Update: De Graafschap ziet ook rechterhand van De Jong vertrekken

Donderdag, 14 maart 2019 om

Henk de Jong is volgend seizoen geen trainer meer van De Graafschap, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Jong leek zijn aflopende contract in eerste instantie te gaan verlengen, maar vanwege privéomstandigheden stelde hij dit besluit uit. Nu heeft de oefenmeester besloten om 'voor zijn gezin' te kiezen en zijn contract niet te verlengen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat De Graafschap dit seizoen gaat degraderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door steven west)

Wat een wereldvent is het toch! Zou toch top zijn als Heerenveen zich meld... Lekker dichtbij en een mooie club voor hem

11 maart 2019 om 13:13

Zou ik als Heerenveen-supporter ook erg blij mee zijn! Stuk beter dan die kwal van een jor

11 maart 2019 om 13:16

Precies, echt een kwal! Daarnaast is Drachten - Heerenveen ook makkelijk te doen.

11 maart 2019 om 13:59

Zou een interessante optie zijn! Heb ergens in de wandelgangen gehoord dat Heerenveen al een nieuwe trainer heeft gevonden achter de schermen, te weten Ruud van Nistelrooij. Vraag me alleen af of hij de benodigde papieren al heeft.

11 maart 2019 om 14:01

Volgens mij is Ruud trainer van O19 bij PSV en mag dat alleen met een volwaardige diploma maar ik kan het mishebben.

11 maart 2019 om 14:09

Ruud van Nistelrooy, terwijl Henk beschikbaar is met zijn ervaring. Ruud zou een vreemde keuze dijn, mits het überhaupt zou kunnen.

11 maart 2019 om 14:48

Ik denk ook niet dat Ruud weggaat eigenlijk. Hij is toch gewoon de beoogt opvolger van van Bommel?

Als ik Heerenveen was zou ik in dat geval ook voor Henk kiezen!

14 maart 2019 om 17:01

Je hebt het mis je mag met de papieren tot en met 2e divisie trainen ook de jeugd bij bvo doen. Weet alleen niet hoe dat certificaat heet.

11 maart 2019 om 13:37

Zou inderdaad erg leuk voor Henk de Jong zijn maar dit lijkt me niet een coach die Heerenveen beter kan maken (of op redelijk niveau kan laten voetballen).

11 maart 2019 om 14:01

hij wil stoppen om bij zijn gezin te zijn, wat moet ie dan bij Heerenveen doen?

11 maart 2019 om 14:09

Minder reistijd kwijt zijn, en die tijd vervolgens in zijn gezin stoppen.

11 maart 2019 om 16:15

lol dat scheelt dus 1,5 uur per dag.... dat is natuurlijk volstrekt onlogisch

11 maart 2019 om 18:59

Je weet dat je bij reizen heen EN terug moet? Zelfs zonder files scheelt het 1,5 uur enkele reis en dan neem je dus files die er zowel heen als terug zijn niet eens mee

Terug naar Cambuur dus...

11 maart 2019 om 14:02

nee hij stopt vanwege zijn gezin dus waarom zou ie dan naar andere club gaan? dan had ie ook door kunnen gaan bij de Graafschap

11 maart 2019 om 14:11

Utregwatcher, is het je echt niet duidelijk nav het artikel. Dat vooral de reistijd hem nekt, dus een Heerenveen zou ideaal zijn. Perfecte balans tussen werk en reizen.

11 maart 2019 om 16:17

dus voor 1,5 uur per dag verleng je je contract niet terwijl je moet rondkomen van dat salaris want De Jong gaf eerder aan bij ontslag bij Cambuur dat hij zonder inkomen snel zonder zou zitten want hij heeft immers als trainer en als voetballer niet veel geld verdiend

11 maart 2019 om 16:26

@ utregwatcher drachten - Doetinchem is 2 uren rijden, dat is dus 4 uren per dag. Er van uitgaande dat hij er minimaal 5 dagen per week Is, is dat 20 uur per week en dan nog niet eens de files meegerekend. Lijkt me genoeg reden om het dichter bij huis te zoeken. Leeuwarden en Heerenveen liggen om de hoek dus dat zou een betere optie zijn toch?

Jammer Henk! Een echt mensen mens en mooi persoonlijkheid voor een club als De Graafschap.. Maar begrijpelijke keuze die je maakt voor je familie. Het beste gewenst✌🏽

Moeilijke beslissing voor Henk maar gezin gaat altijd voor een baan. Niks dan respect voor zijn besluit.

11 maart 2019 om 14:10

Helemaal eens. Mooie kerel dit, hij gaf jaren terug ook al heel openlijk aan dat hij niet zijn (ontslagen) trainer zou volgen, omdat hij dat financieel niet kon veroorloven. Heel verfrissend, iemand in de voetballerij die zo open is.

Is kalazic momenteel ergens trainer? Lijkt me een goede optie. Werd in mijn ogen onterecht weggestuurd toen hij de graafschap in de eredivisie hield!

11 maart 2019 om 18:39

Er zijn wel meer mensen onterecht bij de graafschap weggestuurd, zoals Koolhof en Vreman.

Laat ik voorop stellen dat het een dapper besluit is van Henk. Uiteindelijk is een gezin belangrijker. Toch ben ik als supporter altijd kritisch geweest over het strijdplan van deze Henk, tactisch niet om naar huis te schrijven. Sociaal/betrokken is hij natuurlijk wel sterk. Binding met de club is groter geworden, daarvoor heb ik respect. Laten we hopen dat De Graafschap een goed schaduwlijstje heeft gemaakt, anders is Jan Vreman misschien een optie?

Het is goed om principes te hebben en niet altijd voor het geld te gaan. Geld is maar geld. Je gezin is voor altijd.

Zwolle drachten is ook goed te doen. Heerenveen heeft geen geld om OR af te kopen, zeker niet nu de prestaties een stijgende lijn laten zien.

11 maart 2019 om 14:15

Dat is t idd. Afkopen totaal geen optie. Als Heerenveen op huidige plaats eindigt dan is t netjes. 6-9e plek is maximaal haalbare, 10-14e plek is teleurstellend. Heerenveen moet focus maar leggen op doorselecteren en jeugd kans geven rest vh seizoen. Dan heb je volgend jaar misschien wat.

Heel veel sterkte gewenst voor jou en je gezin, die zal je nodig hebben de komende tijd.

Kom maar weer naar Leeuwarden, Henk. Niet vergeten Sandor mee te nemen!

11 maart 2019 om 14:45

niet zolang Foeke er zit, die liggen mekaar niet zo volgens mij

Foeke ligt bij niemand, dat hebben we in Utrecht ook gezien, is geen sympathiek mens

Waarom zou je als club zijnde het risico nemen om deze man aan te stellen?

Niet lullig bedoeld en zal wel weer wat mensjes lopen ergeren. Ken niet het fijne van zijn situatie en vind het zeer terecht dat hij ten alle tijde voor zijn gezin kiest.

Maar zakelijk gezien! Je stelt als club iemand aan met een plan en het liefst op langere termijn. En ook het liefst iemand aan zonder sores die zich met 100% kan richten op zijn job. Ook lijkt het mij dan je liever geen risico neemt dat hij halverwege eruit stapt omdat zijn thuissituatie verslechterd.

Natuurlijk zullen mensen het niet met mij eens zijn. Maar als ik persoonlijk een club zou moeten runnen dan nam ik geen risico en zou ik voor een andere optie gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren