Dirk Kuyt: ‘Een schutter nam de spelersbus van ons elftal onder vuur’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

De gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en maandag in Utrecht, raken ook Dirk Kuyt. De oud-international en trainer van Feyenoord Onder-19 benadrukt dinsdag in zijn column in De Telegraaf dat ervaring met andere culturen en geloven gedurende zijn loopbaan ‘een van de mooiste dingen is die hij in al die jaren heeft meegekregen’. “En mijn respect daarvoor.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door westend)

Al die aanslagen hebben niks met een geloof te maken.
Het geloof word als een excuus gebruikt.
Die gene die de aanslag plegen zijn allemaal atheisten.
En dan is het nog maar de vraag of het wel iets met een excuus geloof te maken heeft of dat het gewoon een doorgesnoven gevaarlijk persoon was die iets veroorzaakt heeft waar hij zef niet bij stil heeft gestaan.

19 maart 2019 om 07:56

Atheisten zijn het zekersteweten niet. Het zijn psychisch gestoorde individuen die hoogstwaarschijnlijk stemmen horen die ze toeschrijven aan "een god". Ik zal geen gelovigen veroordelen, maar om het toe te schrijven aan ongelovigen gaat mij een brug te ver.

19 maart 2019 om 09:29

Ik schrijf het aan niemand toe. Het zijn mensen die bergens in geloven maar het puur als excuus gebruiken. Dat zie je aan alles. De meeste gebruiken drugs en drinken. Ook bij is was het zo. Dat mag niet volgens dat bepaalde geloof.

19 maart 2019 om 09:38

Christenen mogen geen vlees op vrijdag, moslims mogen hun baard niet afscheren, joden mogen geen zuivelsoorten combineren, etc. aanhangers van een geloof hoeven niet per definitie elk regeltje te volgen om een zich daar een aanhanger van te voelen. De definitie van een atheist is: je gelooft niet dat er een god is. Iemand die Allah Akbar schreeuwt in een tram is per definitie geen atheist.

19 maart 2019 om 12:13

Helaas hebben de meeste aanslagen wel met geloof te maken.
Als men zou vinden dat hun geloof als excuus misbruikt wordt, dan zouden de daders worden verketterd.
En dat zie ik helaas niet of te weinig gebeuren.

Vervolgens generaliseer en discrimineer je, mogelijk onbedoeld, de niet gelovigen.
Atheisten, waarschijnlijk de meerderheid van de mensheid, hebben de minste privileges. De minste voorrechten. Dat zou niet zo moeten zijn maar is helaas wel het geval. Ook in ons land.
Een Atheist hoeft niet minder beschaafd of rechtvaardig te zijn.
Ik ben er een van. Ik zeg altijd, als ik in sprookjes wil geloven dan ga ik met mijn kinderen naar de Efteling.
Gebedshuizen waardeer ik alleen uit architectonische oogpunt.

19 maart 2019 om 13:02

Interessante discussie, eerst misschien even wat misverstanden uit de wereld helpen.

- ''als men zou vinden dat hun geloof als excuus misbruikt wordt, dan zouden de daders worden verketterd'' Daders van aanslagen als die op Charlie Hebdo, in Nice, 9/11 maar ook organisaties als IS worden in de Islamitische wereld zeker wel verketterd. Misschien nog wel meer dan in ons Westerse nieuws. Het feit dat jij het niet ziet gebeuren (of geen moeite doet om het te zien) wil niet zeggen dat het niet gebeurd. Als jij na bijvoorbeeld Charlie Hebdo geen nieuws/krant leest uit Islamitische regio's dan is het logisch dat jij het niet ziet gebeuren, maar ligt dat dan aan jou? of aan die media? Die schrijven er ronduit over en verketteren het.

''atheisten de meerderheid van de mensheid''? Ik weet niet hoe wereldvreemd jij bent, maar het overgrote meerendeel van de wereld is gelovig. Sterker nog West-Europa is een van de weinige regio's in de wereld waar er meer gelovigen dan atheïsten wonen. Nederland is het land waar percentueel gezien de meeste atheïsten wonen en dat cijfer wordt geschat op 48%. Zelfs het meest atheïstische land ter wereld is de meerderheid niet atheïstisch. Kijk naar Zuid-Amerika en Noord-Amerika daar is praktisch iedereen christen, in Afrika is min of meer iedereen gelovig, zuid-Europa idem dito. Kijk naar ook Europa wat op de meeste gebieden sterk christelijk is. Kijk naar het Midden-Oosten, kijk naar Azie waar de meerderheid gelovig is. Ik weet niet waar je vandaan haalt dat de meerheid van de mensheid atheïstisch is. Ik heb de exacte cijfers niet maar het zou mij hogelijk verbazen als dit meer dan 5% zou zijn.

Daarbij stel jij in jouw verhaal dat een atheist hetzelfde is als een ongelovige. Feitelijk onjuist.

Tja, verder jouw opmerkingen betreft sprookjes en de Efteling. Het is behoorlijk simplistisch om het geloof zo te zien in mijn ogen. Dan heb je wel een hele bekrompen onontwikkelde kijk hierop.

Voor de duidelijkheid (dat moet je er tegenwoordig bij zeggen), ik ben ook atheist.

Diezelfde kleedkamer waar nog niet heel lang geleden een speler werd afgetuigd door een broer van een medespeler? Waarvoor zelfs de Raad van Commissarissen samen moest komen?

19 maart 2019 om 08:00

In de beste groepen komen ruzies voor. Daarbij is afgetuigd wel erg overdreven, maar waarschijnlijk weet je niet wat er gebeurd is. Daarbij gaat het erom dat geloof geen rol speelt in de kleedkamer, wat ook daar niet het geval was.

19 maart 2019 om 08:14

Nee, het stelde zo weinig voor dat de gehele trainersstaf en zelfs de Raad van Commissarissen bij elkaar kwamen. Speler is bij Dordrecht gestald om de rust te bewaren. Kuyt heeft ‘t ook over respect. Dat was er alles behalve..

19 maart 2019 om 09:03

Ik zeg niet dat het weinig voorstelde, ik zei dat je overdrijft met afgetuigd en dat geloof hier niks mee te maken heeft gehad. Dat jij er nu een andere discussie van maakt is overbodig, je hoeft mij niet te overtuigen dat het een trieste actie van van Summerville en z'n broer.

19 maart 2019 om 11:49

@blackpool

Gezien de aandacht van de media en het feit dat een buitenstaander de kleedkamer was binnen getreden was het inderdaad nodig om adequaat op te treden. Feit dat jij het hebt over aftuigen etc laat duidelijk blijken dat je of niet weet waar je het over hebt of dat je gewoon aan het onrust stoken bent.

19 maart 2019 om 11:47

Wat heeft dat incident (een uit de hand gelopen ruzie) te maken met de woorden van Kuijt? Woorden die hij uit naar aanleiding van twee aanslagen.

Daarbij is aftuigen ook nog enorm overdreven er was sprake van duw en trekwerk. Wat natuurlijk nog steeds niet goed is. Daarbij was het incident ook uitvergroot omdat een speler een buitenstaander naar de kleedkamer had gehaald om hem als het ware te helpen.

Laat jezelf even nakijken aub.

"de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en maandag in Utrecht, raken ook Dirk Kuyt. "

Altijd bijzonder om zo te beginnen. Zo kan je van iedereen een artikel schrijven. Ik kan me niet voorstellen dat er een speler/ trainer/ coach/ mens is die het complete koud laat. Het gaat uiteindelijk over normen en waarden. Ik denk wel dat een kleedkamer waarin de normen en waarden teveel uit elkaar liggen het moeilijk maakt. Denk aan douchegedrag, wedstrijdrituelen/ tradities (bidden/ niet bidden), vieren van winsten (al dan niet met veel bier) of het overtuigen van anderen van je geloofsovertuiging (wat je bij Jehova's veel ziet). Erg grote verschillen in een kleedkamer maakt het wel lastig kan ik me voorstellen. Het zijn uiteindelijk natuurlijk wel professionals die daar mee om moeten kunnen gaan, maar het zijn aan de andere kant ook vaak juist "haantjes", testosteronbommen, jonge kerels en fysiek aanwezig.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
306 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
2004-2014 Nederland

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren