Hans Kraay jr. diep onder de indruk: ‘Net als Van Persie, dat is niet normaal’

Zondag, 17 maart 2019 om

Alexander Isak heeft het naar zijn zin bij Willem II. De aanvaller geldt als een van de grootste talenten uit Zweden en hoopt momenteel bij de Tilburgse formatie zich verder te ontwikkelen. De huurling van Borussia Dortmund wordt in eigen land regelmatig vergeleken met Zlatan Ibrahimovic. "De vergelijking is geen onzin, maar ik hecht er niet zo veel waarde aan", stelt Isak.

“Ik richt de focus vooral op mijn eigen spel. Met wie de mensen mij willen vergelijken, is niet mijn zaak”, vervolgt hij in gesprek met FOX Sports. De aanvaller was zaterdagavond beslissend voor Willem II door het winnende doelpunt te maken tegen Feyenoord (2-3). Op 5 mei keert de club terug in De Kuip voor de bekerfinale tegen Ajax.

"Ik heb er veel over gehoord. Het is een geweldig stadion, er zijn veel supporters en er hangt een goede sfeer. We doen het goed in de competitie, we staan in de bekerfinale en zelf speel ik iedere wedstrijd. Ik ontwikkel me als speler en daarom ben ik ook hier naartoe gekomen. Ik kreeg deze kans in Nederland en het voelde goed. Daarom ben ik hier."

Hans Kraay jr. is onder de indruk van de negentienjarige aanvaller, zo laat hij weten bij De Tafel van Kees van FOX Sports. “Tijdens de warming-up stond ik te kijken toen ze flankballen voor de goal aan het gooien waren. Hoe hij ze op z'n Van Persies op tachtig procent in de kruising duwt, dat is niet normaal. Hij laat bij de 2-3 zien dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen.”


Poll

Verwacht jij dat Willem II dit seizoen in het linkerrijtje eindigt?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Goeie speler. Misschien wat voor Feyenoord als Jorgensen weggaat en van persie stopt.

17 maart 2019 om 11:07

Deze jongen blijft gewoon bij Dortmund hoor. Wordt gezien als groot talent

17 maart 2019 om 11:09

Ik snap ook wel dat Feyenoord hem niet kan kopen. Misschien 2 jaar huren.

17 maart 2019 om 11:27

Speelt daar al 2 jaar helemaal niks. Dit soort jongens moeten elke week spelen en om de 3 jaar een stop omhoog maken. De eerste 3 jaar zijn al verkwanselt, wie waar hij volgens seizoen speelt. Als ik Feyenoord was zou ik hem direct proberen te halen.

17 maart 2019 om 12:01

Die jongen verdient meer dan 2 miljoen per jaar, daarbij kost hij ook nog zeker boven de 15 miljoen. Denk je nou echt dat Feyenoord kans maakt?

Zonder verdedigers om je heen en zonder wedstrijdspanning kan iedereen een paar ballen in de kruising schieten. De analyses van Hans zijn altijd zo beperkt. Los daarvan maakt deze jongen wel enige indruk, nu is het belangrijk dat hij meerdere jaren op niveau gaat spelen en zich verder ontwikkelt. Over een of twee jaar kan hij dan naar Vitesse of AZ. Daarna naar Feyenoord.

17 maart 2019 om 11:06

Over 1 of 2 jaar zal Feyenoord geen stap vooruit meer zijn ten opzichte can Vitesse of AZ, Feyenoord zal dieper en dieper wegzakken helaas..

17 maart 2019 om 11:08

Van az naar Feyenoord is nu al niet echt meer een stap vooruit

17 maart 2019 om 11:11

Mal en Alvarez: Als hij mislukt bij AZ/Vitesse dan kan hij altijd nog naar Feyenoord. Zo beter gezegd?

17 maart 2019 om 11:16

Hahaha wat een onzin. Feyenoord heeft nog steeds een dubbele begroting tov van de eerstvolgende ploeg. Op de lange termijn zal dat zich juist meer uit gaan betalen.

17 maart 2019 om 11:47

Met een begroting win je geen wedstrijden. Zo lang je er geen aanzienlijke betere spelers mee haalt, heeft het geen nut. Er staat nu te veel middelmaat op het veld bij Feyenoord, naar mijn idee. Verkoop alle spelers van waarde en begin opnieuw, want het doorpakken na het kampioenschap is mislukt.

17 maart 2019 om 11:10

Toch heb ik het altijd heel moeilijk gevonden. Moet zeggen dat die gast het in de wedstrijd ook lijkt te kunnen.

17 maart 2019 om 11:16

Ik vind de analyses van Hans vaak wel goed. Hij heeft goede kijk op de kwaliteiten van spelers en kraamt zelden onzin uit als hij het over spelers en hun potentie heeft.

Feyenoord heeft al een poging gewaagd om Isak binnen te halen, maar Dortmund bood 9 miljoen voor hem en waarschijnlijk een (veel) beter salaris.

Ik denk dat als hij zich zo door ontwikkeld dat hij de stap naar een Vitesse of AZ helemaal niet hoeft te maken, maar binnen een jaar al naar bijv Feyenoord kan.

17 maart 2019 om 11:21

Deze jongen moet je als top 3 club van de zomer meteen strikken. Over 1 jaar, is die al meer dan 15 miljoen waard. Je moet wel kiezelstenen van edelstenen zien te scheiden jongen. Niet iedereen hoeft al die kleine stapjes omhoog te nemen. Dortmund met de kwaliteiten die ze daar hebben is misschien nog te hoog, maar hij speelt nu onder zijn kunnen.

17 maart 2019 om 11:29

Volgens mij is hij gehuurd van Dortmund en die laten deze jongen echt niet voor minder dan 10 miljoen vertrekken

17 maart 2019 om 11:34

Klopt. Wellicht voor 8 miljoen. Gewoon proberen. Dortmund heeft veel talenten voorin en hij is volgend jaar nog niet zover dat hij daar basisspeler is.

Hij is in 2016 voor 1,75 miljoen gehaald. Voor hem is het ook niet echt aantrekkelijk om nog een paar seizoenen te banken of verhuurd te worden. Bovendien is Dortmund geen vervelende club om mee te onderhandelen.

Ik zie hem met zijn snelheid en lichtvoetigheid indruk maken in Nederland en ook wel Europees.

Edit: ik heb verkeerd gekeken. Hij is idd voor bijna 9 miljoen door Dortmund gekocht.

17 maart 2019 om 11:40

Dortmund gaat geen verlies maken op Isak. Zij hebben 9 miljoen betaald, voor ongeveer het grootste talent van Zweden. Lijkt mij zeer sterk dat ze hem in deze tijden voor 8 miljoen laten gaan. Minimaal 15 miljoen lijkt mij meer op zijn plaats voor deze jongen, ondanks dat hij nog niet veel heeft laten zien. Hij heeft ook nog een contract tot 2022.

17 maart 2019 om 11:46

En toch zou ik het doen. Ik denk dat hij meer talent in zich heeft dan spelers als Kluivert en Neres. Zijn snelheid en lichtvoetigheid kan goed geexploiteerd worden.

17 maart 2019 om 11:39

Laat ik je uit je dromen helpen. Die jingen wordt gehuurd van Dortmund due hem voor 9,5 miljoen heeft gekocht en Feyenoord kan hem niet betalen

17 maart 2019 om 11:42

Dit is niet wat ik lees op Transfermarkt.

Edit: ik zie dat ik verkeerd heb gekeken. Mijn fout.

17 maart 2019 om 17:56

Over 2 jaar naar Vitesse? Denk dat deze jongen daar dan al veel te goed voor is. Na de winterstop doen wij ook zeker niet onder voor een Vitesse. Het is dat we zoveel hebben laten liggen in de eerste seizoenshelft anders hadden we nu wel wat hoger gestaan.

Het was gisteren natuurlijk een prima goal, maar het was ook niet zo dat de Feyenoord verdedigers gisteren er vol op gingen; het leek wel een collectieve, aangewezen vrije dag voor de verdedigers. Los van de fouten bij de drie goals, ging er genoeg mis (aanspelen van vd Heijden door Vermeer, vd Heijden met zijn slippertje).
Met zo'n verdediging is het wat makkelijker profileren voor aanvallers van de tegenstander.

Buiten het feit dat Hans helemaal gelijk heeft over Isak, is hij het vuur aan het openen tegen Van Geelop het moment. Oef ik krijg gewoon medelijden met die man.

Hij moet zeker haalbaar zijn voor de top3. Met alle respect, maar als Willem2 erin slaagt om een aankoop van 9 miljoen te kunnen huren, dan zegt dat ook wel wat over het vertouwen dat Dortmund in deze jongen heeft. Ik denk wel dat hij voor zo'n 6-8 miljoen is op te halen.

Die Ishak is echt een aanwinst voor de Eredivisie. Ik weet niet hoe ze hem bij Willem II hebben kunnen losweken maar dat is klasse. Sol weg en eigenlijk heeft niemand het meer over de Spanjaard, dat is toch wonderbaarlijk

Leuke speler, maar ook niet meer dan dat denk ik en zie hier geen topper in. Heb het gevoel dat de potentie er wel is, maar hij weet vaak nog niet wat hij met de ruimtes aan moet. Nu krijgt hij alle lof, maar was vooral te wijten aan schutteren van Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren