Twijfels over Ajax-aanwinst: ‘Ze lachen een beetje om hem’

Maandag, 14 januari 2019 om

Marc Overmars kreeg in zijn eerste jaren als directeur van Ajax de nodige kritiek te verduren. Hij zou te weinig slagvaardig zijn op de transfermarkt, maar na het binnenhalen van spelers als Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Daley Blind en David Neres regent het complimenten. Er zitten echter ook ‘missers’ tussen, zegt Aad de Mos.

"Ze hebben Hassane Bandé, die rechtsback (Rasmus Kristensen, red.) en Perr Schuurs nog niet afgeschreven? Nou ja, als ze Lisandro Magállan halen.. Ze praten over Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Dan zou ik me als jonge speler niet prettig voelen. Ze hebben die Cassierra ook nog”, aldus de trainer in ruste bij Ziggo Sport.

Ajax maakte op 2 januari melding van de komst van Magallán. De 25-jarige Argentijn kwam voor minimaal acht miljoen euro over van Boca Juniors en maakte in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Flamengo zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe werkgever. Hij kwam later ook in actie in het oefenduel met São Paulo.

Jan van Halst is benieuwd naar de verdere verrichtingen van Magallán: “In Zuid-Amerika is hij totaal niet populair. Ze lachen een beetje om hem. Hij heeft de kenmerken van een echte Ajax-verdediger. Dat is prima. Hij lijkt redelijk snel. Hij liet een goede indruk achter in zijn eerste wedstrijd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door kilum)

Dit is wel typisch Aadje. Zelfs als hij er niks vanaf weet, weerhoudt dat hem er niet van een mening te geven. "hij heeft de kenmerken van een echte Ajax-verdediger." Daar staat Licha juist helemaal niet om bekend, want hij is meer een sobere verdediger dan een voetballende/inschuivende.

14 januari 2019 om 10:05

Je quote Jan van halst nu he, niet aadje

14 januari 2019 om 10:07

Inderdaad jantje... ik geloof nou niet echt dat Jan wat weet hoe ze in Zuid-Amerika over hem denken. Spreekt zover ik weet geen Spaans en heeft bij Twente bewezen ook geen netwerk te hebben. Dus waar hij deze 'wijsheid' vandaan heeft is mij een raadsel!

14 januari 2019 om 10:10

Er zijn op twitter genoeg berichten te vinden waarop mensen Magallan uitlachen. Fans van River Plate vonden het zelfs jammer omdat hij wegging omdat ze hem slecht vonden. Ik weet er zelf niks van af, maar dat is wat ik gelezen heb.

14 januari 2019 om 10:24

Er zijn op Twitter ook genoeg berichten te vinden waarin mensen Ronaldo en/of Messi uitlachen. Dat maakt ze nog geen waardeloze spelers toch?

14 januari 2019 om 10:45

Fans van River Plate nog wel. Die vinden iedere speler van Boca waardeloos en van River spelen ze allemaal bij Real binnenkort. Kom op zeg.

14 januari 2019 om 10:16

Orelujea, Youness, Sulejmani, Wober, Kristensen ook allen mislukkelingen. Als jer er 8 haalt zit er altijd wel 1 bij die wel functioneert. Tete, Bazoer, Riedewald, Zivko hadden het ver kunnen schoppen en laat dat net jeugdspelers zijn.

14 januari 2019 om 10:23

Wöber heeft gewoon winst opgeleverd en Kristensen is nog niet afgeschreven. Bovendien leveren de succesvolle spelers meer dan genoeg geld op om deze mindere spelers op te vangen en nog steeds winst te maken.

14 januari 2019 om 10:27

Younes was geen mislukkeling hoor maat. Die speelde gewoon basis en heel verdienstelijk. Als Wöber speelde deed hij het prima, maar had van mij niet weg gehoeven. Kristensen kan je nog niet afschrijven. Orejuela en Sulejmani ben ik met je eens, al is het makkelijk om Sulejmani erbij te halen en is het inmiddels 10 jaar geleden dat hij werd aangekocht

14 januari 2019 om 10:29

Wober is in mijn ogen veel te snel afgeschreven.
Zonder ritme mocht hij af en toe op komen draven en deed dat de ene keer beter dan de andere. Werd daarnaast ook nog eens misbruikt als linksback, terwijl dat overduidelijk zijn positie niet is.

14 januari 2019 om 10:39

Younes was belangrijk in de Europa League campagne die tot de finale leidde en speelde de seizoenshelft daarvoor heel sterk, was toen misschien wel de gevaarlijkste aanvaller van Ajax. Daarna zakt hij helaas door het ijs, maar Ajax heeft ook plezier aan hem beleeft.

14 januari 2019 om 11:10

Younes is totaal niet mislukt, Wober is niet mislukt, er wordt zelfs winst op hem gemaakt en ook Kristensen is niet mislukt. Sulejmani heeft niet de 16 miljoen opgebracht, maar is ook absoluut niet mislukt. Alleen Orejuela in jouw rijtje is mislukt.

14 januari 2019 om 10:19

Typisch aad.
Net zoals dat hij zegt cassierra een package deal met sanchez was.
Hij zegt maar wat, zelf nooit een goede trainer geweest.
Zelfs met ronaldo kwam hij niet in de buurt van ajax.

Voor de duidelijkheid.
Sanchez en cassierra zaten niet bij dezelfde club en hebben ook niet dezelfde zaakwaarnemer.

14 januari 2019 om 10:59

Aad de Mos is landskampioen geworden met Ajax, KV Mechelen en Anderlecht, heeft de knvb-beker en de beker van België gewonnen en heeft met KV Mechelen de Europacup voor bekerwinnaars (ten koste van Ajax) en de Europese supercup (ten koste van PSV) gewonnen. Er zijn veel (Nederlandse) trainers die minder gewonnen hebben. Het is wel lang geleden allemaal en net zoals veel andere mensen kraamt hij ook regelmatig de nodige onzin uit. Net als bijna iedere andere club doet Ajax ook de nodige miskopen. Het zou mooi zijn wanneer iedere aankoop een voltreffer zou zijn. Laten we het wat Magallan betreft maar gewoon afwachten.

14 januari 2019 om 11:10

Het is heel lang geleden. Maar met ronaldo nilis en je team moet je altijd dicht tegen ajax aan zitten. Maar dat zelfs een roda beter was zegt mij genoeg.

14 januari 2019 om 10:22

Volgens mij gaven ze aan dat hij niet te boek stond als een echte Ajax speler maar dat hij prima dingen liet zien z’n eerste wedstrijd. Op basis van 1 duel gaven ze aan dat hij redelijk snel was. Njaa dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Maar hij kwam voetballend een paar keer redelijk/goed voor de dag. Open draaien tussen spelers in. Strakke inspeelpass. Verrassend genoeg als je alle berichten over hem las. Maargoed we gaan het komende weken zien.

14 januari 2019 om 10:23

Grappig dat je Aad de Mos voor aap zet terwijl Van Halst degene is die dit zegt. Morgen weer een nieuwe dag siepie. Overigens snap ik de aankoop Mangallan nog steeds niet

Misschien snappen ze in Argentinië wel niet dat een verdediger naast verdedigen ook kan opbouwen en voetballen.

Ik ben benieuwd naar zijn verrichtingen, eerste wedstrijd een goede indruk en als hij dezelfde passie als Nico heeft, dan is het zeker een toevoeging

Goede reactie Aad...... Alleen Cassierra lijkt echt afgeschreven en het niet te gaan halen. Kristensen is een twijfelgeval. Heeft ook wat pech gehad met de ontwikkeling van Mazraoui en zal als verdediger toch wat ritme nodig hebben. Schuurs is pas 19, net als Bandé, en die is zelfs al 6 maanden geblesseerd. Gaan we die nu echt allemaal al afschrijven? Dat is wel erg snel, nietwaar?

In de jeugd lijkt er qua centrale verdedigers momenteel niet heel veel tussen te lopen wat direct een gat kan vullen. De Ligt gaat waarschijnlijk in de zomer weg. Dan is het toch volstrekt logisch dat je alvast een vervanger haalt? Ik snap alleen niet dat je een jongere speler voor bijna hetzelfde bedrag laat gaan (wöber). Aan hem geef je inderdaad een signaal af dat je weinig vertrouwen hebt.

14 januari 2019 om 10:29

Ben wel benieuwd naar jongens als Van Gedleren en Aberkane? Iemand enig idee of zij de potentie hebben?

14 januari 2019 om 10:46

Ik denk dat Van Gelderen het in zich heeft om Ajax 1 te halen. Is nu aanvoerder bij Ajax -19 en ook bij Oranje -18. Aberkane is ok, maar vraag me af of hij Ajax 1 gaat halen. Denk het eerlijk gezegd niet. Hij liep een enkelblessure op en lag er eigenlijk het hele vorige seizoen uit. Nu moet hij weer minuten gaan maken, maar dit is zijn laatste contractjaar. Denk dus dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt

14 januari 2019 om 10:54

De gebroeders Timber zijn normaal de aanvoerders bij Ajax o19 ( Jurriën eerste aanvoerder, Quinten tweede) bij Van Gelderen is het nog kijken waar hij te spelen komt. Is eigenlijk net iets te klein voor CV en mist de drive en dat verfijnde voor rechtsback. Vond hem op EK u17 afgelopen zomer misschien wel de beste verdediger op het toernooi. Ben wel gecharmeerd van hem.

14 januari 2019 om 11:12

Aberkane is normaal als 2de jaars A junior wisselspeler bij O19. Nu met het doorschuiven van J. Timber en Dest lijkt hij wel een basisplaats te krijgen als rechtsback. Aberkane gaat het 100% zeker niet redden. Van Gelderen heeft de 1ste seizoenshelft een mindere fase gehad en heeft ook wat op de bank gezet. Alles valt en staat met of hij nog gaat groeien in mijn ogen. Op dit moment is hij rond de 1,80 en dat is voor een cv gewoon te klein.

14 januari 2019 om 10:48

Ja wat een onzin reactie. Kan me altijd pissig maken over mensen die mensen die Bande een miskoop noemen. Hij heeft nog geen wedstrijd voor Ajax 1 gespeeld in de competitie of Europees door een blessure. En Kristensen is er nog maar kort, is jong en is toch wel een goede back-up gebleken. Cassiera ben ik het mee eens, maar dat is een geval van 2 Colombianen halen 1 duur verkocht en ook Cassiera zal binnenkort vertrekken.

Neres was voor sommige mensen na een half jaar ook al een miskoop. Die jongens hebben allemaal een 5 jarig contract. Laten we ze na 2 jaar gaan beoordelen, vooral op die leeftijd. Blind en Tadic moesten er direct staan en dat doen ze ook.

14 januari 2019 om 10:52

Neres is volgens mij ook echt een zomervoetballer. Hij kwam destijds in de winter en begon niet geweldig. Ik meen dat hij vorig seizoen rond de winsterstop ook een wat zwakkere periode had.

Dit soort jongens hebben wat tijd nodig om zich aan te passen, en Ajax geeft die tijd. Geldt ook voor de Colombianen, maar Cassierra en Orejuela redden het niet. Die hebben 9 miljoen gekost samen, wat je voor een groot deel kwijt bent. Weegt niet op tegen de succesvolle transfers natuurlijk. Jammer, maar helaas. Snel weer doorselecteren.

Wat probeert hij nou eigenlijk te zeggen? Dat niet alle aankopen voltreffers zijn? Wat een verrassing zeg.!
En waarom zou je Schuurs en Bande afschrijven? Die zijn er net bij, allebei nog erg jong en met het oog op de toekomst gehaald. Zoals altijd waardeloze babbels van Aad.

Magallán lijkt mij wel een prima verdediger, maar de grootste misser zou weleens het vertrek van Wöber kunnen zijn. Straks gaat Magallan op de plek van De Ligt spelen, Blind naar voren schuiven op de positie van De Jong en wie gaat er tussen onze Argentijnen spelen? In dit scenario had ik Maxi er toch wel graag bijgehouden, omdat het een jongen is die er direct staat

14 januari 2019 om 10:15

Wat dacht je van Veltman? Die zal rechts centraal komen te staan en Magallan links centraal, zoals hij ook bij Boca speelde

14 januari 2019 om 10:18

Veltman, Schuurs of een andere aankoop. Waarom zou je Blind per se door moeten schuiven? De verdediging staat prima dan zou ik eerder van de Beek als opvolger van Frenkie zien of een speler van buitenaf. Daarnaast zit je ook met de wens van een speler. Wober wilde in eerste instantie niet eens naar Ajax komen, pas toen Sanchez vertrok wilde hij komen vanwege speeltijd. Dat hij dan naar Sevilla gaat vind ik enigszins raar maar blijkbaar hebben ze daar alleen maar rechtsbenige verdedigers en spelen ze met een 3 mams defensie.

Makkelijk scoren van Aad. Ajax zit nu nog met spelers opgescheept vanuit het vorige gevoerde beleid.
Schuurs hoeft volgens mij zich nergens zorgen om te maken; binnenkort zullen er genoeg spelers verkocht gaan worden dus dan krijgt hij vanzelf genoeg perspectief.

Bandé heb ik nog niet zien spelen in een Ajax shirt dus kan ik ook nog niet over (ver)oordelen.
Cassiera is gewogen te licht bevonden, zal verkocht moeten worden.
Kristensen is gekocht op statistieken maar die kan hij vooralsnog niet waarmaken.. misschien omdat de weerstand in Eredivisie en Europa hoger is?
Spelers zoals Sinkgraven, Cerny, Orejuela, Eiting en Johnson spelen te weinig en/of voegen niks toe aan het eerste elftal dus zouden beste verkocht kunnen worden zodat er ruimte komt voor vers bloed.

14 januari 2019 om 10:19

Schuurs had beter nog 1 jaar aan FSC verhuurd moeten worden ivm wedstrijdritme en wedstrijdweerstand. Heeft totaal nog Niets gepresteerd en zal bij de geplande transfers voor de leeuwen worden gegooid.

14 januari 2019 om 10:32

Ja eens, hij speelt nu bij Jong Ajax en in de beker zijn wedstrijden (moet je alsnog presteren maar de beleving is toch anders dan bij Fortuna).

Een verhuur aan bijvoorbeeld Nac, Pec, Groningen, Emmen was ook een optie geweest. Vitesse zit ook krap in de centrale verdedigers maar die ziet Ajax misschien teveel als concurrent in de top5 maar dan kan hij wel wennen aan het spelen in de top.. in dat opzicht zou AZ ook een optie kunnen zijn.

14 januari 2019 om 10:44

Het vorig gevoerde beleid? Ik denk dat je doelt op de de jaren voor dit seizoen. Ajax kocht met name jonge getalenteerde voetballers voor relatief weinig geld zoals De Jong, Dolberg, Sanchez, Tagliafico (niet echt jong). Persoonlijk vond ik dat een uitstekend beleid, maar de kans dat daar af een toe een wat mindere speler tussenzit dan als je met trnsferbedragen boven de 10 mln mag spenderen.

14 januari 2019 om 10:57

Ik doelde op het beleid in de periode Frank de Boer toen er een salarisplafond van kracht was. Spelers zoals Sanchez en Tagliafico zijn van na die periode.
Dolberg is wel van toen; destijds 325.000 voor betaald (als rechtsbuiten)
Het nieuwe beleid is Tadic en Blind kopen voor 15~20 miljoen.. dit was in de periode van Frank niet aan de orde!

Spelers zoals Westermann, Sanogo en Poulson doel ik op. Allemaal middelmaat en breedte aankopen geweest terwijl ze nu juist voor die enkele echte kwaliteitsaankoop gaan.

Nu speelt Ajax ook weer leuk voetbal i.p.v. de schrik van de dag als Kishna en El Ghazi het op de heupen hebben.

14 januari 2019 om 11:13

Arno, je schrijft "ajax zit nu nog met spelers opgescheept vanuit het vorige gevoerde beleid.".

Op wie doel jij dan?

14 januari 2019 om 11:05

Kristensen had goede statistieken in Denemarken, maar dat komt vooral doordat hij Rechtervleugelverdediger was in een 532 systeem. Vloog daar de hele rechterkant over en gaf veel assist en wist ook nog zo af en toe een doelpuntje mee te pikken. Verder vind ik Kristensen best een goede strakke voorzet hebben, mist alleen wat zelfvertrouwen, zo lijkt het in ieder geval

14 januari 2019 om 12:24

@arno_p

Bijna volledig mee eens, op een paar puntjes na.

Orejuela is duidelijk afgeschreven, is vertrokken met een optie tot koop dus die hoeven ze niet meer terug.

Johnson komt heel dicht in de buurt van afgeschreven, Zijn ze bij Ajax wel een beetje klaar mee. Merk je ook aan de opmerkingen de afgelopen tijd. Ten Hag vind dat hij een stuk meer moet laten zien en neemt hem ook niet meer op in de wedstrijd selectie. Dat lijkt echt een beetje over en sluiten.

Sinkgraven hebben ze net verlengd, die is dus verre van afgeschreven, die willen ze beoordelen de komende tijd.

We zien het wel in de zomer, als het echte geweld los gaat wat Overmars nou precies voor ogen heeft en welke versterkingen er gekocht worden.

Als iedereen hem daar uitlacht, waarom was hij basisspeler en deed Boca zo moeilijk om hem weg te doen aan het begin van dit seizoen. Je zou denken dat ze hem dan bij elk boven de 5 miljoen gelijk op het vliegtuig zetten.

Tsja, en in Nederland lachen wij een beetje om Aad de Mos en Jan van Halst. Ok doei!

Echt knap van de Mos. Hoe kan je in godsnaam een speler afschrijven die nog geen één officiële minuut heeft gemaakt omdat hij in de voorbereiding zwaar geblesseerd is geraakt? Mijn god, wat snugger is die Aad toch. In zijn logica is Romero van PSV ook een miskoop. En die was ook niet de goedkoopste.

Verder moeten jonge spelers zich bij Ajax realiseren dat de club nu een hoger niveau nastreeft. De Mos probeert te stoken net zoals Leo Driessen deed bij Fox. Deze twee mannetjes staan dan ook als eerste klaar om Ajax te kleineren als Ten Hag Schuurs last spelen en dat het fout gaat. Elke club heeft z'n verkeerde aankopen, zelfs de aller rijkste clubs maar Overmars doet de laatste jaren ook hele goede aankopen.

Nog een ding, wat betreft de jeugd. Zou Aad de Mos er ook even bij kunnen zeggen dat Ajax zelf veel jonge talenten verliest die in hun tienerjaren al kiezen voor het grote geld? Jongens die op papier vaak de beste zijn van hun leeftijd. Alvast bedankt Aadje...

14 januari 2019 om 10:37

Helemaal met je eens. Van Romero kan je trouwens nog zeggen dat hij iets van 10 miljoen heeft gekost, en nu na 1 jaar nog amper heeft gespeeld. Mede door een blessure, dat wel. Maar hij is inmiddels 20, dus de tijd gaat dringen.

14 januari 2019 om 10:38

Aad de MOS neem ik sowieso niet echt serieus gisteren zat hij ook bij de wedstrijd Tottenham tegen MU hij zat een partij te zwetsen en open deuren in te trappen dat ik dacht wat doet hij hierbij ik zat mij kapot te ergeren aan die vent , en nu heeft hij weer een mening over aankopen die nergens op slaan, achter Magállan zaten ze als een jaar aan als dat niets zou zijn zouden ze toch niet zoveel moeite doen en natuurlijk zitter en missers bij in het aankoopbeleid van Overmars maar laten we blij zijn met hem want anders had Ajax er slechter voorgestaan als nu .

14 januari 2019 om 10:49

Aad ziet zichzelf een beetje als Belgie kenner en schreef Bande al af bij zijn komst naar Ajax. Aad telt daar een blessure bij op en roept hetzelfde als 8 maanden geleden. Niets nieuws onder de zon.

Hij is geen grote ster in Argentinië nee. Dat zijn verdedigers zelden. Maar Boca deed toch behoorlijk moeilijk voor ze hem lieten gaan. Hij speelde alles bij een club die de finale van de Copa Lib. haalt. Niet verkeerd volgens mij. Verwacht de Mos een honderd procent score bij transfers ofzo? Je ziet wel dat Ajax meer risico neemt met aankopen. De kans dat er een miskoop bij zit wordt dan ook groter, niet iedere speler zal het redden. Orejuela en Cassiera vallen tegen en kostten een hoop geld, dat klopt. Maar als daar dan een Sanchez of Neres tegenover staat. Aad schrijft voor het gemak ook maar even Bandé en Schuurs af. Schuurs is 19 en Bande is alleen nog maar geblesseerd geweest. Zullen we die nog even de kans geven anders?

Tagliafico vonden ze ook niet veel in Argentinië. Ik denk dat in Zuid Amerika andere dingen van een verdediger worden verwacht. Mss. vinden ze wel dat hij niet genadeloos genoeg is.
Tegen Flamengo maakte hij een goede indruk. Zegt in principe ook niks.
We moeten gewoon afwachten maar ik geef hem het voordeel van de twijfel. Speelde toch de finale van de Copa Liberrtadores. Als jeer niks kunt lijkt me dat onmogelijk.
Die trainer is toch ook niet gek. De speler die ze al als vervanger van Magallan hebben gehaald speelde niet. Je laat toch je beste spelers spelen.

Zolang Ajax maar tevrede is, en dat zijn ze. Dan doet de rest er niet toe.

Noem 1 club die nog nooit een miskoop heeft gedaan. Dus spelers als Orujuela die het niet halen kan gewoon gebeuren. Kristensen zou ik nog niet afschrijven. Neres was ook al afgeschreven na zijn eerste half jaar bij Ajax. En kijk nu dan. Ze bieden 43 miljoen op hem terwijl hij onze 12e selectie speler is.

Zolang iemand nog bij de selectie zit is het geen miskoop want, dan zou hij nog een opleving kunnen maken en ineens een seizoen top kunnen spelen. Of meerdere seizoenen achter elkaar. Pas als een speler met verlies wordt verkocht en nauwelijks heeft gespeeld en bijgedragen aan het team. Dan kun je zeggen dat het een miskoop is. Sulejmani bijvoorbeeld.ondanks dat hij wel veel heeft gespeeld voor Ajax was hij zijn geld absoluut niet waard. Hij is daarom ook verkocht voor slechts 2,7 miljoen. Dat mag je gerust een miskoop noemen.

Maar Wober heeft gewoon geld opgeleverd. Die is met winst verkocht. Hoeveel er van die winst overblijft na aftrekken salaris en belasting weet ik niet precies. Maar er wordt op z'n minst kiet gedraaid.dan met zijn bijdrage aan het team zit het wel goed. Vooral uit in Munchen natuurlijk. Dus nee dat is geen miskoop.

Een speler afschrijven omdat hij geblesseerd is en een jong talent, dan snap je er weinig van Aad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Alavés 17 1 4 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Boca Juniors 8 1 3 1
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Boca Juniors 25 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Magallán mag ondanks duidelijke boodschap toch mee op trainingskamp Ajax’

Lisandro Magallán reist aanstaande zaterdag met de selectie van Ajax mee naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg, zo weet Ajax Showtime te melden. De Argentijnse verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren