‘Slutsky graaft eigen graf bij Vitesse en negeert assistent-trainer’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

De onvrede neemt toe bij Vitesse. De vijfde plek in de Eredivisie is op zichzelf geen reden tot paniek, maar het totaal van 33 verliespunten wel; de club pakte slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden en het veldspel is ook ondermaats. In een analyse schrijft De Gelderlander dinsdag dat trainer Leonid Slutsky voorlopig 'zijn eigen graf graaft' in Arnhem.

Slutsky wordt gesteund door clubeigenaar Valeri Oyf, die zijn landgenoot 'weghoudt van de guillotine'. Maar maandag werd wel topberaad gevoerd op Papendal, met onder de aanwezigen behalve Oyf ook commissarissen Yevgeny Merkel en Henk Parren. De opdracht voor Slutsky is helder: hij moet wedstrijden gaan winnen. En als het aan de achterban ligt, ook met goed voetbal; daar is de afgelopen maanden nauwelijks sprake van.

De Gelderlander stelt dat 'elke speler' slechter is geworden bij Vitesse. "De angst regeert. Verdedigen en counteren is de Russische strijdwijze." Er gaan stemmen op om die speelstijl aanvallender te maken, maar Slutsky houdt vast aan zijn systeem. En hoewel technisch directeur Marc van Hintum meermaals heeft gewezen op de aanvallende kwaliteit in de selectie, is zijn invloed en die van andere directieleden beperkt omdat Oyf de lijnen uitzet.

De situatie op het trainingsveld is zorgwekkend, aldus de krant. Slutsky richt zich vooral tot zijn Russische assistenten: Oleg Yarovinsky en de gebroeders Alexei en Vasily Berezutski. "Daarmee wordt de ervaren assistent-trainer Edward Sturing genegeerd. Maar juist de clubicoon kent de Nederlandse voetbalfilosofie. En hij heeft de ideale speelwijze vorig jaar als interim, na het ontslag van Henk Fraser, nog succesvol uitgedragen. Met attractief voetbal en een ticket voor de Europa League als resultaat."


Poll

Is Leonid Slutsky nog de juiste trainer voor Vitesse?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Waarom hebben ze uberhaupt Sturing ( jongen van de club ) eigenlijk geen hoofdcoach gemaakt, ook door die nieuwe eigenaar? Of heeft Sturing niet de papiertjes?

12 februari 2019 om 09:57

Sturing heeft zeker de papieren, is ook vaker al hoofdtrainer van Vitesse geweest in het verleden. Had hem ook graag gezien tot er iemand als Hofs en/of Janssen klaar zijn voor het hoofdtrainerschap.

12 februari 2019 om 09:59

Sturing wil dat niet meer. Heeft wel de papieren.

12 februari 2019 om 10:03

Inderdaad, Sturing wil geen hoofdtrainer meer zijn. Heeft ie al lang geleden aangegeven. Maar wat een onrust is het toch altijd bij Vitesse. Is echt 'het Ajax van het Oosten' (totaal niet disrespectvol bedoeld trouwens, voor diegenen die over de term 'Oosten' vallen). Maar zal het ooit rustig worden daar? Ben bang van niet.

12 februari 2019 om 10:28

Is niet voor niets dat de term Hollywood aan de Rijn is bedacht. Waarom er paniek moet zijn snap ik niet. Hoger dan 4de zullen ze toch niet worden, beter voetbal mag wel verwacht worden.

12 februari 2019 om 11:32

Bender, Hollywood aan de Rijn, was ik inderdaad even vergeten. Thnx

12 februari 2019 om 10:02

4x interim en zelf 1x hoofdtrainer geweest. Ik mag hopen dat hij inmiddels zn papieren heeft
Ik snap heel goed dat het publiek aan het morren is, zeker als je (structureel) naar waardeloos voetbal zit te kijken. Toch ben ik benieuwd wat hij ervan kan maken als hij de tijd krijgt en neemt.

12 februari 2019 om 12:38

Omdat Vitesse niet meer dan een Russische speelbal is geworden onder dit bewind, vriendjepolitiek weegt daar zwaarder in dan sentiment

Wordt tijd dat hij gaat, zou best een aardige man zijn maar het werkt niet meer. T heeft eigenlijk nooit gewerkt. Ondanks de 5e plek wat voor Vitesse heel goed is. Je ziet gewoon dat de selectie er geen plezier in heeft. En de selectie verdient een schop onder de jong, want je moet alsnog winnen van ploegen als NAC, Emmen, de Graafschap. Negeren van Sturing is zijn doodsvonnis, je hebt in de staf Vd Gouw, Sturing, Hofs, Kortekaas dus koester die en niet 2 gebroeders staf lopers. Als ze dit gaan accepteren is het einde verhaal

12 februari 2019 om 10:02

bijna iedereen vind dat het niet aan de trainer ligt. Maar met dit materiaal moet je ind winnen van clubs als nac fortuna vvv excelsior graafschap...

12 februari 2019 om 10:41

Ach van VVV of Fortuna kun je best verliezen als die ploegen het op hun heupen hebben. Vitesse supporters creëren onrealistische verwachtingen van hun club, die bijna altijd in teleurstelling uitmonden.

12 februari 2019 om 10:48

Met alle respect voor Fortuna, maar die kan je niet vergelijken met VVV. Is een promovendus die het heel behoorlijk doet. Vitesse zit al jaren in de subtop. Hebben de 5e begroting van Nederland, dus ja je moet winnen van Fortuna. Uit kan je best verliezen. Maar thuis naar achteren gedrukt worden door Emmen, VVV, Ado, Excelcior, etc dat kan niet vind ik. Je hebt over het algemeen de betere spelers. Je staat 5e omdat je tegen ploegen als Utrecht, AZ, Zwolle, Heracles wel de punten pakt en tegen de kleintjes(met alle respect) de punten verliest. Dat is een mentaliteitsprobleem, en dat is kwalijk.

12 februari 2019 om 12:40

@arnhemmer: Die promovendus staat wel gewoon 9e en bivakeert al bijna het hele seizoen in de middenmoot. Subtopper Vitesse heeft daar gewoon terecht van verloren

12 februari 2019 om 17:25

Wat ik zeg, doen het geweldig. Maar kwalitatief staat Vitesse ver boven Sittard. Er is er 1 die in de basis zou staan en dat is op dit moment Novanovic. Verder had Vitesse bij rust 0-3 voor moeten staan, 2ehelft was meer geluk dan wijsheid. Maar wel verdiend omdat Fortuna voor se overwinning ging en Vitesse een punt genoeg vond.

Vitesse begon leuk maar is nu weer gewoon waar ze de laatste jaren iedere keer op uitkomen, onrust en matige resultaten.
Blessures helpen niet mee maar dat betekent nog steeds niet dat je hoeft over te gaan op dit anti-voetbal.

Ik ben er van overtuigd zo lang er een buitenlandse eigenaar zit bij Vitesse dat er geen fatsoenlijk beleid gevoerd gaat worden bij Vitesse.

Het is ook te bizar voor woorden dat een nieuwe trainer 3 eigen assistenten meeneemt, de Berezutskis spreken matig Engels, Slutsky spreekt het aardig en Yarovinsky is de enige die het vloeiend spreekt, je hebt die Nederlandse assistent ook gewoon nodig voor je communicatie want niet elke speler in Nederland zal het Engels beheersen.

Als ik Sturing was zou ik mooi de eer aan mezelf houden en dit zinkende schip op tijd verlaten.

12 februari 2019 om 10:08

Nou ik heb de gebroeders goed gesproken en ze perfect Engels! Dus die reden kan naar het land der fabeltjes!

Zou een domme beslissing zijn Slutsky en Ten Hag maken hetzelfde mee voor de winterstop goed gepresteerd en na de winterstop een totaal ander team dat veel fouten maakt. En heb meer vertrouwen in Slutsky als Ten Hag dat hij het wel weer op de rit krijgt.

12 februari 2019 om 10:11

Voor de winterstop goed gepresteerd? Dat valt ook nog aardig tegen, alleen toen ging het nog gepaard met soort van resultaten en zat er af en toe een mooie wedstrijd tussen. Maar ook voor de winterstop was het verre van goed

12 februari 2019 om 14:05

5e plek is een goede plek voor Vitesse. Ze hebben een vrij zwakke verdediging.

Wel grappig dat een wisselspeler van vitesse de beste speler van Groningen nu is en dat Groningen dan wint van vittesse.

12 februari 2019 om 10:09

Al speelde Bruns zelf een matige wedstrijd

12 februari 2019 om 10:20

En bovendien is Ritsu Doan en anders Sergio Padt de beste speler van Groningen

Graaf maar lekker door. Aan een trainer die zijn selectie niet kan overtuigen van zijn speelwijze, die geen geschikte leider in het veld heeft, die geen wissel klaar heeft staan in de 90e minuut als er een speler geblesseerd uitvalt en die afbraak voetbal speelt zonder er resultaat mee te halen, heb je helemaal niks aan. Geen spelplezier bij de spelersgroep, geen amusementswaarde in het voetbal, slechte resultaten. Ik ben wel klaar met deze man

12 februari 2019 om 10:24

Dat is allemaal wel heel erg gemakkelijk.

Welke trainer gaat wel presteren met spelers a la Vd Werff, Clarke, Beerens, Ali, Foor, Darfalou, Doekhi etc in zijn elftal ?

Alleen Karavaev, Linssen, Serero, Odegaard en Buttner zijn Vitesse-waardig. En natuurlijk Matavz, maar die is geblesseerd. En Eduardo was dat, maar heeft de grote vorm momenteel ook niet.

12 februari 2019 om 10:52

Je vergeet Bero, maar inderdaad je hebt heel zwakke schakels. Teveel zwakke broeders waar geen rek meer in zit. Doorselectereb en opnieuw beginnen. Dan maar lekker onderin ballen maar wel met Vitesse jongens die het een eer vinden voor Vitesse te spelen. Op deze manier gaat het bergafwaarts. Supporters zijn er helemaal klaar mee.

12 februari 2019 om 11:12

Helemaal mee eens. Thelander ook zo'n ..... Pfff

Afgelopen zomer zijn er veel te veel spelers gehaald. Er is gekeken naar kwantiteit ipv kwaliteit.

Ik had liever gezien dat er 2-3 echte versterkingen gehaald waren aangevuld met huurlingen a la Odegaard en Eduardo.
En verder dan maar wat vroeger eigen jeugd erbij betrekken (hetgeen nu met Margaret en Buitink gebeurt), alles beter dan die hele serie aan miskleunen.

Wat mij betreft haalt Feyenoord hem. Presteert dit jaar bij Vitesse nog niet super, maar hij heeft bij Cska bewezen goed te presteren bij een topclub. Geeft jeugd een kans, is een people manager en is bovendien een sympathieke vent. Voor mij is hij de nummer 1.

12 februari 2019 om 11:09

De jeugd een kans geven bij Vitesse doet hij anders niet...
Heb weinig jeugd zien spelen dit jaar bij Vitesse 1, er zitten er wel een paar bij de selectie en dat zijn voornamelijk aanvallers, zoals Margaret en Buitink. Maar dan word er juist daar weer een speler voor gehuurd in de winterstop. Dat geld hadden ze beter in een verdediger kunnen steken...

12 februari 2019 om 12:15

Slutsky heeft ook bij CSKA erg weinig gedaan met de jeugd. Is vooral een coach die zekerheden inbouwt en daar had hij bij ons genoeg spelers voor.

Vitesse heeft 1 optie: Gerry Hamstra terughaen als technisch manager. Kent de club en is een vakman. Hij zorgt er wel voor dat er voetbal in komt.

je moet niet de spelers aanpassen aan de tactiek, je moet de tactiek aanpassen aan de selectie die je hebt zodat de selectie het best tot zn recht komt en dat is met een aanvallende speelstijl. Dat doet slutsky nu niet en je ziet dat het nu misgaat en spelers geen motivatie hebben.

Goh hadden ze dat vooraf niet kunnen bedenken? Je hebt 3 Russen, 1 Nederlander.... 1x raden wat er dan gebeurt. Is overigens iets menselijks, dus je kunt het ze niet kwalijk nemen.

Jammer dat er nu flink op Slutsky's stoelpoten wordt gezaagd terwijl hij vrij weinig aan de omstandigheden kan doen. Natuurlijk had hij de wedstrijden die hij verloor moeten winnen, maar dat had makkelijk gekund als zijn spelers efficienter waren in het afronden van de kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SereroMiddenvelder321
M. ØdegaardMiddenvelder328
B. LinssenAanvaller3112
O. DarfalouAanvaller257
EduardoDoelman270
T. BuitinkAanvaller187
A. BüttnerVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

‘Ik heb het naar mijn zin, maar Vitesse wil drie jaar en ik wil tien jaar’

Alexander Büttner zet in op verlenging van zijn aflopende contract bij Vitesse. De dertigjarige verdediger hoopt binnenkort met goed nieuws naar buiten te kunnen komen. “We zijn nog steeds in gesprek....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren