Laat doelpunt van Bas Dost helpt Marcel Keizer aan eerste prijs

Zaterdag, 26 januari 2019 om

Sporting Portugal heeft de tweede Taça da Liga in de clubhistorie de wacht gesleept. De club uit Lissabon en FC Porto waren zaterdagavond gedurende negentig minuten aan elkaar gewaagd, 1-1, waarna strafschoppen uitsluitsel moesten bieden. Missers van Sebastian Coates, Eder Militao, Hernani en Felipe resulteerden in een 3-1 eindstand voor os Leoes, waar Marcel Keizer zodoende zijn eerste prijs pakte.

De eerste helft werd gekenmerkt door het geringe aantal kansen en de grote hoeveelheid overtredingen en onderbrekingen. De beste mogelijkheden van Sporting, dat met Bas Dost en Nemanja Gudelj in de basis aantrad, waren van richting veranderde schoten van Nani en Bruno Fernandes. De beste kans van FC Porto was voor André Pereira, wiens kopbal de lat schampte.

Ook in de tweede helft lag het duel vaak stil vanwege diverse overtredingen. Het was echter FC Porto dat de wedstrijd domineerde en Sporting dwong om tegen te houden. Een treffer van Fernando Andrade in de 79e minuut brak de ban. Renan Ribeiro kon een ferm schot van Héctor Herrera niet vasthouden, waarna Andrade de rebound benutte: 1-0.

Sporting probeerde een nederlaag af te wenden en had pech dat een kopbal van Dost precisie miste. In de slotfase kwam de club uit Lissabon toch op gelijke hoogte. Na een duel tussen Oliver Torres en Nani in het strafschopgebied en inmenging van de VAR ging de bal op de stip en schoot Dost vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1. In de strafschoppenreeks trok Sporting het duel uiteindelijk naar zich toe en werd het tweede bekertoernooi van Portugal in de wacht gesleept.

De Taça da Liga werd in 2007 uit de grond gestampt. Benfica won er zeven, Sporting won z'n tweede op rij. Porto wacht, na zijn derde verloren finale, nog altijd op zijn eerste beker. In de echte beker, de Taça de Portugal Placard, staat Keizer met Sporting in de halve finales tegenover stadsgenoot Benfica.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door eusebio4fr)

Heel knap, FC porto is.gewoon de beste club van portugal dit seizoen en in zijn 2 wedstrijden tegennporto is hij nog ongeslagen. Hardstikke mooi om te zien dat de nederlanders het zo goed doen in sporting

Ik ben blij met het resultaat maar ik zie dit niet als meer dan een troostprijsje. Het spel was weer niet goed maarja we hebben gelukkig gewonnen terwijl we maar 1 echte kans hebben gecreëerd 😂

26 januari 2019 om 23:13

Ja precies wat je zegt.. Gun het keizer wel. Gefeliciteerd

26 januari 2019 om 23:15

Heeft deze prijs invloed op zijn baan? Dat hij nu meer lof krijgt of zal dat wel meevallen?

26 januari 2019 om 23:17

Weer een saaie wedstrijd net als 2 weken geleden. Allebei niet goed gespeeld, Porto had de betere kansen maar wel weer een geluk doelpunt. Had liever 5 punten los gestaan van de 2de dan nu deze prijs winnen maarja beter dit dan niks. Hopelijk delen we Benfica binnenkort de klap uit die Porto bijna vrijwel zeker kampioen maakt. Gun het die corruptebende daar met invloed van de staat echt niet.

26 januari 2019 om 23:19

@Ajax01-95 Dat zal wel meevallen, het is mooi meegenomen maar Sporting heeft dit (League Cup) al vorig jaar gewonnen en meerdere keren finale gehaald. Als het verder gaat zoals het nu gaat in de competitie en met dit spel komt hij sowieso onder discussie te staan. Ze moeten binnenkort 3 keer tegen Benfica dus je weet maar nooit wat er kan gebeuren en hoe het er dan voor staat.

27 januari 2019 om 01:38

3 keer tegen Benfica? 1x is de competitie en 1 keer in de Taca de Portugal, mis ik er nu een of bedoelde je 2x?

27 januari 2019 om 15:15

Ben je de corrupte bende van Porto van een paar jaar geleden 'vergeten' ?
In de halve finale donderdag tegen Porto (1-3) werd Benfica bestolen: de 2-2 was beslist niet buitenspel, zie de samenvatting op portugoal.net. De scheidsrechter, Fábio Veríssimo, kreeg terecht alom kritiek, en is gestopt als scheidsrechter........
Prachtig dit voor Keizer, hij is op een zure manier bij Ajax weggegaan, Sporting gun ik dit succes ook wel. Benfica blijft natuurlijk de mooiste- en grootste club, en na een lange periode van overheersing met 4 (!) landstitels op rij is het geen ramp als Porto tussendoor eens kampioen wordt, dan komt Benfica weer sterker terug.

27 januari 2019 om 18:01

Benfica blijft natuurlijk de mooiste en grootste club is een glasharde mening. Grootste ja, mooiste is jouw mening. Benfica is een zeer grote club met een mooie prijzenkast. Niet voor niets meeste landstitels. Daarentegen heb je het ook weer over de corrupte bende van Porto. Apito Dourado bedoel je zeker? Iets waar alle Benfiquista nog steeds op terug komen? Elke winst van Porto is een corrupte of wat? Daarnaast is de enige club in Portugal met 5 (!!) landstitels op rij FC Porto. Penta Xau vergeten? Beetje denigrerend over FC Porto als je het hebt over: is het geen ramp als Porto eventjes een keertje landskampioen wordt. Afgelopen jaren is FC Porto keihard de enige ploeg in Portugal die Europees wat betekenis geeft voor het Portugees voetbal. Respect is ver te zoeken niet? Daarnaast ziet het er dit seizoen ook niet spectaculair uit voor Benfica. Sterker zijn ze nog niet teruggekomen hoe je het beweert. Succes verder met het supporten van je mooiste club. Ik hoop wederom op een spannende verdere verloop van de competitie zonder al het boegeroep over corruptie als het even niet lekker loopt.

Rare portugese vlag naast het artikel, On: Keizer doet het heel goed,zeker als je bedenkt dat het een paar maanden geleden daar gwn nog chaos was en nu al een prijs!

Heel erg leuk voor keizer. Blij voor hem, het is hem echt gegund. Gouden kerel!

Keizerrrr! Ik gun het die man zo erg. Ik heb de wedstrijd gezien en Porto was 2x zo goed. Echter was het plan van Sporting goed en hield het lang knap stand. Dan op het laatst nog een beetje gelukkig een penalty mee gekregen waardoor je nog gewoon kan winnen. Overigens moet ik zeggen dat ze in die competitie echt geen strafschoppen kunnen nemen.. wij zeuren over de Nederlanders, maar dit.. moet je voor de grap eens de penaltyreeks van ik geloof Braga tegen Sporting zien..

Weet iemand waarom porto-benfica een paar dagen terug in het stadion van braga gespeeld werd?

27 januari 2019 om 07:26

Het stadion van Braga was het decor van de halve finales (benfica vs porto en braga vs sporting) en de finale van de Taça de Liga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Actuele wedstrijden

71 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Pierre-Emerick Aubameyang heeft zijn contract bij Arsenal nog altijd niet verlengd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren