Derksen luidt de noodklok: ‘Zonder hem is deze club ten dode opgeschreven’

Maandag, 14 januari 2019 om

NEC presteert dit seizoen zeer ondermaats. De Nijmegenaren verloren zondag met 3-2 van FC Eindhoven, waardoor de club nu op de vijftiende plek is terug te vinden in de Keuken Kampioen Divisie. Johan Derksen, fan van NEC, stelt dat de Nijmeegse miljardair Marcel Boekhoorn moet doorpakken bij de club in nood: “Zonder Boekhoorn is deze club ten dode opgeschreven.”

De voetbalanalyticus zegt in gesprek met de Gelderlander dat NEC de afgelopen tijd slecht beleid heeft gevoerd. Derksen is van mening dat de verkeerde mensen op de verkeerde plekken zitten. “Clowns maken de dienst uit bij NEC. Ze maakten een jongen uit Waalwijk (de inmiddels vertrokken Remco Oversier, red.) technisch directeur, dat bleek een absoluut lichtgewicht te zijn.”

“Hetzelfde gold voor Pepijn Lijnders, een laptoptrainer uit Liverpool die nog nooit wat bewezen heeft. Vragen om problemen. En wat heeft de huidige trainer Jack de Gier, die eerder alléén bij Almere City heeft gezeten, nu écht gepresteerd?" Derksen volgt de ontwikkelingen bij NEC 'met pijn in het hart'. De oud-voetballer stelt dat NEC in potentie de grootste club van Gelderland is.

“Als de spelers er volgende week per ongeluk drie ballen inschieten, zit het stadion zo weer vol. Dat maakt het extra treurig.” Derksen denkt dat, als Boekhoorn een aantal goede mensen om zich heen verzamelt en 'echt investeert', het goed moet komen bij NEC. “Laat er geen misverstand over bestaan: dat NEC nog bestaat, is bij de gratie van Boekhoorn en een klein clubje van investeerders. Zonder hen speelden ze nu al op amateurniveau tegen De Treffers uit Groesbeek.”


Poll

Verwacht jij dat NEC dit seizoen in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie eindigt?


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door eagle75)

Of NEC in potentie de grootste club van Gelderland is vraag ik me af maar ik ben het met Derksen eens dat ze (gezien hun achterban) in de Eredivisie thuis horen.

14 januari 2019 om 16:04

Ja, wat bedoelt hij in hemelsnaam met potentie hier? Vitesse is gewoon de grootste club van Gelderland, en al jaren.

14 januari 2019 om 16:41

Een grote achterban maakt een club inderdaad in potentie groot.

14 januari 2019 om 18:58

Of alle huur spelers en een gefortuneerde voorzitter maakt vitesse de grootste club van gelderland

14 januari 2019 om 19:59

Vitesse is traditioneel gezien een eerste divisie club en zeker niet de grootste van Gelderland. Pas sinds Karel Aalbers zit rr een beetje volk sinds zijn vertrek lopen de toeschouwers aantallen gewoon terug. NEC daarin tegen is in de periode 1996-heden volgens mij 7x gedegradeerd en teruggekomen plus ze hebben een groter stadion nodig waar Vitesse een stadion heeft dat te veel te groot is.

15 januari 2019 om 15:20

Heeft NEC een groter stadion nodig? Waar basseer je dit op? Afgelopen jaren zitten er 9.000 tot max 10.000 toeschouwers. Het is maar 1 of max. 2x per jaar uitverkocht. Capaciteit is 12.500. Betekend dus na al iedere wedstrijd zo’n 2500 lege stoeltjes. Bij Vitesse zijn er gemiddeld 16.000 toeschouwers. En tegen de trend in stijgen die aantallen iets.

14 januari 2019 om 16:11

Clubs welke winnen en presteren horen in de Ere-Divisie thuis en niet grote clubs met grote achterbannen welke er een potje van maken... (zie ook zo met FC Twente).

14 januari 2019 om 16:27

Daarom zeg ik dus ook wat betreft hun achterban horen ze in de Eredivisie thuis, wat betreft de resultaten inderdaad niet. Desalniettemin had ik mijn club liever aankomend weekend naar Nijmegen dan naar Emmen zien afreizen.

14 januari 2019 om 16:30

Volg jij überhaupt voetbal? Hoe Kun je denken dat NEC de grootste club van Gelderland is? Verklaar je nader.. dit maakt me wel nieuwsgierig hoe je op die gedachten komt

14 januari 2019 om 16:48

Ik zeg toch duidelijk dat ik mij af vraag of NEC in potentie de grootste club van Gelderland is. Er staat dan ook nergens dat ik denk dat NEC de grootste club van Gelderland is?

Het woord potentie hier is alleen essentieel, Derksen zegt ook niet dat NEC dé grootste club van Gelderland is maar alleen dat ze de potentie hebben om dat te worden.

14 januari 2019 om 19:09

Als we zo gaan beginnen is iedere club in potentie de grootste van Gelderland, jouw redenering raakt echt kant noch wal

14 januari 2019 om 19:12

Maar vitesse heeft een rijke eigenaar, hoe gaan ze die potentie waar maken?

15 januari 2019 om 08:53

Ik dacht dat Agovv in potentie de grootste was.

Dit roept Derksen al jaren, maar hoewel Boekhoorn idd puissant rijk is vind ik niet dat Derksen hem kan pushen om zijn geld erin te steken. Door dit steeds in de media te gooien gaan de supporters toch ook steeds hopen en verwachten dat Boekhoorn er eens serieus geld in gaat pompen. Maar als het op zo'n kunstmatige manier moet gebeuren, heb je misschien helemaal niet de potentie die Derksen denkt dat het heeft.

Treurig is het wel, aan de andere kant kan de eredivisie er wel sterker van worden als Gelderland 1 grote club telt. NEC is gewoon niveau kkd helaas, kwa beleid, resultaten en ook supportersaantallen. Maar toch mis ik de derby wel.

14 januari 2019 om 16:10

Dus de ed is sterker als er maar 1 team uit gelderland speelt ? Nog nooit zo'n onzin gelezen

14 januari 2019 om 16:28

NEC heeft anders gewoon jarenlang goed mee gedraaid in de eredivisie, en zat ook bijna altijd vol. Dus 12.000 toeschouwers. Is een mooi gemiddelde voor een eredivisie club.

14 januari 2019 om 18:03

Tegelijkertijd super treurig in een professioneel voetballand.
20k toeschouwers, dat zou toch eigenlijk wel het minimum moeten zijn. Niet alleen voor de sfeer, ook voor de clubinkomsten.

Op zoveel vlaktes stellen wij (nl) echt gewoon geen ruk voor.

14 januari 2019 om 19:10

@jordy: als we zo gaan denken kunnen we meer dan de helft van de Eredivisie opdoeken. Slaat nergens op waar jij mee komt

14 januari 2019 om 19:15

Er zijn maar 2 landen die dat wel hebben. Duitsland en engeland. Hoe groot denk je dat de stadions van de kleine clubs in italie, frankrijk en spanje zijn?

15 januari 2019 om 03:57

20k toeschouwers. Vriend dat haalt de huidige nummer 4 van Spanje oprecht niet (deportivo Alaves).

Het feit dat onze top-3 50.000+ toeschouwers per week tellen is bizar voor zo'n klein landje. Dat zijn er meer dan in Valencia en bij Everton. Clubs die een viervoud verdienen en in landen wonen die 5 keer zo groot zijn als Nederland

15 januari 2019 om 15:24

Nee hoor, laatste jaren 9000 tot 10000 toeschouwers. 1 a 2x uitverkocht per seizoen.

Als boekhoorn dat zou willen had hij dat allang gedaan !

14 januari 2019 om 17:09

Dat zeg ik ook al een tijdje. Ik verwacht (helaas) nog eerder een buitenlandse investeerder dan dat Boekhoorn de club overneemt. Maar ik ben vooral bang dat we een lange periode afwezig zullen zijn van het hoogste niveau. Gelukkig hebben meerdere clubs bewezen dat je met een beetje mazzel in de playoffs kunt promoveren. Daar moeten we dan maar op hopen, al zal dat zeker niet dit seizoen zijn.

- Johan Derksen, fan van NEC-

Is dat nog wel zo? In de uitzendingen van VI kent die vaak niets een de namen van het basiselftal van Nec. Ik heb het idee dat die nog maar zelden een wedstrijd kijkt.

14 januari 2019 om 16:11

De wedstrijden zijn ook niet de moeite om te kijken , ze doen pijn aan de ogen

14 januari 2019 om 16:17

Dat geloof ik graag. Maar een beetje supporter/fan kent de selectie van zijn favoriete club.

14 januari 2019 om 17:05

Ik heb 8 jaar lang een seizoenskaart gehad bij Nec, maar doordat ik zelf voetbalde heb ik deze helaas moeten opzeggen. Inmiddels gestopt met voetbal en nog altijd 'NEC-fan'. Echter geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een seizoenkaart te kopen. Ik ga toch niet naar dit zooitje ongeregeld kijken? Ik zal misschien 2 spelers meer uit de basis kennen dan Derksen. Het zal mij een worst wezen dat sommigen me dan niet als echte die-hard fan zien. De technische mensen van de afgelopen 5 jaar hebben er een puinhoop van gemaakt. Gelukkig heb ik genoeg andere hobby's, dus ik zal mij niet snel druk maken over mijn favoriete voetbalclub.

14 januari 2019 om 17:26

Echt fan was je dus niet. Je was fan van goed voetbal.

14 januari 2019 om 18:30

Die kun je inderdaad missen als kiespijn...

14 januari 2019 om 17:40

Derksen en v der gijp kennen sowieso alleen maar een paar spelers van de grootste NL clubs. Verder niemand. Dus ook niet van NEC.

Ik weet niet hoe het komt, maar als ik aan de grootste club van Gelderland denk, denk ik automatisch aan De Graafschap.

14 januari 2019 om 17:41

Dan verwar je de Achterhoek met Gelderland. In de omgeving Doetinchem zijn veel mensen voor De Graafschap en voor Feyenoord dus vanuit je clubkleur kan ik je opmerking wel plaatsen. On topic; Jammer dat NEC zo teruggevallen is, Vitesse-NECtoch een echte clash tussen Arnhem en Nijmegen en echte streekderby.

14 januari 2019 om 18:03

"Dan verwar je de Achterhoek met Gelderland" want de Achterhoek ligt opeens niet meer in Gelderland? Ik snap wel dat MarseFeyen de Graafschap als grootste club in Gelderland ziet, ook al is het op prof niveau de kleinste natuurlijk.

14 januari 2019 om 19:13

De Graafschap is wel absoluut de mooiste cultclub van Gelderland! Kom er niet vandaan maar altijd n zwak voor gehad

14 januari 2019 om 21:27

Ik weet drommels goed dat de Achterhoek bij Gelderland hoort, wat ik bedoel is dat Gelderland meer is dan alleen de Achterhoek. En de Graafschap is populair in de Achterhoek maar ik denk dat NEC en zeker Vitesse een grotere supporters base hebben. En de Graafschap is inderdaad een hele mooie (cult)club, alleen Sjaak denkt daar anders over 😉

14 januari 2019 om 18:53

Doetinchem is alleen niet zo groot als Nijmegen en Arnhem. Daardoor zullen veel mensen de Graafschap niet als de grootste club van Gelderland zien.

14 januari 2019 om 18:59

En zo is ‘t Marsefeyen! ;-)

Hier heeft Derksen wel een punt. Mooie club maar al jaren echt slecht bezig. Het is te hopen dat ze snel weer promoveren.

14 januari 2019 om 17:46

Promoveren zonder goed beleid werkt averechts en dan zijn ze binnen 2 jaar weer terug bij af. Er moet juist kwa beleid eens goed nagedacht worden wat men nu precies wilt en hierop een plan gaan maken voor de komende 3-5 jaar zodat je met een stabiele basis kunt teruggroeien naar een normale middenmotor zoals NEC dat zou moeten kunnen. Kan me het jaar met Been nog herinneren dat men zelfs voor de playoffs speelde, kun je dat nu nog voorstellen?

Jammer hoor, toch altijd een aardige eredivisie-club geweest. Alleen is dat helaas 0 garantie voor de toekomst. Heb pas 'sunderland till I die' gekeken. Dan zie je wel hoe hard het kan gaan als het niet goed gaat. Vertrouwen weg, je wint geen wedstrijd meer. Spelers willen weg en nieuwe spelers willen niet naar je club komen. Goede trainers willen niet meer, sponsors lopen weg, supporters zijn het zat. En dan raak je in een spiraal waar je heel moeilijk uit komt. Dus Derksen heeft wel een punt want die man is al jaren de reddingsboei geweest als ik dat zo hoor.

Tja, eigenlijk gewoon rake woorden. De uitspraak dat NEC in potentie de grootste club van Gelderland is is zeer betwistbaar, maar de kern daarachter (iig zoals ik die opvat) is dat er in principe veel meer inzit en dat ben ik wel met Derksen eens. Als we hier in Nijmegen de neuzen dezelfde kant op krijgen, iedereen samenwerkt en er geen gekke dingen worden gedaan speel je gewoon rond plek 12 in de Eredivisie. Er zijn namelijk gewoon clubs die daar nu staan die in essentie niet meer of zelfs minder te makken hebben.

Er is qua beleid gewoon geen touw aan vast te knopen. Ene jaar een elftal met 8 buitenlanders, andere jaar weer grotendeels Nederlands(talig)e spelers. Maakt voor de prestaties overigens niet veel uit. Ene jaar beginnen met een jonge, onervaren trainer met een andere/nieuwe kijk op voetbal(hyballa). Deze weer vervangen door een conservatievere, oudere trainer die alles anders doet (bogers) om deze weer te vervangen door piepjonge assistent van Liverpool die qua visie weer heel iets anders wil. En als dit dan weer ff niet lukt weer een totaal ander type met De Gier voor de groep zetten. Alhoewel, ander type, De Gier is zo'n ongelooflijke amateuristische flapdrol dat zijn visie op voetbal totaal onduidelijk is.

Het klinkt heel simpel, maar we moeten hier gewoon mensen met verstand aan de knoppen krijgen. Dat betekent dus een technisch directeur die al wat ervaring heeft, sterk in zijn schoenen staat en zich richt op het ontwikkelen van jong talent door middel van scouting en de jeugdopleiding. Geen overbodige spelers halen als je in jeugdopleiding allemaal spelers van de vertegenwoordigende jeugdelftallen hebt zitten en deze aanvullen met circa 5 stabiele, wat meer ervaren Nederlands(talig)e spelers. Ook betere mensen op de scoutingsafdeling want de laatste echt goede aankoop werd in 2016 gedaan ofzo. Trainer aanstellen die ook wat ervaring heeft, rustig blijft en met jonge spelers aan de slag wil, en vanaf daar gaan bouwen. Want je kan als investeerders wel de hele tijd geld toe blijven stoppen om weer een speler te halen, maar dan span je het paard achter de wagen. Veel beter om eerst een goed fundament te leggen met de nadruk op de jeugdopleiding (want er loop echt talent rond), spelers door te ontwikkelen en voor goede bedragen te verkopen om zo gestaag verder te groeien. Investeerders moeten die mensen ook de tijd en ruimte geven en niet voor de voeten lopen.

Verder ben ik er dit seizoen eigenlijk wel klaar mee. Het lijkt helemaal nergens op, maar echt drang tot verandering lijkt er niet te zijn bij de hoge heren. Een van de weinige (fatsoenlijke) opties die je dan als eenvoudige supporter nog rest is wat wedstrijdjes boycotten. Mijn stoeltje blijft de komende weken mooi leeg en hopelijk doen meer mensen dat. Gewoon puur uit protest, hopelijk dat er dan een kwartje gaat vallen. En nu zullen er vast een paar supporters van clubs waarmee het een stuk beter gaat hier de übersupporter komen uithangen en zeggen dat je ten alle tijden je moet club moet steunen, maar eens is het genoeg. Juist uit clubbelang moeten er dingen veranderen. Te beginnen met dat uilskuiken van een trainer.

Alsof de Td's en trainers in de rij staan om op het trainerskerkhof van NEC te gaan liggen. Je kunt nu wel achteraf roepen dat de Gier een verkeerde keuze is, maar in de zomer hebben we er niemand over gehoord. Buiten dat, wie wil je na de Gier voor de groep zetten? Zoveel trainers met een goed CV gaan hier niet aan beginnen. Dus je komt automatisch weer bij het niveau van een Jack de Gier uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Jong Ajax4210
12.NEC4210
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

2 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- NEC
2015-2018 Almere City FC
2013-2014 NEC
Laatste voetbalnieuws

NEC is aanvoerder Van Eijden minimaal halfjaar kwijt na operatie

Het seizoen is voorbij voor NEC-verdediger Rens van Eijden. De aanvoerder van de Nijmegenaren kampt met aanhoudende liesklachten en moet geopereerd worden. De club uit de Keuken Kampioen Divisie meldt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren