Kagawa de held van Besiktas na winnende goal diep in blessuretijd

Zondag, 10 maart 2019 om 19:10Yanick Vos • Laatste update: 20:53

Besiktas heeft zondagavond in eigen stadion drie kostbare punten gepakt. In Istanbul leek de Turkse topclub genoegen moeten nemen met een puntje tegen subtopper Konyaspor. Shinji Kagawa zorgde in blessuretijd alsnog voor een feestje door de winnende 3-2 achter doelman Serkan Kirintili te schieten. Besiktas houdt zicht op de tweede plek, die rechtgeeft op voorronde Champions League.

Met Jeremain Lens in de basis begon Besiktas uitstekend in het eigen Vodafone Park. Binnen het kwartier stond de thuisploeg op voorsprong tegen Konyaspor. Adem Ljajic profiteerde van slordig uitverdedigen van de bezoekers. Lang kon Besiktas niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later stond het alweer gelijk via Ömer Ali Sahiner. Toch bereikten de Zwarte Adelaars de rust met een 2-1 voorsprong. Routinier Burak Yilmaz schoot een vrije trap tegen de touwen.

In de tweede helft bleef het spektakel lange tijd achterwege. Besiktas leek de eindstreep gemakkelijk te halen, maar kreeg het deksel hard op de neus. Een kwartier voor tijd was het de Ivoriaanse invaller Moryké Fofana die voor de 2-2 zorgde. De ploeg uit Istanbul zocht vervolgens naar de winnende treffer, die in extremis door Kagawa werd gemaakt. De middenvelder profiteerde van een fout in de opbouw en verschalkte Kirintili.

Door de overwinning komt Besiktas op 44 punten na 25 wedstrijden. Galatasaray blijft de rivaal uit Istanbul met 45 punten uit 24 duels nipt voor. De nummer twee van de Turkse competitie komt maandagavond nog in actie tegen Antalyaspor. Koploper Medipol Basaksehir kwam zaterdagavond al in actie en bleek met 2-1 te sterk voor Fenerbahçe.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door clutch)

Senol gunes rot op uit mijn mooie voetbalclub! Ik wil geen hypocriete en eerloze leugenaar zoals jou bij besiktas zien. Ik ben trots op de supporters die hem hebben uitgefloten, want dat heeft hij verdiend! En na de wedstrijd komt hij arrogant klappen tegenover de fans.

Guti kom ons redden aub!

Senol mag kagawa zijn teennagels likken, want anders hadden we deze wedstrijd verloren dankzij hem. Ik hoop dat hij einde van het seizoen samen met quaresma, necip, karius, enz. weggaan van besiktas!

10 maart 2019 om 19:24

Ik ben wel heel benieuwd waarom we deze wedstrijden bijna hadden verloren door Senol Gunes? Zeker omdat onze spelers kans op kans missen?

10 maart 2019 om 19:42

Wie heeft necip op de CV positie gezet waardoor de 1ste doelpunt viel? Wie wisselde ljajic? De beste speler op het veld en de enige speler die het spel maakt.

Konya scoort de 2-2. Senol grijpt pas in op de 80ste en 85ste minuut. Wie laat quaresma op het veld terwijl hij nogmaals bagger speelt? Dat is waarschijnlijk guti he.....

10 maart 2019 om 19:24

Ik ben wel heel benieuwd waarom we deze wedstrijden bijna hadden verloren door Senol Gunes? Zeker omdat onze spelers kans op kans missen?

10 maart 2019 om 19:27

Nou nou, dat is nergens voor nodig. Die spelers hebben Besiktas aardig op de kaart gezet. Vooral Quaresma. Voor de rest ben ik het met je eens.

10 maart 2019 om 19:45

Dezelfde spelers vernederen ons momenteel. Quaresma is niet ontastbaar omdat die af en toe trivela’s doet!

De afscheid tussen quaresma en besiktas moest 2 jaar geleden gebeuren. Dan kon hij nog goed herinnerd worden, maar voor mij heeft hij een slechte nasmaak achtergelaten.

10 maart 2019 om 19:28

Eerloos. Teennagels likken. Hypocriet. Aldus Senol Gunes, de meest succesvolle coach van Besiktas van de laatste 10,20,30 jaar ? En al was hij dat niet, je hebt het over een Turkse man in de zestig die zowel als voetballer als trainer milli is geweest. Toon eens wat respect joh.

10 maart 2019 om 19:35

Waarom ik zou respect tonen voor iemand die wekenlang zat te liegen tegen de fans? Hij heeft al wekenlang aangehouden dat hij niet naar het nationale elftal zou gaan. Ik heb geen probleem dat hij besiktas verlaat voor het nationale elftal, maar dan had ik van hem verwacht dat hij dit zou aankondigen. We horen het na de wedstrijd tegen fener door de TFF!

Een trainer die heeft gezegd dat die nooit 2 ploegen (besiktas en nationale elftal) tegelijkertijd zou trainen. Dat gaat hij dus nu doen. Is dat niet hypocriet? Ik kijk naar besiktas en niet naar de namen. Jullie aanbidden terim, maar voor mij beteken je niks als besiktas niet succesvol is. Besiktas is 2 jaar lang slecht bezig en daar is senol hoofdverantwoordelijke voor!

10 maart 2019 om 19:46

Je moet niet elke woord, elke zin, elke persconferentie zo nauw nemen. Ze managen een club. Soms is het goed om te liegen om de rust te bewaren. Dat doet elke trainer, bestuurder. Corrigeer mij even he. Jullie zijn al twee jaar slecht bezig ? Het was toch vorig jaar dat jullie als eerste doorgingen in de CL ? Van dat team is Tosic, Pepe, Talisca, Cenk, Fabri, Babel vertrokken. Nog steeds draaien jullie gewoon mee om plek twee. Niet zo negatief broer.

10 maart 2019 om 19:55

En wat hebben we gedaan in de competitie bro? We zijn 4de geëindigd vorig seizoen met een goede elftal! De 1ste seizoenshelft was super dramatisch, maar door de fantastische optredens in de CL werd er nauwelijks gesproken hierover. En nu krijgen mensen binnen de club hun geld niet meer. Natuurlijk ga ik dan negatief zijn over de huidige situatie van mijn club.

Dit was gewoon slecht gehandeld door senol gunes. Als de fans uit zijn mond hadden gehoord dat hij besiktas zou verlaten voor het nationale elftal en de club bedankte. Zou je vandaag niet zoveel commotie gezien door de fans!

10 maart 2019 om 23:51

Guti? Ik wil Bilic terug en hoop echt dat ze hem weer aantrekken. Leukste voetbal in jaren onder hem gespeeld.

Gelukkig de 3 punten weten te pakken! We hebben echt hele goeie voetballers maar maken het ons zelf gewoon elke x veel te moeilijk. Als vandaag iemand niet schuldig was dan was het Senol Gunes wel. Wat kan ik me irriteren aan onze fans door hem uit te nodigen om zijn ontslag in te dienen. Verder mag Karius wel per direct weg elke bal zit er in. Doe dan maar gewoon Utku er in.
Burak Yilmaz, ik neem al mijn woorden richting jou terug. Was je maar eerder gekomen dan hadden we 3 kampioenschappen op rij gehad.

Karius en Necip nooit meer basis graag

Vind het jammer dat dit de manier is waarop Senol Gunes afscheid moet nemen (ik neem aan dat hij zijn ontslag gaat indienen). Ook voorzitter Fikret Orman zal een soortgelijke behandeling ontvangen, maar ze hebben het zelf zo ver laten komen. 2 jaar geleden waren dit onze helden, nu zijn we ze liever vandaag kwijt dan morgen.

Zo te zien heeft het klagen geholpen, we krijgen eindelijk weer Turkse topics.

10 maart 2019 om 19:32

Waarom kregen we geen topics meer ? En, waarom nu opeens weer wel ? Volg jij het nog ? Snap als outsider niet waarom jullie Senol en Fiko zo haten. Senol heeft jullie Europees en landelijk op de kaart gezet. Fiko heeft veel geld binnen gehaald met uitgaande transfers. Hoop dat je dit niet verkeerd gaat interpreteren, maar vind jullie nog al verwend reageren. Zijn jullie vergeten hoe het was met Demiroren en co ?

10 maart 2019 om 19:45

Gangstarr, ik ben het met je eens als Besiktas hooligan dat senol gunes teveel over zich heen krijgt. Hij is dit seizoen zeker uit vorm, maar onder hem hebben we voetbal gespeeld wat voor heg laatst misschien onder Lucescu gebeurde. Ik vind dat Senol Gunes gewoon is genaaid elke x door Fikret Orman. Orman heeft er echt een potje van gemaakt vind ik. Belachelijke salarissen uitdelen aan echt dood normale voetballers, zoveel geld binnen gekomen niemand die ook maar weet waar naar toe, en dan nog het meest waardeloze dat hij geen 1 selectie bij elkaar heeft weten te houden. We konden echt 5 jaar lang zwaar domineren. Kijk alleen al hoeveel verdedigers Senol gunes al onder zich heeft gehad. Het enige wat Gunes fout heeft gedaan is, dat hij eind vorig seizoen moest vertrekken thatsit.

10 maart 2019 om 19:54

gangstarr,

Dat is ook de reden dat ik het zo jammer vind waar we nu zijn. Senol en Fiko hebben hun namen met gouden letters gegraveerd in de clubgeschiedenis, maar de laatste 2 seizoenen vechten ze voor hun eigen belangen, de belangen van de club komen voor hun op de tweede, derde, vierde plaats.

We hebben veel geld binnengehaald, maar waar is dat geld naar toe? Hij nam de club over met een schuld van 450 miljoen TL, nu zitten we al boven de 2 miljard. Geeft zijn eigen maatjes functies binnen de club en stuurt mensen met verstand weg of die mensen nemen zelf ontslag omdat ze worden tegengewerkt door mensen zonder verstand. Fikret Orman had nog 2 miljoen TL tegoed van de club, die pakt hij terug in een periode dat spelers en zelfs 'normale' clubwerknemers niet betaald krijgen. Wat gaat een masseur of een kok maandelijks verdienen? 3000, 4000 TL? Die mensen moeten een familie onderhouden, Fikret Orman gaat echt niet op een houtje bijten als hij die 2 miljoen niet pakt, maar 'henk en Ingrid' moeten brood op de plank brengen.

Dit onderwerp is eigenlijk te groot om hier te behandelen, maar dit zijn een paar van de redenen dat de supporters zich tegen hem hebben gekeerd. Wat Gunes betreft, hij zit al sinds de zomer van 2017 met zijn gedachten bij het nationale elftal en hij heeft zijn eigen graf gegraven door Quaresma in iedere situatie te steunen en andere spelers op een oneerlijke manier te behandelen. Hij heeft gewoon de motivatie niet meer, al wil die ons doen geloven van wel.

10 maart 2019 om 20:46

Clutch. Helder. Als buitenstaander kijk je natuurlijk anders. Kijk eigenlijk alleen naar het voetbaltechnische gedeelte en dan vind ik Senol Gunes ondanks de vele spelerswisselingen en de verouderde selectie goed presteren. Fiko idem. Hoe irritant ik hem ook vind, hij staat zijn mannetje. Ik vrees echt dat jullie over vijf jaar gaan verlangen naar Senol en dan misschien ook Fiko.

10 maart 2019 om 20:51

Gangstarr, De toelichting die ik van de redactie ontvangen heb, is dat er simpelweg niet al te veel interesse is voor de Turkse competitie dit jaar. Alle topclubs draaien slecht, en supporters zijn minder geneigd te reageren. Basaksehir heeft weinig volgers op onze site. Gisteren was er een Live Meepraten-topic over de wedstrijd Basaksehir - Fener, met slechts 14 reacties.

10 maart 2019 om 20:51

Gtore7. Soms lopen zaken anders dan je denkt, kijk maar naar jouw nickname. Vijf jaar domineren is het moeilijkste wat er is. Je presteert, dus je valt op. Dus er komen andere clubs voor je spelers. Media legt extra druk op je. Externe factoren moeten meezitten. Hoe denk je dat wij ons voelden toen Terim werd weg gekaapt na twee kampioenschappen ? Wij dachten ook even te domineren. Dingen lopen niet altijd zoals je wilt. Gelukkig ook maar.

10 maart 2019 om 20:54

Ik weet niet hoe het met de anderen hier zit, maar ik kan niet meer zovaak reageren als 10 jaar geleden. Toen waren we natuurlijk ook een stuk jonger en fanatieker. Heb genoeg andere dingen te doen, ik volg al moeilijk de wedstrijden van Fener en Konyaspor.

10 maart 2019 om 20:57

Emre42. Ik snap dat ook wel. Er wordt alleen maar lief gereageerd hier. In onze tijd provoceerden we elkaar kapot, was er razernij, persoonlijke vendetta's. Tis allemaal burgerlijk geworden hier. Heb ook echt het idee dat er hier erg weinig jeugdige reageerders zijn. Het zijn allemaal roestige kerels als wij.

10 maart 2019 om 23:19

Nou nou. Senol genaaid door Fikret (voor de duidelijkheid; ze mogen beiden weg van mij). Heb je de afgelopen jaren zijn wissels gezien? Zijn basiself gezien? Een team, dat zo snel afgegleden is, heb ik bijna niet meegemaakt. Onder Bilic voetbalden we het mooiste voetbal maar hadden we geen resultaten. Onder Gunes eerste jaar ging dat erg goed maar zag nog steeds het hand van Bilic. Sinds dat Tamer Tuna weg is, is Senol ook nergens meer te bekennen. Dus wat mij betreft is het terecht dat de meeste Besiktas supporters klaar zijn met hem.

10 maart 2019 om 23:28

Gtore, de selectie bij elkaar houden is lastig als je aan de FFP verbonden zit dus dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Wat ik ze wel kwalijk neem is dat ze de verkeerde spelers hebben aangetrokken en huizenhoge salarissen hebben gegeven aan spelers die dat niet waard zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


317 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BatshuayiAanvaller3214
G. YalçınAanvaller296
C. LarinAanvaller287
K. KaramanAanvaller241
M. GünokKeeper40
K. KalafatVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

114 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren