Mark van Bommel looft pupil: ‘Hier kijk je als liefhebber heel graag naar’

Zondag, 3 maart 2019 om

PSV breidde de voorsprong op concurrent Ajax zaterdagavond voorlopig weer uit naar vijf punten. De Eindhovenaren zegevierden dankzij twee treffers van Steven Bergwijn met 0-2 bij Excelsior. Mark van Bommel liet Michal Sadílek (negentien jaar) en Mohammed Ihattaren (zeventien jaar) hun basisdebuut voor PSV maken en was na afloop lovend over de twee, die hij als voormalig trainer van PSV Onder-19 zeer goed kent.

“Doe het maar eens. Ga er maar eens even staan na drie gelijke spelen. Dit is volgens mij de vijfde keer dat hij meedoet, hij is net zeventien jaar geworden”, wees Van Bommel in gesprek met FOX Sports op de halve misstappen van PSV voorafgaand aan het duel in Rotterdam én de uitdaging waar de tiener mee werd geconfronteerd. “Een heel functionele voetballer waar je als liefhebber heel graag naar kijkt.”

“Mo is heel rustig, hij maakt zich niet druk. Het is mooi dat hij goede mensen om zich heen heeft die hem goed begeleiden.” Sadílek, die nu zes wedstrijden in de hoofdmacht in de benen heeft, maakte een rustige indruk in zijn basisdebuut. “Hij speelt altijd zo”, verzekerde Van Bommel. “Ik heb hem vorig jaar als aanvoerder gehad bij Onder-19, toen speelde hij ook zo. Hij is een onverstoorbare jongen die altijd zijn niveau haalt.”

Ihattaren: ‘Ik doe veel andere dingen, ik houd wel van bowlen’

Met zijn 17 jaar en 18 dagen werd Mohammed Ihattaren zaterdag de jongste basisspeler voor PSV sinds Stanley Bish (16 jaar en 137 dagen) in oktober 1967. Nerveus was de jongeling niet, zo verzekerde hij na afloop.Lees artikel

“Die hard werkt, die slim is en ziet waar de vrije man is. Een allround-middenvelder. Ik maak me ook niet druk om de jonge gasten erin te zetten, want het niveau op de training is enorm hoog.” Ihattaren is met zeventien jaar en achttien dagen de jongste basisspeler van PSV in vijftig jaar. Hij kreeg de voorkeur boven de gepasseerde Gastón Pereiro en hield ook Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez op de bank. “Als het een paar weken tegen zit, dan kan ik voor ervaring kiezen”, zei Van Bommel. “Maar ik kies gewoon voor het team waarmee we de meeste kans om te winnen hebben.”

Van Bommel besefte dat PSV een mogelijkheid had gemist om aan het doelsaldo te werken tegen het zwakke Excelsior. “We hadden voldoende mogelijkheden op kansen. We hadden het veel beter kunnen uitspelen. Maar goed, na drie gelijke spelen op rij moeten we het misschien ook niet meteen over een zege van 0-7 hebben. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.” PSV, 61 punten, heeft één wedstrijd meer gespeeld dan Ajax (56 punten), dat dit weekend van de KNVB niet in actie hoeft te komen zodat het zich optimaal kan voorbereiden op de Champions League-return tegen Real Madrid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik zou eigenlijk niet weten waarom Van Bommel Ihattaren niet laat staan. Hij is voetballend slim, doet de goede dingen en kan de beslissende bal geven. Eigenlijk een soort Gaston Pereiro maar dan een jaar of 5 jonger. Ook Ihattaren zou weleens onzichtbaar zijn als je hem de kans geeft maar dat heeft Pereiro ook dus waarom dan niet de getalenteerde jeugdspeler de kans geven? Pereiro is misschien ook wel beter als stand-in. Als het niet loopt en je hem d'r na 60 minuten in gooit brengt hij alrijd wel wat.

Leuke speler en ik heb geen idee of hij in de basis blijft. Waar is beoogt basisspeler Gutierez nu??? Ik kijk bijna met plaatsvervangend schaamte gevoel als er weer een wissel aankomt.....Malen, Gakpo, Sadilek, Ihataren, Pereiro.....maar al weken geen Guti.

3 maart 2019 om 09:34

Misschien is Guti gewoon niet goed genoeg? Misschien zijn die jonge spelers hem voorbij gestreefd? Van Bommel traint elke dag met die gasten en stelt echt wel zijn beste team op. Bovendien kun je niet zeggen dat de jonge talenten niets toevoegen. Gakpo en Itaharen laten tijdens hun invalbeurten zeer goed spel zien. Ook Sadilek deed het gisteren prima. Dus volgens mij doet v. Bommel het prima met deze jonge gasten. Dus ik snap niet zo goed waar de plaatsvervangende schaamte vandaan komt. Mochten die jonge gasten straks voor miljoenen verkocht worden heb je dan ook plaatsvervangende schaamte?

Ik denk dat v. Bommel het beleid uitvoert zoals de directie van PSV voor ogen heeft en hij staat ook nog eens bovenaan.

We gaan het zien. Even afwachten maar, snap best dat het fijn is om zulke talenten te hebben. Maar is koffie dik kijken hoeveel talenten zijn er niet en hoeveel daarvan maken het waar?!

Nog niet te vroeg rijk rekenen idd, Malen is bijv ook wel in een behoorlijke dip terecht gekomen. Daarnaast vind ik het argument dat de trainer de spelers elke week ziet zo’n enorm kul argument. Dit geldt nl voor elke trainer en echt niet elk team speelt in de beste opstelling. Bij psv snap ik bijv niet dat Hendrix en Rosario vrijwel altijd samen spelen en wellicht schop ik tegen een zeer been, maar waarom is Pereiro regelmatig het slachtoffer, terwijl Lozano met regelmaat net zo slecht is. En waarom wordt Guti afgeserveerd op een paar optredens op zijn niet eigenlijke positie?

Vindt het goed dat van Bommel de jeugd de kans geeft want daar draait het toch om, de jeugd heeft de toekomst en heb zitten kijken gisteren maar ze zijn echt goed, klinkt raar uit mijn mond maar hoop dat ze het ver schoppen. Wel doodzonde eigenlijk want geld verspilling met die Gutti en Pereiro

3 maart 2019 om 21:27

almere67

"vindt het goed dat van Bommel de jeugd de kans geeft want daar draait het toch om, de jeugd heeft de toekomst"

Topsport draait helemaal niet om de jeugd de kans te geven, topspor draait om winnen en resultaten en verder niks!

Maar dat Van Bommel bij PSV opvallend veel met jeugdspelers werkt is absoluut verfrissend. Oveirgens denk ik niet dat een Guti nu ziek is van het goede spel van een Ihattaren, maar dat hij zieker is dat Sadilek de voorkeur kreeg boven hem voor de plek van Hendrix. Normaal gesproken had Guti daar moeten spelen gisteren.

Heel fijn voor Mo ook dat hij goede begeleiding krijgt en goede mensen om zich heen heeft zoals in de tekst staat. Erg belangrijk voor zo'n jonge jongen.
En idd, wat een genot om naar te kijken, net 17 en fysiek al zo sterk. Speelde gisteren alsof hij al een lange tijd een basis plaats heeft en dat op die leeftijd. Maakte gister ook vrijwel elke keer de goeie keuze, vaak met Bergwijn, maar ziet ook de openingen aan de andere kant.
Ik hoop dat hij straks wel voor Nederland gaat uitkomen, mocht hij zich zo doorontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 10 2 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Steven Bergwijn voert discussie met fans: ‘Als ik iets vind, zeg ik het ook’

Steven Bergwijn voerde zaterdagavond na de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht een discussie met enkele supporters van PSV. De aanvaller was niet te spreken over de kritiek die hijzelf en zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren