Eredivisie-revelatie ziet stap hogerop zitten: ‘Feyenoord is een mooie club’

Zaterdag, 23 februari 2019 om

Jerdy Schouten is dit seizoen een van de revelaties van de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder van Excelsior wordt sinds zijn sterke optreden tegen Feyenoord (2-1 zege), op 3 februari, bewierookt door analisten en lijkt klaar voor een stap hogerop. Hoewel hij ervoor open lijkt te staan, zegt Schouten dat hij nog niets heeft vernomen over concrete belangstelling.

Schouten, afgelopen zomer door Excelsior overgenomen van Telstar, geeft bij FOX Sports aan dat alles via zijn zaakwaarnemer gaat. "Ik heb met mijn zaakwaarnemer afgesproken dat ik niets wil horen tot iets concreet is", reageert Schouten, wanneer verslaggever Hans Kraay junior hem in verband brengt met stadsgenoot Feyenoord.

"Ik denk dat elke speler open staat voor een hogere club, toch? Feyenoord is een mooie club, maar er zijn nog meer mooie clubs", geeft hij aan na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-0). Schouten houdt echter niet van geruchten over clubs met interesse, of over clubs die mogelijk naar hem informeren. "Dan ga ik er misschien alleen maar over nadenken. Daar heb ik geen zin in."

Eerder deze maand stelde Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal dat Ajax en Feyenoord er goed aan zouden doen om Schouten een 'vijfjarig contract' te geven en hem vervolgens nog een jaar te verhuren aan Excelsior. Tafelgenoot Kees Jansma was het ermee eens dat Schouten een stap hogerop kan zetten, 'naar AZ of zo'. Schouten zei zelf 'trots' te zijn op de complimenten.


Poll

Zou Jerdy Schouten een goede speler zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door madco123)

Denk dat az een goede stap zal zijn. Spelen waarschijnlijk Europees volgend jaar. En je hebt nog niet de druk die psv Ajax Feyenoord wel heeft.

23 februari 2019 om 23:00

Het zou een goede stap zijn, alleen is het zo dat het middenveld niet normaal goed staat. Ik heb in jaren niet zo’n goed middenveld gezien bij AZ, het klopt precies. En als iemand uitvalt, kan er eventueel geswitched worden met Koopmeiners erbij op het middenveld. Het zou zonde zijn als Schouten zou komen en op de bank moet gaan zitten, want voor zijn ontwikkeling is het belangrijk om te spelen. Als een van de middenvelders vertrekt is, zou het wel een goede kanidaat zijn.

24 februari 2019 om 00:25

@azchelsea je hebt gelijk: momenteel staat het middenveld erg goed en vullen de spelers elkaar goed aan. Ik verwacht wel dat er in de zomer wat spelers zullen vertrekken. Zo'n jongen als Schouten kan AZ er dan prima bij hebben!

23 februari 2019 om 23:00

Dat is inderdaad waar, maar voor Feyenoord kan dit ook wel een interessante optie zijn. Als deze jongen naar AZ gaat en zijn potentie waarmaakt kan het echt een prima middenvelder worden, maar dan is hij voor Feyenoord al niet meer betaalbaar. Ik zou het niet erg vinden als Feyenoord hem haalt want ik ben wel onder de indruk geraakt van hem in de wedstrijden dat ik hem zag spelen, en desnoods verhuur je hem nog een jaartje.

24 februari 2019 om 08:29

Verdedigend ijzersterk, staat echt zijn mannetje. Volgens mij het hoogste slagingspercentage van tackles in de hele eredivisie, en dat is geen toeval. Als hij relatief goedkoop op te halen is met het oog op de toekomst (laat zeggen dat hij er met 2 seizoenen moet staan) denk ik dat Feyenoord er goed aan doet. Als men wat neer meer moet tikken voor hem zou ik verder kijken, met name naar een wat creatievere middenvelder, back-up voor linksbuiten (ik denk nog altijd dat Larsson beter gaat presteren) of stabiele rechtsback.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren