‘Riechedly moet voorlopig gewoon zijn mond houden en voetballen’

Woensdag, 30 januari 2019 om 11:42Tim Siekman

Riechedly Bazoer verliet Ajax in januari 2017 voor VfL Wolfsburg, maar zowel bij de Duitse club als bij FC Porto wist hij niet voor langere tijd te imponeren. De 22-jarige middenvelder streek deze winterse transferwindow neer bij FC Utrecht in de hoop op speelminuten. Zijn broer én zaakwaarnemer Irchandly hoopt dat de jongeling gaat presteren bij de Domstedelingen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Riechedly Bazoer gaat slagen bij FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door origineel)

Ben het eens met deze woorden van zijn broer. Bazoer moet echt zijn mond houden momenteel en eerst weer gaan voetballen. Ik hoorde dat interview dat hij had gegeven waarin hij kritiek had op Advocaat. Omdat hij vond dat hij niet gewisseld had mogen worden. De trainer had 'rustig moeten blijven, geduld moeten houden, dan was het vanzelf goed gekomen' of woorden van gelijke strekking.

Maar waar haalt deze blaag het lef vandaan eigenlijk? Eerst met bombarie van de PSV jeugd naar Ajax. Daar door de mand vallen en vervolgens bij je volgende clubs ook volledig falen. Zou hij echt helemaal geen spiegel in zijn huis hebben? Misschien eens tijd dat hij er eentje gaat kopen.

30 januari 2019 om 12:05

Ik hoop dat het hardleersheid is, maar vrees dat Bazoer werkelijk te dom is om te poepen. Voelde zich te goed om zijn kans bij PSV af te wachten, zijn houding bij Ajax werd niet gepruimd door Peter Bosz - en ook Frank de Boer sprak onlangs al van een mate van arrogantie bij Bazoer - bij Wolfsburg werd het niets, zelfs zijn herkansing bij FC Porto wist hij te verprutsen en dan durf je na je eerste wisselbeurtje zonder te knipperen te beweren dat je Dick Advocaat wel even zult vertellen dat je hier niet voor naar Nederland bent teruggekeerd? Zelfs al ben je zo arrogant, hoe dom ben je dan om met zo'n verleden dergelijke onzin uit te gaan kramen?

Even had ik goede hoop dat deze jongen nog enigszins ging rehabiliteren - zijn broer heeft als begeleider al eerder verstandige dingen gezegd - maar dit wordt echt een kansloze missie. Met deze houding faalt hij jammerlijk bij FC Utrecht, keert hij zonder perspectief bij Porto terug en dan zitten zijn vormingsjaren er straks op. Vanaf dat moment komen clubs als Hudderfield, Sassuolo, Club Brugge of Besiktas voorbij. Kun je prima je geld ophalen, maar ik vrees dat een veelbelovende toekomst in Oranje en de top van de grote Europese competities - en ook de subtop daarvan - niet meer in het verschiet ligt straks.

30 januari 2019 om 12:14

@gomes1psv,

Hij wordt gehuurd van Wolfsburg, dus hij zal waarschijnlijk niet bij Porto terugkeren.

30 januari 2019 om 12:44

Als hij faalt bij Utrecht zou het een klein mirakel zijn als hij bij de meeste van de clubs die je opnoemt nog aan de bak mag.

30 januari 2019 om 12:10

Daarbij ook zeuren op Dick Advocaat, iemand die toch echt wel zijn strepen heeft verdiend in het Nederlandse voetbal. Als je dan echt wil laten zien dat je (mentaal) gegroeid bent, laat die publiekelijke verbazing achterwege en ga met je trainer praten. Ik hoop echt dat dit een eenmalig incident is van Bazoer bij Utrecht, anders verwacht ik niet dat ie ooit nog in de buurt komt van zijn potentieel.

Niemand kan tegen deze teksten zijn. Het is echter aan Riechedly om ook daadwerkelijk zijn mond te houden en te gaan voetballen. Dat is hem afgelopen zondag niet gelukt. Toen was ie alweer (terecht of niet) aan het zeuren over dat de trainer hem in de rust wisselde. Ook dat moet ie dan niet doen.

Leuk verhaal van die broer , maar hoe kan je als broer je broer oprecht bekritiseren als je volledig financieel afhankelijk van hem bent. Ik denk dat daar al een groot deel van het probleem zit.

30 januari 2019 om 12:20

Dus jou mening is dat Bazoer slecht voetbalt en constant de media opzoekt om te zaniken, omdat zn broer zijn zaakwaarnemer is? Oprechte vraag want ik snap je reactie totaal niet

30 januari 2019 om 12:21

Precies daarom. Bazoer verdiend nu veel minder bij Utrecht als bij Wolfsburg en Porto, vandaar dat hij hem adviseert om zijn mond te houden en zijn voeten te laten spreken. Als Bazoer goed presteert kan hij weer een stap omhoog maken en gaat zijn broer ook meer verdienen. Als hij zelfs bij Utrecht wordt uitgekotst vanwege wanprestaties en z’n grote waffel dan belandt hij straks bij een club als Sparta en dan verdiend hij nog minder en z’n broer ook. Dat lijkt me een prima motivatie om kritisch te zijn op je eigen broer.

30 januari 2019 om 12:29

Bazoer krijgt gewoon het salaris wat in zijn contract met Wolfsburg staat overgemaakt. Mogelijk heeft FC Utrecht met Wolfsburg afspraken gemaakt over dat zij slechts een bepaald percentage van het salaris betalen, maar dat maakt niet dat Bazoer heeft ingeleverd om bij FC Utrecht te spelen. Dat soort constructies komen nooit voor bij huurperiodes.

30 januari 2019 om 12:59

Ok tnx voor de info. Daar was ik niet van op de hoogte, maar is ergens ook wel logisch. Maar als hij na dit jaar nog niks heeft laten zien bij Utrecht dan vrees ik dat Wolfsburg hem ook niet meer terug wil en dan zal hij wel met een contract bij een mindere club genoegen moeten nemen. Overigens nog steeds super irritant dat je vanaf je phone niet even snel en taalfoutje kan herstellen en hiervoor moet inloggen op een pc of laptop om dit te corrigeren. Doe er wat aan VZ!

30 januari 2019 om 12:29

Dus jij hebt liever iemand die niet eerlijk tegen je is en je billen aflikt als je je ongepast gedraagt?

30 januari 2019 om 13:05

Overigens had zijn broer hem toendertijd beter kunnen adviseren om langer bij Ajax te blijven ipv te verkassen, want Bazoer was nog helemaal niet ready voor een overstap naar het buitenland. Hij is dus mede schuldig aan zijn mislukte avontuur. Hij had in 2017 tegen zijn broer moeten zeggen da hij zijn mond moest houden over dat hij op de bank plaats moest nemen en daarom naar een andere club wilde . Gewoon mond dicht op de trainingen laten zien wat je waard bent en het waarmaken als je als invaller of basisspeler de kans krijgt, maar ik heb die mentaliteit niet gezien bij Bazoer in 2017 toen hij door Bosz wissel gezet werd.

30 januari 2019 om 15:57

"overigens had zijn broer hem toendertijd beter kunnen adviseren om langer bij Ajax te blijven ipv te verkassen, "

Ik zeg, zijn broer had hem moeten adviseren gewoon bij PSV te blijven in plaats van naar Ajax te gaan. Dáár is het allemaal begonnen met fout gaan.

Keuze voor een 'plan' dat Ajax zogenaamd had voor hem, hij wilde persé middenvelder worden (terwijl we nu na bijna vier jaar wel kunnen zien dat hij dat eigenljik niet is) en ging voor het geld. Hij had tegen zin broer moeten zeggen: 'broer, ga gewoon eerst je stinkende best doen hier en laat jezelf zien. Zoals je nu gaat, hij was amper zestien, sta je met deze slechte Cv's van PSV al op je 17e in de basis!'

Maar nee, dat zei hij niet. Dus inderdaad, de broer is mede schuldig.

30 januari 2019 om 15:18

Je kunt het ook omdraaien. Als je financieel afhankelijk bent, heb je juist alle reden om je broer op het rechte pad te houden. En door die familieband kun je misschien meer zeggen dan iemand anders had gekund.

Ik denk dat zijn overstap naar box to box middenvelder geen goede zet is geweest. Volgens mij kan hij beter als nummer 6 gaan spelen of weer als centrale verdediger.

30 januari 2019 om 15:26

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar doorgaans spelen jongere middenvelders eerst als box-to-box omdat ze de defensieve/positionele discipline en ervaring nog niet hebben, om dan met de jaren meer als 6 te gaan spelen.

Bam! Weet niet of Riechedly het leuk vind (denk het niet) maar van familie moet je het hebben (soms ook niet overigens). Maar dit is echt iets wat kan helpen en hem wakker houd of maakt. Ik ben van overtuigd dat Riechedly vast een goeie en leuke jongen is, wellicht lastige trekjes heeft maar niet onoverbrugbaar.. Kan gebeuren. In elk geval goed dat hij heel snel adremme feedback krijgt van zijn broer en daar kan hij hopelijk verder mee.

Heeft bij Ajax nooit de lijnen uitgezet. Blonk vooral uit in het te lang lopen met de bal aan zijn voet. Scoorde echter regelmatig een mooie goal en was wel goed in andere aspecten. De lijnen uitzetten moet je niet aan Bazoer over laten.

Precies. Niet ouwehoeren maar je voeten laten spreken. Dat geld sowieso al voor voetballers, en deze voetballer faalt al meerdere jaren achter elkaar. Heeft kwaliteiten maar lijkt het mentale te missen, hopelijk kan hij hierin stappen maken.

30 januari 2019 om 16:00

origineel

"scoorde echter regelmatig een mooie goal"

Regelmatig ja? Zes goals in 50 wedstrijden voor Ajax. Dat is al niet 'regelmatig' wat mij betreft en daarnaast, je hebt die ene, die hij van afstand erin poeierde, maar daarna?

30 januari 2019 om 16:18

Scoorde in totaal 8 doelpunten voor Ajax. Scoorde ook nog een afstandschot in de kruising tegen Willem II en een prachtige volley van buiten de 16 (weet even niet tegen wie dat was).

3 van de 8 goals waren prachtgoals, niet slecht toch?

30 januari 2019 om 17:58

Ja okay, acht goals in 71 duels.

En twee, of drie, goals waren inderdaad prachtig. Zeker niet slecht. Ik beweer ook nergens dat het slecht is. Alleen beweerde jij dat hij 'regelmatig' een mooie goal scoorde. En het blijkt dus dat hij niet alleen niet 'regelmatig' scoort (8 in 71 is nou ook weer niet heel erg spectaculair) maar ook niet 'regelmatig' prachtgoal maakt.

Laat ik het zo zeggen, Ramselaar scoorde tien goals ijn 75 wedstrijden, daar zaten ook een handvol prachtige goals bij. Dus Ramselaar scoorde dan dus 'regelmatig prachtige goals' of zoiets?? Mwaaah.

30 januari 2019 om 18:15

Tja waar hebben we het over.. Scoorde inderdaad niet bijster veel, maar wanneer ik terugdenk aan Bazoer denk ik terug aan een speler die gefaald heeft en verre van het maximale eruit heeft gehaald. De eerste positieve herinnering is dan dat hij enorm mooie goals heeft gemaakt.

Maar prima. Hij scoorde zo heel af en toe per ongeluk wel eens een redelijke goal.

Die broer zal het ook wel in zijn eigen portomonnee voelen, dus goed dat ie nog ff kritisch is richting z'n broertje. Jammer dat Bazoer dan moeilijk gaat doen tegen z'n coach in die laatste wedstrijd van hem bij Utrecht. Het gaat juist om het teamverband en dit laat zien dat hij z'n eigenwijze trekjes tot op de dag van vandaag niet is verleerd.

30 januari 2019 om 13:24

Ik denk dat zijn broer beseft dat dit zijn laatste kans is. Dus doet hij deze uitspraken want als hij zich als een goede zaakwaarnemer profileert, kan hij nieuwe klanten werven. Die heeft hij dan weer hard nodig want aan zijn broertje valt geen droog brood meer te verdienen als hij ook nog eens faalt bij Utrecht. Als Bazoer het wel redt heeft zijn broer dus een goede invloed op hem gehad en blijkt hij helemaal een goede zaakwaarnemer. Win-win dus voor Irchandly.

Dit kan ik wel waarderen. Dan merk je ook direct het verschil tussen een zaakwaarnemer die zichzelf veel belangrijker vind en een zaakwaarnemer die het zich aantrekt hoe het met z'n client gaat. Deze Irchandly snapt denk ik ook heel goed dat falen bij Utrecht een doodsteek voor de carriere van Bazoer zou zijn. Dan kom je ergens in de bodem van de Eredivisie terecht.

30 januari 2019 om 16:14

Precies, enorme flauwekul dat hij 'de lijnen uitzette bij Ajax', inderdaad. Hij bracht de post rond, inderdaad, als postbode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller368
M. MahiAanvaller247
M. SyllaAanvaller210
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Riechedly Bazoer trekt zich niets aan van gestelde deadline door Vitesse

Riechedly Bazoer heeft van Vitesse te horen gekregen uiterlijk begin augustus een transfer te moeten maken, anders werkt de club niet meer mee aan een vertrek. De 24-jarige spelverdeler laat zich...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Manchester United heeft Donny van de Beek aangeboden bij Borussia Dortmund om de transfer van Jadon Sancho te bewerkstelligen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren