Teleurstelling bij FC Twente: ‘Ik snap niet waarom ik op bank moest beginnen’

Zaterdag, 9 maart 2019 om

FC Twente pakte vrijdagavond door een 0-2 overwinning op bezoek bij TOP Oss de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De inbreng van Tom Boere tegen zijn oude club was echter beperkt, aangezien hij op de bank begon en pas twintig minuten voor tijd van trainer Marino Pusic zijn entree mocht maken. De aanvaller was na afloop van het duel niet tevreden met de gang van zaken.

“Op de bank zitten is altijd zuur, dat is vervelend. Nee, ik vind het niet terecht en ik snap het ook niet”, reageerde hij voor de camera’s van FOX Sports. Het kwam voor Boere niet als een enorme verrassing dat zijn naam niet bij de eerste elf hoorde: “Ik heb deze week gewoon getraind en ik zag aan de trainingen dat ik op de bank zou zitten, verder heb ik er niet met de trainer over gesproken.”

“Ik heb dit seizoen al vaker tussen de bank en de basis in gezeten. Er zijn momenten geweest dat je om uitleg hebt gevraagd, maar op den duur houdt dat op”, legt hij uit. Boere ging in het verleden met Pusic in gesprek, maar heeft niet het idee hier veel wijzer van te zijn geworden: “Dat was niet iets waar ik veel mee kon vond ik. Daarom probeer ik gewoon voor mezelf door te gaan en hard te blijven werken. Het antwoord was niet heel bevredigend, dan kan ik alleen m’n best blijven doen.”

De 26-jarige aanvaller is ondanks zijn teleurstelling niet van plan om stennis te gaan schoppen: “We moeten gewoon doorgaan, uiteindelijk ben ik niet belangrijk. Het is belangrijk dat we het als team goed doen en vandaag was geen topwedstrijd, maar je pakt de drie punten en dat is gewoon heel belangrijk. We moeten nog tien wedstrijden en we moeten zorgen dat we bovenaan blijven staan.”


Poll

Vind jij dat Tom Boere eigenlijk in de basis hoort te staan bij FC Twente?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door laurens e)

Ben het helemaal met Tom eens. Met hem in de basis veel meer gevaar en inzet dan met Fred Friday die alweer geen fatsoenlijke bal heeft geraakt en er bij loopt alsof het hem allemaal niks interesseert.

9 maart 2019 om 18:47

Ja, hij werkt hard.. maar kom op.. Boere heeft niks, nul, nada laten zien. Alleen maar foute keuzes, onbegrijpelijke loopacties en verloren duels. Ontzettend logisch om hem op de bank te zetten, al zijn de andere twee spitsen ook vreselijk gemankeerd.

Snap hem compleet. Pusic heeft mijn inziens een slechte invloed. Er zit geen lijn in het spel en het is altijd wachten op een bevlieging van aitor of een standaardsituaties. Friday is een absolute mishuur en mist de grootste kansen, snapt niet hoe hij moet lopen en kan niet voetballen. Daarbij is hij gehuurd en boere een eigen speler. Iedereen, behalve Pusic vind dat boere moet starten.

9 maart 2019 om 13:04

Pusic bewijst het tegendeel. Staat riant aan kop, zal toch echt wel wat kunnen. Friday mist ze nu allemaal, het eerste halve jaar was het Boere, werd ook uitgefloten. In de keuken kampioen divisie hoeft er ook geen lijn in te zitten, je moet winnen met vechtvoetbal en een dosis geluk en je hebt gewoon mindere spelers tot je beschikking. Een aantal van onze supporters leven nog steeds in onze succestijden. Er moet maar 1 missie zijn promoveren...en hoe...maakt niet uit

Snap dat hij gefrustreerd is, maar is dit niet iets tussen de speler en de trainer? Vind het altijd apart als dit soort zaken in de media besproken worden. Word het er niet beter op gok ik

Boere heeft uit open spel nog bijna geen goal gemaakt. Schiet de penalty's leuk binnen, maar open kansen verprutst hij meestal.

9 maart 2019 om 12:57

Friday oogt ongeïnteresseerd maar houdt de balletjes dan wel weer meer vast.

Boere werkt hard, dat wordt wel gewaardeerd bij ons. Echter is het rendement veldgoals veel te laag, echt zeer slecht eigenlijk. Ik kan me echter de frustratie voorstellen dat een Friday de voorkeur krijgt. Komt op mij over als een een huurders met afspraken dat meneer Friday een minimaal aantal wedstrijden moet spelen.. dat zal men nooit erkennen, maar goed... Boere moet gewoon zijn voeten laten spreken en in de KKD 1 op 1 lopen. Zo niet dan is hij niet goed genoeg, met een kapsel en een chronisch sneue blik kom je er niet.

Ze kunnen er alle drie geen reet van. Boere was eerst de bok nu is het Friday. Als ik dan moet kiezen, kies ik voor Boere, geen gehuurde speler en toont iets meer inzet. Kwalitatief vind ik ze alle drieniet goed genoeg, ze kunnen alle drie geen bal aannemen en in de afwerking is het allemaal veels te wild, in de afwerking vind ik Oosterwijk dan weer beter. Dan zou een Engels bijvoorbeeld met meer diepgang en techniek beter passen. Al het gevaar komt door Aitor of een hard werkende smith. Waarom niet ala Ajax met Tadic als valse 9, met Assaidi proberen?

Vind Boere ook beter dan Friday. Die stelt me zeer teleur. Dan kunt je vlgns mij beter Oisterwijk en Boere speelminuten geven omdat die beide van Twente zelf zijn

Boere is een spits die voorzetten moet krijgen. Bij Twente trekken de vleugels vaak naar binnen. Niet zo gek dat Boere dan weinig veldgoals maakt. Friday bakt er niets van. Boere en Jari in de spits werkte goed. Waarom dit nu weer omgooien? Rond wedstrijden tegen MVV en Sparta werd het spel beter. Hou daar nu gewoon aan vast.

Schandalig domme zet om Friday te halen. Nog dommer om hem ten kosten van Boere in de basis te zetten. Dit kan en mag niet.

Hoeveel slechter moet Friday nog spelen voordat hij ernaast staat????

Je bent niet de enige, snap er ook niks van.
Elke keer maar weer toe zien hoe Friday een 2 of een 1 scoort.
Toch blijft hij in de basis. Zelfs bij de jeugd zou Friday in de tribune moeten zitten. De spitsen stellen teleur, daarom is hij gehuurd, maar Friday is zoveeeeeel slechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren