Pérez kijkt ogen uit bij Ajax - sc Heerenveen: ‘Achttien jaar oud!’

Donderdag, 24 januari 2019 om 23:14Dominic Mostert

SC Heerenveen verloor donderdag weliswaar met 3-1 van Ajax in de TOTO KNVB Beker, maar een van de verdedigers van de Friezen maakte veel indruk op Kenneth Pérez. De analist van FOX Sports is na afloop lyrisch over Kik Pierie, de achttienjarige mandekker van Heerenveen die negentig minuten meedeed.

"Een speler die me vandaag opviel, was Kik Pierie", vertelt de Deen na het laatste fluitsignaal. "Die is achttien jaar en is al bezig met het neerzetten van andere mensen op het veld. Dat vind ik goed. Achttien jaar oud! Het is natuurlijk makkelijk om mensen neer te zetten, maar ook in voetballend opzicht heeft hij een bepaalde hardheid die mij aanspreekt."

Presentator Jan-Joost van Gangelen stipt aan dat Pierie 'als een komeet' binnenkwam bij Heerenveen, medio 2017, maar dat hij daarna door sommigen als 'overschat' werd bestempeld. Kees Kwakman denkt dat het Pierie weinig goed deed dat hij dit seizoen een aantal duels als linksback speelde en Dave Bulthuis de voorkeur kreeg in het centrum.

"Hij had vorig jaar een goede periode, centraal met Daniel Höegh. Maar hij is daarna een paar keer op linksback gezet en dat is op dit moment gewoon nog niet zijn positie", legt Kwakman uit. "Misschien kan hij zich daar nog in ontwikkelen, maar ik vind het een centrale verdediger en dat vindt hij zelf overigens ook."


Poll

Zie je in Kik Pierie een toekomstig international voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door master d)

Ik weet het niet. Piri valt me niet heel erg positief meer op, wat in het begin inderdaad duidelijk wel het geval was. Bovendien vallen de tegendoelpunten erg makkelijk bij Heerenveen en dat kan nooit in het voordeel van een centrale verdediger spreken. Maar goed, hij is nog steeds heel erg jong en komt nu misschien langzaam door zn eerste moeilijke periode heen

24 januari 2019 om 23:40

Niet mee eens, ik vind m echt ontzettend goed spelen. Hier en daar wat fouten maar dat mag ook als 18 jarige vind ik. Genoeg ruimte om te verbeteren. Maar de klasse zie je gwn. Dit wordt in mijn ogen als hij zo doorgaat de partner van het nederlands elftal samen met de ligt. Moet wel iets meer naar de sportschool gaan, maar dat fysieke komt later nog wel

24 januari 2019 om 23:54

Dan loop je wel erg op de zaken vooruit hoor. Dat hij veel potentie bezit lijkt me duidelijk, eerst maar eens kijken hoe hij mentaal in elkaar steekt aangezien je er met alleen talent niet geraakt.

Weet overigens niet hoe ver in de toekomst je dan kijkt, aangezien we momenteel voldoende topspelers hebben voor centraal achterin.

24 januari 2019 om 23:56

Ja van dijk en de vrij heeft hij er zo even uitgespeeld.....

24 januari 2019 om 23:56

Ik kijk ver in de toekomst. Na tijdperk van dijk.

24 januari 2019 om 23:59

Jij kent Rensch? Hillen? Bogarde? Kasanwirjo? Allemaal jongens met minstens zoveel potentie. Van den Berg heb je ook nog. Beetje voorbarig om zoiets te roepen.

25 januari 2019 om 00:11

Als je goed.leest zeg ik duidelijk als hij zo doorgaat. Tuurlijk zijn er genoeg talenten die het uiteindelijk nier hebben gehaald. Maar als kik pierie de mentaliteit heeft en zich zo door blijft ontwikkelen als hij nu doet, twijfel ik er niet aan dat een speler kan worden van het nederlands elftal

25 januari 2019 om 00:21

Dat is te ver weg. Ben je zo een jaar of acht verder. De ligt was toen elf. Ik heb nou niet echt zicht op wat er bij de jeugd van een jaar of 12 a 13 rondloopt op de Nederlandse velden. Zou zomaar een nieuw mega talent tussen kunnen zitten die alles mee heeft.

25 januari 2019 om 00:58

Naja 8 jaar is wel.iers te ver. Van dijk is al 27 en word dit jaar 28 . Zou eerder zeggen in 5.jaar. je weet maar nooit wat er kan gebeuren

25 januari 2019 om 01:28

Die tegendoelpunten zijn niet zo zeer de schuld van de centrale verdedigers. Als de tegenstanders vrolijk over het veld kan huppelen is het lastig om als cv nog echt te kunnen ingrijpen. Het hele elftal staat dramatisch opgesteld in verdedigend opzicht.

25 januari 2019 om 08:01

Dus dan ie ie niet erg goed in het neerzetten van andere mensen op het veld, hetgeen waarvoor ie nu gecomplimenteerd wordt?

Gevalletje Schuurs. Als ie net zo hard aan zichzelf gaat werken als bijv de Ligt dan wordt t een uitstekende voetballer voor (Europese) subtop via wellicht NL topclub. Heeft al een bak ervaring voor 18 jarige. Hoop dat ie lekker doorgaat zo

Mist helaas de lengte om uit te groeien tot echt een goede centrale verdediger! Houd echt van zijn agressieve spel, daar compenseert hij een hoop mee!

25 januari 2019 om 07:07

Hij is langer dan o.a. Ramos, Silva en Umtiti. Dus zijn lengte hoeft niet perse een belemmering te zijn.

25 januari 2019 om 11:11

1.85 is toch een prima lengte. Hij is grote dan veel toppers en mist een cm of 2 a 3 op jongens als alderweireld. Er was een tijd terug een heel stuk in de vi over lengte van verdedigers en omdat er vaker in een 5 of 3 mans verdediging wordt gespeeld de lengte veel minder aan de orde is omdat er minder lichtduels plaatsvinden met meer over de grond komt en dan lengte niet het juiste wapen is. 1.85 is juist prachtige lengte, niet klein, niet te lang.

Volgend jaar opgepikt voor een schijntje door Nederlandse top. Ajax, psv, az of feyenoord zal hem wel halen.

Leuk hoor dat hij aardig kan coachen , maar positioneel staat hij vaak dramatisch, hij heeft geen duelkracht en is te traag op de eerste meters. Maar goed laat de hype maar weer beginnen, iedereen praat elkaar maar na.

25 januari 2019 om 10:29

Hij is natuurlijk nog maar 18 hè, duelkracht en snelheid zijn relatief eenvoudig te trainen. Positioneren is lastiger aan te leren, maar kan ook een kwestie van ervaring zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper290
J. VeermanMiddenvelder287
H. VeermanAanvaller2814
M. van BergenAanvaller274
B. NygrenAanvaller243
A. van der HeideAanvaller120
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren