsing te krijgen, staat zoooo dicht bij de situatie hij 'ziet' de situatie en wil dan een gele kaart geven echt kansloos om zo iemand nog een fluit te geven. Wat daarna gebeurd is rood, maar het begint bij die kansloze scheidsrechter die geel wilt geven voor niks.

30 maart 2019 om 12:17

Kansloze reaktie. Scheidsrechter maakt fouten maar de voetballers ook. Gezien jouw reaktie maak jij ook een fout!

30 maart 2019 om 12:33

Scheidsrechters mogen fouten maken, dat zeg ik ook niet. Maar als je de perfecte positie hebt om de situatie te beoordelen en dat lukt je niet eens dan houdt het op. Hij ziet alles gewoon gebeuren en wilt geel geven onbegrijpelijk.

30 maart 2019 om 13:06

En omdat hij een fout maakt, heeft Van den Berg het recht om hem vast te pakken?

30 maart 2019 om 16:32

Kyle66, dat staat er toch niet? TottiNEC geeft juist aan dat wat Van den Berg doet fout is, maar dat die scheids ook een ongelooflijke grote fout maakt, en sus geschorst moet worden.

30 maart 2019 om 16:33

Kyle66, misschien proberen om niet iemand woorden in de mond te leggen, die hij niet gezegd heeft. Leuk scoren met je oneliner, maar TottiNEC zegt nergens dat de fout van de scheids Van den Berg het recht geeft om zich zo te gedragen. Hij zegt zelfs dat wat gebeurd is gewoon rood is, dus stop maar met goedkoop proberen te scoren.

30 maart 2019 om 12:18

Laat ik voorop stellen dat ik het eigenlijk met vrijwel heel je stuk eens ben. Maar als het in de scheids zijn ogen onbesuisd inkomen is, dan mag hij daar geel voor geven

Hij raakt met zijn uitgestoken been de bal niet, die mist hij en raakt de bal met zijn andere been. Of dat een overtreding is weet ik niet, maar goed zijn reactie is natuurlijk weer typisch, het is gewoon een gestoorde.

Ik heb weinig met die Nijmeegse club, echter met de tackle was bijzonder weinig mis. Van mij mag de scheids ook wel een weekendje thuis blijven. Grove blunder zeg!

zie alweer veel verschillende meningen.

ik vind het persoonlijk ook een wilde tackle, twee voeten vooruit, hij speelt de bal pas later.
misschien een gele kaart als hij al 2-3 eerdere duidelijke overtredingen heeft gemaakt in de wedstrijd, anders niet.

rode kaart wel terecht, niet een scheidsrechter aanraken.

30 maart 2019 om 12:53

Dit. Waar de hele notie vandaan komt dat het geen overtreding kan zijn als je de bal speelt is mij echt een raadsel.

30 maart 2019 om 13:54

Niets aan toe te voegen Oreely. Jouw reactie is keurig samenvattend

De gier had wel gelijk met die Var, dat die beter tot zijn recht komt in de KKD omdat daar veel meer onbekwame scheidsrechters rondlopen.
Van d. Berg onterecht bestraffen lokt gewoon zo'n reactie uit, maar ja dat is zijn eigen schuld.

30 maart 2019 om 12:37

De VAR had in deze niets uitgemaakt. Die mag alleen ingrijpen bij een doelpunt of een rode kaart. Bij het fluiten voor de tackle zou hij dus niet ingrijpen en de rode kaart zou hij accepteren.

30 maart 2019 om 13:18

Dus jij vindt dat de hardhandige reactie van Van den Berg uitgelokt is door de scheidsrechter? Serieus?

30 maart 2019 om 13:32

Er zijn inderdaad spelers (niet veel meer) die zich nog laten verleiden en uitlokken door een scheidsrechter en als je Joey een beetje kent en volgt dan is dit een logische (oerdomme)reactie van hem.

Maar even serieus, je bent mij toch niet aan het stalken/volgen he want dit is al de zoveelste comment van jou op een reactie van mij

30 maart 2019 om 13:44

Is dat zo? Dat ik vaker op jou heb gereageerd? Is dat inzake dit onderwerp of ook andere? Het was mij namelijk niet opgevallen. OT: als Van den Berg zichzelf ook kent (en dat mag ik hopen) zou hij zich inmiddels ook moeten kunnen beheersen.

Het was een perfecte tackle. Maar die reactie was gewoon schandalig. Vd Berg heeft een reputatie opgebouwd net als Van Bommel in het verl den onder andere bij elke overtreding krijgen ze al bijna een gele kaart

Ik weet niet wie van jullie de wedstrijd gekeken heeft, maar ik heb zonder grappen zelden een scheids zo slecht zien fluiten. Heel onduidelijk in alles ook.

Joey van den berg maakt een perfecte tackle op de bal, scheids staat er een paar meter vanaf maar ziet toch een overtreding... jezus man wat slecht. Deze man alsjeblieft per direct ontslaan, iedereen levert hier kritiek op van de berg maar kijk naar de aanleiding van zijn woede. Deze woedeuitbarsting zou er nooit zijn geweest als deze scheids niet zo'n ********** is.

30 maart 2019 om 13:20

Deze aanval van Van den Berg had gewoon nooit plaats hebben mogen vinden. Zo simpel is het. Wat de scheidsrechter ook doet, jij blijft met je tengels van hem af. Als een agent jou onterecht een boete geeft, heb je dan ook het recht hem aan te vallen?

30 maart 2019 om 13:39

Deze reactie past in de categorie die de 2 mannen gebruiken om het exorbitante geweld tegen de Tsjechische ober goed te praten, als die ober niet geduwd had was het nooit gebeurd.

het maakt niet uit of dat de scheids slecht fluit deze persoon is aanvoerder en heeft een voorbeeld functie tegen over zijn ploeggenoten en moet dus met zijn handen van de scheids afblijven dus een terrechte
schorsing

Het was natuurlijk een stuk slimmer geweest om je verlies te accepteren bij de beslissing van de scheidsrechter. Ik weet niet of de vrije trap tegen de eerste foute beslissing van de scheidsrechter was in de wedstrijd, maar als dat zo was, was dit natuurlijk nog dommer geweest van Van Den Berg. Zeker als het op dat moment 1-1 staat.

Ik kan mij voorstellen dat als je een aantal momenten in de wedstrijd hebt gehad, waarbij de scheidsrechter foute beslissingen heeft gemaakt, dat je als speler er op een gegeven moment gefrustreerd raakt, maar waren er wel veel foute beslissingen gemaakt door de scheidsrechter, die tegen NEC waren?

Maar het blijft al met al een domme actie van Van Den Berg.

30 maart 2019 om 13:57

Scheidsrechter had totaal geen controle over de wedstrijd en hele arbitrage maakte fout na fout (onterecht afgekeurd doelpunt, niet door laten spelen ookal kwam er kans uit, overtredingen doorspelen en momenten waar niets aan de hand leek affluiten etc) maar daar hadden NEC en Jong Ajax allebei last van. Maar zodra je zo reageert naar de scheidsrechter ben je af voor mij, 3 wedstrijden de tijd om erover na te denken dus.

Kunnen ze Van den Berg niet langer schorsen? Dan hebben wij dit seizoen geen last meer van hem....

Hij komt best wild in. Hij raakt wel de bal, maar dat komt ook omdat die Ajacied springt. Vraag me af wat er gebeurd was als hij niet opsprong. Dat ie er voor fluit vind ik niet heel gek.

Terechte schorsing. Niks mis mee, maar waar ik me het meest aan stoor is dat lulverhaal van de scheids. Is het nou echt zo moeilijk om te zeggen dat hij er in eerste instantie naast zat met zijn beslissing. Krijg je zo een dom antwoord van “ hij kwam gevaarlijk in”. Geef gewoon toe dat je er naast zat. Nu krijg je alleen maar meer gezeik. En na de beslissing van de rode kaart ging mulder alleen maar slechter fluiten.

Gewoon een rode kaart. Terecht. Het enige waar ik me aan stoor is dat lulverhaal van de scheids na de wedstrijd. Geef gewoon toe dat je in eerste instantie fout zit. Is toch niet zo moeilijk. Nee, dan krijg je weer zo een lulverhaal over hard inkomen. Alleen om zijn eigen fout te rechtvaardigen. Stop met die klets. Fouten maken we allemaal, fouten toegeven is knap. Maar dat kunnen scheidsrechters niet. Even duidelijk, die van de bergh moet ook maar eens gaan nadenken waar hij mee bezig is.

Wel bijzonder dat een dag later de tuchtcommissie al bij elkaar zit.. in het weekend. Ik herinner me situaties waarbij het ruim een week duurde en er een wedstrijd tussen de kaart en de schorsing zat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar365
9.NEC358
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder223
A. MusabaAanvaller226
J. OkitaAanvaller226
O. ter Haar RomenyAanvaller216
R. WoltersAanvaller131
E. VelikonjaAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren